Goodyear EfficientGrip Performance pnevmatike: pregledi, specifikacije, opis, proizvajalca

Izbira pnevmatik za avtomobil je pomemben proces. Morate pobrati gumo, ki bo ustrezalo vašemu slogu vožnje in pogojem delovanja. Pomembno je upoštevati njegove lastnosti in značilnosti. Vendar pa nekateri vozniki ne gledajo na značilnosti, ampak kupujejo izdelek, ki je primeren za velikost in ceno. To je narobe, zato lahko pri izbiri gume zadostuje vir za veliko časa. Spodaj je prikazan Goodyear EfficientGrip Performance. Ta guma je namenjena poletni sezoni. Proizvajalec poudarja impresivno zmogljivost Goodyear EfficientGrip Performance. Članek bo preučil, ali je vse, kar je navedeno, pravilno. Pnevmatike so prestale številne teste.

Kaj je namenjeno za pnevmatike Goodyear EfficientGrip Performance, ni mogoče uvrstiti med proračunski razred. Namesto tega do povprečja. Najbolje je, da ga namestite v avto, katerega moč motorja je visoka, kjer običajne pnevmatike ne obvladujejo normalnega delovanja. Proizvodnja in prodaja te gume se je začela leta 2013. Od takrat ni prišlo do dramatičnih sprememb. V naslovu beseda Performance pomeni dejstvo, da mora guma namestiti zmogljive avtomobile, da se zagotovi dobra cestna nered.


Tekalna plast poletne pnevmatike je bila zasnovana posebej za to, da se pnevmatika ukvarja z izjemno obremenitvijo. Pri visoki hitrosti se nadzor, stabilnost in dinamika avtomobila ne izgubijo. Stroj s takšnimi pnevmatikami pospeši, kolesa so izklopljena. V primeru nevarnostilahko opravite zaviranje v sili, potem se bo to zgodilo čim prej. Na cesti, avto ne rock in enakomerno pridobivanje hitrosti, kot tudi bolj uspešni zavoji obrne.

Zaviranje

Pri razvoju poletne pnevmatike je bila uporabljena aktivna tehnologija prekinitve. Zaradi tega so pnevmatike presenetljive s številnimi možnostmi zaviranja. Avtomobilisti, ki so v svoje avtomobile vgradili pnevmatike Goodyear EfficientGrip Performance, trdijo, da se kolikor je mogoče hitro zavira, pri čemer je zavorna razdalja čim manjša. To je mogoče zaradi posebne strukture tekalne plasti. Njeni bloki se izvajajo ne kot običajno, ampak z majhnimi nepravilnostmi. Zaradi tega se pnevmatike v največji možni meri dotikajo površine ceste in preprečijo nadaljnje premike, ko se zavora pritisne. Če ima avto slabe kakovosti gume, nato pa z ostrim pritiskom na zavorni pedal se bo drsenje, vendar avto praktično ne ustavi, zato je večina nesreč pride. V skladu z opisom je z Goodyear EfficientGrip Performance izključen, saj so v popolnem stiku s cestiščem in ga ni mogoče upoštevati.
Ta tehnologija zagotavlja učinkovito zaviranje cestnih površin v vseh pogojih. Avto se lahko hitro ustavi na suhem in mokrem asfaltu. V prejšnji različici tega modela je prišlo do hitrega zaviranja z gumo, zdaj pa se je ta lastnost izboljšala. Po raziskavi je bilo mogoče ugotoviti, da se na suhem asfaltu avtomobil ustavi učinkoviteje za 3%, na mokrem pa za 8% v primerjavi s prejšnjimi.modelov drugih tehnologij.

