NVIDIA GeForce GT 730 grafična kartica: pregled, specifikacije in pregledi

Izbira grafične kartice za mnoge je velik problem. Na njej sta dva glavna konkurenta, ki sodelujeta v njeni proizvodnji. AMD in NVIDIA si prizadevata ustvariti ne le dragocene modele, ki lahko obvladajo najzahtevnejše uporabnike, ampak tudi proračun, ki bo ustrezal večini kupcev. Te možnosti so vedno v ugodni situaciji, saj je navadnim uporabnikom preprosto pomagati pri zamenjavi stare naprave. Toda zaradi dejstva, da je oglaševanje bolj usmerjeno v promocijo modelov igralcev, veliko ljudi pozabi na poceni grafične kartice.

Opis

Proračunski segment mora vključevati GeForce GT 730. Ta grafična kartica se je pojavila pred kratkim. Je prišel v več različicah naenkrat. ASUS je delal na eni spremembi, Gigabyte na drugi. Med seboj so se razlikovali po količini pomnilnika, zmogljivosti in drugih značilnostih.
Adapter GT 730 je zasnovan z zmanjšano porabo energije. Pri hitri variaciji je vrednost 25 W. Tudi kartica podpira DirectX 12. Čeprav ni presenetljivo, glede na slavno Kepler arhitekturo.

Slika se lahko prikaže na treh zaslonih, z največjo ločljivostjo 3840 x 2160, če uporabljate frekvenco 30 Hz. Toda pri 40Hz se lahko predvaja ločljivost 4096 x 2160. Poleg priključka HDMI je priključek za grafično kartico DVI-D in VGA D-Sub.

Slavni procesor

Seveda te razlike niso bile bistvene. Splošne značilnosti so še vedno prisotne. Za zamenjavo je bila izdana video kartica GT 730prejšnjo generacijo 630. Osnova za ta model je bil grafični procesor GK208. Ima nizko porabo energije. Mimogrede, na njej in na podlagi mlajših variacij 800M in 900M. GK208 je preprost čip z dvema večprocesorskima blokoma. Skupno število pretočnih procesorjev je 384 in 32 blokov teksture. Memory bus ima 64 bitov. Takšna stopnja velja za najbolj kompromisno rešitev za doseganje energetske učinkovitosti. Na splošno se ta možnost šteje za proračun, kot se pogosto uporablja v video kartice poceni modelov.

Razlika

Poleg dejstva, da ima NVIDIA GT 730 več sprememb, obstajajo tudi različne možnosti za izvedbo. Kupci imajo torej pomnilniški model DDR3 in GDDR5. Ta razlika je zelo pomembna, še posebej, če upoštevate igralno sposobnost zemljevida. To razliko opazijo kupci.
Različica DDR3 je predstavljena v parih z dvema gigabajtoma pomnilnika, GDDR5 pa ima 1 GB pomnilnika. Čeprav, ko govorimo o različnih variacijah, nekaterih modelov ni mogoče jasno opredeliti. Nekateri proizvajalci raje kombinacijo različnih vrst pomnilnika in količine informacij.

ASUS kartica

ASUS je predstavil prvo grafično kartico. GeForce GT 730 je na voljo v kompaktni škatli. Prikazuje glavne značilnosti: vrsto pomnilnika, njegovo količino, posebne tehnologije itd. V notranjosti je disk z gonilniki, ki ga lahko prenesete z uradne strani. Obstaja tudi navodilo in niz škrbine.
Ta sprememba je prejela pasivni hladilni sistem.Na njem ni ventilatorja, kar se navadno ne odraža v predstavi. Nizko profilna oblika adapterja. Takoj vsi priključki imajo dolg vtič. Če je potrebno, lahko odklenete analogni VGA in namestite kratko mesto na njegovo mesto.
Velikost ASUS GeForce GT 730 je majhna. Dolžina je le 14 centimetrov. Ker je hladilni sistem pasiven, ima radiator ukrivljene latice. Običajno se takšna oblika pogosto uporablja v proračunskih modelih. Zunanji adapter je zelo podoben svojemu predhodniku ASUS GT630-SL-2GD3-L. Sama plošča je še manjša - približno 12 cm. Obstaja kratek priključek PCI-E, ki ima 8x format. Možnost tega podjetja ima pomnilnik tipa DDR3 in prostornino 1 GB.

Značilnosti

Videokartica je dobavljena brez tovarniškega overclockinga, kar seveda nekateri uporabniki frustrirajo. Kljub temu se grafično jedro ukvarja z delom na frekvenci 902 MHz. Pomnilnik deluje pri 1600 MHz. Mimogrede, ti dokazi ne presegajo največje možne vrednosti, ki omenja potencial potenciala. Povprečna temperatura ni kritična. Z nizko ločljivostjo jedro prikazuje 66 stopinj. Če nalagate kartico z resno nalogo, se bo številka povečala na 75. V tem dodatnem izpihu se ne uporablja.

