Grafična kartica NVidia GeForce GT 520: pregled, funkcije in pregledi

Diskretni grafični pospeševalnik za rešitve na začetni ravni za reševanje najpreprostejših nalog, povezanih z rokovanjem in prikazovanjem slike na zaslonu monitorja, je GeForce GT 520. Čeprav je ta pospeševalnik v letu 2011 razvil v napredno polprevodniško industrijo, je lahko srečati v prodaji. Pogosto ga najdemo v računalniku proračunskega razreda.

Pozicioniranje

Grafična kartica GeForce GT 520 po oznaki proizvajalca sodi med najmanj produktivne diskretne grafične kartice. Raven njegove zmogljivosti je nekoliko višja od integrirane grafične kartice, in v bistvu velika razlika med njimi ne obstaja. Pri računalniških sistemih za igre na srečo tako prvi kot drugi pospeševalnik zagotovo nista primerna. Njihova uporaba v grafični ali delovni postaji, multimedijskih sistemih ni dovoljena. Edino področje, na katerem bodo računalniški viri takšnega pospeševalnika zadostni, so pisarniški sistemi začetne ravni. Če je vgrajen graf, je bolje, da ga uporabite v takem računalniku. Če pa ga ni, ali če zaradi nekega razloga ne deluje, lahko GT 520 namestite brez težav.

Seznam dostave

Proračunski seznam potrebščin je opremljen z vsako proračunsko grafično rešitvijo. To velja povsem za diskretno grafično kartico GeForce GT 520, ki je obravnavana v našem članku. Njegov komplet ima naslednji videz:
 • diskretni grafični pospeševalnik.
 • Zmanjšan uporabniški priročnik.
 • Disk z dokumentacijo in vso potrebno programsko opremo.
 • Kupon z garancijskimi obveznostmi proizvajalca z rokom 1 leta.
 • Zgornji seznam je vsekakor zadosten in vam omogoča takojšnjo uporabo grafičnega adapterja, saj je namenjen za takojšnjo uporabo.

  Značilnosti grafičnega procesorja

  GF119 je kodno ime grafičnega mikroprocesorja, ki je podlaga za GeForce GT 520. Značilnosti tega polprevodniškega kristala kažejo, da je izdelan v skladu s standardi 40 nm tehnološkega procesa. Struktura tega silicijevega kristala vključuje 48 tokovnih procesorjev, 8 teksturnih modulov in 4 rasterske enote. Frekvenca jedra je 810 MHz, moduli shaderjev pa delujejo na nazivni frekvenci 1620 MHz.

  Pomnilniški podsistem

  Najšibkejši del GeForce GT 520 je pomnilniški podsistem. Sestavljen je samo iz enega krmilnika, bit pomnilnika pa 64 bitov. Glavna vrsta pomnilniškega čipa za to rešitev je GDDR3. Priporočena taktna hitrost čipov RAM v tem primeru je 1800 MHz. Ampak spet, taki pospeševalniki spadajo v proračunske izdelke, in da bi zmanjšali stroške terminalske naprave, jih je večina podjetij zapakirala z manj učinkovitimi čipi, delovna frekvenca pa je 1200 - 1333 MHz. Najbolj optimalna količina RAM-a je 1 GB, vendar lahko najdete 512 MB ali 2 GB za prodajo. Vendar se ne pričakuje posebnega povečanja uspešnosti zaradi dvojnega povečanja OCPdokazuje se s skromnimi tehničnimi parametri samega grafičnega procesorja.

  Poraba energije. Preklapljanje

  Največja poraba energije za to grafično kartico je 29 vatov. Zato ni potreben noben dodatni konektor za organizacijo njegovega napajanja. V ta namen bo veliko slotov za razširitev PCI in 16x, v katerih je nameščen tak pospeševalnik. Ta rešitev je opremljena s tremi vrati za prikaz grafičnih informacij. Eden od njih deluje v analogni obliki - to je VGA. In dva v digitalni - DVI in HDMI.

