Canon 2520 Printer: Specifikacije in pregledi

Večnamenska naprava s pomembnimi tehničnimi specifikacijami in ciljno usmerjenim segmentom pisarn primarne in sekundarne ravni - to je Canon 2520. Drugo možno področje uporabe takšne vsestranske enote je množenje centrov. Gre za njegove značilnosti in možnosti in bo še naprej govoril.

Nišo, na katero je usmerjena ta večnamenska naprava
Izjemno visoki stroški in prekomerna funkcionalnost omejujejo področje uporabe Canon Imagerunner 2520. Za domačo uporabo to ni primerno, ker je zahtevana količina mesečnega tiskanja zadostna. kot tudi veliko. Zato je najbolj optimalno uporabo tega MFU v pisarnah majhnih (do 10 delovnih mest iz računalnika) in povprečno (do 25-30 računalnikov z računalniki). Tudi precej uspešen junak tega pregleda se lahko uporablja v velikih pisarnah (do 100 delovnih postaj z računalniki). Toda v tem primeru bo 2520 le delno pokril potek dela takšne organizacije. Dodatno področje uporabe takega IFI je kopiranje centrov. V obsegu takšne organizacije bodo zmožnosti takšne večnamenske naprave dovolj za reševanje številnih nalog.


Vsebina paketa večnamenske naprave

Naslednji seznam dodatne opreme se lahko pohvali s Canon 2520:
 • Navodila za nastavitev, povezovanje in pravilno uporabo večnamenske naprave.
 • Vmesniški kabel za povezavoPc
 • Žice za priključitev na električno omrežje.
 • Disk z zahtevano programsko opremo.
 • En pladenj za liste formata A4.
 • Ena črno-bela kartuša.
 • Ta seznam nima samo drugega pladnja za strani papirja velikosti A3. V dostavo ni vključena in jo je potrebno kupiti posebej.

  Tehnološke značilnosti večnamenske naprave

  Tehnologija laserskega tiskanja temelji na tej univerzalni napravi za tiskanje, skeniranje in množenje. In v tem primeru se lahko vtis dobi samo v monokromatskem načinu, ker uporablja samo eno vrsto praška - črno. Tudi ločljivost in kakovost pri uporabi takšne tehnologije sta zelo skromni. Hkrati pa se hitrost bistveno poveča in stroški potrošnega materiala se zmanjšajo. Za tiskanje črno-bele dokumentacije je ta tehnologija odlična.


  Kartuša

  Canon 2520 uporablja model kartuše C-EXV32 BK. Kot smo že omenili, se ponovno napolni samo ena barva tonerja - črna. Njegov mesečni vir je 2000 strani, njegova zmogljivost pa je fiksna. Nobena druga kartuša s povečano zmogljivostjo in velik tiskalni vir, ki ju ni mogoče namestiti v to napravo, bogato s funkcijami.

  Seznam sporočil

  Moč Canona 2520 je niz vmesnikov. V tem primeru je mogoče takoj povezati trižične metode. Glavni je RJ-45. S tem vmesnikom se lahko ta večnamenska naprava brez težav poveže z računalniškim omrežjem in jo prenese na funkcije tiskalnega strežnika. Drug način za preklop je USB Revision 2.0. V tem primeru se 2520 neposredno poveže z najbližjim osebnim računalnikom in vloga tiskalnega strežnika bo že zadnja. Na prvi pogled se zdi čudno videti, da je proizvajalec opremil to večnamensko napravo z drugo vodilno USB zastarelo različico 1.0. Toda v praksi vam to omogoča, da se takoj povežete s tiskalnikom 2 računalnika in izvedete sklenitev potrebne dokumentacije od katerega koli od njih. Tudi ta povezava vam omogoča, da dobite tako imenovani dvojni tiskalniški strežnik, ki se ponaša z višjo stopnjo preživetja in zanesljivosti.

  Ločljivost v različnih načinih

  Največja ločljivost za to napravo je 1200X1200. To je mogoče doseči le v načinu tiskanja in je dovolj za pridobitev kakovostnih tiskanih dokumentov. Toda v načinu skenerja ali kopirnega stroja lahko model 2520 zagotovi le ločljivost 600x600. Ampak še enkrat, to je povsem dovolj za izdelavo relativno kakovostnih papirnih ali digitalnih kopij.

  Možni formati strani. Gostota papirja

  Pomembna prednost pred konkurenčnimi napravami je seznam podprtih formatov Canon 2520. Nastavitve v tem primeru so omejene na velikost A3. Na ravni programske opreme se izvaja podpora za najpogostejše oblike manjših velikosti strani.Vključene so tudi glavne velikosti ovojnic. Če je potrebno, vam programska oprema omogoča, da določite poljubno velikost natisnjenega dokumenta.

  Specifikacija večnamenskih naprav za visoke hitrosti

  Moč tega MFU lahko pripišemo precej visoki zmogljivosti, ki jo predvsem zagotavlja tehnologija, ki se uporablja za pridobivanje odtisov. Hitrost tiskanja, ki se lahko pohvali s tiskalnikom Canon 2520 v tem primeru, je fiksna in je 20 strani na minuto. Enako hitrost zagotavlja MFU in v načinu kopirnega stroja. Toda nižja hitrost skeniranja vam omogoča, da na takšno večnamensko napravo dobite do 10 digitalnih kopij dokumentov. Samo če v načinu kopiranja in tiskanja MFU deluje v enobarvnem načinu, lahko optični bralnik dobi še barvne kopije. Mnenja

  Pregledi

  Dve kritični pripombi sta osredotočeni na pregled Canon IR 2520. Prvi je nepopoln osnovni komplet, ki prvotno ne vključuje pladnja formata A3. To opremo je treba kupiti posebej in z doplačilom. Drugi pomemben minus je visok strošek, ki je trenutno določen na 700 $. Seveda lahko najdete cenovno ugodnejše rešitve istega razreda, vendar ni dvoma, da bo tako odlična bilanca tehničnih specifikacij, seznam formatov in zanesljivost. Zato je takšna cena povsem upravičena. Prednosti tega modela MFU pa so: visoka hitrost, podpora za velike formate, velik seznam vmesnikov in nizki stroški potrošnega materiala.

  Povzetek

  Za svoj tržni segment kopirne in tiskarske tehnologije je Canon 2520 Multifunkcijski tiskalniški model postal odlična naprava, ima odlične specifikacije in velik mesečni obseg tiskanja omogoča uporabo v pisarnah z dovolj velikim številom osebja. Še ena možna sfera njene uporabe je kopiranje salonov.

  Sorodne publikacije