Detektor kovin Terminator 3: opis, značilnosti in pregledi

Detektor kovin je zelo specifično in nenavadno orodje, ki morda ni potrebno za vsako osebo. Kljub edinstvenosti je detektor kovin sanje mnogih ljudi. Večina ljudi poskuša kupiti takšno opremo, vendar jih je mogoče opraviti z lastnimi rokami. Podrobna navodila za detektor kovin Terminator 3 in shemo ponujajo številni specializirani forumi. Tudi te informacije poiščite v tem članku.

Detektor kovin Terminator 3

Ta model detektorja kovin je po mnenju mnogih eden najbolj priljubljenih. Razvijalci naprave so uporabniki enega od forumov na internetu. Vredno je omeniti, da bo zbiranje detektorjev kovin v svojih rokah v podrobnem navodilu zelo težko za tiste, ki še nikoli niso bili tako zainteresirani in niso uporabljali take opreme. Takšno delo bo težko opraviti, vendar se ga ni treba bati: pripraviti se je treba dovolj pozorno na proces in zbrati vse potrebne podrobnosti in elemente.


Globina odkrivanja

Iskanje kovinskih detektorjev kovancev in drugih predmetov se lahko izvaja na različnih globinah:
 • Pet rubljev - 22-24 sm.
 • Catherine's Fiveth - 27-30 cm.
 • Čelada je približno 80 cm.
 • Beer Bank - meter in več.
 • Vsi zgoraj navedeni parametri so namenjeni za senzorje z žico 240 mm in zemljo černozem. Omeniti je treba diskriminacijo detektorja kovin Terminator 3 s strani mnogih uporabnikov, kar je povsem neresnično: v nasprotju z njegovimi analogi, ki jih lahko uporabimo.določi le globino pojavljanja določenega subjekta, ta model določa kovino, iz katere je predmet izdelan.


  Zbiranje detektorja kovin

  Za sestavljanje in konfiguracijo detektorja kovin bo potrebna naslednja oprema:
 • Osciloskop.
 • Multimetar.
 • Generator.
 • Merilnik LC.
 • Frekvenčni merilnik.
 • Pri nakupu celotnega nabora za detektor kovin bo treba nastaviti krožni znesek. Da bi prihranili veliko uporabnikov, raje omejite virtualni merilni kompleks, ki temelji na osebnem računalniku. Na internetu najdete ustrezno programsko opremo, zasnovano za podobne namene.

  Shema detektorja kovin

  Detektor kovin Terminator 3 je v svoji konstrukciji standardni kovanec, ki je doživel nekaj sprememb, ki so mu omogočile odkrivanje zlata in ignoriranje drugih barvnih kovin. Pri uporabi sheme s posebnim načinom "vse kovine" lahko naprava išče vse odpadne kovine. Standardna shema omogoča, da detektor kovin išče kovance, nič več. Nestandardna uporaba logike kot OU je osnova kroga detektorja kovin. Pomanjkljivost tega je nepotreben hrup in neznana CU vseh čipov. Seveda je možno uporabiti domačo logiko za izdelavo naprave, vendar je preobremenjena s preveč razpršitvijo parametrov. Zmanjšajte škodo in se izognite dodatnim težavam, tako da mikročip zvoka zamenjate z domačim analogom.

  Stroški detektorja kovin

  Cena detektorja kovin Terminator je povprečnaobmočju V primerjavi s podobnimi napravami iste kategorije, jih Terminator 3 obide s parametri, kot so natančnost identifikacije objekta in globina iskanja. Cenejši partnerji so za vse parametre precej slabši od Terminatorja 3.

  Namestitev detektorja kovin

  Shema detektorja kovin prikazuje nekatera vozlišča, ki se upoštevajo, ker jih bo treba voditi z naknadnim sestavljanjem. To se lahko zahteva tudi v procesu postavitve detektorja kovin. Nihanje trenutnega oscilatorja se izvede po priključitvi na prenosno tuljavo. Podobna nihanja so pridobljena z MSI čipom v obliki meandra. Tok, ki ga podaja TH in ustvarja polje, se prenaša skozi sprejemno tuljavo. V oblikovanem polju je iskalna tuljava uravnotežena z TH: preprosteje, polje RX se odšteje od polja TH. V ta namen se uporabi kompenzacijska tuljava CX. Glede na senzorje se njegova predstavitev spremeni: v primeru senzorja DD CX je navitje navidezno, v "RING" senzorju je CX resničen. Povezana je tako, da je smer toka v njem nasproti sprejemne tuljave. Uravnoteženje RX in TX se doseže z odstranitvijo kompenzacijske tuljave. Osciloskop nadzoruje ravnotežje, tako da je minimalna amplituda nastavljena v vseh položajih ročice. En konec kompenzacijske tuljave je, da naredite melodijsko zanko, ki se aktivira, ko dosežete amplitudo določene točke, v kateri se začne ponovno povečevati. THin RX so prednastavljene po frekvenci, pri čemer je TX višji od RX na 100 Hz. Vse tuljave lahko nastavite na želeno frekvenco, tako da jih povežete z generatorjem detektorja Terminator 3 in osciloskopom. Ni vam treba prilagajati frekvenčnega pasu. Ko je pod senzorjem zaznan kovinski predmet, se moti ravnotežje, ki povzroči tok RX toka, ki se nato vnaša v prejšnji ojačevalnik in sinhroni detektor, ki zajame faze sprejetega signala in jih oddaja v ojačevalne kanale. V slednjem se vsi prejeti parametri pomnožijo in vnesejo v primerjalni MC8, ki primerja nivoje prejetih signalov in aktivira zvočni generator.
  Načelo praktično vseh detektorjev kovin je podobno, razen nekaterih odtenkov. V večini primerov vplivajo na obnovitev naprave od tal. V primeru detektorja kovin Terminator M, fazna rekonstrukcija.

