TP-LINK Archer C7: pregled, pregled, specifikacije, navodila za namestitev in delovanje

Ali lahko sodobni uporabnik svoje življenje zamisli brez interneta? Seveda, ne. Skoraj vsaka oseba je na pametnih telefonih, tablicah, prenosnih računalnikih ali računalnikih. In če je prva običajno opremljeni z modulom mobilnega interneta, ta mora biti povezana z žičnim način. Uporaba več ponudnikov ni vedno primerna, zato morate izbrati drug način. Zagotavlja ga namestitev posebne opreme - Wi-Fi-usmerjevalnika. Trenutno ni težko pobrati naprave. Trgovine ponujajo široko paleto domačih izdelkov. Glavna stvar, ki se zahteva od kupca - določiti nekatere značilnosti v videzu in seveda proračuna. Kot za poceni naprave, so praktično enaki. Uporabniki, ki želijo, da bi dobili stabilen signal z dobro hitrosti brezžičnih omrežnih naprav raje dražje. Na primer, v cenovnem razponu od 5.000 do 10.000 rubljev, če je na voljo model, TP-LINK Archer C7. Mnenja o tem, kot tudi funkcionalna - glavna tema tega članka. Za tiste, ki prvi obravnavajo takšne naprave, bodo v nadaljevanju podrobno opisane metode postavitve.


Pred začetkom pregleda, smo ugotovili, da je ta proizvajalec meni, da ta model je najboljše, da lahko podpira standardne brezžična omrežja 80211 Al. Tudi o prednostih usmerjevalnika pravijo naslednjeLastnosti:

 • Visoka raven pasovne širine.
 • Podpora za dve delovni frekvenci.
 • Tri antene, od katerih vsaka daje ojačitev 5 dB.
 • Zmogljiva strojna platforma.
 • Prisotnost dveh priključkov tipa USB.
 • Torej, če je bralcu zanimiv kratek seznam prednosti, nadaljujmo s podrobnim opisom Wi-Fi usmerjevalnika TP-LINK Archer C7.

  Paket

  Kot vsi pripomočki proizvajalca, je ta paket pakiran v škatlo z blagovno znamko. Predstavljena je v svetli barvni shemi. Glavna stvar je svetlo zelena barva. Treba je reči, da je zunanja embalaža zelo privlačna. Sprednja plošča ima veliko sliko usmerjevalnika. Zaradi njega lahko potrošnik takoj ceni izvirno obliko naprave. Na levi strani je predstavljeno ime modela - AS 1750. Obstaja tudi informacija, da je usmerjevalnik brezžična. Proizvajalec je svoj logotip postavil v zgornji levi kot.


  Ker ima naprava tri odstranljive antene, velikost škatle ni bila velika. Vsebuje vse potrebne elemente za delo. Najprej morate povedati o prisotnosti diska s programsko opremo in navodili. Te bodo uporabne, ko prvič konfigurirate usmerjevalnik TP-LINK Archer C7. Kot je navedeno zgoraj, so antene ločene od usmerjevalnika. V bližini je napajalnik. V pregledih so uporabniki opazili, da je žica dovolj tanka. Na podlagi tega ni priporočljivo, da se pogosto vračajo. Vključen je tudi v komutirani kabel. On jese uporablja za povezavo usmerjevalnika s stacionarno napravo, kot je računalniška sistemska enota.

  Oblikovne značilnosti

  Videz TP-LINK Archer C7 prejme le pozitivne povratne informacije. Ohišje ima nenavadno pravokotno obliko. Zgornja plošča je rahlo ukrivljena. To daje napravi izvirnost. Prav tako je treba omeniti, da je na sprednji plošči proizvajalec uporabil nenavaden enak pokrov, kot v večini takih naprav, in ga okrasil z ločenimi tremi palicami. Logotip podjetja se nahaja na sredini. Lahko rečemo, da po usmerjanju anten na glavno škatlo postane usmerjevalnik podoben vesoljskemu plovilu. Če ima zgornja plošča sijajno površino, je dno izdelano iz mat materiala. Za stabilnost je naprava opremljena s štirimi plastičnimi nogami. Ne pozabite proizvajalca za izvedbo vpenjala. Uporabljajo se, če uporabnik želi pritrditi usmerjevalnik na steno. Obstajajo tudi zračniki, tako da se elektronski deli ne pregrejejo. Večina pregledov o TP-LINK Archer C7 se nanaša na označevanje ohišja. Gre za sprednjo ploščo. Dejstvo, da ima uporabljena plastika sijajno površino. Sčasoma se ne nabira samo prah, ampak tudi prstni odtisi. Seveda bodo morali lastniki stalno spremljati videz naprave.

