Kako postati razvijalec iger v Rusiji?

Mnogi bralci tega članka bodo zagotovo radi preživeli večer, ko bodo igrali računalnik. Je priljubljena MMO RPG, nihče ne pozna "purana" ali stare, časovno testirane in igralske strategije. In skoraj vsakdo, ki je tako ali drugače vključen v industrijo video iger, je v življenju enkrat razmišljal o tem, kako dobro bi bilo ustvariti igro zase. Nekdo želi uresničiti svoje stare načrte, nekdo - da igralcem pokaže zaplet, ki se je rodil v njegovi glavi. Nekdo misli, da lahko ustvari idealno igro, v kateri bo potem z veseljem preživel čas. Vsi so prišli na glavo: "Želim postati razvijalec iger!" Seveda obstajajo tisti, ki želijo preprosto zaslužiti od iger na srečo. Žal ima vsaj v svetu mobilnih iger tako večino. Torej, kako začeti razvijati svojo igro?


Kaj morate vedeti pred začetkom

Vredno je omeniti, da je razvoj lastne video igre - to je primer, vsaj na začetku, ne preveč donosen, in naredite igro za izračunavanje rake denarja zaman. Še posebej, če je ta igra prva na vašem seznamu "posnetkov". Vendar se ne smete bati, da bi dobili svoje plačilo za svoje delo. Če bo igra dobro opravljena, bo imela rozino, ki bo privabila igralce, potem pa bo zagotovo našla svoje občinstvo.
Torej, prva stvar, ki jo potrebuje bodoči ustvarjalec igre, je pripravljenost. Pripravljenost porabiti čas, denar in moč, da ustvarite nekaj svojega. Pripravljenost za kritiko uporabnikov. Konec koncev je pripravljen na padecni nujno, da bo prva igra dobra. Kaj še moram narediti za razvijalce iger?


Zaupanje. Samozavest in dejstvo, da bo sposoben posvetiti dovolj časa, truda in sredstev za ustvarjanje lastne igre, se bo zavedal, da je ustvarjalec. Kot lahko razumete, je veliko odvisno od same narave človeka, njegove moči volje in sposobnosti premagovanja težav. Zdi se, zakaj je to še pomembnejše od dobrega poznavanja pravih programov in bogate domišljije? Vse je zelo preprosto: oseba lahko začne pisati svojo igro, jo narediti odlično zgodbo, vendar je dobila prvo kritiko in vedno bo spremljala vsakega razvijalca, spustila roke in vrgla zadevo. Zato je zelo pomembno, da ste pripravljeni, da igralec ne bo všeč igri.

Kje začeti

Kako postati razvijalec igre, če pred tem niste nikoli srečali kode polne igre? Težko Zato se mora vaše poznavanje sveta ustvarjanja video iger začeti z manj kot resnično igro. Začnete lahko z ustvarjanjem modifikacij ventilatorjev in dodatkov za različne igre. Ker to povzroča poseg v datoteke končnega izdelka, študijo strukture, študij jezikov pisanja. Tudi modi so v glavnem ustvarjeni za možnosti, ki so dobre: ​​koliko izboljšav v slabi igri ni paih, če ima grozno igro in dolgočasno igro, igra bolj zanimiva ne bo. Na primer, za modele za projekte, kot sta Skyrim in GTA, je veliko modsov, ki jih lahko nekateri slabo imenujejo. In za zelo priljubljene pred nekaj leti so ljubitelji Undertale ustvarili celo preproste fan igresestavljen iz boja s šefi, ki niso bili v prvotni različici.
Vendar, če nimate izkušenj s pisanjem moda /dodatkov, to ni zelo strašljivo, čeprav bo ta pristop zelo koristen. Samo v tem primeru boste morali porabiti čas za učenje programskih jezikov in pridobivanje najmanj znanja o tem, kako vse deluje in kaj. Začetek zelo produkcijske igre je vredno razviti idejo. Vredno je ugotoviti, kakšno igro želite: izberite žanr, vrzite vsaj grobo ploskev (če bo), pomislite, katero igro želite imeti.

