Gazela (polno kovinski vagon): Pregled, specifikacije in pregledi

Leta 1996 je iz transportnega traku prišel prvi tovornjak GAZ. Malo pozneje se je pojavila njegova potniška različica, ki je v času svojega obstoja odpeljala vso Rusijo in večino držav nekdanje CIS. 20 let pozneje, leta 2016, je bil predstavljen nov van GAZ, ki je dobil ime Next. Danes bomo izvedeli, kaj je Gazela (kovinski vagon), kakšne značilnosti ima in kakšne možnosti ima na trgu.

Predstavitev

V letu 2015 je bila na razstavi ComTrans prvič predstavljena nova "Gazel". Stroju je takoj uspelo pridobiti ogromno zanimanje med avtomobilsko skupnostjo. Na isti razstavi so postale prve značilnosti "Gazel", in sicer: različice zmogljivosti, vrste elektrarn, pa tudi funkcije prenosa in vzmetenja. Zdaj pa več o vsem.

Zunanjost

Oblikovalci "Gazelle Nekst" so veliko pozornosti namenili videzu avtomobila in natančnosti njegovega sestavljanja. Kot rezultat, sodoben avto prišel ven, ki, brez pretiravanja, se lahko imenuje velik preboj za Gorky Automobile Plant. Posebej presenetljivo je namestitev delov in njihovo povezovanje. Vse vrzeli so ravni, ločeni deli ne hodijo, telo med vožnjo pa ne škripi (vsaj novo). To je čudno za domačo avtomobilsko industrijo, če pa upoštevamo, da je kombi sestavljen na isti liniji z avtomobilom "Mercedes Sprinter", nikakor ne. Za to linijo je proizvajalec porabil veliko denarja. Posledično je stopnja avtomatizacije dosegla 75odstotkov Na liniji dela 85 novih robotov. Glede na to, da domači vozniki všeč in včasih prisiljeni preobremeniti svoje avtomobile, se je telo odločilo namestiti na okvir.

Notranjost

Gazela (v celoti iz kovin) se bo uporabljala predvsem kot gospodarsko vozilo, kar pomeni, da bo voznik v njem porabil veliko več časa kot v avtomobilu. V zvezi s tem bi morala biti notranjost čim bolj funkcionalna, udobna in ne tržena. V tem primeru bi moralo biti enako primerno za voznike različnih teles. Kot kažejo ocene, so glede funkcionalnosti kabine ustvarjalci nove "Gazele" jasno uspeli. S številom funkcionalnih predelkov, polic in držal za kozarce lahko avto konkurira tudi z zloglasnimi evropskimi vagoni. Kar se tiče obdelovalnih materialov, jih je nemogoče imenovati posebej izjemne. Vendar pa se od "Gazele" ne pričakuje več. Kljub temu pa kakovost obdelave ni slabša od iste "Sprinter". Ampak, kar nas res preseneti, so Gazelovi naslanjači. Tudi ljudje s povprečno višino in težo ne morejo udobno sedeti v njih. Navsezadnje se večina profesionalnih voznikov razlikuje po velikosti. Očitno je, da poseben proizvajalec za njih ponuja bolj udobne sedeže kot možnosti.

Motor

Gospodarska vozila so ponavadi opremljena z dizelskimi motorji, Gazelle (celovito kovinsko vozilo) pa ni postalo izjema. Glavna pogonska enota je kitajski 28-litrski motor Cummins ISF.Avtomobilisti ga poznajo na modelih GAZ "Sobol" in "Business". Edina razlika je, da sedaj ta motor daje 30 konjskih moči več moči. To je bilo doseženo s posodobljenim menjalnikom, ki vam omogoča bistveno pospeševanje motorja. Verjetno bi lahko inženirji dodali ducat konjskih moči, potem pa bi moral lastnik avtomobila plačati povsem drugačen davek na prevoz. Zato je indikator 150 litrov. z odločil, da se ustavi.
Naprava triton porabi 14 litrov dizelskega goriva v mešanem ciklu, kar je precej veliko. V nasprotju s tem je mogoče postaviti povsem "veselo" overclock, ki je bil prej ni znan po proizvodnji Gorkovsky rastlin. Največja hitrost avtomobila je 130 km /h. Poleg tega bo avto opremljen z bencinsko pogonsko enoto. To bo 27-litrski motor, znan tudi po starih modelih. Glavni razlog za odhod je možnost vgradnje plinskih jeklenk, ki se pogosto uporabljajo med vozniki gospodarskih vozil.