  Krmilni elementi in priključki

  Sprednje luči na koncu so svetlobni indikatorji. Po vrsti so LED, zato naprave ne segrevajte. Deset jih je, tu so zapiskinapajanje, omrežja Wi-Fi, odvisno od območja, štirih vrat LAN, izmenjave podatkov, internetne povezave. Sijajo v lepo zeleni barvi. V pregledih TP-LINK Archer C7 (AC1750) uporabniki pravijo, da so ostri v temi.
  Kontrolniki in priključki se nahajajo na zadnji strani naprave. Prva stvar, na katero je treba biti pozoren, je zlati nosilec pod anteno. Če pogledate ploščo od leve proti desni, se nahaja prvo priključek za priključitev akumulatorja. Ob njej je tipka za vklop /izklop. Po njem je proizvajalec lociral majhno brezžično omrežno stikalo. Tu so tudi dva USB vhoda in indikator njihovega delovanja med njimi. Sledi priključek "Internet" (WAN). Okrašena je v modri barvi. Uporablja se za povezavo kabla ponudnika. Centralni antenski nosilec ima štiri vrata LAN, ki so namenjena ustvarjanju kabelskega omrežja. Zadnji gumb na tej plošči je gumb za ponastavitev. Uporablja se za hitro ponovno zagon usmerjevalnika in ponastavitev nastavitev.

  Specifikacije TP-LINK Archer C7

  V pripombah se uporabniki ne odzivajo le na odobritev tehničnih značilnosti te naprave. Podrobnosti o slabostih bomo obravnavali spodaj. Zdaj pa poglejmo strojno polnjenje naprave. Njegovo zmogljivost v pasu 24 GHz zagotavlja procesor znane blagovne znamke Qualcomm. Chip model - QCA9558. Zahvaljujoč njemu lahko naprava deluje po protokolu 80211 n. Ta platforma omogoča prenos podatkov s hitrostjo do 450 megabitov na sekundo. Ta kazalnikje največja. Antene za to območje so znotraj naprave. Razstavljene so na glavni plošči.

  Glede na to, da naprava lahko deluje v območju 5 GHz, je opremljena z dodatnim čipom v obliki kartice mini-PCIe. Izvedba standardov 80211 n in 80211 az je možna zaradi procesorja Qualcomm QCA9880. Seveda je za delovanje 5-gigahertnega razpona potrebna večja zmogljivost, zato je zmogljivost QCA9880 višja od zmogljivosti QCA9558. Procesor je odgovoren ne le za stabilen WiFi signal na TP-LINK Archer C7, ampak tudi za visoke hitrosti. Te lastnosti zagotavljajo tri zunanje antene. Uporabnik lahko računa na največ 1300 megabitov na sekundo. Modul Atheros AR8327N se odziva na delo vodilnih LAN priključkov. Razvijalci niso pozabili napovedati vgrajenega skladišča, ki se uporablja za firmware. Njegov obseg je 8 MB. Naprava ima tudi 128 MB RAM-a.

  Nesporne prednosti

  Kot je navedeno zgoraj, je brezžični usmerjevalnik TP-LINK Archer C7 predstavljen v precej originalnem primeru. Če ne upoštevate ravni označevanja na zgornjem delu plošče, uporabniki nimajo nobenih pritožb glede oblikovanja. Prednosti se lahko pripišejo tudi tehničnim značilnostim naprave. Naprava podpira priljubljene protokole povezav. Pomembno je, da imajo nastavitve možnosti, ki omogočajo staršem, da postavijo omejitve za uporabo interneta za otroke - »Starševski nadzor«. Možno je tudi ustvariti gostujoče omrežje. Ta usmerjevalnik nudi zaščito pred napadi DoS. Poleg teh možnosti, napredni uporabnikiPosebej v svojih pregledih TP-LINK Archer C7 (AC1750) podpirajo protokole IPv6 in IPv4. Prednost imajo celo prisotnost vrat USB. Lahko priključite trde diske, tiskalnike, pogone flash in drugo.
  Lastniki sodobnih pripomočkov, ki delujejo pod priljubljenimi operacijskimi sistemi Android in iOS, lahko na daljavo nadzorujejo usmerjevalnik. Za to obstaja posebna aplikacija TP-Link Tether. Ne samo, da vam omogoča spreminjanje parametrov, temveč omogoča tudi dostop do vsebine.

