Grafična kartica Nvidia GeForce GTX 570: opis, specifikacije

Od nastanka prvih računalnikov je bilo treba informacije prikazati v uporabniku prijazni obliki. To je bilo izvedeno z oddajanjem signala iz računalniškega pomnilnika na zaslon monitorja. Postopek prenosa je bil postavljen na grafično kartico. Prvi grafični induktorji so dejansko lahko ustvarili samo video signal za prikaz. Sodobne grafične kartice imajo možnost ne le prenosa podatkov, temveč jih tudi samostojno obdelujejo iz računalniškega pomnilnika in izvajajo potrebne izračune za risanje predmetov in njihovo gibanje. Z uporabo inovativnih tehnologij lahko te naprave upravljajo naloge ne le za grafiko, ampak tudi za druge aplikacije.

Klasična grafična kartica je tiskano vezje z elektronskimi komponentami. Njegova sestava lahko vključuje:
 • grafični procesor;
 • video krmilnik;
 • video ROM in RAM;
 • povezovalni sistem;
 • hlajenje.
 • Grafični procesor je glavni del grafične kartice in v veliki meri določa zmožnosti vseh matematičnih značilnosti. Sodobne naprave imajo tako računalniško moč, ki včasih presega tudi glavni procesor računalnika. Video krmilnik pripravi sliko do zaključka in generira signal v skladu s specifikacijami monitorja. Tako kot računalnik ima kartica tudi svojo stalno napravo za shranjevanje ali ROM. Shrani BIOS video vmesnika, pisave glavnega zaslona in druge uradne informacije. Potreben je za generacijoslike v zgodnjih fazah zagona računalnika, ko se gonilniki za kartico operacijskega sistema še niso začeli upravljati naprave.

  Video adapter vsebuje tudi RAM, ki beleži vmesne grafične podatke, ki se uporabljajo za izmenjavo med procesorjem in kartico. Opt-in se razlikujejo po obsegu, pogostosti in hitrosti dostopa. Povezovalni sistemi zagotavljajo povezavo med izhodnimi napravami in video kartico. Lahko se razlikujejo glede na obliko, velikost, število stikov in destinacijo. Priključek VGA, ki je bil ustvarjen leta 1987, se še vedno uporablja kot standard za povezovanje več monitorjev z video karticami. Nove tehnologije so ustvarile nove zahteve glede kakovosti in hitrosti prenosa signala. Priključek HDMI postopoma nadomešča druge priključke, saj lahko v povezavi z zvokom upravlja z visoko ločljivostjo.

  Med delom kartice, zlasti pri visokih obremenitvah, se lahko procesor in pomnilnik segrejeta, kar včasih vodi do odpovedi adapterjev. Da bi se izognili okvaram, hladilni sistem, ki je lahko pasiven, predstavlja statični radiator ali pa aktivni hladilnik, ki ustvarja tok zraka.

  Standard GTX 570

  Nvidia je največji izdelovalec standardov za grafične procesorje na svetu. Vendar pa razvoj in izvajanje grafičnih kartic opravljata partnerska podjetja v skladu z odobrenimi specifikacijami Nvidie.
  Najbolj priljubljena in prepoznavna blagovna znamka podjetja je serija grafičnih procesorjev GeForce, ki aktivno delujejouporablja v sodobnih namiznih in prenosnih računalnikih. Zemljevid je opremljen z obsežnim seznamom različnih vrhunskih tehnologij, ki so sposobne izvajati najzmagovitejše rešitve za kompleksne naloge, ki zahtevajo vzporedno nalaganje. Grafična kartica Nvidia GeForce GTX 570 je ena izmed vodilnih modelov iz 500. serije GeForce. Izšla je decembra 2010.