Pospešek

Grafična kartica Asus GeForce GT 730 potrebuje dodaten hladilni sistem samo, če je overclockiran. Seveda lahko brez tega storite in to storite, vendar pa dodatno hlajenje zagotavlja stabilnost v tem zapletenem procesu. Posledično je bilo mogoče doseči 1202/2180 MHz. V tem primeru je bila najvišja temperatura 65 stopinj. Čepravta stopnja je seveda odvisna neposredno od vrste izpiha.
"Home" overclocking je omogočil doseganje dobrih rezultatov. Rezultat je bila povečanje frekvence jedra do 34% in frekvenca pomnilnika do 36%. Glede na to, da gre za adapter proračuna razreda, so cene impresivne. To potrjujejo in številni pregledi kupcev.

Gaming Gigabyte

Adapter Gigabyte GeForce GT 730 se še vedno razlikuje od prejšnje grafične kartice. Oblika je predstavljena v kompaktni obliki. V polju je prikazana sova, spodnji tip prikazuje vrsto pomnilnika in glasnosti.
Za razliko od prejšnjega modela ima Gigabyte GeForce GT 730 povsem drugačen videz. Ona je veliko večja. To je tudi posledica uporabe aktivnega hladilnega sistema, ki se ves čas uporablja v igralnih adapterjih. Kljub dejstvu, da je hladilnik kompakten, vendar v debelini, se nahaja na eni reži. Skupna dolžina je približno 16 centimetrov, kar že presega kazalnike konkurenčnih sprememb. Plošča je zaščitena s črnim pokrovom z modrimi vložki, popolnoma v stilu igralnih naprav. Ventilator ima prosojne nože in se odlično prilega celotnemu dizajnu.

Funkcije

V primerjavi z modelom Asus ima ta grafična kartica GT 730 manjši pomnilnik - 1 GB. Mikro vezja so razdeljena na obe strani, zato tukaj ni nobenih pečatov. Tu je radiator precej skromen. Nima običajnega monolitnega večslojnega rešetkastega videza. Narejena je v obliki ploščice, ki ponavlja obliko hladilnika. Proizvajalec še vedno verjame, da bo takšen radiator dovolj za hlajenje.Poleg tega je treba upoštevati, da tudi procesor GK208 nima visoke temperature tudi pri pasivnem hlajenju. Profesionalni videz bo takoj opazil kompleksnost tiskanega vezja. Tu je dvojno napajanje procesorja. Nabor čipov podjetja Samsung.
Model grafične kartice deluje na izboljšani metodi frekvenc. Jedro se pospeši pri 1006 MHz, pomnilnik pa se nahaja v okviru največje možne frekvence 5012 MHz (1253 MHz). Hladilnik dobro deluje, tako da tudi pri najtežjih nalogah temperatura ne preseže 55 stopinj. Mimogrede, ventilator deluje zelo tiho, kar se odraža v njihovih ocenah in uporabnikih.

Izboljšanje zmožnosti iger

Z "domačim" overclockingom je GeForce GT 730 manj impresivna kot prejšnji model. Čeprav je na koncu razlika majhna. Izkazalo se je, da je frekvenca povečana na 1189 MHz, pomnilnik je postal močnejši, po pospešku pa frekvenco 5740 MHz. Za izboljšanje procesa je bil stabilen, smo morali prilagoditi hitrost hladilnika za samo 1%. Kot rezultat, ventilator ni dal veliko hrupa, vendar je še naprej gledal temperaturo. Ogrevanje je ostalo nespremenjeno.

Konkurent

Če primerjamo obe spremembi, pozabimo tudi na še eno odlično v tem segmentu - MSI GeForce GT 730. Njegove značilnosti se ne razlikujejo veliko od igralne različice Gigabyte. Ima pomnilnik GDDR5 in zmogljivost pomnilnika 1 GB. Grafično jedro ostaja nespremenjeno - GK208.

Dobava

Za razliko od prejšnjih sprememb, je na voljo v veliki škatli. Sprednja stran prikazuje samo osnovne informacije o adapterju. Na hrbtni straniinformacije so veliko večje, vendar je bolj tržne narave. Tudi tukaj so sistemske zahteve za osebni računalnik za to spremembo GT 730.
V škatli so poleg adapterja tudi disk z gonilniki, navodila, dve spremenljivki vtičnice plošče. Tako ima uporabnik možnost odstraniti priključek D-Sub in ga premakniti v naslednjo režo.