  Usmerjevalnik TP-LINK Archer C7: pregledi napak

  Kot se je izkazalo, oznaka primera ni edina pomanjkljivost te naprave. Večina uporabnikov je ogorčena zaradi standardov šifriranja. Mnogi proizvajalci že dolgo uporabljajo 256-bitno kodiranje. Na žalost ta naprava uporabniku omogoča izbiro med 64-bitnim in 128-bitnim ključem. Nameščen je v meniju vmesnika. Standardi šifriranja, ki se uporabljajo v tej napravi, so WEP, WPA, WPA2. Takšne značilnosti zadostujejo za proračunski segment, vendar je v poslovnem razredu nekoliko šibkejši.

  Preverjanje LAN nastavitev na osebnem računalniku

  Preden nastavite usmerjevalnik TP-LINK Archer C7 (AC1750), morate preveriti nastavitve povezave LAN. To se izvede neposredno na računalniku, na katerega bo naprava povezana v prihodnosti. Oglejmo ločeno algoritem ukrepov za Windows 7 in 10. različico.
 • Windows 7. Za začetek mora uporabnik klikniti gumb "Start". Nahaja se v spodnjem levem kotu zaslona. Nato poiščite postavko "Nadzorna plošča" in se pomaknite do nje. Tukajuporabnik potrebuje kartico "Ogled stanja omrežja in opravil". V njem poiščite stolpec "Spremembe prilagoditve prilagoditve". Ko kliknete nanj in takoj preklopite na "Povezovanje z lokalnim omrežjem". Če želite odpreti vse parametre, morate klikniti desni gumb miške. Na spustnem seznamu poiščite element "Properties" in ga kliknite. Nato boste morali preveriti parametre naslova IP in strežnika DNS. Nasprotno od vsakega od teh elementov mora biti »Samodejno«.
 • Windows 10. Če želite vnesti nastavitve LAN, morate narediti preproste korake. Kliknite ikono Windows (Start). Pojdite v Možnosti. Tukaj poiščite zavihek »Omrežje in internet«. Nato kliknite Ethernet. Poiščite element "Prilagodi nastavitve adapterja". Ponovno se vrnite v Ethernet in z desno tipko miške prikličite kontekstni meni. Na spodnjem seznamu poiščite zavihek Lastnosti. Nato preverite naslov IP in vrednost strežnika DNS. Kot v prvem primeru je treba navesti "Prejemaj samodejno". Če obstajajo drugi parametri, jih morate spremeniti in potrditi dejanje s pritiskom na "OK".
 • Povezovanje usmerjevalnika z računalnikom

  Da bi TP-LINK Archer C7 ru deloval pravilno, ga morate pravilno priključiti. Prva stvar, ki jo boste morali preučiti vse priključke in vrata na primeru. Zgoraj so jih že opisali. Tudi razlaga je na paketu. Najprej se mora uporabnik povezati z usmerjevalnikom. V ta namen je na voljo posebno pristanišče modre barve. Uporablja se za kabel ponudnika.Nato lahko začnete povezovati računalnik. V ta namen so štiri rumena vrata. Uporabnik mora v kompletu vzeti kabel, ki ga je priskrbel proizvajalec, in povezati sistemsko enoto in neposredno usmerjevalnik. To storite tako, da izberete katero koli od štirih vrat. Kot lahko vidite, o tem ni nič zapletenega, kar dokazujejo pregledi usmerjevalnika TP-LINK Archer C7. Sedaj morate samo priključiti napajalni kabel. Za to je na zadnji strani ohišja priključek. Vtič je vstavljen in vtič napajalnika je priključen v vtičnico. Zadnje dejanje uporabnika je s pritiskom na gumb Power. Vse, usmerjevalnik ni le priključen na računalnik, temveč je tudi v delovnem stanju. Zdaj lahko nadaljujete neposredno z nastavitvami.

