UAZ dizelski motor: kar je primerno in kako dostaviti

Zelo pogosto se lastniki avtomobilov soočajo z vprašanjem: ali je vredno zamenjati bencin /dizelski motor iz avtomobila? Če mu odgovorite "da", takoj obstajajo številna druga vprašanja: od tega, kaj je dizelski motor boljši, se konča s tem, kje vzeti rezervne dele. Te točke bomo poskušali razumeti.

Dizel: koristi

Verjetno je glavna prednost te vrste motorjev seveda prihranki. V razmerah sodobnega sveta, ko se cene dvignejo, vključno z bencinom, spremeniti motor - potem, da bi dobil gorivo. Prvič, dizelsko gorivo vedno porabi manj goriva kot bencinski motor. V povprečju je ta številka približno trideset odstotkov. Tudi gorivo je skoraj deset odstotkov cenejše od bencina - spet je to povprečni kazalnik za državo. Učinkovitost dizelskega motorja je približno štirideset odstotkov - če motor ni nov. In močnejše enote, v katerih je vmesno hlajenje in turbo polnjenje, na splošno izdajo učinkovitost več kot petdeset odstotkov.

Viri v dizelskem gorivu so skoraj eni in polkrat večji od virov dizelskega goriva. To so glavni pozitivni vidiki tovrstnih motorjev. Zdaj na minuse.

Dizel: napake

Seveda dizelski motor ni popoln. Z vsemi svojimi pozitivnimi lastnostmi lahko najdete iste (če ne več) minusov:
 • Prvič, teža motorja takšnega načrta je veliko več kot vožnja z bencinom. V primeru popravila boste morali opraviti namestitev, prenos in druge neprijetnestvari
 • Drugič, avtomobil z že nameščenim dizelskim gorivom bo dražji od popolnoma enakih, vendar bo vozil z bencinom. Tudi če se odločite za nakup motorja posebej, da ga namestite na že obstoječi avtomobil, vas bo to stalo.
 • Tretja točka je v naši državi zelo pomembna, zlasti za lastnike avtomobilov v sibirskih prostorih: dizelsko gorivo je zelo občutljivo na nizke temperature. Obstaja celo posebno zimsko gorivo, ki zmanjšuje nevarnost zamrzovanja goriva.
 • Pravzaprav je to verjetno glavna pomanjkljivost tega goriva. In zdaj, natančneje, bomo razpravljali o dizelskem motorju različnih UAZ.

  Zakaj?

  Z vgradnjo dizelskega motorja na UAZ seveda lastnik avtomobila ne sledi le cilju varčevanja z gorivom. Dizel je moč, trdnost, če jo lahko izrazite. Konec koncev, prva stvar, ki se mi zdi, ko se imenuje blagovna znamka UAZ, je prehodnost. V resnici, kakšno napravo si najpogosteje predstavljamo, ko govorimo o premikanju po neravnem terenu, med močvirji, gozdovi, rekami? Kakšen motor potisne avto, kar mu omogoča premagovanje ovir? Kateri agregati so priljubljeni in kaj je zastarelo? Preden bo lastnik avtomobila vprašal, kako postaviti dizelski motor na UAZ, bo najprej pomislil, kaj je motor potreben.

  Dizel za "kobilico"

  Oglejmo si tisti, ki običajno namesti dizelski motor na UAZ-452 ("štruca" - v ljudi). Drugo ime takega avtomobila je "tableta". Spodaj bodo predstavljenimotorji, ki so po mnenju strokovnjakov in voznikov najprimernejši za tak avtomobil.
  Motor "Peugeot Indener" je zelo cenjen s strani voznikov - že v oddaljenih osemdesetih letih je bil dan na "Ford Sierra". Toda kljub starosti se ta motor šteje za najbolj primerno in zanesljivo za "štruco". Prostornina motorja - 23 litrov. Če to ni dovolj, potem lahko postavite enako, toda iz avtomobilov "Ford Scorpio" in "Ford Transit" v istih letih - je volumen več kot 02 litrov, če pa poskusite, potem lahko najdete tudi motorje, ki imajo turbopolnilnika. Po teži, so malo več kot njihovi "kolegi", ki delajo na bencin, in namestitev jih pozna osebo, je tudi precej enostavno.
  Drug priljubljen motor za "kobilico" se imenuje "dizelski motorji" iz mercedesa, katerega prostornina je 2224 in 3 litre. Priporočljivo je paziti na motorje, ki so bili izdani v poznih sedemdesetih letih. Tukaj je samo, da jih namestite težje - več, ker je oljni filter zasnovan zelo slabo in se nahaja spredaj in spodaj. Če se avto premakne po neravnem terenu, se v filter pojavijo vsi udarci in štori. Zato je potrebno dodatno zaščito, da bo motor varen in varen. Zelo priporočen dizelski motor na UAZ iz podjetja "Isuzu", model "4-JJ-2". Njegova prostornina je 31 litrov, poleg tega pa ima tudi turbopolnilec. Glavni problem takšnega motorja je, da ga je skoraj nemogoče dobiti, zlasti v Rusiji.

  In zadnji na tem seznamu bo Toyota Hyatt, 2 litra. Po mnenju mnogih - najbolj zanesljiv, visoko kakovost, absolutno ne zahteva težav. NjegovaTo je enostavno kupiti, lahko ga namestite brez težav in se ne obremenjujete - da bi služili, ker je tudi rezervnih delov dovolj. Samo priporočamo, da kupujejo tiste mehanizme, ki so bili izdani do konca osemdesetih let, ker tam - vse podrobnosti iz litega železa, in na motorjih kasneje - del aluminijastih delov.