  Vozniki. Operacijski sistemi

  Windows XP in Windows Vista sta osnovna operacijska sistema za NVidia GeForce GT 520. Windows 7 se lahko prešteje tudi do tega seznama. Samo gonilniki za takšno sistemsko programsko opremo bodo morali prenesti s uradne spletne strani podjetja-razvijalca tako grafično rešitev. Poleg tega obstajajo gonilniki za takšne operacijske sisteme, kot so "Linux" in "MacOS". Vendar UNIX na seznamu podprte programske opreme ni prisoten v tem primeru. Redko se pojavlja pri namiznih računalniških sistemih.

  Postopek namestitve

  Ker je NVidia GeForce GT 520 diskretni grafični vmesnik, je vrstni red njegove konfiguracije nekoliko zapleten. Sestavljen je iz naslednjih korakov:
 • Najprej se morate prepričati, da je na matični plošči PCI Express razširitvena reža. 16X Da mora namestiti tak pospeševalnik.
 • Nato odstranimo stransko ploščo ohišja računalnika in v to režo namestimo grafično kartico. Kdaj?ta plošča je pritrjena z vijakom. Vzemi kovček nazaj.
 • Vklopite računalnik in počakajte trenutek, ko se naloži programska lupina. Če prejmete sporočilo, da je bila nova oprema najdena, kliknite gumb "Prekliči".
 • Nato namestite programsko opremo iz diska, ki je v prvotni konfiguraciji.
 • Nato izvedemo celoten ponovni zagon računalnika.
 • V upravitelju naprav preverjamo pravilnost te operacije.
 • Testi

  Upoštevajte rezultate testov te grafične kartice v nekaterih igralnih aplikacijah. Kot konkurenti je najbolje izbrati Radeon HD6450 GeForce 9500GT in Radeon HD5550. Testna konfiguracija je temeljila na Intelovem osrednjem procesorju i7-965, matični plošči serije X58 in OPTIONAL pomnilniku 6 GB DDR31333 MHz (3 moduli po 2 GB). V igri Borderlands so bile sile razdeljene v ločljivosti 1280x1024 in nizka kakovost slike v fps na naslednji način:

 • HD5550 - 34-50.
 • 9500GT - 30-43.
 • GT520 - 24-34.
 • HD6450 - 19-28.
 • Napredne tehnične specifikacije in visoka stopnja optimizacije gonilnikov HD5550 vam omogočajo, da se brez težav lotite neposrednih konkurentov. Tako tudi "igranja" izkaže precej udobno. Malo bolj skromna očala zmanjšajo rezultate 9500GT. Njegov rezultat je na meji igralnosti. Toda GT520 in HD6450 se z njim ne moreta pohvaliti, zato ju je nemogoče igrati. V igri "Mafia 2" so zelo podobni rezultati:
 • HD5550 - 17-34.
 • 9500GT - 13-22.
 • GT520 - 10-18.
 • HD6450 - 10-17.
 • Edina razlika je v temdejstvo, da se je število okvirov v tem primeru zmanjšalo in da nobena od testiranih grafičnih kartic ne zagotavlja udobne ravni igranja.

  Cena adapterja.

  GeForce GT 520 MX je še vedno v prodaji v novem stanju zalog skladišča. Cena za to je 2500-3000 rubljev. Glede na pozicioniranje ni pomembnih soglasnikov. Za prednosti vključujejo v svojih pregledih lastniki imajo nizko ceno, visoko energetsko učinkovitost in sprejemljivo za tako rešitev, učinkovitost.

  Rezultati

  Glede na rezultate prejšnjih testov je mogoče omeniti, da GeForce GT 520 privzeto ni igralna rešitev. Njegovo glavno področje uporabe so pisarniški računalniki. To je le, če se prej redko srečujejo z matičnimi ploščami z vgrajenimi video adapterji, zdaj pa so skoraj povsod prisotne. Zato je možno razmisliti o nakupu takšne rešitve le v primeru okvare te komponente pisarniškega računalnika in njegove zamenjave.

  Sorodne publikacije