Projekcijska zapestnica Cicret: opis, lastnosti, cene, ocene

V letu 2014 je bila splošno znana video predstavitev neverjetno visokotehnološkega uporabnika pripomočkov, ki bi se lahko uporabljala med vožnjo s kolesom, jahanjem ali celo v kopalnici. Glede na video, je zapestnica Cicret "podobna tableta na koži." Uporabniki s tankim plastičnim trakom na roki so se preprosto dotaknili svojih zapestij, da bi sprožili projekcijo zaslona na dotik Android na podlakti. Kot je bilo zahtevano, je to sliko ustvaril piko projektor, in 8 brezžičnih senzorjev vzdolž zapestja je simuliralo vmesnik na dotik. Pripomoček je bil napolnjen z nevidnimi elektronskimi komponentami s številnimi funkcionalnostmi, ki so navedene na shematskem diagramu. Poleg tega je video oglaševala 2 različici zapestnice Cicret z količino vgrajenega pomnilnika 16 in 32 GB ter 10 različnih barvnih izvedb.


Ali obstaja prototip?

Edina težava je v tem, da projekcijska zapestnica Cicret ne obstaja. Na voljo ni nobene izbirne barve, ni možnosti z različnimi količinami pomnilnika ali rafiniranega projekcijskega sistema, ki se odziva na dotik kože. V videu je bil upodobljen niz posebnih učinkov, ki so bili naloženi med naknadnim obdelovanjem in dejansko ne obstoječi produkt visoke tehnologije. Samo zato, ker ni takega prototipa.

Zamisel o milijon?

Ni bilo veliko časa, da bi prebrali informacije o "izdelku" in skupini njegovih razvijalcev, kot tudi vizualno študijo videoposnetka.splošna ugotovitev, da je projekcijska zapestnica na roki Cicreta verjetno velika prevara.


Za izdelavo enega samega prototipa je skupina zahtevala 700.000 evrov, prvih 300.000 evrov pa je bilo treba porabiti za razvoj programa. Danes, ko nekdo želi razviti koncept, opravi svojo predstavitev, jo pokaže in nato naredi vse, kar vsi drugi začetniki na spletnih straneh Indiegoga ali Kickstarter, težko pridobiti sredstva. Hkrati je vsak vlagatelj prepričan, da bo izdelek prejel takoj po njegovi izdelavi. Podjetje Cicret na svoji glavni spletni strani prosi ljudi, da prispevajo svoj denar na PayPal brez obveznosti z njihove strani. Eden od ustanoviteljev Cicreta, Guillaume Pomier, je poskušal začeti kampanjo na Indiegogo, vendar ni dosegel zastavljenega cilja 500.000 $, kar je prineslo le 1357 $. Razvijalec je moral zapreti projekt, ker v tem primeru ne bi mogel izdelati in dati potrošniške naprave. Zgodovina pozna številne primere obetavnih izdelkov, ki so se zdeli preveč dobri, da bi bili resnični. Na primer, Healbe GoBe je uspel zbrati 1 milijon dolarjev, vendar je zamudil obljubljen datum dostave izdelka, ki naj bi meril vnos kalorij s senzorjem za stik s kožo. Po podatkih Guillaumea Pomierja so ostali trije člani ekipe delali na drugih podjetjih in prikrili svojo udeležbo v Cicretu "zaradi strahu pred izpustom."

Očitna protislovja

Večina videoposnetkov je menila, da je konceptualna. Toda v resnici jeTo ni tako, zlasti ob upoštevanju nizke ravni urejanja videa. Med najbolj očitnimi pomanjkljivostmi pri oblikovanju projekcijske zapestnice Cicret so strokovnjaki omenili naslednje pomanjkljivosti:
 • Pri blokiranju svetlobnega vira (npr. Prsta) je treba zaviti senco, vendar ta čarovnija ne nastane.
 • Projekcijska svetloba ne ostane popolnoma bela pri oblikovanju odsotnosti bele barve.
 • Oblikovanje v popoldanskih urah zahteva močan vir svetlobe.
 • Cicretova zapestnica ne bo mogla delovati podnevi, ker nima osvetlitve ozadja. Da bi bila projekcija vidna, mora biti svetlejša koža, osvetljena s soncem.
 • Če gledate videoposnetek, lahko opazite, da se vmesnik pogosto ne ujema s kinetiko zapestnice ali roke.
 • Pri upogibanju zapestja naj bi izstopajoča izboklina izginila.
 • Ker se tehnologija nošenja pripomočkov še naprej razvija in ugotavlja sedanjost in prihodnost mobilnih naprav na splošno, obstaja veliko novih idej, ki so na prvi pogled zelo privlačne, ki nikoli niso vključene v pravi izdelek. Leto 2014 bi lahko imenovali "zori nosljive elektronike". To je bilo leto, ko se je več kot le nekaj podjetij začelo truditi, da bi potrošnikom zagotovilo takšne izdelke. Nove ideje, ki se financirajo z množicami, se lahko vidijo skozi leta, zato je postalo običajno, da so iznajdljive in raznolike. Poleg steklenih očal, ki ustvarjajo virtualno sliko v velikostinekaj metrov je večina druge elektronike nosila zapestja. Android Wear, Samsung Tizen, Pebble in Apple Watch - vse so narejene v obliki ročne ure. Čeprav ta nova naprava ni namenjena zamenjavi pametnega telefona, je prva generacija uporabnikov izdelala dolg seznam želja po izboljšanju njihove funkcionalnosti. Fizično obstaja še en problem - velikost opreme. Čeprav se dimenzije pametnih telefonov nenehno povečujejo, je očitno, da takšen razvoj nošenja na zapestju elektronike ni mogoč. Kdo želi prilepiti 5-palčno napravo na roko?