Specifikacije

Oba motorja delujeta v tandemu s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in imajo pogon na zadnja kolesa. Spredaj vzmetenje - neodvisno, vzmet, s prečno vzvodom. In zadnja - odvisna, vzmetena, kot "mostič". V zvezi z zavorami je sprednja "Gazela Nekst" opremljena z diski, od zadaj pa z bobnastimi zavorami. Dimenzije avtomobila so 6277/2068/2753 mm, zračna razdalja pa 170 mm. Teža vozila je 2530 kg, pri različici Combi - 2650 kg, prostornina rezervoarja za gorivo pa je 80 km.

Na cesti

Na cesti se ne zdi, da je Gazela Nekst (kovinski kombi) tipičen domači avto. Kolesa so jasno odzivna na obračanje krmiljenja. Polmer obračanja je zelo skromen, zato lahko z ustreznimi veščinami vozite na obremenjenih mestnih ulicah. Motor se močno odziva na pedal za plin, kar omogoča stroju hitro pridobivanje hitrosti. Na splošno je "Gazela" naredila velik korak naprej.
Še en poudarek kombija je bil prenos, ki je bil tehnično in izboljšan v operativnem. Nazadnje je bila prestavna ročica premaknjena na torpedo. Na ogromnem vzvodu, ki se drži iz tal, lahko pozabite na grozne sanje. Vendar pa je brezhibno delovanje novega prenosa še vedno daleč. Za razliko od svojih glavnih tekmecev se kontrolna točka "Gazela" ne more pohvaliti z jasnostjo in gladkostjo.

Prtljažni prostor

Ne glede na to, kako velik je tovornjak glede oblikovanja, udobja in moči, če ni dovolj dober za svoj glavni namen - tovor, lahko pozabite na uspeh modela na trgu gospodarskih vozil. Glede na to, da so številni sodobni vozniki razvajani s strani evropskih vagonov, so morali ustvarjalci "Gazellija" preprosto obvezati, da bodo novi avtomobili udobni za prevoz raznovrstnega tovora. Izkazalo se je zelo dobro. Poleg tega mnogi menijo, da tovorni prostor - glavna prednost avtomobila pred tekmeci. Z načrtovanjem so inženirji upoštevali zahteve voznikov, ki delajo na starih "Gazelah". Stroški osnovne različice avtomobilaVključuje kritino in talne obloge, ki so ponavadi na voljo kot opcije. V tem primeru so bili uporabljeni zelo dobri materiali in ne neke vrste tanke iverne plošče, kar bi zadostovalo za mesec aktivnega izkoriščanja. Stene so pokrite z dobro peno polistirena, in tla je položen gosto lepljen vezan les. Ima luknje za odstranjevanje okvirjev in stojala. Presenetljivo, vse to je povedano o domačem avtomobilu. Visoka tovorna vrata se lahko zavrtijo za 90 ali 270 stopinj. V prvem primeru so v odprtem položaju pritrjene z jeklenimi zankami, ki so vključene v osnovno opremo, v drugem pa z magneti (ena na telesu, druga pa na vratih). Prostor prtljažnika je 135 m 3. V prihodnje naj bi se pojavile manjše različice v razsutem stanju z nižjo streho ali okrnjenim telesom.