  Opis standarda Nvidia

  Grafična kartica je oblečena v elegantno ohišje z logotipom podjetja. Dolžina ohišja je 268 cm, širina pa 11 cm. Zadnja plošča vsebuje DVI in miniHDMI konektorje. Kartica ima dve priključni točki za dodatno napajanje. Hladilni sistem je zasnovan z izhlapevalno komoro. Odstranjevanje toplote se izvaja na račun kovinskega ohišja, ki je z njim povezan.
  Razvijalci drugih proizvajalcev lahko uporabijo svoje rešitve za napajanje kartice in njeno hlajenje ter s tem tudi možnost overclockinga. Zato imajo izdelki iz različnih podjetij svoje edinstvene značilnosti in zmogljivosti.

  GeForce GTX 570: Specifikacije

  Ta grafična kartica je trdno pritrjena v segmentu rešitev na visoki ravni. Razvijalci so dobro opravili svoje delo z zagotavljanjem odlične zmogljivosti Nvidia GeForce GTX 570. Značilnosti svoje računalniške moči zagotavlja grafični procesor GF110. To je svetel predstavnik 40nm procesorjev družinskih tehnologij. Na kvadratu kristala je 520 kvadratnih metrov. mm Na voljo so 3 milijarde tranzistorjev. Prostornina predpomnilnika prvega in drugega sloja je 240 oziroma 768 kB. Velikost bita vodila video pomnilnikaje 320 bitov. Uporabljen je najnovejši datum - GDDR5.

  Urna frekvenca enega jedra ne presega 732 MHz. Prostornina operacijskega video pomnilnika je 1280 MB. Grafični procesor nosi 480 jeder tehnologije Cuda. Največja ločljivost digitalnega formata, ki podpira video kartico, je 2560 x 1600 in v načinu VGA - 2048 s 1536

  GeForce GTX 570: značilnosti naprednih funkcij

  Ta grafična kartica vsebuje velik seznam najnovejših tehnologij in priložnosti za razširitev delovanja v video igrah in obsežnih procesih. Microsoft DirectX 11 (posodobljen paket API) je postal še bolj zmogljiv in optimiziran za interakcijo z grafično kartico. Grafična kartica je uspešno optimizirala in implementirala fizični motor Nvidia PhysX. To vam omogoča, da v igrah uporabljate bolj žive grafike in zmogljivost. Podpora Nvidia 3D Vision vam omogoča, da se potopite v realističen 3D svet filmov in iger. Nvidia 3D Vision Surround omogoča 3D tehnologijo še bolj obsežno in bolj realistično, saj lahko na več monitorjih ustvari tridimenzionalno sliko. To pa zahteva več kot dve grafični kartici, zasloni in očala, ki podpirajo tehnologijo 3D Vision.
  Sistem za vizualizacijo okvirjev Nvidia SLI vam omogoča bistveno izboljšanje zmogljivosti težkih iger na Windows 7.

  GTX 570 SLI

  GeForce GTX 5701280 Mb 320bit ima sposobnost razširiti zmogljivosti z uporabo tehnologije Nvidia SLI. Ta tehnologija omogoča združljivost kart z njimmatične plošče povezujejo dve ali več grafičnih kartic v eno matriko, ki lahko upravlja grafično delo skupaj, s čimer se poveča zmogljivost celotnega video sistema. Za izvedbo platforme SLI morate imeti vsaj dve GPU kartici, ki podpirajo tehnologijo in matično ploščo, prav tako je lastnik SLI. Izboljšave zmogljivosti pri uporabi SLI v nekaterih igrah se lahko povečajo za 3-krat.

