Slušalke Sennheiser HD 380 Pro: značilnosti, primerjave z analogi in pregledi

Zadnja generacija slušalk - HD280 - je uživala veliko povpraševanje, kljub dvoumnim izjavam in kritikam tistih, ki so specializirani za glasbo in njeno obdelavo. Po delu na napakah je blagovna znamka upoštevala vse želje in predstavila nov model Sennheiser HD 380 Pro na trgu. Ta pripomoček naj bi zadostil vsem zahtevam (ali skoraj vsem) profesionalnih ljubiteljev glasbe in glasbenih založb. Poskusimo ugotoviti, kaj se je zgodilo.

Razmislite o Sennheiser HD 380 Pro podrobneje (pregled ključnih značilnosti) in naredite ustrezne sklepe, pri čemer upoštevajte mnenja strokovnjakov in preglede lastnikov pripomočkov.

Vsebina paketa

V masivni škatli z gostim kartonom so prosto nameščene slušalke in trdna torbica. Skodelice v modelu so kompleksne, tako da, če se vam zdi, da je preveč okoren za vas, lahko uporabite lepo prevleko. Poleg slušalk v primeru enostavno prilegajo polno adapter za "velik" jack skupaj s katerim koli srednje velika predvajalnik.


V polju so:
 • sam pripomoček;
 • spiralni kabel spremenljive vrste;
 • primer za prenos;
 • prevleka iz gostih tkanin;
 • Adapter za vmesnike 35 in 63 mm
 • Celoten komplet lahko imenujemo poln, zato ne bo nobenih težav z začetkom delovanja. Če potrebujete nekaj redkih adapterjev in konektorjev, jih lahko vedno kupite posebej, dobro na policah blagovne znamke, ki je dovolj dobra.

  Videz

  Česrečni ste, da delate s preteklimi generacijami te serije, nato pa takoj opazite dramatično izboljšan videz. Slušalke Sennheiser HD 380 Pro so dobile strožje in sodobnejše opombe, dizajn pa kot celota navdihuje zaupanje in občutek lastništva nad nečim dragim in kakovostnim. Izboljšana izolacija hrupa in visokokakovostni obdelovalni materiali omogočajo, da popolnoma uživate v zvoku, ne da bi odvrnili od tujega hrupa.


  Kar zadeva zbiranje, ni nobenih pripomb ali pritožb. Celotna zasnova je postala veliko bolj dinamična in racionalizirana. Zabaviščni obročki so dobili kovinsko zlitino, kar je okostju še dodatno povečalo moč in šal lepote s slušalkami Sennheiser HD 380 Pro. Mimogrede, ponarejanje je zlahka prepoznavno v odsotnosti take zlitine. Če je v eni roki fikcija, druga pa izvirna, potem se takoj začutita prva čistost in monolitnost drugega.

  Oblikovne značilnosti

  Prisotnost kovine v prtičku ga naredi bolj togo, vendar kakovostna plastika in mehka koža sploh ne pritiskajo na glavo ali ušesa, zato je pri ergonomiji model v redu. Poleg tega takšni kovinski vložki bistveno povečajo življenjsko dobo in zaščitijo model pred poškodbami med padcem.
  Zanka se nahaja na levi strani Sennheiser HD 380 Pro, tako da lahko poslušate glasbo z enim ušesom. Kabel ima spiralno obliko, ki na eni strani povzroča zvijanje, po drugi strani pa povečuje mobilnost. V normalnih pogojih, kabel ima dolžino 1 m, če je potrebno, potem ga lahko raztezajo do 3 metrov, kibo upravljavcu zvoka omogočil praktično popolno svobodo gibanja. Poleg tega številni pregledi kažejo, da je perjanica precej trajna: se ne zlomi in ne drgne.


  Če primerjamo ta model z analogi iz preteklih generacij, bomo videli, da se je raven zunanjega hrupa znatno zmanjšala. Med delom vseh pogovorov niti ne slišite, niti na prometni ulici. Zahvaljujoč kovinski kosti, ne opazimo prask ali rje, vse na ustrezni ravni udobja.

  Kakovost zvoka

  Proizvajalec trdi, da so specifikacije za Sennheiser HD 380 Pro (AFC, BSD, SSD itd.) Zelo impresivne. Tukaj je nova Eargonomic Acoustic Refinement tehnologija, ki je odgovorna za avdio podporo in maso programske opreme za bolj prilagodljive nastavitve zvoka na izhodu in še veliko več. Celica jakosti signala ima zelo dober indikator 110 dB, obseg zvoka pa je od 8 do 27000 Hz, tudi pri najmanjši jakosti 6 dB.
  Ena od odličnih lastnosti naprave Sennheiser HD 380 Pro je nizka impedanca, ki samodejno izključuje zvok tretjih oseb v vzporednih tokovih, medtem ko poslušate skladbe. To pomeni, da zaradi visokih zmogljivosti sploh ni občutka padca intenzivnosti.

  Stand test

  Zvok na izhodu se izkaže za naravnega in naravnega, glasbeni prizori pa sploh niso popačeni. Posebej je treba omeniti odlično dobavo visokih frekvenc, kjer so prehodi popolnoma gladki, medtem ko se je v prejšnjih analogih zvoka po težkih cenah spremenila v nekakšno resje. Na splošno za večinosodobni pripomočki, ki imajo takšen načrt, potrebujejo nekaj časa, da se navadijo na to, ponavadi je približno en dan, v našem primeru pa traja nekaj ur, da bi cenili slušalke Sennheiser HD 380 Pro. Ocene o kakovosti zvoka so večinoma pozitivne, za nekatere uporabnike pa je bila žlica katrana nekakšen sintetični oblikovni bas v okolju naravnih frekvenc. Ampak za nekatere, tak trenutek, nasprotno, padel v srce, zato je težko imenovati to odtenek kritično.

