Koliko tehta pralni stroj? Pregled modelov pralnih strojev

Sodobnemu potrošniku je težko izbirati med številnimi pralnimi stroji. Največja obremenitev, velikost, razpoložljivost dodatnih funkcij so parametri, ki se upoštevajo pri iskanju modela, ki ga iščete. Pred nakupom pri tistih, ki živijo v najetih stanovanjih, je pogosto vprašanje, koliko tehta pralni stroj. To vprašanje je zaskrbljujoče za tiste, ki električno napravo odnesejo s prodajnega mesta na samopostrežno.

Dejavniki, ki vplivajo na želeni parameter

Prodajalci so sčasoma pozabili navesti težo stroja. Če ste pozorni na nekatere točke, ga lahko ocenite približno. Povečanje teže naprave prispeva k:
 • telesu materiala. Jeklo, ki se uporablja pri izdelavi sestavnih delov, lahko oteži model. Nasprotno pa prisotnost plastičnih delov zmanjša težo stroja.
 • Mere. Bolj kot so dimenzije ohišja aparata, težje je.
 • Teža nakladanja. Veliko oblačil in oblačil je položenih v širok in globok boben, ki je prav tako izdelan iz težkega nerjavečega jekla.
 • Razpoložljivost dodatnih funkcij. Vgrajeno sušenje in parjenje bistveno povečata težo stroja v primerjavi z enostavnejšimi modeli.
 • Sorte lahkih pralnih strojev

  Danes obstajajo avtomatske in aktivne naprave za pranje perila. Slednji so bili priljubljeni pred dvema desetletjema.


  Eden najlažjih pralnih strojev - Renova WS-30ET. Proizvodnja poteka z LLC "Nova", ki se nahaja v RostovuAksai. Dimenzije naprave so: širina - 41 cm, globina 33 cm, višina - 635 cm. Teža je 67 kg. Lahko prenesete 3 kg perila. Ohišje je plastično. Tradicionalni manjši pralni stroji z globino do 40 cm imajo težo približno 50-60 kg, na primer Zanussi ZWSO6100V z največjo obremenitvijo do 4 kg in globino 34 cm tehta 52 kg. LG F10B8SD0 lahko vsebuje štiri kilograme perila, s težo 56 kg. Hotpoint-Ariston VMUF 501 B na globini 348 cm ima težo 575 kg.

  Zanimiv lahek model

  Daewoo DWD-CV702W - predstavnik gospodinjskih aparatov korejskega proizvajalca. Lahko drži do tri funte perila. Majhen pralni stroj z originalno namestitveno metodo se pritrdi na steno. Širina je 55 cm, globina 292 cm, višina 60 cm, teža 165 kg.


  Koliko tehta navpično naložen pralni stroj

  Ta tip modela je kupljen s pomanjkanjem prostora. Pogosto se nahajajo v majhnih, kombiniranih sanitarnih enotah, kjer ni mogoče namestiti stroja z vodoravno nakladalno metodo.

  Naprave za pranje z globino do 50 cm

  V takšnih modelih je mogoče naložiti do 8 kg perila. "Snow White" Pri 5500-5 LG ima širino 75 cm, višina - 84 cm. Tehta le osemnajst kilogramov. Primer modela je iz plastike. Naenkrat je možno prati do 55 kg oblačil. Daewoo WM-ELC80YG lahko namesti 6 kg perila. Dimenzije: širina - 525 cm, višina - 863 cm, globina - 535 cm. Teža naprave - 25 kg. Izbira takšnih strojev z navpično obremenitvijo je majhna, vendar tehtajo malo. Kdaj?Ženska se lahko premakne.

  Naprave za pranje z globino več kot 50 cm

  Globina primerjanih modelov je šestdeset centimetrov, širina vseh je 40 cm, višina - 90 cm. Največja obremenitev perila je 6 kilogramov.
  Teža pralnih strojev:
 • Indesit BTW D61253 (RF) - 57 kg;
 • Hotpoint-Ariston WMTF 601 L CIS - 58 kg;
 • Electrolux EWT1366HGW - 61 kg.
 • V povprečju stroj z navpično obremenitvijo na enakih globinah 60 cm tehta približno 60 kg.

  Naprave za sprednje obremenitve

  Koliko teže ta vrsta pralnega stroja? Delež teh modelov v skupni prodaji je večji od vertikalne obremenitve električnih naprav. Bolj so priljubljeni. Posodobite jih hitreje kot druge vrste strojev: vgrajene sušilne naprave, obdelava s paro, zmanjšanje dimenzij.