Mokra prevleka

Vzorec gume je razvil najbolj izkušen strokovnjak. Na robovih pnevmatike je veliko lamel. So na zadostni medsebojni razdalji. Zato lamele prispevajo k učinkovitemu odstranjevanju vlage s površine pnevmatike, zato se pri vožnji z lokom ne izgubi noben oprijem. Pri vožnji avtomobila na mokrem asfaltu praktično ni razlike z vožnjo na suhi površini. Če se premikanje v tleh izvede, se sklopka poslabša v primerjavi z asfaltom. Vendar pa se bo pri vožnji z nizko hitrostjo avtomobil samozavestno držal na cesti. Zato bo delovanje avtomobila EfficientGrip Performance učinkovito tako na suhih cestnih površinah kot na mokrih cestah.

Zaščitni dezen tekalne plasti

Pnevmatike Goodyear EfficientGrip Performance so pomemben del zmogljivih avtomobilov. Zagotoviti morajo varno gibanje tudi pri visokih hitrostih. Za tovrstne pnevmatike se ustvari poseben asimetrični vzorec zaščite, ki ima visoko zaščitno funkcijo, ne glede na kakovost cestne površine. Osnova vzorca so 3D bloki. V procesu zaviranja povečujejo kontaktno površino. Zaradi tega se zavorna pot bistveno zmanjša. Zaščitni teren je zelo učinkovit, zastopan je v obliki petih glavnih con, ki vključujejo tri vzdolžno nameščene robove, ki se nahajajo v središču, in 2 ramenska območja.

Na zunanji strani tekalne plasti so 2 togi osrednji robovi. Ti elementi ustvarjajo odlično stabilnost menjalnega tečaja pri visokih hitrostih, imajo visoko občutljivost na obračanje volana. Za ramenska območja so značilni masivni parametri, saj je na njih glavna obremenitev na zavojih, med pospeševanjem in zaviranjem. Njihov reliefni vzorec je ločen z drenažnimi kanali v neodvisne bloke, ki tvorijo robove oprijema, kar pozitivno vpliva na nadzorni proces.

Smrt ni tako strašna

Običajno avtomobilisti menijo pnevmatike na svojem avtomobilu, potem ko so obrabljeni in se ne ustavijo. Guma EfficientGrip Performance je narejena s tehnologijo WearControl, zaradi česar ohranja svoje lastnosti čim dlje v celotnem delovanju. Tudi ko je vidna obraba, se lastnosti ne izgubijo. Pokrove pnevmatik je treba zamenjati šele potem, ko so v celoti porabili svoj vir. To je bilo doseženo zaradi dolgoročnega razvoja in raziskav.
Taka tehnologija pomeni spremembo sestave gume. Zdaj je pnevmatika izdelana iz več plasti. Vsaka od njih ima svojo debelino in lastnosti. Če je del pnevmatike že obrabljen, bo naslednji sloj začel kompenzirati izgubo lastnosti. V tem primeru ne bo opaznega poslabšanja glede upravljanja in dinamike. Gume je treba zamenjati le, če so vidne pomanjkljivosti. Spremenjena zmes gume omogoča maksimalno zasilno zaviranjehitro, pri čemer se zmanjša zavorna pot in izključi drsenje. Tudi tak proces ne bo spremljal velik odstotek obrabe. Zaradi svoje posebne sestave pnevmatike zmanjšajo porabo goriva, zaradi česar je vozilo bolj donosno.

Zmanjšana poraba goriva

Goodyear že dolgo odkriva novo tehnologijo, ki pomaga zmanjšati porabo goriva. Uporablja se pri izdelavi vseh modelov podjetja. Avtomobilisti, ki so namestili pnevmatike EfficientGrip Performance, pravijo, da se prihranki res dogajajo in so pomembni. Poleg zmanjšanja stroškov lastništva avtomobila imajo te pnevmatike tudi druge ugodne lastnosti. Ta rezultat je bil dosežen predvsem zaradi razvoja posebnega vzorca tekalne plasti. Izdelana je tako, da vam omogoča dinamično vožnjo avtomobila. Pnevmatike se nagibajo, da se vrtijo zelo gladko, kar zmanjšuje obremenitev motorja pri pomikanju kolesa. Pri zaviranju ta zaščita pripomore tudi k zmanjšanju zavorne razdalje in se čim prej ustavi.
Tudi znižanje stroškov je posledica dejstva, da so pnevmatike postale veliko lažje. Tako, z ohranjanjem vseh lastnosti in značilnosti, in v nekaterih primerih, celo izboljšanje, je bilo mogoče znatno zmanjšati težo gume. Zato motor vozila potrebuje manj napora, da se kolesa vklopijo. Če pnevmatiko EfficientGrip Performance namestite z lahkimi diski, boste presenečeni, koliko porabe goriva se bo zmanjšalo.