  Razlikovalne značilnosti

  Poleg tega je edinstvenost zvoka modela mogoče pojasniti z dejstvom, da imajo skodelice zaprto zasnovo, ki rešuje večino težav pri prenosu zvoka. Ta rešitev je bolj nevtralna do zunanjih ovir in dodaja naravne note med predvajanjem skladb.
  Vsakdo, ki je kdajkoli užival v novem HD 380 Pro, bo za njih postal ljubitelj že dolgo časa in bo komaj upal iskati kaj drugega in drago.

  Analogi

  Če govorimo o najbližjih konkurenčnih analogih, potem je bolj ali manj enak model v blagovni znamki Denon. Serija AN-D2000 je podobna specifikaciji Sennheiser HD 380 Pro, ki daje vtis običajnega plagiatorstva pod helikopterjem. Oba modela pa sta bila napovedana skoraj ob istem času, zato je takšno podvajanje verjetno preprosto naključje.
  Kljub podobnosti obeh naprav je za serijo AN-D2000 značilna strožja cenovna politika, pri čemer model Sennheiser z vidika cene izgleda bolj privlačno. Toda za mnoge je izbira ene ali druge znamke še vedno stvar okusa, zato bodo Denonovi navdušenci vednopripravljeni plačati za vašo priljubljeno blagovno znamko. Enako pravilo lahko pripišemo lastnikom Sennheiser HD 380 Pro. Mnenja o tej temi so dvoumna. Nikoli ne bo pravilnega izreka: "Vsakdo bo ugriznil njegovo močvirje." V tem primeru je v tem primeru zelo težko podati nekaj analogij, saj so za ta segment značilne podobne značilnosti, in če je nek model nekaj in izstopa v odnosu do drugega, potem je le neznaten.

  Utrinki

  Vsakdo, ki je uporabljal vseprisotni HD 280, bo zagotovo našel dostojno zamenjavo v seriji 380. Sodeč po številnih revijah na specializiranih forumih, bomo videli, da mnogi strokovnjaki, ki delajo v snemalnih studijih, kot tudi preprosti ljubitelji glasbe s kakovostnimi zahtevki z veseljem spreminjajo prejšnjo generacijo v novo serijo. Novi model je postal lepši ne le v smislu zvočnega, temveč neverjetnega s svojim videzom: individualni slog, simpatični vložki, pametna gama itd. Poleg tega so očala dodana ergonomija slušalk, zato lahko delate dlje z enakim udobjem. S tako cenovno politiko, kot je blagovna znamka Sennheiser, je skoraj nerealno najti sogovornika. Po svoji ceni in s takim zvokom konkurentov preprosto ne obstaja.

  Povzetek

  HD 380 Pro je visokokakovostni pripomoček z odlično ergonomsko zmogljivostjo in odlično vrednostjo za zvok. Primerni bodo za uporabo v studiu in za redno spremljanje. Kar zadeva samo poslušanje glasbe, potem ne morejo najti enakih - vse je skoraj popolno.
  Prednosti modela:
 • je enak in razumljiv frekvenčni odziv z dobrim dinamičnim razponom;
 • nizke frekvence so dobro uravnotežene in so značilne za zmerno krmljenje;
 • jasna jasnost na izhodu;
 • ni zamegljenosti, ki bi vam omogočala, da bi začutili vso popolnost tira in identificirali vsako komponento;
 • ergonomska veja spirale;
 • trajna konstrukcija skupaj s kakovostno montažo;
 • lahka in mehka loka znatno povečata udobje;
 • bogat paket dobave (adapterji, trdna vreča na trdem okvirju itd.);
 • ​​
 • precej demokratična cena v primerjavi s konkurenčnimi kolegi;
 • Slabosti:
 • visoke frekvence so čiste, vendar šibke za to vrsto opreme;
 • kabel je zanesljiv, vendar predebel in težak;
 • pritrdilni kotniki obloka imajo zelo veliko območje pritrditve;
 • Material ambulante je kakovosten, vendar gost, zato včasih jedo (poletni meseci);
 • Za slušalke HD 380 je potrebna dobra oprema (impedanca - 54 ohmov), sicer bo zvok potonil.
 • Model se lahko svetuje strokovnjakom v svojem poslovanju. Slušalke bodo na kraju samem nekje v studiu ali na monitorju. Če ste redni uporabnik osebnega računalnika, oboževalca glasbe ali pa potrebujete "ušesa" za pametni telefon /tablični računalnik, potem tvegate nakup kakovostne ceste, ki ne razkrije v celoti svojega potenciala. Za igralce, kjer je kakovost zvoka daleč od zadnjega mesta, bo model tudi iz kategorije "predrag". Sodobne igre in njihova glasbena spremljava preprosto nisoizdelani za tako občutljivo opremo (vsaj
  doslej), zato je veliko bolj praktično pogledati cenovno ugodnejše modele iste blagovne znamke. Enako velja za ljubitelje poslušanja glasbe iz mobilnih pripomočkov. Približna cena - približno 9000 rubljev.

  Sorodne publikacije