Politika oblikovanja cen

Še ena prednost avtomobila "Gazelle Nekst" (kovinski vagon) - privlačna cena. Po mnenju proizvajalca, bo proračun model bencina stala 109 milijonov rubljev. 140.000 rubljev dražje dizelsko različico avtomobila "Gazelle Nekst" (all-metal box van). Cena takšnih uporabnih možnosti, kot so klimatske naprave in predgretje, je 50 in 20 tisoč rubljev, v tem zaporedju. Tako bo bolj ali manj "zapakiran" kombi s hladno notranjostjo v topel in udoben začetek v hladni sezoni kupcu stalo 13 milijonov. Medtem, brat na tekoči trak - "Mercedes Sprinter Classic" v tej konfiguraciji stroški 168 milijonov rubljev.

Gazela (all-metal combi Combi)

Zdaj pa se pogovorimo maloo drugi različici modela. Še ena zanimiva novost na razstavi ComTrans je bila avtomobilska garaža Gazela. 7 mest in 95 m 3 tovora, ki ga ima ta model brez težav. Če je preprost vagon zasnovan predvsem za tovorno in komercialno uporabo, se ta model šteje za istega potnika, saj je to tovor. Šteje se kot varianta zasebnega avtomobila za velike družine in poslovneže. V zvezi s tem je utilitarni model dodal malo več udobja. Hrbtna stran zadnjega kavča s štirimi sedeži je razdeljena na dva enaka dela, oba sta prepognjena v široko (v primerjavi s sedeži) vodoravno posteljo.
Da bi bila potovanja na dolge razdalje čim bolj udobna, je zadnja vrsta avtomobila dobila LED osvetlitev, zložljive mize, vse vrste niše (nekatere celo zelo velike), mrežaste žepke, 12-voltne vtičnice in USB vtičnico. Tudi v glavi ne ustreza, da gre za ruski avtomobil Gazelle Nekst (kovinski vagon "Combi"). 7 sedežev, od katerih se trije nahajajo v prvi vrsti, ni mogoče imenovati superkomfort, ampak za domači vagon so še zelo dobri. Mimogrede, že v osnovni opremi modela Combi je vgrajen predgrevalnik. Razlog, očitno, je v nagnjenosti potnikov k modelu.

Gazela (celovito kovinsko vozilo): pregledi

Kot je razvidno iz povratnih informacij lastnika, je vozilo popolnoma skladno s svojo ceno. Ne primerja niti starega "Gazela Sobol", ker je že avtomobilpopolnoma drugačno raven. Avto vozniki uporabljajo za kratek čas, v tem obdobju pa niso opazili posebnih reklamacij in večjih okvar. Mnogi kritizirajo škripanje, ki se sčasoma pojavijo v kabini, še posebej v zadnjem delu različice Gazele (celovit tovornjak Combi). 7 oseb v tem avtomobilu se lahko vozi z različnimi stopnjami udobja. Najboljše za sprednje potnike, in najslabše - zadaj, ki sedi v središču. Pri vožnji po slabih cestah, to je na glavnem številu naših cest, se avto obnaša nesestavljeno. V drugem - praktičen, funkcionalen avto, ki ga vozniki izberejo, je nepripravljen za nakup in servisiranje evropskega kombija. Posebno spoštovanje v smislu funkcionalnosti si zasluži tovorno in potniško različico avtomobila "Gazelle Nekst". 7 sedežev in 95 kubičnih metrov debla - celo zelo trdni indikatorji. Ta različica je odlična za družinska potovanja.

Zaključek

Danes smo pregledali novo "Gazelo Nekst": kovinski vagon in njegovo potniško različico "Combi". Gorky Automobile Plant je naletel na težavno nalogo - ponovno pridobiti priljubljenost svojih vagonov in najti vsaj domače menedžerje. Ali ga ima ali ne, je vprašanje časa. No, znano je le, da je Gazela Nekst kovinski vagon, katerega cena je prijetno prijetna in značilnosti so neverjetne. In je bil sposoben odvračati avtomobilsko skupnost od novosti Vazovsky "Vesta".

Sorodne publikacije