Gigabyte matična plošča: pregled, funkcija, povezava, pregledi

Izbira matične plošče lahko postavi katerega koli uporabnika v slepo ulico. Stvar ni lahka, veliko je odvisno od njenih značilnosti. Prav tako ni lahko razumeti modelov enega segmenta, tudi če si pogojno predstavljate, o čem se razpravlja. Tako ali drugače je na začetku zapletene izbirne poti potrebno določiti proizvajalca. Na primer, matična plošča Gigabyte se je dobro pokazala konec lanskega leta. Modeli so konkurenčni, visokokakovostni, raznoliki in, kar je najpomembnejše, cenovno dostopni.

Variabilnost

Matične plošče lahko definirate v različnih kategorijah. Pogosto obstajajo skupine, ki vključujejo modele z najbolj priljubljenimi priključki za procesorje. Možno je, da se matične plošče razdelijo na modele čipov ali alternative za določene platforme.
Ob upoštevanju najnovejših nadgradenj se je Gigabyte matična plošča izkazala za najboljšo na čipu Intel Z170. V tej kategoriji lahko najdete največje število dobrih možnosti, ki so primerne tako za rednega uporabnika kot za ljubitelje računalniških iger.


Upoštevali bomo tri najbolj priljubljene modele, ki se razlikujejo tudi po ceni. Najmočnejši je Gigabyte Z170X-Gaming G1 matična plošča. Obstajajo tudi Gigabyte Z170X-Ultra Gaming in Gigabyte Z170-HD3. Kakšna je njihova razlika, razmislimo o naslednjem.

Proračunska možnost

Začenši z najcenejšo in cenovno ugodno možnostjo. To je Gigabyte Z170-HD3. Model je predstavljen na Intelovih vodilnih čipih, zato je zelo priljubljen med kupci. Poleg tega jePodprt je z novim tipom pomnilnika DDR3L, ki ima napetost 135 V, kot tudi možnostjo priključitve DDR3 napetosti od 15 V. Stroški te variacije se gibljejo v območju 120-130 dolarjev.


Paket

Pregled Gigabyte matične plošče se mora začeti s konfiguracijo in dostavo. Dejstvo je, da ima vsak model svojo lastno možnost. Škatla izgleda privlačno. Zgoraj je velik logotip podjetja Ultra Durable, pod modelom, pomnilniška podpora in kratke informacije o čipu. Za škatlo je veliko potrebnih in ne zelo informacij. Tu so različne sheme povezav, pa tudi kratke specifikacije, sistemske zahteve, ključne značilnosti in seveda podprte tehnologije.
V škatli je sama plošča. Spremlja ga vodnik po korakih. Obstaja garancijska brošura. Disk z "lesom" in programsko opremo. Na voljo sta dva kabla SATA, komplet za povezavo "matične plošče" s sprednjo ploščo ohišja računalnika. Tudi v notranjosti lahko najdete vtičnik programske opreme za vmesniško vrstico.

Videz in značilnosti

Značilnosti matične plošče Gigabyte Z170-HD3 v tem trenutku so zelo vredne. Tablični računalnik je izdelan v rjavi, format ATX plošči. Širina je postala nekoliko manjša od prejšnjih različic - le 20 cm. Težko je reči nekaj o oblikovanju. Toda plošča izgleda lepo, zadržano in strogo. Postavitev vseh elementov je uspešna, zato tudi z neodvisno montažo ne bi smelo biti težav. Spodnje polje je ogromnopriključki Obstaja tudi možnost priključitve avdio vtičnic, kot tudi sprednje plošče, skakalec za reset CMOS. Obstajata dve vrsti USB 2.0. Možno je uporabiti šest vrat, od katerih so štiri v notranjosti, dva pa na vmesniški vrstici.


Diskovni sistem je prav tako precej razširjen. Možno je uporabiti en priključek M. 2 priključek 3 vtičnice pod SATA Express. Za RAM so na plošči štiri reže. Kot že omenjeno, lahko namestite ne le DDR3, ampak tudi DDR3L. Način delovanja RAM-a je dvokanalni. Da bi deloval pravilno, je treba plošče vstaviti bodisi v liho ali celo v pristanišča. Vzamete lahko tudi štiri priključke.

Hlajenje

Seveda ima vsaka matična plošča Gigabyte svoj hladilni sistem. Ta model ima dva radiatorja, od katerih eden preusmerja toploto iz čipov, drugi pa varuje baterije. Testiranje sistema je pokazalo dobre rezultate: čipov je bil ogrevan na samo 33 stopinj, močnostne dušilke - do 42 in napajalni radiator - do 37.
Med razkrivanjem plošče se je temperatura rahlo dvignila. V primeru čipov samo ena enota, na drugih elementih - 5-10 stopinj.

Pospeševanje

Le malo ljudi ve, da podjetje zagotavlja samodejno overclockiranje v BIOS. Gigabyte Z170-HD3 je uspel precej dobro preiti. Procesorska frekvenca se je povečala na 4600 MHz, pomnilnik pa je začel delovati pri 2133 MHz.
Na splošno se je ta model izkazal za najuspešnejšo možnost pri prehodu s Socket LGA1150 na LGA1151. Tudi mnogi bodo cenili pomanjkanje podporesamo DDR3 pa tudi DDR3L. Razpoložljivost tega odbora ima prav tako veliko vlogo. Praktično ni nobenih pomanjkljivosti v "matični plošči". Izboljšala je osnovno bazo in dodala podporo nekaterim tehnologijam. Na voljo je veliko vrat, nadgrajen je zvočni podsistem.

