NVIDIA grafična kartica GeForce GT 610. Značilnosti in namen

Grafični adapter ekonomskega razreda z zelo skromnimi specifikacijami je GeForce GT 610. Ta rešitev je primerna le za reševanje najpreprostejših nalog in lahko tekmuje na enakopravni osnovi samo z integriranimi video pospeševalniki.

Ninja Accelerator
Grafična kartica GeForce GT 610, kot je bilo že omenjeno, ima nizko zmogljivost in lahko tekmuje le z najmanj produktivnimi vgrajenimi grafičnimi karticami. Slednje so vgrajene v osrednji procesor in jih ni treba posebej kupiti. Zato je edina možna možnost za uporabo takšnega proračunskega diskretnega pospeševalnika popravilo sistemskih blokov, ki zaradi nekega razloga ni uspelo integrirano grafično kartico. V tem primeru lahko obnovite zmogljivost računalniškega sistema z minimalnimi stroški.

Seznam dobaviteljev

NVidia GeForce GT-610je proračunska rešitev in v tem primeru pričakuje razširjen seznam ponudbe. Najde samo glavne komponente. V drugem je vodilni proizvajalec diskretnih grafičnih pospeševalnikov vseboval naslednje:
 • Video pristojbino.
 • Vozite z vozniki.
 • Kupon za jamstvo.
 • Kratka navodila za uporabo.
 • V bistvu manjkajo samo adapterji DVI TO HDMI ali VGA TO DVI. V primeru odločitev o proračunu to ni potrebno zaradi tega, ker proizvajalci v tem primeru skušajo čim bolj prihraniti.

  Značilnosti grafičnega čipa

  Zelo zelo skromni parametri GeForce GT 610. Značilnosti tega polprevodniškega kristala kažejo na prisotnost le 48 grafičnih mikroprocesorjev. Njihova delovna frekvenca je določena na 810 MHz, grafični pospeševalnik pa deluje na frekvenci 1620 MHz. Proizvajalec pa trdi, da bo hitrost polnjenja tekstur na osebnem računalniku s takšnim adapterjem enaka 65 megapikslov na sekundo. Seveda za normalno igranje to zagotovo ni dovolj, vendar bodo različne preproste naloge na takšni strojni opremi brez težav. Ti vključujejo pisarniške pakete in preprosto predvajanje večpredstavnosti in celo brskanje po spletu.

  Pomnilniški podsistem

  Grafična kartica GeForce GT 610 lahko normalno deluje samo s trenutno zastarelim tipom pomnilnika GDDR3. Nazivna frekvenca videobufera je 1800 MHz, njena prostornina - 1 Gb. V tem primeru je velikost zbiralnika operativne naprave za shranjevanje 64 bitov. Pasovna širina RAM-a je navedena na 18 GB /s. Na papirju je pomnilniški podsistem v tem diskretnem grafičnem adapterju celo šibkejši od mnogih integriranih video nadzornikov. Še vedno pa je glavna prednost obravnavane rešitve ločen pomnilnik RAM, od katerega lahko neposredno deluje le video procesor. Vgrajene grafične kartice nimajo takega privilegija in so prisiljene uporabljati sistem RAM z manj hitrostjo za svoje potrebe. Posledično bo zmogljivost takšne diskretne rešitve še vedno višja od integrirane.Toda razlika med njimi ni tako velika in v praksi je ni tako preprosto opaziti.

  Komunikacije

  Video pospeševalnik GeForce GT 610 je mogoče namestiti le v razširitveno režo na PCI-E različici 16X. Najbolj optimalno za te namene je uporaba njegove različice 2.0. Toda s svojimi spremembami 1.0 ali celo 3.0 bo ta rešitev delovala dokaj uspešno. V prvem primeru se zmogljivost računalnika ne zmanjša bistveno, v drugem primeru pa računalniške zmožnosti razširitvenih rež ne bodo popolnoma naložene. Ta adapter ima 3 vrata za povezavo monitorjev. Ena od njih deluje v analognem načinu - VGA, dva pa v digitalnem in to je DVI, najpogostejši pa je HDMI.

  Poraba energije in temperaturni režim

  Termični paket GeForce GT 610 je trenutno precej skromen, saj je le 30 vatov. Zato so taki pospeševalniki opremljeni tudi s pasivnim hladilnim sistemom, ki je sestavljen iz enega aluminijastega radiatorja. Najmanjša moč napajanja računalniškega sistema mora biti v tem primeru 300 vatov. Najvišja temperatura, pri kateri polprevodniška rešitev še vedno deluje stabilno, je 100 ° C. V resnici ta pospeševalnik v nominalnem načinu ne presega 60 ° C. Ta temperaturni režim je preprosto pojasnjen s položaja nizke hitrosti in dokaj enostavne arhitekture silicijevega kristala.

  Rezultati

  Na voljo je ena najbolj dostopnih diskretnih pospeševalnikovDanes je GeForce GT 610. Ampak z dostojno konkurenco, ne more izdelati integriranih izdelkov. Edini primer, ko je njegova uporaba upravičena, je okvara vgrajenega adapterja. V vseh drugih primerih je bolje uporabiti že integrirane pospeševalnike, ki imajo enako raven zmogljivosti, vendar za njih ni treba plačati.

  Sorodne publikacije