Oddajnik je kaj?

Glasba nas spremlja skozi vse življenje, slišimo jo na ulici, uživamo v zadetkih igralcev in telefonov, spoznavamo najnovejše na radiu. Očitno se glasba lahko sliši v avtomobilu, ki je mimo. Biti avtomobilist z velikim veseljem bo ustvaril dodatno glasbeno ozadje za vaše potovanje, vendar se vsi avtomobili ne morejo pohvaliti z razpoložljivostjo sodobnih medijskih sistemov, opremljenih z vrsto vrat in pogonom za CD-je. Preprosta naprava, imenovana FM oddajnik, bo pomagala popraviti situacijo.


FM oddajnik je

Moralno zastarele tehnologije in tako imenovane bergle so vedno kompromis, s katerim morajo potrošniki, zlasti motoristi, pogosto iti skozi. To je posledica pomanjkanja sodobnejših in naprednejših rešitev v njihovih avtomobilih. Oddajnik je elektronska naprava, ki omogoča predvajanje zvočnih datotek v različnih končnicah in njihovo oddajanje v bližnji radio. Podoben pripomoček je postal delna zamenjava za kasete. Na stičišču tehnologije, ko bliskovne kartice postajajo vse bolj priljubljene in ne obstajajo predvajalniki, ki podpirajo tehnologijo Bluetooth, so se še enkrat lotili izumov - oddajnika. Sprejemniki so redko opremljeni s celotnim naborom funkcij, zlasti tistimi, ki gredo v osnovno montažo avtomobila, zato je ta obvoznica postala nujnost.

Opis oddajnika FM

FM oddajnik za avto je majhna naprava, ki se priključi na avtomobilski vžigalnik. V večini primerov je pripomoček izdelan iz plastike. Ima primer za tehtanjebolj udobno interakcijo in nadzor predvajanja. Naprave v tej kategoriji so pogosto opremljene z zaslonom, ki prikazuje podatke o podatkih, ki jih je mogoče predvajati, ali prenesene vsebine v pomnilnik oddajnika. Na nekaterih modelih so nameščene popolne kontrole, vključno z oddaljenimi različicami. Oddajnik vam omogoča, da preklapljate, premikate posnetke, prilagajate glasnost in izberete vrstni red predvajanja (na primer, da oddajnik predvaja glasbo naključno).


Pomembno je vedeti: večina osebnih avtomobilov napaja 12 voltov, kar je dovolj, da pripomoček deluje. Sistemi na krovu več masivnih strojev, ki delujejo na dizelskem gorivu, imajo običajno dvakrat višjo napetost, zaradi česar so zažgani 12-voltni FM oddajniki.

Načelo delovanja oddajnika FM

Torej smo ugotovili, da je FM oddajnik naprava za reprodukcijo podatkov. Zakaj je potrebna, če so zamenjave v obliki CD-jev in flash pogonov? Pravzaprav je to rešitev za tiste, ki je niso lastniki ali pa raje uporabljajo glasbeni telefon ali Bluetooth predvajalnik kot glasbeno trgovino. V primeru oddajnika, odvisno od modela, obstaja več komunikacijskih elementov:
 • USB vrata. Za povezovanje pogonov flash, pametnih telefonov iPhone in predvajalnikov iPod.
 • Reže MicroSD /MMC. Za povezavo bolj kompaktnih pogonov flash.
 • Bluetooth. Za predvajanje zvoka iz telefona ali predvajalnika.
 • FM oddajnik med svojo dejavnostjo analizira vsebino priključenega skladiščapredmet prisotnosti avdio datotek v njih v MP3 formatu in drugih. Po tem se začne proces pretvorbe digitalnega zvoka v električni avdio signal. Oddajnik pošlje signal, katerega moč je dovolj, da ga ujame radio, vgrajen v avto. Pravzaprav je sprejemnik tisti, ki ojača signal s ponovnim oddajanjem na akustični sistem, ki je nameščen v notranjosti avtomobila. Ljudje, ki jih obkroža, pa poslušajo glasbo iz medijev, ki so povezani z oddajnikom FM.
  Pomembno: Navodila za oddajnike (ne glede na model) kažejo, da je pripomoček treba prilagoditi frekvenci mirovanja, tako da se ne prekriva z drugimi aplikacijami, ne povzroča nepotrebnih motenj in načeloma pravilno deluje.

