Blues v računalniku: povezava in nastavitve

Skupno vprašanje je, kako vklopiti bluetooth na računalniku. Bistvo pa je, da tipkovnica na stacionarnem osebnem računalniku nima gumba, ki bi vključeval brezžični komunikacijski modul. Prenosnik je v tem pogledu bolj udoben. Kako ga lahko vklopim in izklopim? Kako nastaviti bluetooth?

Povezava

Opozoriti je treba, da namizni računalniki privzeto ne vključujejo takšnih komunikacijskih modulov. Kako to narediti za delo z bluetoothom na računalniku? To je zelo preprosto: kupiti morate samo ločen modul in ga priključiti. Obstajata dve vrsti naprav:


 • zunanji;
 • notranji.
 • Prva se preko USB vmesnika poveže kot flash kartica. Drugi je nekoliko težji: odkriti morate primer sistemske enote in vstaviti modul v priključek na matični plošči. Neizobražen uporabnik je najboljša prva možnost. No, ljubitelji železa bodo morali poskusiti drugega. Opozoriti je treba, da mora biti priključek, v katerega je vstavljen komunikacijski modul, tipa PCI. Takšni priključki se običajno nahajajo na spodnji polovici matične plošče in na zadnji strani ohišja.

  Namestitev gonilnika

  Ko je vse opravljeno, morate vklopiti računalnik. Ko se operacijski sistem zaganja, morate videti sporočilo, da je zaznana nova strojna oprema. Sedaj morate vstaviti disk, ki ga je treba priložiti napravi. Ta pogon ima gonilnik, ki ga zahtevanaprave za pravilno delovanje naprave. Seveda, voznik je mogoče najti na internetu, vendar za to morate vedeti polno ime naprave. S pogonom je vse veliko lažje. Zdaj je bluetooth na računalniku. Nato lahko greste na njegovo vključitev in nastavitev.


  Aktiviranje komunikacijskega modula na osebnem računalniku

  Kot je bilo že omenjeno, tipkovnica na namiznem računalniku nima posebnega gumba, ki je odgovoren za vklop adapterja Bluetooth. Obstajajo pa tudi drugi načini, ki omogočajo aktiviranje. Omeniti je treba, da bo privzeto adapter deloval neprekinjeno. Torej ga morate namesto, da ga vklopite, izklopiti. To lahko storite na dva načina:
 • prek "Upravljalnika opreme";
 • prek nastavitev modula.
 • Vključitev prek "Managerja za opremo"

  Za prvo metodo morate najprej pritisniti kombinacijo tipk Win + R. Pojavilo se bo okno, kjer morate napisati ukaz devmgmt.msc in pritisniti Enter. Operacijski sistem bo zagnal zahtevano orodje. Tukaj morate najti napravo Bluetooth, ki se najverjetneje nahaja v omrežnih karticah. Takoj ko ga najdete, morate z desno miškino tipko klikniti nanj in izbrati element, ki je odgovoren za vklop in izklop. Bluetooth v računalniku bo aktiviran ali deaktiviran.

  Omogočanje prek nastavitev

  Poleg tega lahko adapter uporabljate na osebnem računalniku neposredno prek njegove konfiguracije. Po namestitvi gonilnikov v pladenj operacijskega sistema (desnoV spodnjem kotu namizja bo prikazana ustrezna ikona. Če ga kliknete z desnim klikom, se odpre meni, v katerem lahko vidite več elementov:
 • dodajanje naprave;
 • pregled opreme;
 • parametri odpiranja;
 • odklop in vklop pretvornika;
 • odstranite ikone s pladnja.
 • Potrebno je samo izbrati zahtevano dejanje.

  Dodajanje nove naprave

  Preden začnete prenašati datoteke ali uporabiti povezavo za kaj drugega, morate povezati opremo, ki jo potrebujete, z osebnim računalnikom. Kako to storiti? Vse je zelo preprosto. Najprej morate odpreti nastavitve vmesnika in označiti element, ki vam omogoča odkrivanje tega računalnika. Na kartici Skupna raba morate v element, ki vam omogoča pošiljanje in prejemanje datotek, položiti kljukico. Zdaj morate za povezavo uporabiti zaznavanje na napravi. Kako to storiti, je treba navesti v navodilih za opremo. Nato znova kliknite z desno miškino tipko na pladenj in izberite element "Dodaj napravo". Sistem samodejno poišče vse razpoložljive povezave in jih nato prikaže. Uporabnik mora izbrati samo napravo, ki jo želi povezati. Po izbiri pritisnete gumb "Naprej". V skladu z navodili po korakih je postopek končan.

  Uporaba programa tretje osebe

  Obstajajo tudi razvoj tretjih oseb za upravljanje modula Bluetooth. Program Widcomm je eno od takšnih orodij. To je preprost in zanesljiv pripomoček za daljinsko uporabo naprav zbrezžično povezavo. Združljiv je z vsemi različicami operacijskega sistema Windows, ima vmesnik ruskega jezika. Poleg tega je brezplačna, vendar v svoji zmogljivosti ni slabša od plačanih analogov. Prek njega lahko vklopite in izklopite adapter. Med funkcijami:
 • Delo z brezžičnimi tiskalniki in faksi.
 • Delo z igralnimi palicami.
 • Prenos datotek na mobilne naprave.
 • Uporabniki trdijo, da je pripomoček zelo priročen ozkopasovni izdelek. Programerji so poskušali dodati najnovejši tehnološki razvoj in s tem izboljšati kakovost brezžične komunikacije. Poleg tega je opremljen z vsemi potrebnimi gonilniki. Potrebujete ta program? Bluetooth v računalniku bo bolje deloval z njim in imeli boste več funkcij kot uporaba standardnih orodij. Z uporabo zgornjih nasvetov lahko brez težav povežete in konfigurirate brezžično povezavo Bluetooth v računalniku.

  Sorodne publikacije