O grafični kartici

Ta sprememba omogoča povezavo izhodnih naprav za slike prek treh vmesnikov, ki vključujejo HDMI, DVI-D in D-Sub. Dovoljenje je podprto, tako digitalno kot analogno. Plošča je bila precej kompaktna. Narejen je iz tekstolita črne barve. Obstaja tudi plastični okvir, ki preprečuje poškodbe grafičnega procesorja pri namestitvi ali zamenjavi hladilnega sistema. Obroki so narejeni po posebni tehnologiji. Ima dvofazno vezje: ena se ukvarja z napajanjem grafičnega jedra, druga pa napaja pomnilniške čipe. Notranji polprevodni kondenzatorji imajo življenjsko dobo do 10 let dela pri povprečni temperaturi do 70 stopinj. Njegova največja poraba energije je do 49 vatov, zato ni vtičnega napajanja. V vmesniku ni podpore za SLI, zato povezovanje več naprav hkrati ne bo delovalo. To je vplivalo na mnenje kupcev o tem modelu.

Sistem hlajenja

Za razliko od prejšnjih modelov ima grafična kartica NVIDIA GT 730 iz MSI odličen hladilni sistem. Kljub kompaktni velikosti dobro opravlja svoje delo. Posebna zasnova omogoča prenos toplega zraka preko meja ohišja grafične kartice.
Ventilator ima plastične črne nože. Nahaja se na velikem aluminijastem radiatorju, ki ima monolitno strukturo in vzdolžno razporeditev reber. Ker je med njim in grafičnim čipom termopast, testiranje ne kaže visoke temperature. Pri največji obremenitvi vrednost ne presega 47 stopinj, in to velja, če hladilnik deluje le s polovično močjo. Raven hrupa ventilatorja je nizka. Če povečate hitrost rezila, se hladilnik začne hrupa in za mnoge se bo ta zvok zdel nelagoden. Toda temperatura grafičnega jedra pade na 40 stopinj.

Overclocking

Ta različica grafične kartice NVIDIA GT 730 je pokazala odlične rezultate overclockinga. Frekvenca grafičnega procesa se je povečala za 22% s 1006 MHz na 1231 MHz. Ta rezultat je prijeten tudi zato, ker ima kartonska škatla tovarniško overclock z jedrno frekvenco 902 MHz. Pomnilnik je uspel pospešiti tudi za 24%. Po tem je postal enak 1560 MHz. Medtem ko je izboljšala zmogljivost, se temperatura ni dvignila nad 50 stopinj, vendar je ventilator deloval s polno zmogljivostjo.

Tekmovalci

Za vsako spremembo grafične kartice GeForce GT 730 lahko dejansko nasprotujete modelu glavnega konkurenta, Radeon R7250 in Radeon R7240. Stroški vseh teh grafičnih kartic so skoraj enaki. Ampak tukaj so AMD-jevi adapterji malo, vendar slabše uspešni.

Sklepi

Na splošno vsak model GeForce GT 730 ni le odlična naprava za prikazovanje slik, ampak tudi dobre rezultate v sodelovanju s sodobnimi igrami.Glavna pomanjkljivost tega dne je razpoložljivost grafičnega procesorja GK208. Najenostavnejša možnost za navadnega uporabnika je originalni model z vrsto pomnilnika DDR3. Cena je sprejemljiva. Ampak, če ga primerjate z možnostjo pomnilnika GDDR5, potem je bistveno slabša od zmogljivosti. To je še posebej opazno pri igrah, ki so večkrat potrdile povratne informacije uporabnikov. Glavna prednost celotne serije je tudi odličen pospešek. Ni slabo, da ob izboljšanju učinkovitosti nekatere spremembe postanejo enake dragim grafičnim karticam.
Model ASUS je odličen medij za tiste, ki ne želijo porabiti veliko denarja za kakovostne naprave. Ima preprosto ploščo, majhnost in povprečno frekvenco. Kljub temu, da pasivni hladilni sistem ne daje hrupa, pa je slabši od dela ventilatorja. Gigabyte je predstavil odlično različico za vsakodnevne naloge. Seveda najhladnejša najnovejša pri maksimalnih nastavitvah tega adapterja ne bo potegnila. Hitri pomnilnik GDDR5 pa je izboljšal zmogljivost jedra, aktivni hladilni sistem in odličen potencial za overclockiranje, ta model predstavlja najboljšega konkurenta v svojem cenovnem segmentu. Glede na ocene strank je zelo primerna za to nalogo. Različica MSI GeForce GT 730, tako kot prejšnja, je tudi odlična. V škatli je tovarniško overclocking. Z dodatnim izboljšanjem kaže dober rezultat.

Sorodne publikacije