Kako odpreti ODP? Različice za vsak okus!

Danes se ljudje vedno bolj soočajo s situacijo, ko prihajajo iz poslovnega kolega, odjemalca ali partnerja v predstavitev z nekaj informacijami, vendar v čudni obliki ODP. Običajno standardno zdravilo ne reši problema. Dejstvo je, da zdaj več in več naših rojakov uporablja OpenOffice namesto plačanega in dragega pisarniškega paketa Microsoft Office, ODP pa je razširitev datotečnih predstavitev, okrajšava Open Document Presentation.


Format ODP: kaj naj odprete brez namestitve tretjih oseb?

Standardni paket podjetja Mircosoft ima program PowerPoint, ki vam omogoča obvladovanje širokega nabora nalog, od visokokakovostnih predstavitev do urejanja fotografij. Lahko delate s svetlostjo in kontrastom, spreminjate elemente oblikovanja, obrezujete slike. Če želite odpreti datoteko PowerPoint, morate prenesti in namestiti vtičnik Sun ODF Plugin, izberite zavihek Add-on in nato "Import ODF File" (to orodje bo prebralo plugin in ODP format). Če ni nobenih zavihkov dodatka, to pomeni, da ima računalnik staro različico programa, na orodni vrstici pa mora biti gumb, ki omogoča neposredno uvoz datoteke. Zadnji korak je, da izberete format OpenDocument v oknu za uvoz in odprete datoteko. Mimogrede, dokument lahko dodatno shranite v poljubnem formatu s predlaganim programom.

S pomočjo programa Kingsoft Presentation Utility

uporabljamoProsti program Kingsoft Presentation, ki je prosto dostopen na internetu, lahko odpre in uredi predstavitev v skoraj vsakem formatu, doda še veliko zanimivih učinkov, od standardnega besedila do konca s diagramom poteka in grafikoni. Na diapozitivu lahko elegantno vdelate video in avdio datoteke.


Iz tega razloga komunalna družba ne prenese samo tistih, ki se sprašujejo, če se srečajo z datoteko v obliki ODP, kot jo odprejo brez nepotrebnih težav, temveč tudi strokovne predstavitelje, ki delajo več datotek hkrati, dodajanje animacij, tabel in kompleksnih prehodov. Lahko prenesete Kingsoft predstavitev na uradni strani, potem morate narediti korak za korakom navodila in odpreti ODP z dvojnim klikom na to z levim gumbom miške.

Pogled z univerzalnim pregledovalnikom in Lotus Symphony

Preprost pripomoček Universal Viewer ne bo dovolil urejanja predstavitve, temveč vam bo pomagal hitro in preprosto odpreti za ogled. Poleg tega podpira ne le ODP, temveč tudi veliko podobnih formatov, ki se bodo v prihodnosti zmanjšali za rešitev takšnega problema. Pomembno je, da je program drugačen s podporo za ruski jezik, preprostim vmesnikom in prilagodljivostjo pri postavljanju. Če ne najdete in namestite univerzalnega pregledovalnika in se zdi, da je lažje najti drugo datoteko namesto odpora kot odpiranje na vašem računalniku, lahko prenesete pisarniški paket IBM Lotus Symphony. Uporablja običajne tehnologije OpenOffice in ima popoln dostop za ogled, ustvarjanje in urejanje ODP datotek.

Ne morem odpreti? Kabriolet!

Včasih obstajajo zapletene situacije, povezane z napačno namestitvijo gonilnikov ali težav z računalniško strojno opremo, kadar se datoteka ne odpre na noben od zgoraj navedenih načinov. Potem pride pomoč pretvornika ODP. Pogosto je pretvornik preprost program, ki je posebej zasnovan za urejanje formatov datotek brez izgube kakovosti. Izhodni dokument bo izpisan v formatu, ki bo določen v nastavitvah.
Poglejmo torej rešitve, ki omogočajo ODP. Kaj je treba odpreti v takem položaju - vprašanje je pravilno, vendar lahko drugače pristopite k situaciji, pri čemer uporabite isti standard spletne storitve Pretvornik. Preprosto spletno mesto z gumbom "Izberi datoteko" vam omogoča, da takoj pridobite dokument PPT, ki uporablja priljubljen PowerPoint. Prav tako lahko prenesete specializiran pripomoček ODF Converter, ki je namenjen pretvarjanju datotek OpenDocument v formate, ki jih zlahka odpre Microsoftov standardni pisarniški paket.

Sorodne publikacije