Kaj bo sploh potrebno

Kaj morate vedeti, da bi postali razvijalec iger? Vsaj nekaj programskih jezikov in bistvo igranja. Tukaj je seznam tega, kar boste zagotovo potrebovali, če želite ustvariti svojo igro:
 • Poznavanje programskih jezikov, kot so Java, C ++, HTML. To je nujen minimum, brez katerega bi bilo zelo težko ustvariti nekaj.
 • Razumevanje, kako je igra organizirana. Njen najlažji način je, da napišete spremembe in dopolnitve obstoječih projektov.
 • Pripravljenost na kritiko uporabnikov, pa tudi na samozavest in željo, da bi nekaj dosegli.
 • Zamisel. V bistvu gre za idejo, ki jo imajo projekti ustvarjalcev indie iger. Ona je tista, ki lahko dela začetnike zelo dobro.
 • Razvijanje igre iz nič

  Torej imate idejo in znanje programskih jezikov, vendar je vprašanje, kako postati razvijalec iger iz nič, še vedno vredno. Dejansko, brez kakršnih koli izkušenj pri delu s polno igro, je težko samo takopripravili delovni načrt. In če nimamo avtorskih pravic iz preteklih projektov, je težko najti denar, da bi ustvarili nekaj novega.
  Konec koncev, na tak ali drugačen način je skoraj nemogoče razviti samo igro: poleg dobrega poznavanja programskih jezikov, morate biti sposobni pripraviti dovolj, da ga oblikujete, kakor tudi razumeti glasbo, da nadomestite ustrezno svobodno kompozicijo /plačilo za njeno uporabo. Seveda, nobena glasba v igri ni boljša od tiste, ki je napisana posebej za njo, toda v tem primeru bodo morali iskati glasbenike, pa tudi poiskati, kdo bo igral vlogo skladatelja. Če se v prihodnji igri načrtuje glas likov, je treba poiskati tudi akterje snemanja in če projekt vključuje podporo več jezikov - in tudi dobre prevajalce in po potrebi akterje sinhronizacije. Seveda, če med prijatelji ni takšnih ljudi, njihove storitve ne bodo brezplačne. Prav tako je veliko programov, uporabljenih v razvoju, načrti, čeprav so poceni. Torej, med novice razvijalci, ki nimajo veliko kapitala, zelo priljubljena zbiranje sredstev na edgefangding mestih. Da bi to naredili, se morate registrirati na kateri koli taki strani, ustvariti svoj projekt, v katerem želite izraziti jasen cilj in zahtevano količino sredstev. V svojem setu pomagajo različne nagrade za ljudi, ki spuščajo denar, kot je brezplačen izvod igre ali edinstven trgovec.

  Če torej že imate začetno denarno osnovo, morate začeti neposredno z razvojem.

  Programi za razvoj

  Trenutno obstaja veliko programov za razvoj iger. Vsi se razlikujejo v programskem jeziku, ki se uporablja, po enostavnosti vmesnika in tudi na platformi, za katero je projekt izdan. Unity3D je eden najbolj priljubljenih programov. Podpira večino obstoječih platform, vključno z Windows, Android, Linux in drugimi, kot tudi več programskih jezikov, ki vključujejo C ++ in Java. Tudi Unity3D ima brezplačno kopijo, namenjeno igralcem začetnikom. Glavna pomanjkljivost programa - podpira samo angleščino.
  Game Maker-je še en zelo priljubljen program. Vendar pa podpira samo Windows, zaradi česar ni mogoče ustvariti iger za mobilne naprave. 3D Rad - 3D igralna aplikacija. Ima ruski jezik. Za oblikovanje so potrebni tudi grafični urejevalniki (kot so Adobe Photoshop ali Adobe Illustrator), zvočni programi.

  Proces razvoja igre na osebnem računalniku

  Zato so vsi zgoraj navedeni dejavniki prisotni, obstaja tudi program za pisanje, vendar je vprašanje, kako postati razvijalec iger na računalniku, še vedno vprašljivo? Vredno je začeti s podrobno izdelavo ideje in pisanjem projektne dokumentacije. Ko je papir zaključen, lahko obiščete grafične urejevalnike. Sestaviti morate sličice vmesnika, lokacije, znake in še veliko več. Seveda, če ste uspeli najti ljudi, ki lahko sodelujejo v produkciji, je to zelo kul, ker je zelo težko narediti vse. Toda v tem primeru morajo ti ljudje še vedno podrobno razložiti svojo idejo.
  Nato je treba predpisati vse zgodbe in dialoge.To je pomemben del dela, ker je zaradi tega zaplet razkrit igralcu. Ne smemo pozabiti na izračun in uravnoteženje tako vojaškega kot gospodarskega sistema. Je vse napisano? Dodate lahko vsebino v igro. Veliko modelov likov, orožja, okolice in dodatkov iz teh igralnih lokacij - niso vsi. Potrebno je narediti priročen vmesnik, napisati vsa besedila, sestaviti sistem usposabljanja, izpolniti parametre vseh NPC in znakov. Ko je zamisel skoraj pripravljena, so plasti in znaki narisani, mehanika pa je registrirana, vredno je protestirati proti igri, ko je šla samostojno ali najemala testerje. In zadnji korak bo analiza podatkov, pridobljenih po testih, popravljanje ugotovljenih napak in optimizacija procesa igre.