  UAZ "Patriot" z dizelskim motorjem

  Govoril je o "tabletah", zdaj o "Patriotu". Sprva so bili avtomobili opremljeni z motorjem italijanskega porekla podjetja "Iveco". Njihovi kazalniki so naslednji: 23 litrov - volumen, 19-13 litrov na sto kilometrov - stroški poti. Ampak so ga dali ni dolgo: očitno odločil, da če "Patriot", potem vse komponente morajo biti domače. Prenesen na dizelskem motorju ZMZ.
  Dizelski motor ZMZ pri UAZ "Patriot" očitno ni bil postavljen na mesto, kot menijo mnogi lastniki avtomobilov. Motor za tako velik avto je očitno šibek, včasih odkrito "ni potegnil" s ceste, kot pravijo Oaksikovi vozniki. Seveda, dizelski motor, na primer, ZMZ 51432 je veliko boljši kot njegov "brat bencin", vendar še vedno ni enak.
  Proizvodnja je bila najdena v zapleteni izvedbi, vendar zanesljiva: postavil isti motor iz "Iveco", ki je bil nekoč tovarna za ta avto. Ponovno, najbolj pohvale F1A, katerih prostornina - 23 litrov, in moč - 116 k. Če par z njim tudi dal korejski menjalnik "Daimos", potem se izkaže, v redu. Isti motorji tiho dal na UAZ "Hunter". Edina stvar, ki jo moraš zaslužiti in stane preveč.

  Kateri dizelski motorji so nameščeni na UAZ "koza"?

  Za UAZik "nosat" svetuje nasprotno - jedizelski motor serije ZMZ. Na primer ZMZ-406 ZMZ-405 ali ZMZ-409. Seveda, morate kopati v skoraj vse: pritrdilnih elementov, izpušnih plinov in sistema za gorivo, bo treba obnoviti ročico in spremeniti shemo ožičenja. Ampak to je najcenejša in najbolj praktična možnost.
  Če je motor vgrajen pri podjetju Mercedes, je najprimernejša za takšno preureditev OM616 in OM617. Imenujejo se zelo zanesljivi, časovno preverjeni in precej ekonomični. Če motor postavite v Toyotino podjetje, potem je za to najprimernejša enota 1KZ-TI. Ko ga namestite v avto, seveda morate izdelati avto. Vendar vam ni treba dotikati telesa. Toda dizel 2L iz istega podjetja se imenuje najlažje namestiti. Potrebno je samo brusiti prostanco pod sprednjo kartonom približno dva centimetra in potisniti zelo rahlo naprej.

  Značilnosti

  Z vgradnjo dizelskega motorja na UAZ lahko naletite na nekaj odtenkov. Prvič, ko je dizelsko gorivo pritrjeno, je skoraj vedno potrebno ponovno razviti točke pritrditve, pladenj, morate prebaviti oklepaje ali pa na splošno dodati nove. Drugič, ne dobite okrog pozornosti motorja oskrbe z gorivom in motorja za hlajenje motorja. Vse to bo treba tudi dokončati. Druge spremembe bodo vplivale na električno opremo, ki jo bo treba prilagoditi že pod novim motorjem. Obseg nalog bo odvisen od vrste dizelskega motorja, ki ga boste postavili na avto. Še en problem, s katerim se soočajo obdelovalni stroji, je hrup. Dizel je precej glasendelo, tako da morate poskrbeti za zvočno izolacijo, sicer boste prisiljeni voziti pod ne zelo prijetno glasbo. Tudi avtomobil zahteva izolacijo vibracij - v primerjavi z bencinskimi motorji "dizel" proizvaja zelo velike vibracije. To velja tudi za nove, nedvomno izpopolnjene modele.

  Natančneje, o orožju za množično uničevanje

  Motorji takšnega načrta so že bili omenjeni zgoraj. Veliko lastnikov avtomobilov glavna pomanjkljivost takšnega motorja je nizka moč. Za tovornjake znamke UAZ, ki imajo precej veliko težo in visoke zahteve za prehod, se motor šteje za breme. In njen vir, v povprečju 100000-150000 kilometrov, malo. Kljub dejstvu, da je rezervnih delov za njega mogoče najti v presežku v kateri koli trgovini rezervnih delov, so vsi - ne zelo dobre kakovosti. Tudi to motor ne dobro oglašuje. Vendar obstajajo pluse: upoštevajte, da je zelo preprosto nameščen in popravljen v primeru okvare, dobesedno v terenskih pogojih. Ni muhast za vreme. Preprost delavec, brez golobov, primeren za vsak UAZ avtomobil.

  Zaključek: prednosti in slabosti UAZ na dizelskem motorju

  Ko so postali dizelski motorji, so se avtomobili UAZ s še večjo energijo začeli trgati v Rusiji. In če resno, potem kakovosti redone UAZ samo nima konkurence po vsem svetu kot SUV. Glede na besede "kvalitativno prenovljen", seveda, to ne pomeni, tovarniško montažo, ampak že črpa avtomobil - z novim motorjem, zanesljivo zavite vijaki, ki jih preveri elektronika. Na srečo so lastniki avtomobilov ponavadi ljudjespretno Zato lahko posplošimo: dobra ideja je, da se postavi dizelsko vozilo UAZ. Mnenja, v vsakem primeru, na katerem koli motorist forumih so večinoma pozitivni. Seveda obstajajo spori glede tega, kateri motor naj bi bolje opremili avto, vendar je to stvar prakse. Ali je UAZ "Hunter" ali "koza" - če je avto v dobrih rokah, potem je slabše od izboljšav očitno ne bo.
  Tudi pri ocenah lastnikov je negativno. Postali so več teže stroji - naj bo precej malo, vendar še vedno težka motorja se počuti. In vendar - cena. Vseeno, za spremembo motorja, še posebej v naših gospodarskih razmerah, ni lahko.

  Sorodne publikacije