Tehnologija FuelSaving: zajamčena več

Tehnologija FuelSaving pomaga zmanjšati porabo goriva. To je koristno le za lastnika avtomobila. Zaradi te tehnologije se ohranja tudi narava. Ker motor zahteva manj pomik koles, oddaja manj izpušnih plinov v ozračje. Zaradi tega je okolica manj prizadeta. Nekateri bodo rekli, da se pomembne prednosti enega avtomobila ne bodo zgodile, vendar ne pozabite, da so pnevmatike tega modela zelo priljubljene in nameščene na mnogih strojih po vsem svetu. Nekateri vozniki raje črpajo svoje pnevmatike s plinom. To je zelo priročno, toda ko vozilo deluje pri visoki temperaturi, se plin širi, kar ima škodljiv učinek na gumo. Zaradi tehnologije FuelSaving se to ne zgodi, saj se pnevmatike pregrejejo. Tudi, ko ogrevanje pnevmatike izgubijo svoje lastnosti, in včasih celo držijo asfalta. Zaradi tega se zelo hitro izrabijo in prenehajo biti tako varni. Pnevmatike EfficientGrip Performance se ne segrejejo in so zato najmanj nagnjene k obrabi. To še enkrat dokazuje, da ima ta guma ogromne vire.

Veliko velikosti

prevleke EfficientGrip Performance imajo več velikosti. Zaradi velike priljubljenosti v letu 2015 pa so se inženirji odločili za proizvodnjo še 8 velikosti. V vsakem primeru profil pnevmatik ni visok. Zaradi tega je guma idealna za osebne avtomobile v karoseriji, hatchbacku, vsestranski osebi, pa tudi srednjih velikostih. Poleg tega so pnevmatike zaznamovane s tehnološkimi ocenami. Za to gumoprispeva k zmanjšanju porabe goriva, je dobila oznako "A". Ista kategorija ji je dana, ker je vedno dobra pri prijemanju ceste, ne glede na vlažnost premaza. Popolnoma ohranja cesto na mokrem asfaltu in na suhem.

Izboljšava

V Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 se izvaja nova revizija - zmanjšanje količine dodatnega hrupa med vožnjo. Študije so pokazale, da je guma začela delovati veliko tišje, kar je povečalo užitek v vožnji. Vendar, uradno v Rusiji, posodobljena različica izdelka še ni na voljo. Pnevmatike se dobavljajo samo na Kitajsko. Morda v Rusiji, nekdo prodaja posodobljeno EfficientGrip Performance gume, vendar je verjetno, da ga samo ladjo v majhnih serijah in so zdaj prodajajo. Goodyear EfficientGrip Performance R16 se je pred kratkim uradno pojavil v Rusiji. So tišji pri vožnji kot drugi, zato lahko rečemo, da je proizvajalec najverjetneje začel uvažati novo različico gume. Najdete lahko tudi pnevmatike za Goodyear EfficientGrip Performance XL, ki so prav tako ljubile lastnike avtomobilov. Kljub temu, da so pnevmatike v letu 2015 razmeroma nove, so bile še dodatno izpopolnjene. Zdaj so bili izdelani in tehnologija Silent Tread, ki je prispevala k izboljšanju lastnosti gume. Poleg zmanjšanja odpornosti na valjanje ima zdaj še eno lastnost. Omogoča udobnejšo vožnjo z avtomobilom.

