HyperX, slušalke: pregled, primerjave s tekmeci in pregledi

Na trgu pripomočkov in naprav se zdi, da ni več mogoče najti niše za vašega otroka. Med proizvajalci slušalk je konkurenca, kot drugod, zelo težka. Kljub temu se je leta 2014 ena od podružnic podjetja Kingston Technology odločila uvesti naprave za igralce. Tako so bile slušalke znamke HyperX prodane na par z drugimi velikani SteelSeries, Logitech in Razer in so v tem poslu dobro napredovale.

Raznolikost

Pod to blagovno znamko obstaja veliko število modelov slušalk. Kljub temu, da to ni edina komponenta za igralce, pa se kljub temu šteje za najbolj priljubljeno med kupci. Tudi uspeh blagovne znamke podpirajo vodilne organizacije za kibernetske športe: Alliance, Natus Vincere, No Mercy, SK-Gaming in še veliko več.
Poleg tega je HyperX sponzor ne le zgornjih ukazov, temveč tudi velike festivale in tekmovanja, namenjena računalniškim igranjem. Pod tem imenom lahko kupec kupi trdne SSD-je, bliskovne pogone, pomnilniške in miške podloge.

Serija po serijah

Kot smo že omenili, so se na trgu pojavile slušalke HyperX leta 2014. Osredotočeni so na profesionalne igralce. V letu 2016 je še en pomemben korak v življenju blagovne znamke: uradna licenca za igralne slušalke kot pripomoček za igralne konzole Xbox One. Na splošno je bil prvi model, ki je osvojil igralni svet, slušalke Kingston HyperX Cloud. Kasneje je bilo veliko posodobitev. Druga različica novosti, ki ji sledi oblak X in oblak, je bila izdana. Tudi oblak Stinger,ki so postali znani kupcem prejšnjo jesen. Danes bomo pregledali trenutne in priljubljene modele te blagovne znamke.

Posodobljena različica

Začetek s posodobitvijo prvega modela. Nekoliko drugačen od prejšnjega. Prejel je več sprememb v oblikovanju in izboljšal svoje tehnične lastnosti. Slušalke HyperX Cloud II so se pojavile leta 2015. Za njihov razvoj je sodelovalo podjetje QPAD, ki ima veliko izkušenj pri ustvarjanju igralnih perifernih naprav.

Embalaža tega modela je privlačna in kakovostna. Slušalke so skrite v veliki škatli, ki prikazuje slušalke in vsebuje tudi informacije o funkcijah modela. V notranjosti glavne škatle je še ena, mat, ki je skrbno sestavila vse dodatke in periferijo. V notranjosti je odstranljiv mikrofon, USB modul, adapter za potnike in pogosto na letalu. Obstaja tudi mehak primer in navodilo. Mimogrede, torbico za slušalke prišel iz visoko kakovostne, ima logotip podjetja in poseben žep za dodatke.

Oblikovanje in nadgradnje

Podjetje HyperX ni bistveno spremenilo slušalk posodobljenega modela. Oblak II je bil predstavljen v treh barvnih rešitvah: črna, črna z rdečimi vložki in bela z roza elementi. Slednji, seveda, ljubil veliko deklet streamers. Skodelice so izšle v polni velikosti, saj je oblika slušalke polna. Naslon za glavo je reguliran. Dimenzije so velike, čeprav ima igralna periferija vedno precejšnjo velikost. Materiali za slušalke so visoke kakovosti, poleg tega so prijetni na otip. Trak je narejen iz aluminijaste plošče, ki je obloženaMehki nadomestek z mehkim polnilom. Ta element prehaja neposredno na skodelice, na njihovih koncih so nameščeni plastični tečaji, ki omogočajo, da skodelice spremenijo nagibni kot. Okoli navpične osi posode se ne more premakniti.
Če se vrnemo na naglavni trak, je vredno reči, da je voljna, lahko ima kakršnokoli obliko in se upogne na vse strani brez napak. Lahko se celo spremeni v spiralo. Proizvajalec trdi, da uporabnik zaradi te plastičnosti ne bo občutil nelagodja in pritiska na glavo.
Drsni mehanizmi delujejo gladko, na vsaki strani so fiksni položaji, ki imajo značilen zvok klika. Obseg potovanja je prav tako odličen: tudi na majhni glavi otroka bodo slušalke HyperXa tesno sedele. Mimogrede, skodelice za ušesa (elementi, ki so nameščeni na anusu) so odstranljivi. V škatli so na voljo različice iz usnja in velurja. Prva je nastavljena na privzete slušalke. Nad njimi je proizvajalec marljivo delal, imajo polnilo, ki "zapomni" želeno obliko in jo shrani. Mikrofon za slušalke je odstranljiv, kar lahko v primeru neprijetne poškodbe zamenjate. Na splošno ima normalno obliko, ki ni neobičajna za mnoge uporabnike: fleksibilna palica za prehod iz kovine, ki jo je enostavno prilagoditi za udobje igralca. Da bi preprečili šum na robu mikrofona, je nameščena folijska blazinica.