  Koncept

  Podjetje Cicret (izrečeno na enak način kot angleška beseda skrivnost, prevedeno kot "skrivnost") se nahaja v Parizu in razvija zapestnico, opremljeno s projektorjem in številnimi brezkontaktnimi senzorji. Projektor oblikuje sliko na roki in ko uporabnik komunicira z njo, senzorji bližine določijo kretnje in naprava izvede ukaze. Pico projektor in serija 8 senzorjev sta namenjena lastniku podlakti. Zapestnica zapestnice Cicret deluje kot samostojen pripomoček in po aktiviranju vrtenja zapestja oblikuje Android vmesnik na koži, ki je zelo podoben študiji Chrisa Harrisona Skinputa. Senzorji za prilagajanje zaznavajo, kje so prst ali prsti uporabnika in jim omogočajo interakcijo z vmesnikom kot tudi na kateri koli drugi napravi Android. Obstajajo potencialne prednosti pretvarjanja vsakodnevnih predmetov (ali v tem primeru okončin) v mobilno opremo, vendar projicirani zasloni na dotik običajno niso odzivni invizualno stabilnost zaslonov, na katere so uporabniki navajeni. Na primer, projekcija tipkovnice zagotavlja slabo delovanje.

  Visoka vprašanja

  Zanimivo bi bilo, če bi vizualno zaznali, kako bi lahko Cicretova zapestnica uporabljala tehnologijo, ki ustreza potrebam potrošnikov. Vendar pa sta zasnova in tehnologija naprave še vedno v razvoju. Poleg priljubljene akcije zbiranja sredstev za izdelavo prototipa pripomočka, ki bo nedvomno spremljala številne zamude, podjetje išče astronomsko velike vsote za financiranje razvoja programa za varno pošiljanje sporočil CICRET (beta različica je na voljo v Googlu Play). Ob doseganju cilja v višini 300 tisoč evrov bo podjetje lahko ustvarilo aplikacijo za vse platforme. Privabljanje 700 tisoč evrov bi dalo priložnost za razvoj prototipa zapestnice. Donacija dobi mesto na slavnostni stojnici podjetja in hvala.

  Cicretova zapestnica: cena

  Če bi bil pripomoček ustvarjen, bi bilo pričakovati, da bi njegova maloprodajna cena znašala okoli 380 evrov. Za zapestnico Cicret projektorja kot samostojno napravo, predlagana zasnova vključuje pospeška, pomnilniško kartico, mikro USB vmesnik, Bluetooth, WI-Fi, LED, 16 GB notranjega pomnilnika ali 32 GB, 10 barvnih možnosti. Takrat je bilo podjetje Cicret v postopku zbiranja sredstev za nadaljnji razvoj in proizvodnjo pripomočka, pri čemer je trdilo, da lahko pripomoček vstopi na množični trg eno leto z majhno. Cena zapestnice Cicret bi morala doseči 400 dolarjev, ker, glede na raziskave podjetja,potrošniki so nagnjeni k plačilu točno te cene (čeprav se zdi, da drugi niso tako privlačni). Predvidevali smo, da bo delovni prototip predstavljen v nekaj tednih in da bo Cicret zapolnil nišo, ki jo je pustil Google Glass. Pričakovali so, da bodo končno zasnovo podprli Android in iOS. Žal se to ni zgodilo.

  Napaka ali preboj?

  Koncept Cicretovih zapestnic je podoben drznemu, kar je težko verjeti v hitro izvedbo. Naprava lahko preprosto ostane še ena napaka v zgodovini tehnologije ali bo pomembno vplivala na prihodnost nosljive elektronike. Kakorkoli že, koncept je povzročil živahno zanimanje in željo, da bi razumeli, kako bi izgledala njena končna različica.

  Sorodne publikacije