  Kako postati razvijalec iger za Android

  Če vaša igra vključuje uporabo igralcev platforme Android, ki so nameščeni na mobilnih napravah, potem obstaja več odtenkov, ki jih je treba obravnavati. Najprej je vredno vedeti, da je največja platforma za distribucijo podobnih iger Play Market. Če želite dodati svoj projekt tam, boste morali plačati lastništvo računa razvijalca. Zdaj, preden postanete razvijalec iger za Android ali, natančneje, razširite svoj projekt v javnost, boste morali za uporabo računa razvijalca plačati približno 25 evrov (približno 1.700 rubljev) na leto. Vse to poteka prek storitve Google Play konzole. Nato na tej strani lahko dodate svojo igro in prilagodite, kako bo prikazana. Vključuje in upoštevajte, da je to test beta /alfa ali različica za javnost. Drugič, vmesnikIgre za mobilne igre bi morale biti drugačne od njihovih osebnih računalnikov. Gumbi morajo biti prikazani na zaslonu in dovolj veliki, da se lahko brez težav dotikajo, vendar se ne smejo prekrivati. Besedilo bi moralo biti večje, da bi bilo berljivo, kot tudi samo video igra: ločljivost mobilnih naprav ni tako velika kot na računalniku. Tretjič, donati in oglaševanje. To je v določenem smislu nadloga vseh iger na mobilnih napravah, ker tudi ko vstopite v plačano igro, igralec ni zaščiten pred tem, kar mu je ponujeno kupiti "tukaj je to" za pravi denar. Kaj naj rečem o ftp-igrah. Vendar, kot kažejo statistični podatki, če je v projektu preveč oglasov, ga uporabniki hitro odvrnejo. Pomemben del razvoja mobilnih iger je, da postane dostopen ne samo, ko je povezan z internetom. Za razliko od osebnih računalnikov so telefoni in tablični računalniki zlahka zunaj omrežja. Ko ste obvladali vsa ta pravila, se lahko začnete razvijati. To je mogoče storiti tudi prek programov, kot so Unity 3D, Construct 2 ali Unreal Engine. Na splošno razvojni proces ne bo drugačen, razen za zgoraj navedene elemente.

  Sestavni deli dobre igre

  1. Plot. Mora biti dobro napisan in predstavljen, da bi ostal zabaven igralec. Ne pretiravajte s količino besedila: statistično gledano, večina igralcev raje preda odlične replike in opise. Zato je na ploskvi 3 točke, ki jih je treba preučiti in upoštevati:
 • scenarij. Zgodba sama.
 • Atmosfera. Tisti, za katere ljudje igrajo veliko ljubezni, zaplet zgodbe je dodatno iskanje, legenda sveta.
 • Proizvodnja. Način pripovedovanja zgodbe.
 • 2. Grafika in zvok. Graf lahko tudi razdelimo na več točk: grafiko in oblikovanje lokacij. Zvok ne sme odvrniti od prehoda, temveč ga le dopolniti in pomagati igralcu, da se potopi v svet. Prav tako je treba omeniti, da kakovost glasovnega zapisa (če obstaja) prav tako močno vpliva na zaznavanje sveta iger. In zadnje, kar je izjemno pomembno, da vemo o zvoku, če ste se odločili, da boste znali govoriti v več jezikih, morate preveriti ne le pristnost prevoda, temveč tudi približek glasu in obraznih izrazov znakov. 3. Igranje. Igranje mora biti skladno s temo in idejo projekta, pa tudi dovolj preprosto in razumljivo. 4. Zamisel. Zadnji na tem seznamu je morda najprej pomemben. Zdaj je igralniška industrija zelo napredna in zelo težko je najti nekaj novega. Še posebej šokantno igranje ali grafika. Zato je eden od glavnih "ulov" komponent, ki lahko igralec po vrnitvi v igro in ga prečkate - ideja in njeno izvajanje.