Pozitivne povratne informacije o učinkovitosti Goodyear EfficientGrip

Pred prodajo je bila ta guma preizkušena v številnih študijah, tako da jo je polno obremenila. VLaboratorijski pogoji pnevmatik so se izkazali za odlične, toda kaj je pravzaprav? Praviloma vsi avtomobilisti izkoriščajo avto na različne načine: nekdo potuje enkrat tedensko, nekdo pa vozi praktično 24 ur na dan. Zato je raven obrabe pnevmatik v vseh različnih. Kakšni so pozitivni vidiki vsakega voznika, ki je v svoj avto spravil gumo EfficientGrip Performance? Mnogi uporabniki ugotavljajo, da je guma res na višini, saj ni enaka drugim. V nadaljevanju je navedeno, kaj vozniki v svojih ocenah Goodyear EfficientGrip Performance najpogosteje govorijo:
 • Skoraj tiho delovanje. V letu 2015 je družba nekoliko nadgradila pnevmatike. Vendar pa ta stranka še ni dosegla Rusije, tako veliko ljudi misli, da stare različice ustvarjajo dodaten hrup med vožnjo. Vendar pa to ni tako. Tudi pri visoki hitrosti pnevmatike ne motijo ​​njihove hrupnosti, saj je njena raven zelo nizka. S tem se doseže maksimalni užitek pri vožnji, voznik pa se ne napne in se ne utrudi.
 • Velik vir. Zaradi spremenjene sestave pnevmatik so postale veliko močnejše od prejšnjih. Seveda, z leti delovanja, bodo začeli nositi, vendar bo trajalo dolgo časa. Guma lahko prenese velike obremenitve. Nekateri vozniki opozarjajo, da so lahko pnevmatike še vedno preluknjane in odrezane, vendar se je to zgodilo v zelo agresivnem slogu vožnje, ko vozniki niso prihranili vzmetenja avtomobila in gume, saj so prišli do različnih neenakosti. Prav tako je mogoče popraviti večino pnevmatik, po tem pa tudi njihovo obratovanješe dolgo časa.
 • V pregledih Goodyear EfficientGrip Performance so pogosto poudarjene odlične cestne nerede. Zaradi skladiščenja tekalne plasti in pnevmatike ima guma odličen oprijem s katero koli površino ceste. Dinamika in upravljanje avtomobila sta shranjena na suhem asfaltu in na mokrem. Pri vožnji z lokom je izključena nevarnost drsenja, ker je guma odporna na akvaplaning. Preko utorov tekalne plasti se vlaga takoj prenese in odstrani s površine pnevmatike, kar povzroči izgubo adhezije na cesti. Na mokrem asfaltu so se nekateri vozniki s to gumo razpršili do 130 kilometrov na uro, avto pa se je samozavestno vozil, ne da bi se obračal po cesti, kar kaže na visoko kakovost gume in vzorca.
 • Zmanjšanje zavorne razdalje. Obstajajo priložnosti, ko se morate takoj ustaviti zaradi hitenja pešca ali močno zaviranje pred avtomobilom, ki vozi. Takšni ukrepi so potrebni za preprečevanje prometnih nesreč. Vendar pa ne vsaka guma lahko zagotovi najhitrejše zaviranje s kratko zavorno potjo. Tudi na nekaterih pnevmatikah obstaja nevarnost drsenja ob ostrem pritisku na zavorni pedal. Pnevmatike EfficientGrip Performance zagotavljajo najkrajšo zavorno razdaljo in odpravljajo nevarnost drsenja, kar zagotavlja varno delovanje avtomobila.
 • Zmanjšanje porabe goriva. Preskusi Goodyear EfficientGrip Performance so pokazali, da se zaradi nizke teže pnevmatik in njihovih značilnosti poraba goriva v tekalni plasti bistveno zmanjša. Po voznikov, ki imajo podatke o pnevmatikah, stroški 100 kilometrovpostane manj kot približno 05-1 litrov. Seveda pri prehodu majhnih prihrankov ni opazno, če pa vozite 500 ali 1000 kilometrov, lahko občutite razliko. V pogojih takšnih cen za bencin ekonomičnosti porabe goriva je še posebej pomembno.
 • Avtomobilisti, v katerih avtomobile so nameščene pnevmatike EfficientGrip Performance, imajo pred analogi še vedno veliko različnih prednosti gume. Ta seznam je ogromen in za seznam vseh njegovih postavk ne bo dovolj člankov. Vendar pa je najpogosteje pri izbiri gume še vedno pozorni na zgoraj omenjene prednosti pnevmatik. Pri takih stroških nimajo skoraj nobenega konkurenta. Seveda obstajajo tudi drugi primeri, vendar nimajo veliko lastnosti, ki jih najdete v storitvi EfficientGrip Performance.