  GTX 570 in CUDA

  Nvidia je avtor edinstvene tehnologije CUDA, ki se je hitro razširila in hitro postala odlično orodje za številne razvijalce, ki morajo čim bolj optimizirati obdelavo grafike in računalniškega procesorja. Dejstvo je, da video sistemi imajo eno edinstveno priložnost, ki vam omogoča izračun grafičnih podatkov v več tokovih. Poleg tega delo GPU-ja s pomnilniško kartico RAM kaže veliko večjo zmogljivost kot uporaba CPE računalnika z njegovimi predpomnilniki in pomnilnikom RAM. Vendar je pomembna za kompleksne matematične in analitične izračune, ki se uporabljajo v vejah znanosti. Tehnologija CUDA, ki je vgrajena v to grafično kartico, omogoča paraleliziranje obremenitve med CPE in kartico. Tako je bilo mogoče doseči oprijemljivo povečanje ne le v zahtevnih igrah, temveč tudi v programskih sklopih, ki so odgovorni za obdelavo video, finančnih sistemov in modeliranje stanja molekularnih struktur. Hkrati je Nvidia oblikovala svoj API za široko paleto razvijalcev, ki lahkouporabite ga za ustvarjanje aplikacij in programske opreme, optimiziranih za CUDA.

  Grafične kartice, ki temeljijo na GTX 570 od znanih proizvajalcev

  Po izdaji grafične referenčne grafične kartice Nvidia GeForce GTX 570 so mnogi vrhunski proizvajalci začeli izvajati svoje grafične kartice, ki so bile ustvarjene za te posebnosti. Različni so po videzu, postavitvi komponent na ploščo in pospeševalnem potencialu.

  Palit GTX 570

  Palit je predstavil dve različici grafične kartice - Palit GeForce GTX 570 in GTX 570 Sonic Platinum 1280MB GDDR5. Prvi je nekoliko drugačen od primerjalnega standarda Nvidia, drugi pa ima več točk, ki jih je treba obravnavati podrobneje. Priložena grafična kartica vključuje adapterje od DVI do D-Sub, napajanje od 6 pins do 8 pogonov z gonilnikom za kartico in uporabniški priročnik. Vizualna estetika zemljevida zagotavlja plastično ohišje z dvema luknjama s hladilniki, izdelanimi v srebrnih barvah in reliefnimi prehodi. Prezračevalna enota je povezana s ploščatim grelcem, zaradi katerega se odvaja toplota. Hladilni sistem izgleda trdno in trdno.
  Napake celotne grafične komponente se pojavijo skozi procesor GF110. Celotna količina RAM-a se zbere z 10 čipi K4G10325FE-HC04. Osnovne frekvence Palit GeForce GTX 570 Sonic Platinum zagotavljajo 800/1600 MHz, pomnilnik pa je 4000. Seveda bi se morala tako velika frekvenca dobro ohladiti. Hkrati pa trdna obremenitev grafične kartice z zagonom igre z visoko zmogljivostjo povzroči povečanje hitrosti hladilnikov in posledično velikegaravni hrupa Pospešeni potencial je precej omejen, vendar je za majhno povečanje zmogljivosti še vedno stalež.

  GTX 570 iz Gigabyte.

  Tajvanska družba Gigabyte je izdala tudi svojo interpretacijo grafične kartice, ki temelji na GeForce GTX 570. Razvijalec prinaša svojo različico kartice v kartonsko škatlo z edinstvenim, privlačnim dizajnom. Komplet se ne razlikuje od drugih proizvajalcev, vsebuje pa tudi adapterje, priročnike in disk z gonilniki ter potrebno programsko opremo. Videz Gigabyte GeForce GTX 570 ni posebej izviren, vendar ima predstavljena različica več neobičajnih čipov znamke Gigabyte. Prva stvar, ki ujame oči, so trije ventilatorji, ki jih spodbuja hladilni sistem Windforce. Eden od hladilnikov loči toploto iz spomina.
  Stabilno delovanje sistema zagotavlja niz dvanajstih faz. Za primerjavo: v referenčni različici Nvidia obstaja 4. Ločena značilnost grafične kartice, ki jo bodo ljubitelji zanimali za vizualno nadgradnjo svojega računalnika - niz LED. Gorijo z zeleno lučjo in izgledajo izvirno, medtem ko so v notranjosti ohišja. Še en nenavaden čip Gigabyte GeForce GTX 570 je uporaben OC Guru pripomoček. Namenjen je overclocku proizvajalčeve grafične kartice. Vse druge specifikacije so podedovane od referenčne grafične kartice. Vendar pa je vredno reči, da je Gigabyte izdal tudi različico zemljevida z velikim potencialom za izkušene razstavljalce.

