"Castrol 5W40": opis, misli potrošnikov

Visoko kakovostno avtomobilsko olje bo pomagalo podaljšati življenjsko dobo motorja brez nesreč. To ni odvisno samo od življenjske dobe glavnega strojnega vozlišča, ampak tudi od njegovega zagona v različnih vremenskih razmerah. Zato je izbira upošteva mnenja strokovnjakov, pregledi drugih motoristov, nasvete svetovalcev v trgovini. Eden najbolj oglaševanih izdelkov je motorno olje Castrol 5W40.

O izdelku

Je sintetično olje, primerno za uporabo v vseh letnih časih in za vse vremenske razmere. Po navedbah proizvajalca je motorno olje edinstveno v svoji sestavi. Vsebuje posebne molekule, ki varujejo motor zaradi oblikovanja posebne oljne plasti na notranjih delih motorja. Omogoča, da vse podrobnosti dolgo delujejo pravilno. Kakovost in varnost Castrol 5W40 potrjujeta US Oil Institute in Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov.

Namen olja

Izdelek se uporablja za najsodobnejše bencinske ali dizelske motorje. Lahko se vlije v motorje prejšnjih generacij. Olje se uporablja v inovativnih motorjih, ki imajo različne sisteme, ki povečujejo moč in navor - turbo, kompresor, direktno vbrizgavanje goriva.
Večji avtomobilski proizvajalci, kot so Mercedes in Volkswagen, so izvedli samopreverjanje olja Castrol 5W40. Rezultati so pokazali, da se njegova viskoznost skozi celotno življenjsko dobo vzdržuje na ustrezni ravniz minimalnimi izgubami v prostornini. Zato priporočajo pogum, da v avtomobil nalijejo olje. Olje je praktično univerzalno. Njegova uporaba ne ureja izbire določenega načina vožnje. Njegove lastnosti so nespremenjene v različnih vremenskih razmerah, tudi pri nizkih temperaturah. In to tudi ne vpliva, če boste morali veliko časa preživeti v prometnih zastojih. Zagon motorja in stopnja njegovega ogrevanja zahtevata, da ima olje določeno stalno viskoznost, kar ni problem za Castrol.

In kaj je dejansko?

Revija Behind the wheel se je zanimala za "Castrol 5W40", ki ga je ameriški naftni inštitut prejel zelo visoko oceno in se odločil, da bo izvedel lasten eksperiment. Vožnja avtomobila na olju, napolnjenem s to blagovno znamko, je znašala 15 tisoč km. Z naraščajočim številom prevoženih kilometrov se je olje začelo strjevati, ne da bi se hkrati približalo nevarnim indikatorjem. Strokovnjaki so opazili določen padec indeksa viskoznosti. Poraba olja je bila malo manj kot liter. Motor je deloval na visoki ravni, zato so bili rezultati zadovoljni strokovnjakom. Pri zmanjševanju porabe goriva je prišlo do določenega povečanja moči.

Kar ni všeč, je visoka vsebnost oljnih sten na stenah valja. Po drugi strani pa je bilo v izrabljenem olju majhna količina železa. Zato se rezultati testiranja "Castrol Magnet 5W40" ne morejo imenovati nedvoumni.

Misli potrošnikov

Ta znamka olja je dobro poznana med vozniki. Eden od razlogov za priznanje je široko oglaševanje kot kvalitativno in inovativnoizdelek, ki podaljša življenjsko dobo motorja. Mnogi, ki so izbrali olje Castrol Magnatech 5W40, pravijo, da z njim bolje delujejo. Lažje je zagnati, teči tišje in vam omogoča varčevanje z gorivom. Kljub precej visokim stroškom potrošniki to raje raje. V tem ni nobene skrivnosti - njegova uporaba vam omogoča, da shranite na dragih popravil. Poleg tega je značilna nizka poraba in je skoraj nepotrebno dodati.

Slabosti izdelka

Kljub ogromnim pozitivnim izkušnjam pri uporabi tega izdelka, je vse bolj mogoče najti pritožbe od navdušencev avtomobilov. Tisti, ki vlije olje "Castrol 5W40", je ugotovil, da je zagon motorja pozimi slabši kot poleti. Drugi niso videli nobene razlike med njim in cenejšimi kolegi. Zato je bil nakup enkraten, pri naslednji menjavi nafte pa so se potrošniki odločili za običajne blagovne znamke.

Ponarejanje

Vsak dan se vedno pogosteje najde vedno več nezadovoljnih voznikov, ki so v svoje motorje nalagali "Castrol 5W40". Namesto nemotenega delovanja srca avtomobila so ljudje dobili obraten rezultat in bili prisiljeni zaprositi za servisiranje avtomobilov za večja popravila motorja. Neuspeh različnih delov motorja ni bil povezan z značilnostmi samega olja, ampak z velikim številom ponaredkov, ki se prodajajo v trgovinah. Včasih se nizkokakovostno maslo prodaja po zelo ugodnih cenah. In v tem primeru lahko sumite, da je olje ponaredek. V drugih primerih je bila kupljena po standardnih stroških, zato sumiteni izvirnik, to je praktično nemogoče. Danes obstaja veliko forumov, kjer se strokovnjakom svetuje, kako kupiti izdelek in ga razlikovati od ponarejanja.

Slab ugled pa potrošnike spodbuja k temu, da Castrol ne štejejo za kandidata za nakup. Ponavadi izbirajo med različnimi izdelki drugih blagovnih znamk, včasih celo presegajo ceno, ki nima slave tako pogosto ponarejenih izdelkov. Domneva se, da podjetje samo zaradi varčevanja proizvaja serije neustreznega kakovostnega olja. V primeru spora trdi, da je bila stranka ponarejena. "Castrol 5W40" je primerna izbira za potrošnike, ki skrbijo za svoj avto. Toda takšen nakup je lahko zelo razočarljiv in povzroči dodatne stroške, če se kupi ponaredek. Neuspešen nakup povzroči, da motor ne deluje več kilometrov.

Sorodne publikacije