Ta model je prejel neprenosljivi avdio kabel, katerega dolžina je 1 meter. Vključuje podaljšek za polno dolžino z USB-kartico. Zadnji elementIma široko funkcionalnost. Omogoča izklop mikrofona z drsnim ključem na daljinskem upravljalniku. Toda na sprednji strani te enote je nastavitev glasnosti mikrofona in slušalk. V sredini pa je gumb za aktiviranje posebnega načina.

Razlika

Kot je bilo že omenjeno, druga različica HyperX Cloud ni drugačna od prejšnje. Vsi razponi, občutljivost in drugi kazalniki so enaki. Na primer, obseg ponovljivih frekvenc je 15-25000 Hz. Impedanca je 60 ohmov, občutljivost je 98 ± 3 dB, največja moč doseže 150 mW. Na splošno slušalke niso spremenile specifikacij.
Spremembe so se predvsem dotaknile mikrofona. Razpon prejetih frekvenc se je razširil - 50-18000 Hz namesto 100-12000 Hz. Pojavil se je tudi nad nadzorno ploščo za nadzor zvoka. Ob istem času, se je tudi cena povečala, in v času sprostitve slušalk lahko kupite za 8-85 tisoč rubljev.

Model po modelu

Takoj po izdaji posodobljene različice trga so bile najavljene slušalke HyperX Cloud Core. Zanimivo je, da se je z izdajo tega modela velikost embalaže znatno znižala. Toda slog je ostal enak: črna barva z dodatkom krvavice je še naprej privlačila igralce. Na polje - informacije o slušalkah, glavna tehnologija in, seveda, slika novosti.
V notranjosti je vse prav tako mat polje, zdaj pa je veliko manjše. Odpiranje, lahko vidite slušalke same, globoko v penasto gumo, in poleg mikrofona - vse na svojem mestu. Poleg tega je komplet opremljen s podaljškom, ki igra pomembno vlogoadapter Tu ni nič več. Spremenljivke naglavnega traku, torbico za transport in USB-enoto so izginile. Cena je postala manj za 35 dolarjev.

Videz

Na prvi pogled so slušalke HyperX Core podobne prejšnjim modelom. Sčasoma se zavedate, da so te različice skoraj enake. Materiali iz usnja nadomestijo z mehkim dotikom. Od glavnih razlik je vredno omeniti v tem modelu edino različico barve: črno z rdečimi vložki. Na splošno ni niti smiselno opisati videza jedra v oblaku, saj so tukaj vsi enaki logotipi, lokacije in elementi za pritrditev. Pozitivna kakovost tega modela je v tem, da kljub igralniški smeri še vedno nima nobenih elementov kričanja in zato izgleda skladno ne le, če se uporablja na računalniku.

Ni razlike

Specifikacije tudi niso pokazale nobenih sprememb. Lepo je, da se zvok ni poslabšal. Posledično se je izkazalo, da je novost lažja različica prejšnjih modelov. To je prikrajšan za bogat nabor postavk in zato ima drugačno ceno. Da, preden so se igralci zdeli priložnost, da si ogledajo bogato različico za 110 $ ali izberejo enak, vendar slabo opremljen model za 70 $. Odlična možnost za tiste, ki so omejeni v proračunu, vendar želi kupiti slušalke od HyperXa.

Vodilna različica

Naslednji glasni model so bile slušalke HyperX Revolver. Prvič, na prvi pogled so začeli spominjati na igralno periferijo. Drugič, cena se je dvignila na 14 tisoč rubljev. Škatla je ohranila nekdanji slog, vendarspet postal več. Glavne značilnosti in specifikacije so opisane spredaj.
Inside, kot ponavadi, dodaten primer s samimi slušalkami. Paket ni bil posebej bogat: slušalke, odstranljivi mikrofon, povratni kabel, ki opravlja funkcijo podaljška in daljinskega upravljalnika.