  GTX 570 iz Zotca

  Relativno mlada kitajska družba Zotac ni hotela zaostajatinajboljši izdelovalec grafičnih kartic na svetu in predstavil svojo vizijo razvoja grafičnih procesorjev na osnovi Nvidia. Barve podjetja so črne in rumene, tako da sta kartica in škatla izdelani z vsebino teh dveh odtenkov. Paket ni originalen, z eno izjemo - v nekaterih različicah je mogoče dostaviti disk z igro.
  Ta grafična kartica Zotac GeForce GTX 570 ni postala preboj na področju grafičnih adapterjev, saj je skoraj popoln analogni standard. Spremembe so se dotaknile le dveh parametrov - frekvenca jedra je bila 780 MHz namesto 732, vrednost numeričnega pomnilnika pa se je povečala na 1000 MHz s 950. Kot v analogiji, se uporablja tudi hladilni sistem z uparjalno kamero in enim hladilnikom, ki je tako optimiziran. dinamično spreminjanje frekvence, kar zagotavlja nizko raven hrupa pri nizkih obremenitvah.

  Inno3D iChill GTX 570

  Verjetno eden najbolj nenavadnih 570 iz Inno3D. Na prvi pogled je mogoče opaziti, kolikor je škatla z grafično kartico več kot drugi analogi. Siva barva, kratek seznam prednosti - to je vse njeno oblikovanje. Vse je lakonsko in preprosto. Paket je veliko bogatejši od drugih ponudnikov. Vključuje adapterje, brezplačno igro StarCraft2: Wings of Liberty, kodo za trak 3DMark 11, hladilne vijake, disk in uporabniške priročnike. Glavni proizvodni čip je razpoložljivost zasnove hladilne vode, ki jo izvaja sistem CoolIT. Na voljo je radiatorski termostat s črpalkoza uporabo kot ločen hladilnik za montažo na sistemsko enoto. Iz njega prehajajo cevi, ki premika ohlajeno vodo. Povezani so na kovinski okvir adapterja. Nenavaden sistem odvajanja toplote lahko rahlo poškoduje dejstvo, da je grafična kartica sama po sebi natančna kopija referenčne kartice Nvidia, torej nima dodatnih prednosti in čipov. Isti grafični procesor GF110 ima iste module. Vendar je treba priznati, da so jedra in frekvence pomnilnika nekoliko višje. Velika in zelo oprijemljiva prednost je raven hrupa grafične kartice. Nižji je od skoraj vseh analogov. Toda s povečanjem produktivnosti stvari niso tako gladke. Morda zaradi slabega stika s kristalnim hlajenjem ni verjetno, da bi razdelili kartico na stabilno in močno delo. Če uporabite sistem za izpihovanje drugih proizvajalcev, boste morda iz te grafične kartice lahko iztisnili svoj maksimum.

  Asus GTX 570

  Kot vsi Asus grafični izdelki, vsebuje škatla pisano viteško sliko. Popoln standard: navodila, adapterji, disk. Dizajn Asus GeForce GTX 570 sam je zasnovan v klasičnem črnem slogu z rdečimi kapljicami. Na eni strani kartice je nameščen en 8 - in en 6 - pinski napajalni konektor. Celoten sistem napajanja je razdeljen in se pojavlja z različnimi gonilniki za procesor in pomnilnik. Treba je omeniti, da je celotno tiskano vezje kvalitativno sestavljeno iz zaupanja vrednih komponent, ki je blagovna znamka Asus čipa.
  Statična konfiguracija karakteristik frekvence in napetosti ne napaja posebej hladilnega sistema,kar na koncu daje kartici tiho delovanje. Največji možni overclocking je omogočil povečanje za približno 20 odstotkov. Torej, od običajne frekvence 742 MHz, če želimo, dobimo 925. Vrednost pomnilnika naraste s 3800 MB na 4640. Toda tu je le en negativen trenutek - takšna okvara je možna le z največjo hitrostjo hladilnikov. In tako se poveča raven hrupa. Nič slabšega potenciala za overclocking ni prvič viden v karticah podjetja Asus.

