Nastavitve navzgor usmerjevalnika: navodila po korakih. Modeli usmerjevalnikov Upwell

Upvel je malo znana blagovna znamka na ruskem trgu omrežne opreme. Njeni izdelki so postavljeni kot proračun. To je poceni in nezahtevne usmerjevalnike za domača in majhna brezžična omrežja. V tem članku bomo razpravljali o več vzorčnih napravah iz podjetja, o navodilih za konfiguracijo naprednih usmerjevalnikov in glavnih točkah pri njihovi uporabi.

Usmerjevalniki Upvel

Upvel ima trden seznam usmerjevalnikov za domačo in industrijsko uporabo. Kot vedno, oblikovanje takih naprav nima veliko bizarnih elementov. Vse, kar je nameščeno na karoserijo z namenom okrasitve, minimalno in harmonično ustreza oblikovanju.


Čeprav se številne nastavitve usmerjevalnikov ne razlikujejo veliko, vendar imajo še nekatere značilnosti, sledi opis postopka, videz in zmožnosti določenih modelov podjetja Upvel.

Nastavitev usmerjevalnika Upvel 315BN

Ta usmerjevalnik je klasičen za majhna omrežja in brezžično internetno povezavo. Najcenejša različica celotne linije proizvajalca omrežnih naprav. Strošek ne presega 1100 rubljev, odvisno od trgovine in regije. Upvel UR 315BN izgleda kot usmerjevalnik, na enostaven način - škatle črne barve z anteno in v bližini svetlečih diod in priključkov.
Na sprednji plošči je standardna paleta indikatorjev, ki vas opozarjajo na trenutno stanje naprave in morebitne težave. 4 LED diode, ena na WAN in WLAN, indikatorji stanja in napajanje.Zadnja stena ni prav tako nenavadna - 4 LAN vrata, za ustvarjanje žičnega LAN-a, enega za kabel ponudnika, gumb za ponastavitev in aktiviranje WPS. Priključek za napajanje in stikalo za vklop /izklop.


Priključitev kablov in nastavitev

Nastavitev usmerjevalnika Upwell 315BN se začne s priključitvijo vseh potrebnih kablov na ustrezne priključke. Napajalni kabel ima luknjo z oznako DC. Vrata WAN se uporabljajo za povezavo kabla ponudnika in za priključitev usmerjevalnika je potreben en priključek LAN. Zanimiva lastnost je priložena plošča z nastavitvenim programom navzgor usmerjevalnika, ki zelo poenostavi prvo poznavanje naprave. Ko vstavite CD v pogon, morate samodejno prenesti aplikacijo. Tukaj morate izbrati čarovnika za nastavitve, ki bo potekal korak za korakom v vseh fazah konfiguracije. Nato morate nastaviti jezik. Veseli se dejstva, da obstaja podpora za rusko. Po pozdravu morate klikniti »Konfiguriraj usmerjevalnik«.
Podrobnosti o oknu in slike prikazujejo, kako se povezati. Po izvedbi se pritisne gumb "Naprej" in na naslednji strani se obvesti, da je usmerjevalnik povezan. Naslednji prehod v novo okno bo prikazal možnosti konfiguracije. Med tistimi, ki so na voljo, morate izbrati WAN /Ethernet, ker se ta model ne more povezati drugače. Novo okno vas bo pozvalo, da podate vrsto povezave. Večina sodobnih podjetij za dostop do omrežja PPPoE jo bo verjetno potrebovala. Tukajpodatki iz dogovora s ponudnikom. Posebej za prijavo in geslo za dostop. Ko jih vnesete in kliknete na gumb "Naprej", bo usmerjevalnik vzpostavil povezavo, kot bo objavljeno v zadnjem oknu. Na tej stopnji se lahko šteje, da je internetska rast UR 315BN popolna. Preostala je nastavitev brezžične distribucije.

Wi-Fi

Če želite preklopiti na nastavitve Wi-Fi, morate klikniti na ustrezno veliko oranžno tipko na glavni plošči. Okno vsebuje več polj za izpolnjevanje. Ime Net ali SSID se pojavi v glavi, ko optično preberete razpoložljive povezave. Lahko vnesete poljubno. Vrsta šifriranja je bolje izbrati najbolj zanesljivo - WPA2. No, ključ ostaja omrežje, to je geslo, po katerem bo povezava možna.
Pravzaprav o tem in zaključku nastavitev usmerjevalnika za distribucijo interneta po zraku. Njihov nabor je povsem dovolj za vzpostavitev povezave z enostavnim domačim omrežjem. Toda, kako lahko kadarkoli greste na nastavitve usmerjevalnika Upvel, na primer za spremembo gesla? Vse je zelo preprosto - dovolj je, da v brskalnik vnesete IP naslov - 19216810.1. Na ta način bo uporabnik imel dostop do spletnega vmesnika usmerjevalnika. Stran za avtorizacijo vsebuje dve polji: prijavo in geslo. Privzeto je proizvajalec v obeh primerih nastavil skrbniško vrednost. Priporočljivo je, da jih spremenite takoj, ko se prijavite v upravno ploščo.