  Oblikovanje ravni

  Pri ustvarjanju ravni je pomembno, da se spomnite, da morajo biti dovolj preproste (če so zapletene - ne cilj igre) in zanimive. Enako velja za lokacije odprtega sveta. Okoliš ne sme zamenjati igralca, ga potikati v iskanju izhoda.
  Lahko si postavimo cilj - kaj mora igralec doseči na enem ali drugem kraju, kakšno je vzdušjebi morala biti Prav tako je treba omeniti, da morajo biti vse ravni igre izvedene v enem samem slogu, tako da so ena sama entiteta. Primer odlične kombinacije nivojev je platforma Ori in Blind Forest. Igra, čeprav izgleda kot celota, je dejansko razdeljena na več nivojev, ki so zelo različni in so zelo holistični. Ni dvoma, da sta drevo vode, ognjena gora in dolina vetrov ter drevo duhov del združenega sveta.

  Koristni čipi

 • Pogosteje poskušajo videti projekt s stališča igralca, da bi ocenili njegovo ustvarjanje. Vprašajte se, ali želite igrati. In mimo?
 • Sodelovati v različnih natečajih. Te se redno igrajo na računalniških igrah in igrah na mobilnih napravah.
 • Naredite dobro predstavitev. Če je mogoče, napišite videoposnetek o igri.
 • Poskusite ne preobremeniti uporabnika s kompleksnostjo igranja. Ena stvar je, če igra sama ni lahka, potem bo imela svojo lastno občinstvo. Ampak, če problem prinese igro, je malo verjetno, da se bo nekdo vrnil.
 • Ohranjevalnikov zaslona in mačjih prizorov ne vlecite predolgo.
 • Poskusite, da igralcev ne motite z oglasi in predlogi donate. Če projekt vpliva na osebo, ga bo hotel oprostiti. Ampak, če bo zaslon nenehno pop up ponudbo za nakup druge stvari ali valute, igralec želi ven ven prej.
 • Če nenadoma premisliš, kako, na primer, postaneš razvijalec iger Block Strike, natančneje, član ekipe projekta, najbolj resničen in preprost način za pogovoro tem z enim od že delujočih virusov.
 • Razvito v Rusiji

  No, če vas muči vprašanje, kako postati razvijalec iger v Rusiji, mu odgovorite. Tako kot na svetu. Z izjemo tega je morda težje najti pomočnike in večino dela bo treba opraviti sami. Glavni problem za razvijalce ruskega jezika je majhno število ekip, ki so pripravljene, da jih sprejmejo na svoje sedeže, kot tudi dejstvo, da je 90% programov in lokacij za postavitev iger angleško govorečih in ne podpirajo ruskega.

  Sodelovanje z različnimi podjetji

  Številna podjetja za razvijalce radi pritegnejo nove uslužbence in to ni presenetljivo: novi ljudje prinašajo nove ideje. Na straneh mnogih podjetij lahko vidite ponudbe prostih delovnih mest, različne objave. Na primer, na mestu Blizzard, eden največjih gamedevs, je zavihek "Prosta delovna mesta", kjer si lahko ogledate seznam potrebnih strokovnjakov in zahteve družbe, da jih.
  Opozoriti je treba, da za vstop v resnično veliko in dobro znano podjetje ne potrebujete le ideje in potenciala, temveč tudi spretnosti, da imate prave spretnosti in poznate potrebne programske jezike. Tudi to delo običajno vključuje uporabo znatnih sil in uporabo polnega delovnega časa.

  Sammari

 • Začnite s pisanjem sprememb za obstoječe igre: strukturo je hitreje in lažje razumeti.
 • Odlična rešitev za pridobitev primarnega financiranja za razvoj je kraudfanding.
 • V dobri igri na dostojni ravni je parcela,zvok, grafika, igranje in ideja.
 • V dialogih ni vredno pisati listov besedila. Večina igralcev raje preživi dolge znake. Če želite razkriti zaplet, več pozornosti posvetite dejanjem likov.
 • Tudi igra mojstrovine lahko pokvari slab glas /zvok /zvok.
 • Poskusite pokazati svoje ustvarjanje na tekmovanjih.
 • Če obstaja priložnost in želja po nadaljnjem razvoju iger, se lahko pridružite že obstoječi ekipi razvijalcev.
 • Sorodne publikacije