  Spletni vmesnik: avtorizacija

  Med pregledovanjem pregledov TP-LINK Archer C7 lahko opazite, da je veliko uporabnikov zanimivo za naslov usmerjevalnika. Ta kombinacija je sestavljena iz določenih številk, ločenih s piko - 1921680.1. Zakaj potrebujete to kodo? Vnese se v naslovno vrstico brskalnika, da se odpre vmesnik usmerjevalnika. Če so številke pravilne, bo uporabniku predstavljeno majhno okno, v katerem boste morali vnesti uporabniško ime in tovarniško geslo. Če je strojna oprema nova, bo v obeh primerih privzeta beseda admin. Ko izpolnite ta polja, morate potrditi svoje dejanje.

  Poudarki nastavitve

  Torej, kako nastaviti TP-LINK Archer C7? Ta trenutek je pomemben. To bo odvisno od pravilnosti naprave. V komentarjihnapredni uporabniki priporočajo zagon varnostnih nastavitev za brezžično povezavo. V ta namen nastavite geslo za Wi-Fi. Zahvaljujoč njemu se lahko v omrežje povežejo samo tisti, ki poznajo kodo. Nato pojdite na izbiro vrste povezave. Kaj to pomeni? Trenutno je v Rusiji veliko ponudnikov. Vsi uporabljajo različne protokole povezav. Če uporabnik nima teh podatkov, lahko pokličete telefonsko številko ponudnika in pojasnite vse točke. Pogosto je vrsta povezave navedena v pogodbi.

  Brezžična nastavitev

  Za tiste, ki so uporabljali usmerjevalnik z eno samo diafragmo, se TP-LINK Archer C7 zdi zapleten. Dejstvo je, da ima ta model dve delovni frekvenci in ju je treba ločeno nastaviti. Pomembno je razumeti, da uporabnik pri povezavi s frekvenco 5 GHz prejme višjo hitrost, vendar se s polmerom delovanja zmanjša. Vendar pa obstaja ena "vendar". Problem je, da vse naprave ne delujejo s tem obsegom. Vendar pa frekvenco 24 GHz podpirajo vse naprave. Vendar pa ima pomembne pomanjkljivosti. Gre za nižjo hitrost in pojav pogostih ovir. Zato se mora vsak uporabnik individualno odločiti, katera frekvenca mora delovati bolje. V tem primeru vam meni omogoča izbiro dveh obsegov hkrati. To storite tako, da pojdete na element "Izberi delovno frekvenco" in pred vsako postavite kljukico. Ta dejanja morate potrditi s klikom na »Shrani«. Naslednji korak je ustvarjanje samega brezžičnega omrežja. Za tonajprej morate iti v "Brezžični način - 24 GHz". Po tem, pojdite na glavne nastavitve. Na zaslonu se odpre novo okno. V njem bo uporabnik videl stolpec "Ime brezžičnega omrežja". Lahko se spomnite karkoli, z uporabo črk in številk. Pomembno je razumeti, da bo to ime na voljo tudi drugim uporabnikom. Če izpolnite ta stolpec, nadaljujemo z izbiro regije. Če uporabnik živi v Rusiji, ga je treba natančno nastaviti. Dejstvo je, da to lahko vpliva na delovanje naprave. Po teh dveh manipulacijah morate shraniti spremembe. Ko je vzpostavljeno brezžično omrežje, morate omejiti dostop do njega. To storite v točki "Wireless Mode Protection". Če želite nastaviti geslo, morate izbrati vrsto šifriranja. Večina uporabnikov raje izbere WPA /WPA2-Personal. Po izbiri te postavke postane vrstica z vnosom gesla aktivna, ustvari kompleksno kombinacijo črk, številk in drugih znakov. Priporočljivo je tudi, da preverite nastavitve na kartici za preverjanje pristnosti - izbrana je možnost WPA2-PSK. In v šifrirni liniji mora biti AES. Zdaj lahko začnete s prilagajanjem območja 5 GHz. To je tako, kot je opisano zgoraj. Tako kot v prvem primeru morate iti na zavihek "Brezžični način - 5 GHz". Nato pojdite na glavne nastavitve. Ustvarite omrežje tako, da poiščete njegovo ime. Pregledi na TP-LINK Archer C7 (AC1750) pravijo, da je za vsako frekvenco najbolje izbrati tako, da lahko uporabnik hitro razume, na katero omrežje se povezuje. Naslednji ukrep boizbira regije Priporočljivo je, da uporabniki ne pozabite shraniti informacij na vsaki strani. To naredite tako, da je na dnu gumba gumb »Shrani«. Če želite, da spremembe začnejo veljati, morate znova zagnati. To lahko storite neposredno v meniju s klikom na Kliknite tukaj.