  Preverjanje instrumentne plošče

  Po spajkanju vseh delov vezja se preverijo tiskana vezja detektorja kovin. To se opravi za preverjanje kakovosti oprijema tokokroga in njegove učinkovitosti. Preskus se izvaja na naslednji način:
 • Tiskano vezje detektorja kovin se temeljito izpere iz sledi toka, ki ostane po spajkanju. Priporočljivo je odstraniti vse ostanke, saj lahko povzročijo okvare in okvare.
 • Vklopi napajanje plošče brez aktiviranja senzorja.
 • Gumb za občutljivost se izklopi, dokler zvočnik ne zasliši glasnega zvoka.
 • Za prekinitev signala zvočnika se samo dotaknitepriključek senzorja s prstom. Prekinitev zvočnega signala, ki se ga dotakne, ko se dotaknete, kaže, da je plošča detektorja kovin pravilno spajkana.
 • LED po vklopu bo zagotovo utripal in dušil. Ko je napajanje izklopljeno, se dioda prižge in postopoma zbledi.
 • Indikator izpraznjenosti akumulatorja

  Ko je akumulator izpraznjen, detektor kovin zveni skozi iste časovne intervale. To spremlja neprekinjeno gorenje LED in ostro zmanjšanje občutljivosti senzorjev. Frekvenca detektorja kovin se prilagodi s kablom, s katerim bo naprava še naprej delovala. Dolžina kabla ostane nespremenjena, ko se opravijo vse zahtevane frekvenčne nastavitve.

  Terminator Trio detektor kovin

  Terminator Trio je dvo-tonski detektor kovin, opremljen z DD-tuljavo 250 x 300 mm, opremljen s štirimi prilagoditvenimi načini - občutljivost, glasnost, diskriminacija in ravnotežje tal - in preklapljanje med običajnimi in neželeznimi kovinami.

  Prednosti

  Prednost detektorja kovin "Terminator Trio" je zanesljiva opredelitev predmetov iz barvnih kovin. Naprava najde barvne kovine v 85% vseh operacij, preostalih 15% pa na železne in zarjavele predmete. Še en plus je odsotnost napačnih pozitivnih rezultatov. Mnogi analogi se odzovejo na rob izkopanih lukenj, travnatih stebel ali majhnih žic, kot pa "Terminator trio" ne greši.

  Slabosti

  Edini minus detektorja kovin je slaba opredelitev rježelezo V skoraj vseh situacijah, ko naprava pošlje umazan signal, tj. Kombinacijo črne barve s primesjo barve ali, nasprotno, obarvana s črno primesjo, je rjaven kovinski predmet. Seveda je to pomanjkljivost mogoče preprosto prezreti, hkrati pa obstaja verjetnost izgube določenega dela najdb zaradi napačnega signala. Za razlikovanje čistega barvnega signala in umazanega signala je možno, kot da bi z izkušnjami pri delu z detektorjem kovin.

  Globina iskanja

  Preostale povratne informacije uporabnikov na terminalu kažejo, da največja globina iskanja za detektor kovin presega isti parameter drugega modela - "Asi 250" s standardno tuljavo. Kljub takšnim zagotovilom se v praksi izkaže, da je po tem merilu "Terminator" enak "Ace". Pri iskanju 50 ukrajinskih kiber-kaset globina zaznavanja je 32 centimetrov, medtem ko je iskanje istega kovanca omejeno na 26-28 centimetrov pri zmanjšani občutljivosti. Večinoma detektor kovin lahko zazna predmete na globini ne več kot bajonet lopate, ki pa je lahko za tako napravo zelo dober kazalnik. Metal Detector Terminator Trio ni mogoče pripisati napravam, ki lahko začnejo iskati takoj po vklopu. Strošek naprave je nekajkrat nižji od stroškov novega modela ASE 250, vendar je z "Terminatorjem" bolj primeren za tiste, ki se želijo preizkusiti v iskanju naprav.
  ​​

  Povzetek

  Zbiranje detektorja kovin z lastnimi rokami ni tako težko. Zahteva nekaj finančnih inčasovni stroški, hkrati pa uporabnik, ki zbira na svojem detektorju kovin, kot bonus prejme določene prednosti. "Terminator 3" - zelo zmogljiva naprava v primerjavi s podobnimi detektorji kovin. Ob upoštevanju dejstva, da je mogoče ročno zbrati z možnostjo varčevanja denarja, je dostopnejši, donosnejši in privlačnejši za uporabnike. V odsotnosti potrebnih izkušenj je težko zbrati in namestiti detektor kovin. Začetni radioamaterji v specializiranih forumih nudijo podrobna navodila in priročnike, ki vam bodo omogočili pravilno delo brez napak, kar je zelo pomembno pri delu z elektroniko. Prednost detektorja kovin Terminator 3 in naslednjih modelov - možnost neodvisne montaže naprave in dostopne cene. Potrebne sheme lahko najdete na internetu v specializiranih forumih strokovnjakov, ki se profesionalno ukvarjajo z iskanjem kovinskih predmetov. Ustvarjalci naprave so vedno pripravljeni pomagati nasvetom tistih, ki nameravajo sami zgraditi detektor kovin.

  Sorodne publikacije