Ferrari F12 Berlinneut: tehnične značilnosti in značilnosti avtomobila

Ferrari F12 je resnično čudovit avto. Zamenjal je model 599 GTB Fiorano in takoj osvojil občinstvo. Tehnologije se hitro razvijajo, na avtomobilskem trgu se redno pojavljajo nove spektakularne novice. Toda že zdaj, 5 let po začetku proizvodnje, je ta model za mnoge zaželen. In za to obstajajo razlogi.

Videz

Komaj kdo se bo prepiral s tem, da je "Ferrari F12" lepa. Za razvoj modela je bilo potrebno veliko časa in sredstev. Vsa dela so ležala na ramenih strokovnjakov stilskih centrov Ferrarija in Pininfarine. Toda tudi v obliki F12 si lahko ogledate elemente, izposojene od njegovih predhodnikov. Reža hladilnika, na primer, spominja na nameščeno na FF. Optika je bila kopirana s 458 Italia, silhueta modela pa je podobna 599 GTB Fiorano.


Treba je opozoriti, da namen oblikovanja ni bil le vizualna privlačnost, temveč tudi izboljšana aerodinamika. Specialisti so se uspešno spopadali z obema nalogama - koeficient čelnega upora je bil 029. To je zelo pomembno. Navsezadnje je F12 model pogona na zadnja kolesa, specifičnost konstrukcije pa določa pomen vpenjalne sile. In v tem avtomobilu je za 76% več kot v prejšnjem.

Telo

V nadaljevanju razprave o videzu modela "Ferrari F12" je vredno povedati o posebnostih samega modela. Zato je bilo modelno telo razvito skupaj s Scaglietti. Osnova je bila sprejeta odločitev, da se postavi aluminijast okvir. Podvozje modela je izdelano iz 12 zlitin.Trdota je uspela povečati za 20% v primerjavi s predhodnikom. Ampak kljub temu, avto začel tehtati ne težje, ampak lažje za kar 70 kg. Tudi strokovnjaki so znižali središče mase za 2,5 centimetra. Razporeditev teže je popolna - 54% zadaj in 46% spredaj. Treba je omeniti, da ima Ferrari F12 proti blokiranju ogljik-ogljikovih keramičnih kolutnih zavor, SCR-E magnetoreološko vzmetenje, elektrodiferialno s povečano notranjo upornostjo, F1-Trac z anti-swap in mnoge druge napredne možnosti.

Kar zadeva nadzor vlečenja, vzmetenje in stabilnost, vse to zagotavlja komplet Manettino, ki je ponosno nameščen na volan.

Notranjost

Salon Ferrarija F12 Berlinetta si zasluži posebno pozornost. Znotraj je vse tako lepo in drago kot zunaj. Visokokakovostni zaključni materiali, veliko elektronike, jasni in ergonomsko nameščeni kontrolni ključi - korporativni slog "Ferrarija". V oblikovanju, mimogrede, se uporablja samo usnje in ogljik, kar je še posebej veliko na osrednji konzoli in volanu. Pogled na nadzorno ploščo. Predstavlja tri prikaze, informacije o katerih se prikaže, kot na analognih napravah. Levo je zaslon računalnika z vsemi podatki, ki jih mora voznik vedeti o vozilu. V sredini - velik tahometer in kompaktni merilnik hitrosti. Toda primer je že poln, analogni. Zelo zanimivi so tudi usmerjevalniki zraka na osrednji konzoli. Njihov videz je povezan z letalskimi turbinami. Malo spodaj lahko vidite izbirnikza nadzor klimatske naprave in na armaturni plošči armaturne plošče - držalo za skodelico. Na splošno je vse zelo lepo in ergonomsko.

Značilnosti

"Ferrari F12" je dober tako v estetskem kot tehničnem smislu. Pod pokrovom tega modela je 6.3 litrski motor V12 s 740 konjskimi močmi. Zahvaljujoč takšnemu motorju pospeši do 100 km /hv samo 3,1 sekunde. In njegova največja, mimogrede, je omejena na oznako pri 340 km /h. Motor, mimogrede, gre v tandemu s polavtomatskim 7-stopenjskim menjalnikom, ki je opremljen z dvojno sklopko. Zelo priročna in funkcionalna kontrolna točka, ki omogoča vozniku, da samostojno preklaplja orodja s pomočjo "cvetnih listov" pod volanom.

Dopolnitev

Glede na značilnosti Ferrarija F12 ne moremo le paziti na opremo tega modela. Možnosti vključujejo ABS, ESP, prilagodljiv servo volan, klimatsko napravo, senzor za svetlobo in dež, nadzor tlaka v pnevmatikah, prilagodljivo razsvetljavo, meglenke in biksenonsko optiko, multimedijski sistem, fotelje s širokim izborom električnih žic in ogrevanje zrcal. Nekatere funkcije so na voljo za doplačilo. Med njimi so akustični parkirni sistem, vzvratna kamera, električno kombiniran sedež sedeža, prezračevanje sedeža, komplet senzorjev tlaka v pnevmatikah in tempomat ter prilagodljivo nastavljivo vzmetenje. In če se karkoli od zgoraj navedenega zdi nepotrebno, potem je treba slednje zagotovo kupiti. Levo na "Ferrari F12" pregledih vam omogočajo, da se prepričate, da je vožnja takšnega avtomobila,ob priložnost za samostojno prilagajanje vzmetenja - velik užitek.

Druge značilnosti

O Ferrariju F12 Berlinetta je mogoče veliko več povedati. Vzemite na primer pnevmatike tega avtomobila. To ni kolo, ampak pravo umetniško delo. Na F12, bodisi Pilot Super Sport iz francoskega proizvajalca pnevmatik Michelin, ki je vodilna v svoji industriji, bodisi PZero iz italijanskega podjetja Pirelli, je uvrščen na 5. mesto na svetovni lestvici proizvajalcev pnevmatik. Še bolj impresivno pa je zmogljivost tega avtomobila. Testna vožnja "Ferrari F12" je pokazala, da ta avto vozi na progi Fiorano, ki se nahaja na meji Fiorano Modanes in Maranello, v samo 1 minuti 23 sekundah. Impresiven rezultat! Za celo sekundo hitreje kot 599 GTO. In za 1,9 sekunde, kot znameniti model Ferrari Enzo. Modeli 458 Italia in 599 GTB so bili počasnejši od F12 pri 2 in 3,5 sekundi. No, končno, glede cene. V Italiji je cena tega modela v osnovni konfiguraciji in brez dodatnih možnosti 274400 evrov. To je približno 19 milijonov rubljev po trenutni stopnji. Velika količina, vendar ne največ. Na primer, ekskluzivna tuning verzija F12 TRS je bila prodana leta 2014 za 4,5 milijona dolarjev. Zdaj je približno 266760000 UAH. Torej je osnovni strošek daleč od meje.

Sorodne publikacije