  Priprava na namestitev grafične kartice

  Odvisno od proizvajalca kartice se lahko parametri in zahteve sistema nekoliko razlikujejo, toda na splošno se namestitev izvede v istem vrstnem redu. Zlasti sistemske zahteve za računalnik za namestitev grafične kartice GeForce GTX 570320 lahko izgleda takole:
 • CPU mora imeti vsaj 800 MHz hitrosti;
 • RAM, nameščen v sistemu, ne sme biti manjši od 128 MB;
 • imajo režo PCI-Express;
 • pogon za branje CD-jev;
 • 200 MB prostega prostora na trdem disku za namestitev potrebne programske opreme.
 • Neposredna namestitev

  Da bi fizično namestili novo GeForce GTX 5701280 Mb GDDR5, morate najprej iz operacijskega sistema izbrisati informacije o njem. Običajno operacijski sistemi Windows omogočajo odstranitev programske opreme in gonilnika na nadzorni plošči v elementu »Dodaj ali odstrani programe«. Preden namestite novo kartico, jo morate odstraniti. Prej morate računalnik izklopiti iz vtičnice. Nato morate razstaviti sistemsko enoto, da boste lahkodostop do reže PCI. Staro kartico lahko pritrdite v sistemsko enoto z vijakom na hrbtni strani, ki jo privijete z izvijačem. Zdaj vam nič ne preprečuje, da bi dobili staro kartico in jo zamenjali z novo. Po tem je potrebno zagotoviti, da je kartica varno pritrjena v konektorju, ne viseča in ne zvita. Zdaj lahko pritrdite kovinski "rep" z vijakom. Grafična kartica GeForce GTX 570 ima na kablu dodatne priključke za napajanje. Komplet mora imeti tudi adapterje, ki lahko povežejo rezervno napajanje z enoto. Fizično GeForce GTX 5701280 Mb je nameščen. Sedaj je ostalo, da ga priključite na monitor z VGA, DVI ali HDMI kabli. Nato se sestavi sistemska enota in OS teče. Windows lahko samodejno zazna prisotnost nove naprave in predlaga namestitev gonilnika. So na priloženem disku.

  Sklepne ugotovitve

  Ni skrivnost, da so tako vrhunske grafične kartice kupljene za priložnost za igranje sodobnih iger, za popolno potopitev v njihovo vzdušje in za prikaz vseh lepot grafike in okolice. In ker se je grafična kartica spopadla s svojo nalogo, so jo navijači spoznali z odprtimi rokami. Kljub temu, da ima vodilni na 500. liniji še vedno kartico 580, model 570 ni precej slabši od njegove zmogljivosti. Indikatorji v igrah in testih so pokazali rahlo izgubo položaja pred 580. Mnogi razvijalci tretjih strank so v grafično kartico vložili velik potencial za njegov overclocking, s čimer so razširili številne občinstvo. Izkustveni ljubitelji lahko ustvarijo svoje močnepostaj za igre in naložene naloge. Uporaba inovativnih tehnologij za razširitev in povečanje računalniške moči vam omogoča, da ustvarite sisteme, ki lahko obvladajo različne naloge. Z združevanjem več podobnih zemljevidov lahko dosežete odlično grafiko v igrah in produktivnost v kompleksnih znanstvenih programskih sklopih. Če imate več monitorjev, lahko ustvarite sistem z več zasloni, ki lahko upravlja z dvema ali več grafičnimi karticami, ki so vzporedne.

  Sorodne publikacije