Različica igre

Še en dober model je GA-Z170X-Ultra Gaming. Ta pristojbina je nekoliko dražja od prejšnje, za 30-40 dolarjev. Vendar pa je že postavljen kot igralna komponenta za osebni računalnik. Podpira vse vrste procesorjev in tudi LGA1151. Kutija se je izkazala za zelo privlačno, svetlo in opazno. Glavne značilnosti in specifikacije so navedene spredaj. Zadaj je opis ključnih funkcij, vmesnikov, vrat, specifikacij itd.
V notranjosti ni nič nenavadnega. Ker je model v srednjem cenovnem segmentu, ni potrebno pričakovati posebnih sposobnosti v celotnem sklopu. V notranjosti so potrebni kabli, CD z gonilnikom in programsko opremo, vodnik, most za SLI in blagovna znamka na vratih predvajalnika.

Specifikacija

Navzven se ta model razlikuje od prejšnjega. Toda odbor ima ATX. Tekstolit je prejel črno barvo in jedrnato razporeditev elementov. Presenečen nad zadnjo ploščo, ki ni zrasla z velikim številom pristanišč. Na voljo sta vse, kar potrebujete za dva tipa kablov USB 3.1, tudi HDMI, DisplayPort, USB 3.0 /2.0 in druge uporabne vhode. Za RAM so na voljo štiri reže in podpora za tipe DDR4. Maksimalni DELOVNI pomnilnik se je povečal na 64 GB. Na splošno je mogoče takoj povezati dve grafični kartici. Po eni strani se zdi ta možnost precej omejena in zdruga - popolnoma običajna rešitev za povprečnega igralca. Konec koncev, če igralec potrebuje nekaj več, potem bo raje izbral matično ploščo, ki je višje. V zvezi z overclocking potencialom je ta Gigabyte matična plošča dobila dobre povratne informacije. Ne moremo reči, da so izboljšave pokazale neverjetne rezultate, vendar so precej zadovoljive, zlasti glede avtomatskega overclockinga.
Na splošno GA-Z170X-Ultra Gaming, ki se ne razlikuje po posameznih značilnostih, je še vedno odlična možnost za tiste, ki želijo kupiti ploščo z najbolj ugodno kombinacijo kakovosti in zmogljivosti. Načeloma, da bi zbrali igralni računalnik, je v tem modelu vse. Podpira konfiguracije SLI in CrossFireX. Podpira hkrati štiri reže za OPERATIVNI pomnilnik z delovno frekvenco do 3866 MHz. Stiki procesorja so dobili zlato razpršilo za podaljšanje življenjske dobe procesorja. Obstaja tudi zadostno število različnih vrat in slotov. Prijeten dodatek je bila prisotnost hladne rdeče osvetlitve.

Drage različice

In najboljša matična plošča na čipu Z170 se trenutno lahko obravnava kot Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1. Različica je odlična za tiste, ki bodo ustvarili igralni stroj in posodobili matično ploščo. Gigabyte, kot ponavadi, je posvetil veliko časa videzu, vendar ni pozabil na dobre stvari in kakovostne materiale. Edini razlog, ki lahko ustavi kupca, je dokaj visoka cena.

Lastnosti

Ta matična plošča je prejela format E-ATX, ki popolnoma ustreza vsemnajnovejše tehnologije in želje potrošnikov. Ker je model vodilni ne le med cenejšimi modeli, ampak tudi v svojem cenovnem segmentu, je prejel vse vrste vrat, priključkov in rež. Podpira tudi veliko število tehnologij, ki so prijazne do iger.
Deluje na vtičnici čipov LGA1151 je Intel Z170 Express, ki deluje tudi z PLX PEX8747. RAM se tukaj uporablja kot DDR4. Pod njim so štiri reže in podpora za dva kanala. Tako lahko računalnik opremite s 64 GB pomnilnika RAM. Na splošno so vsi elementi na običajnih mestih, ki jih je enostavno najti, povezava matične plošče Gigabyte ne bo povzročala težav. Poleg tega je v škatli poleg ogromnega števila različnih kablov, adapterjev, dostopen tudi uporabniški priročnik. Pospeševalni potencial ni pokazal posebej presenetljivih rezultatov. Kljub temu pa je v modelu. Na splošno se je izkazalo, da je model preveč razkošen. Kupec bo moral resnično imeti srečo. Platforma Skylake pogosto zahteva velike naložbe, vendar so namenjene odličnim rezultatom.

Recenzije

Zdaj je izbira matične plošče v veliki meri odvisna od ciljev, ki jih zasleduje uporabnik. Gigabyte ima modele "matičnih plošč" ne samo za igralce. Proizvajalec je razvil in precej proračunskih variacij za tiste, ki želijo zbrati računalnik sami, da shranite. Še vedno pa so hvaležnejši kupci recenzij o Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1. Edina stvar, ki so jo razburili, je bila, da je bilo vredno. V drugem modelu te plošče zagotavlja stabilno in hitro delo, ima dober nabor dostave,kot tudi številna priljubljena pristanišča Thundebolt. Tisti, ki imajo stekleni pokrov na ohišju računalnika, se veselijo svetlega dizajna plošče. Mimogrede, proračunski model Gigabyte Z170-HD3 je prejel tudi dobre ocene od kupcev. Ta različica plošče najbolj privlači s svojo ceno. Za vodilni čip od Intel kupec plača približno 7 tisoč rubljev. Zemljevid je tudi kakovosten, ima vsa potrebna pristanišča. Mnogi so bili še vedno zadovoljni s spuščanjem DDR4, saj je prehod z DDR3 lahko predrag. Edini problem pri tem je nenavaden vmesnik BIOS-a.

Sorodne publikacije