Črni zaslon pri zagonu iger. Prepoznavanje in odpravljanje težav

Črni zaslon pri zagonu iger je precej pogost problem, s katerim se soočajo tudi lastniki uradnih različic projektov. Nakup iz prvotnih virov ni jamstvo, da uporabnik ne bo naredil take napake. Obstaja več možnih razlogov, zakaj se igra ne premakne onstran temne slike, kot tudi načine, kako rešiti problem.

Glavna težava

Pogosto črni zaslon pri zagonu iger pomeni, da je z grafično kartico v računalniku nekaj narobe. Ta del je odgovoren za prikaz grafične komponente. Morda vaš model ne ustreza minimalnim sistemskim zahtevam ali pa gonilnikov ne posodablja na najnovejšo različico, ki je pogosto potrebna za nemoten zagon novih projektov. To je najpogostejša težava, ki jo doživljajo neizkušeni uporabniki osebnih računalnikov. Seveda obstajajo še drugi problemi, ki vodijo do črnega zaslona. O njih bomo razpravljali kasneje v članku.

Preverite grafično kartico

Ugotovite, ali je črni zaslon pri igranju iger res črne barve, je problem z grafično kartico, v ročnem načinu ni možen. Uporabnik bo moral prenesti dodatno programsko opremo, ki bo samodejno zbirala podatke in jih predstavljala na zaslonu. Prvi uporaben pripomoček za preverjanje grafične kartice je FurMark, ki je neposredno ustvarjen za to nalogo. Zaradi namestitve in začetka preskusa bo zaslon prikazal natančen model grafičnega procesorja, povprečno temperaturo, različico gonilnika in velikodrugo Na vrhu bo prikazano število točk, ki jih je mogoče primerjati z uradnim mestom z drugimi meritvami.

Podobno nalogo lahko izvede pripomoček Game Booster, ki je bil ustvarjen za pospeševanje in povečevanje FPS v igrah. Ločeno okno zbira informacije o grafični kartici in uporabnik lahko oceni njegovo stanje, da sprejme potrebne korake. Ti programi bodo zadostovali za redne inšpekcijske preglede.

Katere ukrepe je treba sprejeti?

Če preverjanje grafične kartice pokaže, da nameščeni gonilniki niso najnovejša različica, jih je treba posodobiti. Pojdite na uradno spletno stran proizvajalca. Obstajajo redne brezplačne datoteke, dovolj, da izberete vaš model, prenesete in posodobite računalnik. Če se po tem nič ne spremeni s problemom, je vredno narediti veliko preverjanje virusov. Znova zaženite računalnik in se prijavite v operacijski sistem v varnem načinu. Morda je sistem gostil zlonamerne datoteke, ki so takoj pojedle nadgradnje. Protivirusna zaščita deluje veliko bolje v varnem načinu, zato globoko preverite in v nekaj urah (odvisno od števila datotek) program zazna vse viruse. Prav tako je treba opozoriti, da lahko pride do težave s črnim zaslonom zaradi posodobitve gonilnika. Nekateri modeli ne sprejemajo novih datotek. V tem primeru odstranite posodobitev, počistite register in namestite standardni gonilnik.

Motnje v strojni opremi

Črni zaslon pri zagonu iger se lahko pojavi ne samo zaradi težav znotrajsistemov, vendar tudi zaradi okvare strojne opreme. Če je sistem deloval dolgo časa in se nenadoma pojavijo takšne težave, je najprej treba očistiti tehnologijo pred prahom in nakopičeno umazanijo. To storite čim natančneje, da ne poškodujete ničesar, redno ga čistite. V prenosnem računalniku spremenite toplotno pasto in v stacionarnem računalniku preverite moč napajalne enote, možno je zamenjati obremenitev, ki jo proizvajajo igre. Takšna dejanja morajo biti zadostna, če je težava v okvari grafične kartice.

Pomembno je slediti, katere igre se ne nalagajo. Razlog se lahko skriva tudi v nezdružljivosti novih modelov grafičnih procesorjev s starimi igrami. Na primer, projekti, ki so izdelani s tehnologijo OpenGL. Najboljši test bo začasna zamenjava grafične kartice s tisto, ki bo zagotovo delovala. Tako se bo izkazalo, ali gre za vprašanje, ali ta OS ne uspe.

Čiščenje registra in povezani programi

Če se pri zagonu iger prvič srečate s težavo s črnim zaslonom, se lahko spomnite, kaj morate storiti na podlagi znanja računalnika. Večina težav nastane, ker register beleži napačne podatke in obstajajo napake. Nato program in celoten sistem začneta delovati nepravilno. Čiščenje in odpravljanje takih težav je potrebno redno izvajati, kar je najlažje in najlažje uporabno orodje za izbiro CCleanerja. Ni omejitev glede števila inšpekcij s številnimi dodatnimi funkcijami.
Druga rešitev v igrah, kjerObvezni pogoj je razpoložljivost pripomočka .NET Framework, to je ročna ponovna namestitev vseh knjižnic. V varnostnem središču izklopite samodejno posodabljanje, prenesite arhiv z vsemi različicami in nato namestite vso vsebino. Seznam vključuje paket 1.1 update 3.5 z dodatnimi datotekami SP1. Če je nameščena novejša različica, jo uporabite.

Pregrevanje procesorja

Če se ob zagonu kateregakoli igralnega zaslona namesto zagona pojavi kateri koli črni zaslon, je težava morda v procesorju. Bistvo je, da če računalnik ali prenosni računalnik deluje dolgo časa in čiščenje ni bilo opravljeno več mesecev, se pregrevanje ne bo izognilo. Zato morate vedno gledati temperaturo CPE. Uporabite lahko standardne pripomočke operacijskega sistema ali zgoraj omenjeni Game Booster. Razlog za procesor bo 100%, če bodo programi delali na zagonu normalno, in po nekaj urah se je začel izvajati črni zaslon, ko ste zagnali igre na Windows 10 ali druge različice OS. Rešitev bo hitra zaustavitev, nato pa sistem očistite pred umazanijo in preverite, ali so prisotne zlonamerne datoteke. Če tega ne storite, lahko pride do težav s strojno opremo. Ogorčeni deli stanejo veliko denarja, zato je bolje, da se s takimi problemi spopademo vnaprej.

Ponovna namestitev OS

Če vsi zgoraj navedeni nasveti o tem, kako popraviti črni zaslon na začetku iger, niso dali ničesar, potem poskusite znova namestiti operacijski sistem. Lahko jeokuženi z virusi, tako da brez njih ne bodo delovali. V tem primeru je sistem lažje shraniti in namestiti novo različico. Prav tako je treba omeniti, da če vaš računalnik nima preveč železa, potem nova različica sistema Windows ne bo delovala. Popolno čiščenje sistema z vsemi datotekami pomaga pri številnih težavah. Lažje je ponovno namestiti igro in uživati ​​v doživetjih brez lebdenja in videza črnega zaslona. To je vredno razmisliti, da so vsi nasveti posplošeni in obstajajo primeri, ko se problem ne ujema s splošnim opisom. Če se to zgodi, je najbolje, da se obrnete na servisni center.

Sorodne publikacije