  Pralne naprave z globino 50 cm

  Največja teža perila je 6 kg, širina 60 cm, višina - 85 cm, globina zgornjega dela omare - približno 44 cm. Luke je približno 4 cm. Zato je globina naprave z zaprto loputo približno 48 cm. To je treba upoštevati pred nakupom avtomobila in postavitvijo v omejenih pogojih: ozko kopalnico, v majhni kuhinji. Možno je postaviti do šest kilogramov perila in oblačil. To je standardni enkratni zagon za stroje s takšnimi dimenzijami. Teža nekaterih modelov z naslednjimi parametri:
 • LG FH0B8ND3 - 59 kilogramov;
 • Samsung WF60F1R2G0WDBY - 53 kg;
 • Bosch WLL24260BL - 63 kilogramov;
 • IndesitBWSD 61051 1 BY - 62 5 kg;
 • BEKO WRE 6512 ZSS - 55 kg;
 • Hotpoint-Ariston RSM 601 W - 62 5 kg
 • Naprave za pranje z globino več kot 50 cm

  Veliko pralnih strojev s tovorom 8 kilogramov. Dimenzije so enake: širina - 60 centimetrov, višina - 85 cm. Standardna globina je 55 cm. Lahko iztisnejo spodnje perilo s 13 ali več programov. Prostornina bobna je več kot 50 litrov.
  Avtomatski pralni stroji s temi parametri tehtajo:
 • LG F1096TD3 - 62 kg;
 • Samsung WW80J5545FX - 61 kilogramov;
 • Whirlpool AWOC 0714 - 68 kg.
 • Med stroji z globino približno 60 centimetrov so modeli z največjo obremenitvijo deset kilogramov. Širina teh modelov je 60 cm, višina je 85 cm. Te naprave imajo sodoben dizajn in številne dodatne funkcije: obdelava s paro, funkcija samočiščenja. Model "Samsung" in "Eljie" sta lahko povezana s pametnim telefonom. To vam bo omogočilo, da perilo zaženete na daljavo ali spremenite program, ne da bi vstali s kavča ali na poti z dela.
  Teža avtomatskega pralnega stroja s sprednjo obremenitvijo in največjo obremenitvijo perila 10 kg je:
 • LG F4J9JS2S - 68 kg;
 • Samsung WW10M86KNOA - 83 kg;
 • ​​
 • Hotpoint-Ariston RZ 1047 B EU - 75 kg
 • Kolikšna je količina kilogramskega sušilnega stroja

  Poleg tega vgrajene naprave močno povečajo opremo za pranje perila. Pomanjkanje prostora ali nepripravljenost za zavese platna balkon, kopalnica, visoka vlažnost v prostorih za sušenje oblačil - glavni razlogi za nakup modelov pralnih strojev s sušenjem. Veliki proizvajalci gospodinjskih aparatov vedno boljs to funkcijo opremite električne naprave.

  Kratek pregled modelov pralnih strojev s funkcijo sušenja:
 • Pralni in sušilni stroj Samsung WD90N74LNOA ima do 9 kg perila za pranje, 5 kg za sušenje. Ima naslednje dimenzije: širina - 60 cm, globina - 60 cm, višina - 85 cm, teža pralnega stroja pa je 84 kilogramov.
 • Podložka Hotpoint-Ariston RDPD 96407 JX EU na globini 54 centimetrov, širina 59,5 cm, višina 85 cm, lahko umije do 9 kilogramov perila in posuši - 6 kg oblačil. Ta model tehta 66 kg.
 • Pralna enota LG FH6G1BCH2N ima parametre: širina - 60 cm, globina - 61 cm, višina - 85 cm. Maksimalna obremenitev je 12 kg za pranje, 8 kg za sušenje. Teža te naprave je 76 kg.
 • Nemogoče je natančno odgovoriti na vprašanje, kako tehta kilogram tehtnice. Ta parameter je odvisen od več dejavnikov: materiala telesa, prostornine bobna, dimenzij naprave, razpoložljivosti dodatnih naprav. Najmanjša teža v pralnih strojih tipa aktivatorja. To je posledica plastičnega ohišja in bobna. Najtežji del je motor. Plastični deli naprave so kratkotrajni. Vendar pa se ta možnost lahko uporabi pri vstopu v najeto nastanitev zaradi možnih pogostih premikov. Najmanjša teža pri modelih aktivatorjev je do 10 kg. Pralni stroji z navpično obremenitvijo so lažje naprave s sprednjo oblogo iz perila. Povprečna obleka oblačil je šest kilogramov. Teža naprave je 60 kg. Priljubljeni modeli z metodo čelne obremenitve tehtajo od 55 do 68kilogramov glede na velikost in proizvajalca. Na vprašanje, koliko tehta pralni stroj s sušenjem, je treba opozoriti, da imajo ti modeli veliko težo v primerjavi s preprostimi enotami. Maksimalna teža Samsung WD90N74LNOA je več kot 80 kilogramov.

  Sorodne publikacije