  FM oddajnik Ritmix FMT A705 - najcenejša različica

  Zelo spodoben in hkrati precej poceni FM oddajnik, ki se odlično ukvarja z glavno nalogo, ima številne očitne prednosti. Poleg izredno nizke cene (le okoli 350 rubljev) je ena od pomembnih prednosti naprave univerzalna baterija, ki deluje odlično tako z 12-voltnimi vgrajenimi sistemi kot tudi s 24-voltnimi. Obstaja preprost izenačevalnik za doseganje sprejemljivega zvoka. Naprava deluje z vsemi vrstami flash pogonov, podpira velike datotečne sisteme do 32 gigabajtov (zelo redko za oddajnike te cenovne niše). Ko že govorimo o slabostih, ne moremo ne omeniti monolitnega telesa, ki vam ne omogoča prilagajanja položaja zaslona, ​​kot tudi pomanjkanja podpore za dodatne avdio formate, ki niso MP3.

  FM oddajnik Rolsen RFA-100

  Še en predstavnik proračunskega segmenta FM oddajnikov, ki ne bo preveč izbirčen. Najprej je za to napravo značilna ergonomija in dobra lokacija nadzora. Tudi s slabo osvetlitvijo ni mogoče potisniti. Hkrati primer izgleda elegantno in pritegne pozornost. Obstaja mehka, zelo lepa osvetlitev zaslona, ​​ki ne napne voznikovih oči. Veseli in ceno, lahko kupite ta pripomoček za skromnih 500 rubljev. Daljinski upravljalnik ima daljinski upravljalnik. Uporabniki poudarjajo visokokakovosten prenos signala tudi, če delajo vzporedno z drugimi napravami, kar pogosto negativno vpliva na kakovost zvoka (npr. Video snemalniki).
  Od minusov lahko dodelite omejeno količino podprtih pogonov (ne več kot 4 gigabajta).

  FM oddajnik Mystery MFM-80BCU

  Čudovita večnamenska naprava. Morda je eden najboljših, če ne najboljši Bluetooth oddajnik, zmožen nagraditi vse sprejemnike z napredno, navidezno nedosegljivo funkcionalnostjo. Naprava lahko sprejema signal prek brezžičnega protokola Bluetooth, kar pomeni, da uporabniku ni več treba skrbeti za prisotnost bliskovnega pogona in njegove vsebine. Poleg tega ima voznik pravico uporabiti ta FM-oddajnik kot slušalko. Upravljanje je mogoče s pomočjo dveh nadzornih plošč. Eden od njih je popoln, opremljen z digitalnim blokom, ki vam omogoča klicanje številk in telefoniranjeklicev Druga konzola je poenostavljena, nameščena neposredno na kolo, omogoča preklapljanje med sledmi, ustavljanje in začetek predvajanja. Naprava ima tudi lastno tehnologijo Clear Voice Capture za visoko kakovost zvoka, brez znatne izgube in dodatnih motenj (odmev, praske in drugi radijski vodniki). Pomemben pomnilnik oddajnika je velik 14-palčni zaslon.

  FM oddajnik Intego FM-105

  Ko gledamo na rešitev iz Intega, prva stvar, ki pride na misel, je zamisel o cestnem navigatorju ali mini komunikatorju. Razlog za to je velik zaslon za naprave te kategorije. Pravzaprav tako velik zaslon, nameščen v pripomočku, ni preprost, je eden redkih oddajnikov, ki podpira predvajanje videa. Odločitev je dvoumna in verjetno ne bo našla dovolj podpornikov. Ko govorimo o Intego FM-105, ne moremo prezreti dejstva, da je ta FM oddajnik za avto zelo impresiven s kakovostjo zvoka.

  Ali je vredno?

  FM oddajnik - to je zelo specifična naprava, ki ima poleg očitnega, opisanega zgoraj, resne pomanjkljivosti. Najprej seveda zelo nizka kakovost zvoka. To dejstvo močno vpliva na tiste, ki redko poslušajo radio in raje uživajo v glasbi z visoko hitrostjo prenosa podatkov. Dodatno nelagodje povzroča tudi pomanjkanje podpore za masivne trde diske, omejuje sedenje v kabini, ne dopušča, da bi s seboj prinesli vse sezname predvajanja in albume. Ta problem je mogoče rešiti z nakupom Bluetooth oddajnika, vendar bo kakovost zvoka še nižja. VRezultat tega je, da so ljubitelji FM oddajnikov prisiljeni v kompromis, vedno izgubijo nekaj. V suhem ostanku je edina objektivna prednost FM oddajnika nad sodobnim magnetofonom poceni.

  Sorodne publikacije