Avto »Fiat Albea" - ocene lastniki, značilnosti in lastnosti

Fiat-Albea je kompaktna štirivratna limuzina s pogonom na prednja kolesa, razvita posebej za vzhodnoevropski trg. Serijsko vozilo je potekalo od leta 2002 do 2012. Zbiranje "Fiata" je potekalo v Turčiji in Rusiji. Kaj je Fiat Albea? Lastnikova povratna informacija, slabosti in tehnične specifikacije - še v našem članku.

Oblikovanje

Zunanjost Avto je videti skromen. Avto ima klasično telo iz treh teles z gladkimi in enostavnimi linijami. Spredaj je kompaktna maska ​​hladilnika, ki je integrirana v pokrov in plastične žaromete s halogenskimi žarnicami. Od tovarne do avtomobila so nameščeni 14-palčni pogoni. Lahko jih žigosamo z okrasnimi tečaji ali odlitkom. Med značilnostmi, ki jih je vredno omeniti, so črne okrasne letve.


Katere so slabosti Fiat-Albea? Lastnikova povratna informacija pravi, da avto nima najboljše zaščite pred korozijo. Ja, breze se pojavljajo v krajih blizu brzic in pljuvanja. S tem se soočajo lastniki približno tretje leto delovanja. Obstajajo tudi pomanjkljivosti v žarometih. Ker so narejene iz plastike, bodo sčasoma blatne. Poliranje lahko reši problem, vendar za kratek čas - recimo povratne informacije.

Mere, zračnost

Dolžina telesa je 419 metrov, širina - 17 višin - 149 metrov. Ampak moramo reči, da s tako majhnimi dimenzijami v "Fiat-Albeya" pomemben očistek. Velikost na standardnih kolesih je 18 centimetrov. Kot pravijo ocenelastniki, "Fiat Albua" lahko varno vozi po cestah brez asfaltne obloge. Tudi avtomobil z lahkoto prenaša naše zime z neočiščenimi cestami.

Salon

V njem je značilen "italijan" s svojimi nenavadnimi oblikami. Srednja konzola in armaturna plošča sta vizualno ločeni s srebrno barvo. Volan s tremi kraki, z lepim oprijemom. S potniške strani je predal za rokavice. Toda kot je navedeno v pregledih, je njegov obseg zanemarljiv. Nad njim je majhen izrez v obliki police. Toda nekaj, kar je tukaj, ne more biti, ker pade. Zato je polica samo zbiralec prahu. Kar zadeva sedeže, so presenetljivo ergonomski in imajo dobro bočno oporo. Pregled avtomobila je dober.
Vendar pa obstajajo tudi slabosti. Ja, pregledi pravijo, da v avtomobilu povsod uporablja nesramno trdo plastiko. Ne samo, da hiti na izboklini, ampak tudi poceni. Prav tako ni izbire barve notranjosti oblazinjenja. Koža je načeloma odsotna. Sedeže je mogoče konfigurirati le ročno. Ni ogrevanja. Od zadaj je prostor za samo dve osebi. Veliko modelov je šlo brez opreme - klimatske naprave in električnih oken. "Crickets" v kabini je bolezen vseh "Fiat-Albea".

Prtljažni prtljažnik "Fiat-Albea"

V kompaktnih dimenzijah so Italijani dodelili več prostora pod deblom. To je plus. Prostornina prtljažnika je 515 litrov. Pod tla - v polni velikosti zalog. Mimogrede, proizvajalec je napovedal možnost sedenja na zadnjih sedežih.

Tehnične značilnosti

Pod pokrovom - en sam bencinštirivaljni motor s 14 litri. To je motor z osmimi ventili z zmogljivostjo 77 konjskih moči. Ta enota deluje v parih brez nadomestne mehanike pri petih hitrostih. Kaj pravi Fiat Albea o povratnih informacijah lastnikov? Prevožena kilometra avtomobila za mnoge za 100 tisoč, in nobenih pritožb glede zanesljivosti lastnikov tam. Trak se spremeni enkrat v 60 tisoč kilometrov, sveče - dvakrat pogosteje. Nobenih resnih okvar s tem motorjem še ni bilo. Poleg tega je motor zelo ekonomičen. Na 100 kilometrih poti v mestu je avto porabil približno 62 litrov 95. mesta. Vendar moramo reči, da stroj ni sposoben hitro pospeševati. Po podatkih iz potnih listov je stotine avtomobilov pridobilo za 135 sekund. Največja hitrost ob istem času - 162 kilometrov na uro. Toda za mesto so te značilnosti dovolj.
Mimogrede, za drugo državo je na voljo še 16-litrski motor. To je tudi atmosferski štirivaljni motor, v katerem ima en valj ima štiri ventile. Največja moč motorja - 103 konjskih moči. Vendar pa so taki primeri v Rusiji redko prisotni, saj naši državi uradno niso ponudili.

Podvozje

Avto je zgrajen na klasičnem "vozičku" s pogonom na prednja kolesa. Spredaj je neodvisna vzmetenje McPherson. Od zadaj - odvisen žarek. Zadnje krmiljenje, s hidravličnim ojačevalnikom (že je v osnovni opremi). Zavorni sistem - disk in boben na sprednjih in zadnjih kolesih. Hidravlični pogon, z vakuumskim ojačevalnikom. Vendar moramo reči, da ni vsaka Albea opremljenaSistem ABS. Prisotna je samo v luksuzni opremi. Tudi v "maksimalnem" sistemu obstaja sistem porazdelitve zavornih sil.

Kako se obnašate ob Fiat Albea 1.4? Lastnikova povratna informacija pravi, da je vzmetenje na naših cestah trd. Tudi zaradi visokega odmika in ozke gume, se avto hitro obrne pri hitrosti. Zato je treba pozabiti na agresiven način vožnje tega avtomobila, še posebej zato, ker motor tukaj sploh ni športen.

Cena

Trenutno je ta avto na voljo le na sekundarnem trgu. Kupite ga lahko po drugačni ceni, odvisno od njenega stanja. Torej, stroški stare limuzine "Fiat-Albea" se začne od 130 tisoč rubljev. Najnovejše kopije lahko kupite za 220 tisoč rubljev.

Sklep

Tako smo ugotovili, kaj ima Fiat-Albea lastnik povratne informacije in tehnične specifikacije. Med prednostmi tega avtomobila je treba opozoriti:
 • Visoka razdalja.
 • Zanesljiv motor.
 • Nizki stroški storitve.
 • Nizka poraba goriva.
 • Med slabostmi limuzine Fiat-Albea, lastniki razlikujejo:
 • Tesen salon.
 • Slaba izolacija hrupa.
 • Izvedba vrtanja.
 • Slabo krmiljenje in togo vzmetenje.
 • Skromna oprema.
 • Ampak na splošno, pregledi lastnikov "Fiat-Albea" pravijo, da kljub slabosti, ta avto je eden najboljših v segmentu proračuna. Ta avto ne zahteva veliko denarja za popravila in vzdrževanje, in je visoka zanesljivost (nič slabši od Renault Logan, ki tako všeč taksisti). Torej, čeNačrtovano je, da kupite preprost in zanesljiv avto za vsakodnevno delovanje, ta model se bo odlično ujemal. Še posebej, ker so njegovi stroški nižji od stroškov konkurentov.

  Sorodne publikacije