Alt-kode so majhni, a koristni elementi komunikacije

Včasih pri branju različnih objav, člankov, novic na internetu opazujemo neobičajne ikone, ki niso na tipkovnici. Ampak včasih bi bilo zaželeno, da bi zasijali, ob poudarjanju sporočila na nekaj nenavadnega.

Kaj so posebni znaki?

Bistvo je, da obstajajo posebni znaki, imenovani alt-kode. Veliko jih je, predstavljene so različne teme, ki bodo uporabne v praktično vseh oblikah tipkanja ali programiranja. Ti znaki se aktivirajo s tipko Alt in številskimi kombinacijami na tipkovnici NUMPAD (številke na desni). Pritisnite tipko Alt in, ne da bi jo sprostili, pokličite zahtevane številke in nato tipko spustite. Takoj po tem se na mestu, kjer se nahaja kazalec, pojavi želeni simbol.
To je pomembno! Preden pokličete kombinacijo številk, se morate prepričati, da je tipka Num Lock. Treba je omeniti, da za vsak operacijski sistem obstajajo posebni znaki, vendar se aktivirajo drugače. Kombinacija s tipko Alt je pomembna za Windows.

Alt-znaki v operacijskem sistemu Windows

V sistemu Windows je toliko posebnih znakov. Lahko jih tudi razdelimo v več kategorij:
 • matematično;
 • črk in številk;
 • emoticons in značke;
 • denarna;
 • glasbeni.
 • Najbolj priljubljene in uporabne alto kode se nahajajo v prvih treh skupinah. Matematika ponuja širok spekter znakov, znakov delovanja (dodajanje, množenje itd.) Na ulomek in stopinj. Kot je za rollover, je zelo koristno, četipkovnica ne deluje z nobeno črko ali številko. Poleg tega ta kategorija vsebuje črke, ki niso na voljo niti v angleški postavitvi. Če želite poiskati alto kode za vse znake v tej kategoriji, lahko uporabite internet. Tretja skupina - emoticons - je priljubljena povsod. Brez njih praktično nobena korespondenca ni mogoča. In druge znake, na primer? ali © bo potreben tudi za različne komunikacije.
  Kar zadeva zadnji dve skupini, nista tako priljubljeni, čeprav so ikone $ ali € priljubljene povsod. V vsakem primeru je vsak od navedenih znakov precej zanimiv in potreben. Druga pomembna točka: na napravah, ki nimajo dodatnih digitalnih odsekov, lahko ustvarite tudi alto-znake. Dovolj je, da pritisnete tipko Fn in uporabite normalne številke.

  Alt-znaki v Mac OS X

  Pravzaprav se v operacijskih sistemih, z izjemo Windows, alto-kode imenujejo nekoliko drugačne, vendar se bistvo tega ne spremeni. Majhen izlet odpira sistem Mac OS X. Tukaj, kot delovni ključ, se uporablja Opt (v nekaterih primerih kombinacija Shift + Opt), z njim pa so dejanske alto kode enake kot pri Windows.


  Torej je Mac OS X manjši red velikosti, vendar je za njegovo ogledovanje na voljo posebno orodje. S svojo pomočjo lahko poberete katerega koli znaka, ki ustreza eni ali drugi situaciji. In morda je edina velika razlika med obema sistemoma, da se simboli Windows vnašajo s številskimi kombinacijami, v Mac OS X pa z vsemi ključi.

  Alt-znaki v LinuxuUbuntu

  Obstaja tudi Ubuntu sistem, toda njegova glavna razlika od drugih OS se lahko imenuje samo ključ, odgovoren za uvedbo. Imenuje se Compose. To pomeni, da v nastavitvah tipkovnice nastavite ključ, ki aktivira alto kodo (bolje je izbrati tiste male gumbe, ki se uporabljajo). Po tem, ko pritisnete tipko, morate vnesti gumbe, ki aktivirajo poseben znak. Na primer, pritisnite Compose in & gt; & gt; ustvarja literarne šape - jelke -. Na internetu lahko najdete alto-kode znakov, ki so primerni za sistem Ubuntu. Seveda se ne spomnijo vseh, zato je tabelo bolje prenesti v računalnik. Poleg tega je v Linuxu možno vnesti posebne znake s kombiniranimi pritiski tipk. To je običajno kombinacija znakov Ctrl + Shift + u +. Ctrl in Shift sta obrobljeni istočasno, nato pa kliknili u in nato vnesli kodo.

  Sorodne publikacije