Zakaj grafična kartica ne deluje s polno zmogljivostjo: vzroki in metode za odpravljanje težav

Grafični adapterji, imenovani video kartice, opravljajo eno od najpomembnejših vlog v katerem koli računalniškem sistemu. Vendar uporabniki včasih opažajo, da uporaba polnega potenciala, ki temelji na deklarirani zmogljivosti pospeševalnika, ni mogoča. Zakaj grafična kartica ne deluje s polno močjo v igrah, ali celo takrat, ko takšni programski izdelki sploh niso nameščeni na računalniku, in potem je predlagano, da ugotovite. Glede na spodaj opisane razloge za obnašanje grafičnega čipa lahko sami izberete neko enotno rešitev za privabljanje absolutno vseh zmožnosti čipov. Najprej pa se poglejmo, zakaj se te situacije manifestirajo.


Zakaj grafična kartica ne deluje s polno močjo: glavni vzroki in najpogostejše situacije

Ko ugotovite razloge za to vedenje pospeševalnikov, da bi nedvoumno odgovorili, da lahko povzroči zmanjšanje potenciala grafične kartice, to ni mogoče. Vendar pa lahko z veliko verjetnostjo domnevamo, da so glavni vzroki naslednji:
 • grafična kartica je združljiva s procesorjem;
 • za pedal za plin, ki je nameščen neustrezno ali ni nameščen na vseh potrebnih voznikih;
 • je treba posodobiti programsko opremo za upravljanje;
 • nepravilno izpostavljeni stikalni adapterji, če so na računalniku večkratni;
 • Računalnik uporablja hekirane igre s poškodovanimi datotekami.
 • Težavevirusni učinki ne bodo upoštevani, čeprav lahko nekatere od teh groženj negativno vplivajo tudi na učinkovitost grafičnega čipa, vendar mora trenutno stanje varovanja lastnega računalniškega sistema spremljati vsak uporabnik.


  Zakaj grafična kartica ne deluje s polno zmogljivostjo na prenosnem računalniku z dvema grafičnima adapterjema?

  Poleg tega je vredno ostati na računalnikih in prenosnih računalnikih, ki imajo poleg vgrajene (vgrajene) kartice tudi diskretno grafično kartico. Zakaj grafična kartica ne deluje s polno zmogljivostjo v takšnih konfiguracijah? To je posledica dejstva, da Windows, če v trenutku, ko samo poslušate glasbo ali delate s pisarniškimi dokumenti, namesto igranja igre, samodejno preklopi iz diskretne kartice na integrirano. Toda po začetku igre se obratno preklapljanje iz nekega razloga ne zgodi ali zgodi, vendar je napačno. Kako opozoriti sistem, kaj je trenutno potrebno za uporabo diskretnega čipa?
  V ta namen je pri izvajanju igre mogoče uporabiti bodisi vključitev igralnega načina s pomočjo samega sistema (Windows 10 in samo v njem, to se izvede s kombinacijo Win + G), ali pa klicati poseben program za nadzor diskretne grafične kartice (na primer za NVIDIA je to običajno vgrajen nadzorno ploščo) in neposredno dodajte igro na seznam tistih programov, katerih grafika bo prisiljena obdelati z diskretnim adapterjem.

  Pridobivanje informacij o stanju grafičnega čipa

  Zakaj grafična kartica v nekaterih igrah ne deluje s polno močjo ali pa je sama po sebi malo jasna. Ampak moramougotovite glavni razlog za to vedenje grafičnega pospeševalnika ali operacijskega sistema. Kakšna je najboljša uporaba za to?
  V splošnem, da bi ugotovili, zakaj grafična kartica ne deluje s polno močjo, lahko uporabite univerzalni pripomoček GPU-Z, ki bo pokazal resnično obremenitev pospeševalnika (mora biti vsaj 80-90%).
  Če potrebujete podrobnejše informacije z dodatnimi nastavitvami, je bolje uporabiti ne le originalne programe za upravljanje diskretnih čipov, temveč tudi nekatere specializirane pripomočke, kot sta FurMark, MSI Kombustor in podobno. Ampak tukaj obstajajo njene nianse, ker občudovati pretirano overclocking grafičnih kartic ni priporočljivo pod nobenim razlogom.

  Problem "železa"

  Zdaj pa poglejmo, zakaj grafična kartica med igro ne deluje s polno močjo. Po mnenju večine strokovnjakov je lahko glavni problem, da je zaradi šibkega centralnega procesorja nemogoče uresničiti vse značilnosti pospeševalnika.
  To se lahko zgodi, na primer, če imate GTX1050 kot grafični pospeševalnik, je zelo zmogljiv adapter in procesor v sistemu je Intel Core i3-3220 ali njegov analog. Jasno je, da grafična kartica ne more "vrteti" samega procesorja. V tem primeru boste morali spremeniti CPE ali celo kupiti novo matično ploščo. Tudi RAM tukaj nima posebne vloge.

  Vprašanja glede namestitve in nadgradnje voznikov

  Nazadnje imajo vozniki pomembno vlogo.Možno je, da jih je namestil sam operacijski sistem, in pogosto postavi le najustreznejšo programsko opremo, ki morda ne bo popolnoma ustrezala pospeševalniku. In včasih še vedno potrebujete pravočasno posodobitev takšnih. V tem primeru vam priporočamo, da odstranite vse gonilnike grafične kartice in jih namestite tako, da jih prenesete iz uradnega vira proizvajalca. V nekaterih primerih je priporočljivo uporabljati avtomatizirana orodja, kot je Driver Booster.
  Če gonilnik še vedno ne obstaja, poskusite identificirati identifikatorje zemljevida v upravitelju naprav in nastaviti iskanje gonilnikov za ujemanje. Vendar ga morate namestiti sami.

  Težave z nekaterimi igrami

  Na koncu si oglejte, zakaj grafična kartica v nekaterih igrah ne deluje s polno močjo (v nekaterih, vendar ne v vseh). Tukaj so glavne težave običajno dve. Prvič, igralec lahko najprej uporabi namerno podcenjeno grafično obdelavo ali nivoje FPS v samih igrah, ki so nastavljene na privzete, in drugič, ista igra je lahko neuradna distribucija, ampak nekakšna piratska montaža. Očitno je, da je za rešitev problema potrebno spremeniti parametre grafičnega pospeševalnika ali namestiti uradno različico igre, jo prenesti, če ne z uradne strani, potem vsaj iz zaupanja vrednega vira.

  Sorodne publikacije