  Nastavitev PPTP

  Oglejmo si, kako konfigurirati usmerjevalnik TP-LINK Archer C7 glede na vrsto povezave. Za začetek bomo razumeli standard PPTP. Ti parametri se vnesejo v razdelek »Omrežje«. Ko greste na to, morate izbrati zavihek WAN. Potem bo v oknu uporabnik videl graf z vrsto povezave. Izbrati morate "PPTP /PPTP Rusija" (pod pogojem, da lastnik živi v tej državi). Po tem se aktivirajo naslednja polja. Prva je ime /prijava. Dodeljena je naročniku, ko sklene pogodbo s ponudnikom za opravljanje storitev. Tudi ti dokumenti vsebujejo informacije o geslih. Vnese se v naslednji stolpec. Tudi za to vrsto povezave je pomembno, da določite naslov IP strežnika. To se izvede v posebni vrstici. Po vnosu teh podatkov boste morali označiti polje »Samodejno poveži«. S to možnostjo se bo signal predvajal neprekinjeno. Pregledi pravijo, da je ta funkcija uporabna za tiste, ki uporabljajo neomejen internet. In če obstaja prometna omejitev, potem je priporočljivo, da izberete "Poveži na zahtevo."

  Nastavitev L2TP

  Zdaj pa poglejmo, kako konfigurirati usmerjevalnik TP-LINK Archer C7 z vrsto povezave L2TP. Kot v prvem primeru morate v meniju izbrati »Omrežje«. Naprej gremona kartici WAN. V vrstici "Vrsta povezave" morate izbrati ustrezen protokol. Za Rusko federacijo bo to "L2T /L2T Rusija". Po tem morate vnesti prijavo (v pogodbah se imenuje uporabniško ime) in geslo. Prav tako je za to vrsto povezave obvezno določiti naslov IP strežnika, ki ga uporablja ponudnik storitev. Podatke za prijavo in geslo lahko najdete v pogodbi. Po izpolnitvi zgornjih vrstic morate izbrati način povezave naprave. Kot v prvem primeru je z neomejenim internetom pred avtomatsko kljukico in z omejenim prometom izberite "Poveži na zahtevo". Ne pozabite shraniti vseh vnesenih podatkov.

  Konfiguracija PPPOE

  V Wi-Fi Routerju TP-LINK Archer C7 nastavitve za to vrsto povezave nikakor niso enake kot zgoraj opisane. To je enako kot v prvih dveh primerih, izvedeno na kartici "Network". Edina razlika bo vrsta protokola. Na spustnem seznamu izberite "PPPOE /PPPOE Russia". Če vas računalnik pozove k vnosu uporabniškega imena in gesla, ga vnesite. Nato bodite pozorni na zavihek "Dinamični naslov IP". Pred njo je treba postaviti kljukico. Predlagamo tudi, da se odločite, kako se povezati. Uporabnik lahko postavi potrditveno polje pred urnikom po urniku, na zahtevo ali samodejno.

  Če povzamemo

  Če povzamemo, je treba opozoriti, da so pregledi usmerjevalnika TP-LINK Archer C7 najbolj pozitivni. Uporabniki upoštevajo podporo za 80211 kot. Pogosto se stopnja obravnava v komentarjihfunkcionalnost in zmogljivost. Tisti, ki uporabljajo podatke doma usmerjevalnik, zmogljivosti naprave več kot dovolj. Prav tako je treba omeniti, da je proizvajalec za delo na različnih frekvencah uporabljal ločene omrežne module. To zagotavlja visoko pasovno širino. Vendar pa je mogoče najti nekatere preglede in pritožbe. Nanašajo se na polmer delovanja. Tisti, ki delajo pri frekvenci 5 GHz, se pogosto pritožujejo, da je signal občutno oslabljen tudi skozi eno steno. Nekateri uporabniki se soočajo z napravo. Prav zaradi teh slabosti menijo, da je proizvajalec znatno precenil stroške tega modela.

  Sorodne publikacije