Router 344AN4G

Router Upvel UR 344AN4G ima več funkcij in zmožnosti kot prejšnji model. Zlasti podpirapovezovanje 3G /4G modemov, zunanjih pogonov, DSL in Ethernet povezav. Njegovo telo je nekoliko večje od njegovega mlajšega brata in ima na sprednji strani podaljšan niz indikatorjev:
 • Moč - stalno sveti v stanju.
 • DSL - vas obvešča, da je kabel priključek v priključku DSL.
 • Internet - pravi, da obstaja dostop do zunanjega omrežja. Utripa pomeni, da se prenaša promet.
 • LAN vrata 1 do 4. Omeniti je treba, da se v tem modelu LAN1 vrata lahko uporabijo kot WAN pri povezovanju prek Etherneta. Drugi se uporabljajo za fizično povezavo naprav z uporabo priključkov RJ-45.
 • WLAN - Brezžična dostopna točka je vklopljena. Utripajoča opozorila o prometni dejavnosti v tem trenutku.
 • WPS - lahko utripa samo dve minuti in signalizira, da se naprava želi povezati prek WPS.
 • USB. Neprekinjeno sveti - naprava je priključena, utripa - prenaša podatke.
 • Zadnja stena je tudi veliko bogatejša od drugih modelov, kar je razumljivo, usmerjevalnik Upvel UR 344AN4G je postavljen kot vsestransko orodje za ustvarjanje različnih omrežij in storitev.
  Opozoriti je treba na USB in RJ-11 priključek za kabelsko povezavo za uporabo tehnologije DSL. Tukaj je tudi fizični gumb za aktiviranje brezžičnega prenosa podatkov. Na sodobnih usmerjevalnikih ni tako pogosto.

  Povezava in konfiguracija

  Usmerjevalnik se lahko poveže na internet na tri načine:
 • ADSL;
 • 3G /4G modem;
 • Ethernet.
 • Za vsetip ima svoje priključke, zato bi bilo težko narediti napako. Za modem - USB, RJ-11 telefonski kabel in za Ethernet - LAN1.
  Nastavitev tega modela se ne razlikuje od zgoraj opisane. Majhna razlika v načinu povezovanja modema in ADSL-ja je, vendar čarovnik, ki je predstavljen na disku, to težavo enostavno reši po korakih skozi vse faze.

  Router 825AC

  Roweter Upvel UR 825AC je vsestranska kombinacija z deklarirano podatkovno hitrostjo do 1200 Mbit. Proizvajalci so odstopali od kanonov oblikovanja takšnih naprav in prinesli malo futurizma. To sliko dopolnjujejo dve anteni, ki lahko delujejo na frekvencah 5 GHz. Od indikatorjev na sprednji plošči je treba prižgati dve različni svetleči diodi za 24 GHz in 5 GHz, odvisno od uporabljene frekvence.
  Na hrbtni strani so vrata USB, 4 LAN, 1 WAN in gumb za vklop. Treba je omeniti, da je na strani naprave še en priključek USB za enostavno povezavo modemov.

  Nastavitev

  Kot običajno je Upvel UR 825AC opremljen s CD-jem, ki vam omogoča izvajanje osnovnih nastavitev povezave, da ne omenjamo vseh razlik konfiguracije. Ko se zažene, obstaja ločena postavka "Hitra namestitev". S postopnim čarovnikom program upravlja uporabnika na vseh stopnjah, vse do končnega rezultata in popolnoma prilagojene naprave.
  Tanke nastavitve lahko spremenite tako, da se prijavite neposredno prek spletnega vmesnika. Če se to zgodi v začetni fazi, potem morate s pomočjo računalnika priključiti računalnik na usmerjevalnikkabel V primerih, ko je povezava že vzpostavljena, morate v naslovno vrstico brskalnika vnesti naslov IP 19216810.1. Sistem vas bo pozval, da podate uporabniško ime in geslo, katerega privzeta vrednost je admin. Obstaja veliko nastavitev in vam omogočajo, da prilagodite napravo za skoraj vse potrebe.

  Nekaj ​​nasvetov in trikov

  Članek opisuje, kako konfigurirati usmerjevalnik Upvel na primeru več modelov. Zdaj morate govoriti o tem, kako povečati zmogljivost brezžičnega omrežja. To bo pomembno ne samo za WiFi Upvel, ampak tudi za druge modele usmerjevalnikov.
 • Med odjemalci in usmerjevalnikom bi moralo biti čim manj fizičnih ovir - predelne stene, stene in podobno. V idealnem primeru, neposredna vidljivost.
 • Radijske motnje drugih naprav, ki so na voljo v zaprtih prostorih, lahko povzročijo zamude pri prenosu podatkov, kar bo vplivalo tudi na zmogljivost. Zato je treba s takšnih naprav odstraniti usmerjevalnik.
 • Frekvenca 24 GHz je zelo priljubljena med usmerjevalniki in Bluetooth adapterji. Zato je prisotnost ovir in napak pri delu na njem pogosta težava. Bolje je uporabiti frekvenco 5 GHz, ker na njem deluje manj naprav.
 • Moč naprave lahko spremenite tudi v naprednih nastavitvah, tako da prek spletnega vmesnika odprete upravno okno.
 • Sklep

  Očitno je, da Upvel še vedno razvija ruski trg. Omeniti je treba, kaj je zelo učinkovito. Širok spekter obstoječih usmerjevalnikov vam bo omogočil izbiro pravega za določeno nalogo.Nastavitev usmerjevalnika Upvel ne povzroča težav niti za neizkušene uporabnike, zahvaljujoč programu, ki ga dobite. Stroški proračunskih različic prav tako niso visoki in so na voljo za ustvarjanje enostavnih domačih omrežij. Poleg usmerjevalnikov družba prodaja tudi druge vrste opreme. Smart TV set-top box, brezžični omrežni adapterji, stikala in različni dodatki zanje.

  Sorodne publikacije