  Negativne točke, ki so jih zabeležili lastniki

  V različnih virih lahko najdete veliko mnenj o Goodyear EfficientGrip Performance. Pogosto se ljudje pozitivno odzivajo na podjetje. Da bi našli negativno mnenje o podatkih o pnevmatikah, je treba poiskati preglede zelo dolgo časa. Praviloma so vozniki zelo zadovoljni z učinkovitostjo EfficientGrip Performance, vendar kljub temu opozarjajo na njegove negativne strani. Najpogosteje ločijo 2 negativne trenutke. Nekateri vozniki imajo izjemno neprijetno situacijo. Na svojih pnevmatikah EfficientGrip Performance so stožci izvlečeni, samo ob strani. Morda je to posledica delovanja avtomobila, vendar tak problem včasih ne nastane niti za tiste, ki vozijo precej aktivno. Možno je tudi, da je to posledica pomanjkanja tovarne, ki naj bi bila majhna. V vsakem primeru, udarci inzmanjšanje je mogoče odpraviti pri mnogih pnevmatikah za sorazmerno majhno količino, po katerem bo avtomobil mogoče dolgo časa izkoristiti. Prav tako lastniki teh pnevmatik opozarjajo, da se pnevmatike Goodyear EfficientGrip Performance zelo počasi segrevajo. Seveda se pnevmatike ne smejo pregrevati, ampak za normalno delovanje morajo biti ogrevane, tako da so vse njihove lastnosti jasno vidne. Dokler je pnevmatika hladna, njene lastnosti ne bodo izpolnjevale navedenih zahtev. Tudi na neogrevanih pokrovih lahko hitro pospešite. Za ogrevanje dovolj delovanja avtomobila za 3 minute. Nekateri vozniki opozarjajo, da so pnevmatike zelo drage. Do neke mere je to pomanjkljivost, ker si ne morete privoščiti vse gume, ampak zato, ker kakovosten izdelek ne more poceni.

  Ali je deklarirana resničnost resnična?

  Proizvajalec Goodyear EfficientGrip Performance ima številne funkcije. Niso vsi prepričani, da so v resnici. Vendar pa vsi vozniki, ki v praksi preverjajo, trdijo, da vse lastnosti in lastnosti v resnici obstajajo. V tej gumi ni tekmecev.

  Rezultat

  Goodyear vedno proizvaja izdelke visoke kakovosti. Model EfficientGrip Performance ni izjema. Nima skoraj nobenih analogov, saj je najboljša v svojem razredu. Vendar ima guma eno pomanjkljivost - visoko ceno. Goodyear EfficientGrip Performance ne more ponuditi vsak avtomobilist. V vsakem izdelku obstajajo tako negativne kot pozitivne nianse. Vendar pa gume Goodyear EfficientGrip Performance ni tako preprosto izkopati.

  Sorodne publikacije