Jade Raymond, producent računalniških iger: biografija

Ali vas je kdaj zanimalo, kdo stoji za ustvarjanjem svojih najljubših video iger? Pogosto se zgodi, da razvijalci, oblikovalci, programerji, glasni igralci, skladatelji in drugi ne posvečajo dovolj pozornosti. Odločili smo se, da popravimo ta nesporazum in povemo več o eni zanimivi osebi, ki je zelo znana v igralniški industriji. Spoznajte - Jade Raymond.

Ta dobro znana punca v skupnosti je lahko zgradila dobro kariero, začenši z rednim programerjem in konča z vlogo izvršnega producenta več velikih projektov. Današnji članek je posvečen njej.


Biografija: Zgodnja leta in začetki kariere

Jade Raymond se je rodil v Montrealu v Kanadi. Njena družina ni imela velikega dohodka, zato je deklica takoj po šoli pobegnila v eno od lokalnih bolnišnic in se ukvarjala z majhnim delom kot telefonist. Prihodnost kariere izdelovalca računalniških iger je oblikovala Jade že od otroštva, ko je začela sprejemati resne video igre. Kmalu so postale njena resnična strast in nekega dne je spoznala, da jih želi vse svoje odraslo življenje in kariero posvetiti in postati razvijalec. Visokošolsko izobraževanje Jade Raymond je začela s Fakulteto za informacijsko tehnologijo na Univerzi McGill. Nekaj ​​let kasneje je prejela prvo diplomo in se zaposlila na mestu programerja v Sonyju. Že eno leto je in Jade je že tamje lahko vodil raziskovalno skupino SonyOnline in se vključil v nov multiplayer.


Daleč od Sonyja in načina

Zahvaljujoč uspešnosti razvoja spletnih iger je Jade Raymond lahko našel bolj plačano mesto, vendar že v podjetju "Electronics Arts". Nato nihče ni sumil, da bo odhod Sony kmalu prinesel velik uspeh.
The Sims Online, ena izmed najbolj priljubljenih spletnih iger tistega časa, je prišla pod krilom nadarjene ekipe razvijalcev, ki se ji je pridružila Jade. Gdč. Raymond je prišla na delo v Združene države Amerike, a kmalu zatem se je naveličala rodne Kanade, po kateri se je Jade leta 2007 odločila, da se vrne. Ob prihodu sklene pogodbo z Yubisoftom, ki se ukvarja s produkcijo enega najbolj prepoznavnih igralnih franšiz - prvega dela Assassin's Creed. To obdobje pritegne Jadevo pozornost javnosti in sprejema ponudbo, da postane soorganizator na kanalu G4 techTV. Dekleta spozna veliko ljubiteljev video iger in zahvaljujoč privlačnemu videzu je osvojila srca skoraj celotnega moškega občinstva.

Motive Studios

Leta 2015 je gospa Raymond odšla iz podjetja "Yubisoft" in se vrnila v "Electronics Arts". Na novi lokaciji ji je bilo dovoljeno zavzeti vodilno mesto na čelu notranjega ateljeja Motive, ki se nahaja v rojstnem mestu Nefrita, mestu Montrealu.
Napovedal je prvi projekt, v katerem je ekipa delala. To je strelec iz Star Wars. Razvoj je delil drugi studio, imenovan VisceralGames, in mesto direktorja oglasadobila je Amy Hennig, znana mnogim igralcem v seriji Uncharted.

Nekaj ​​zanimivih dejstev

 • Gospodična Raymond ima mešane korenine: 25% je kitajska, 25% avstralska in 50% kanadska.
 • Nekateri dekleti navijači se imenujejo "Empire of Jade", potem ko je izšla istoimenska igra (Jade Empire).
 • Donki Kong, predvsem tisto, ki se pojavi v DonkeyKongCountry za predpone SNES, velja za najbolj priljubljen značaj.
 • Nedavno je najljubša igra "Resident Evil 4". Nekoč je Jade Raymond celo uspel govoriti in intervjuvati ustvarjalca tega dela - Nate Vilaiss iz Capcoma.
 • Sedi na več igralnih forumih pod vzdevkom IBJADE. Verjetno je za isto stvar mogoče najti v XboxLiveu.
 • Med snemanjem intervjuja z zvezdno vojno jo je nekaj otrok odpeljalo k Natalie Portman in poskušalo vzeti avtograme.
 • Jade je vzporedno s svojim delom na ElectricPlaygroundu še naprej delal na igrah za Ubisoft.
 • V Everquestu je bila tri ure vsak dan tri ure.
 • Najljubša glasba: The Killers, Dr. Dre, The Pixies in še več.
 • Uživa pogled "Living Dead 2", "Hero", "Wonderful Seven", "Indiana Jones" in "Professional".
 • Iz televizijskih serij raje izberejo "Izginil", "24" in še veliko več.
 • Ko so jo vprašali, kaj želi prinesti na puščavski otok, je izbrala Tetris. Če se je tam zagozdila v nekem podjetju, bi raje igrala družabno igro.
 • Sims Online

  To je prvi projekt, ki je zagotovil ime Jade Raymond v igralniški industriji.Razvijalci so se odločili zapustiti osnovni koncept igre, ki ga zlahka napoveduje samo ime projekta. Uporabniki morajo biti previdni glede svojega virtualnega življenja. Sedem obstaja v skoraj resničnem svetu, v katerem so poleg njega tudi isti ljudje. Poje, pije, spi, spozna prijatelje, gleda televizijo, gre na delo - vse to in še veliko drugih stvari so tiste, ki so bogate v igri The Sims Online. Vendar pa je glavna razlika tega projekta od prvotne serije iger bila uvedba v proces živih uporabnikov, namesto umetne inteligence. Zdaj bomo za vsa naša dejanja opazili večmilijonsko publiko, sestavljeno iz istih igralcev.

  "Credo morilca"

  Še ena igra, iz katere je ime gdč. Raymond trdno povezana. Danes je to velika franšiza, katere občinstvo je veliko število oboževalcev. Originalni del serije je izšel leta 2007. Nato sta ga vodila dva človeka, Jade Raymond in Patrice Desilly. Bila je pod njihovim občutljivim vodstvom in ustvarila prvo Assassin's Creed.
  Zgodba igre temelji na spekulativni znanstveni fantastiki: obstajajo prava imena mest in zgodovinskih osebnosti, vendar je zgodovinska avtentičnost rahlo "odrinjena". veroizpovedi, obstaja veliko nasilja, ideja o genskemu spominu pa je še vedno premagana, prvi del pa sta bila zelo toplo sprejeta tako s strani igralcev kot iz tiska, ki je služila kot nadaljnji videz več zanosa innadaljnji razvoj franšize.

  Delo na pseh

  Malo ljudi ve, toda Jade je kot izvršni producent za ta projekt dala roko. Watch Dogs je pustolovska akcijska igra, ki poteka v odprtem igralnem svetu. Bistvo igranja je, da morajo uporabniki poskušati prevzeti vlogo hekerja, razbiti različne naprave in od tam dobiti skrite informacije.
  Protagonist se imenuje Aiden Pearce in jih vodi želja po maščevanju tistim, ki so uničili njegovo družino. Skupaj z njim morajo igralci hoditi po ulicah virtualnega Chicaga in se počutiti na lastno izkušnjo, kot je to - biti prvovrstni heker. Gledalci so toplo pozdravili javnost, vendar ni bila skrivnost, da so na to polagali veliko več upanja. Po določenem času je izšel drugi del serije, vendar Jade Raymond ni več sodeloval pri njegovem ustvarjanju.

  Sorodne publikacije