Drastične spremembe

Novost ni bila omejena na lahke posodobitve oblikovanja. Bila je prebarvana in to zelo dobro. Kljub spremembam so slušalke ostale uporabne. Naslon za glavo je bil dvokomponenten. Na zunanji strani je kovinski okvir, ki je odgovoren za togost, v notranjosti pa je običajno mehak aluminijast naglavni trak, ki je usnjeno obarvan z mehkim dotikom. Zahvaljujoč tej posodobitvi, je mehansko pritrditev, ki je prilagodila dolžino naglavnega traku, izginila. Zdaj se to zgodi samodejno. Zunanji kovinski okvir je pobarvan v črni mat barvi. Zunanji mehki del je kot običajno dobil črni vezeni logotip in rdeč okvir. Omeniti je treba, da sta kolena in kolena izginila med skodelico in naglavnim trakom. Zdaj je tukaj celostna zasnova. Kotiček sklede je majhen, vendar udoben. Amuleti so ostali skoraj nespremenjeni. Pokriti so z usnjem s sijajno površino in se spominjajo tudi kupljene oblike. Sklede so polne, udobne na ušesih in zagotavljajo popolno izolacijo zvoka.
Glavna značilnost nove zasnove je bila razpoložljivost zunanje zasnove skodelic. Imajo spektakularen pogled, ki je podoben reaktorju. V notranjosti je majhno okno, v katerem je naslikan logotip proizvajalca. Iz KingstonaHyperX slušalke tega modela so sprva pogledale visokokakovosten mikrofon. To dokazuje uradna potrditev podjetja TeamSpeak. Mikrofon je bil tokrat vstavljen v plastično ohišje, tako da se ne upogne tako plastično kot v prejšnjih modelih. Vendar pa ima mehko podlago, ki vam omogoča, da izberete njen optimalni položaj med pogovorom.

Izboljšane značilnosti

Frekvenčne značilnosti slušalk so se znatno spremenile - 12-28000 Hz. Impedanca je bila 30 ohmov. Dolžina kabla je 1 meter, dodatno podaljšek pa se razteza še 2 metra. Ima konzolo, ki nadzoruje zvok. Mikrofon je prejel tudi novo frekvenčno območje 50-18000 Hz. Občutljivost je -40 dBV.

Zadnja posodobitev

Eden od zadnjih modelov lanskega leta so bile slušalke HyperX Cloud Stinger. Občutno so spremenili videz. Material za novost je groba plastika z mat zaključkom. Ta izbira je sledila po negativnih komentarjih o preteklem modelu.
Naglavni trak je postal precej strožji, vendar ima blago oblogo. Pokali se lahko vrtijo za 90 stopinj. Na eni izmed njih je bil nameščen nadzor glasnosti, drugi pa neločljiv mikrofon. Te rešitve ni vsakdo všeč, saj bi se lahko prejšnji modeli enostavno spremenili v običajne slušalke. Po drugi strani, kot je pokazala praksa, se pogosto odstranijo mikrofoni. Zanimiva je bila tehnologija vklopa /izklopa mikrofona. Če želite to narediti, ga ustrezno znižajte ali dvignite. Mikrofon je podoben različici Revolver HyperX. Slušalke niso dobile zelo globokih slušalk.Vendar to ni vplivalo na udobje uporabe in kakovost zvoka. Slušalke HyperX Stinger stanejo približno 60-70 dolarjev. Ne moremo reči, da so postali nenavadni ali da so prejeli supertehnične značilnosti. Frekvenčno območje slušalk je 18-23000 Hz, mikrofon pa 50-18000 Hz. Dolžina glavnega kabla je postala malo večja - 13 metrov. Podaljšek pa je postal krajši - 17 metrov: v višini, ki je običajno znašala 3 metre. Dovolj bo za vse naloge.

Mnenja

Od slušalk HyperX so vedno prejeli dobre ocene. Model Hyper Cloud II je sprva prestrašil ceno, po tem, ko se je uporabnik osebno seznanil s to slušalko, je bil strošek upravičen. Edina stvar, s katero se mnogi niso mogli navaditi - velik mikrofon. Pride v vidno polje in prepreči. Tudi posebna tehnologija zvoka 71 se ni upravičila, model Hyper Core pa je prišel tudi skoraj vsem. Bilo je uporabnikov, ki so se pritoževali glede velikosti skodelic slušalk. Ampak spet, v udobju je težko zadovoljiti vse igralce. Kljub kakovosti materialov se mehak nanos sčasoma zamegli, kar tudi ni vedno prijetno. Ampak najdražja slušalka HyperX Revolver prejela in ostro negativne povratne informacije. Prva stvar, ki jo uporabniki najverjetneje vidijo, je sijajni premaz, ki je precej opraskan in prebarvan. Tudi nekateri so v tržnem procesu obtožili blagovno znamko, za tako pomembno ceno pa so uporabniki pričakovali bolj kakovosten zvok. Glavna prednost tega modela je bil le videz. HyperX Stinger prav tako ni bil tako popoln. Veliko uporabnikov se je pritožilo zaradi kakovostimikrofon, nekateri so celo morali kupiti to napravo. Moral sem se navaditi na reševalna vozila. Kot je pokazala praksa, so bili najboljši modeli prve različice slušalk. Imajo dobro vrednost, obstajajo "oblaki" modeli in možnost proračuna in dražji. Kakovost zvoka v slušalkah ni slaba, in odstranljiv mikrofon, ki v primeru okvare resnično nadomešča, je prijeten.

Sorodne publikacije