Velike črke v geslih in drugih skrivnostih zanesljive zaščite

V času kibernetskega terorizma, ko noben uporabnik svetovnega spleta ni prepričan, da njegovi osebni podatki ne bodo ukradeni in prodani goljufi, je potreba po geslu za zaščito osebnih podatkov vedno bolj pomembna. Veliko mest, kjer se morate registrirati, dodajte vsa nova pravila za generiranje gesla: številke, posebne znake in vsaj eno veliko črko v geslu.

Stopnja zaščite z geslom

Pri ustvarjanju profila na katerem koli mestu, vključno s socialnimi omrežji, boste morali naleteti na ustvarjanje gesla. Tipkanje znakov običajno odraža stopnjo zanesljivosti.
Kljub opozorilnim mestom skoraj vsi uporabniki ustvarjajo takšna gesla, ki so le minimalno v skladu s pravili. Na primer, velika črka v geslu se najpogosteje pojavlja na samem začetku ali na koncu niza znakov.


Takšne zahteve ne prinašajo želenih rezultatov, uporabniki obdelujejo le najpreprostejša in standardna gesla v skladu s pravili spletnih mest. Praviloma delujejo po isti shemi. Vendar obstaja več osnovnih pravil za povečanje zaščite:
 • Naslov in velike črke v geslih morajo biti naključno izbrane.
 • Številke in posebni znaki morajo biti zastopani.
 • Namesto obstoječe besede je bolje uporabiti niz številk in črk.
 • Kako ustvariti močno geslo

  Ampak kot neizkušenoustvariti geslo za zaščito podatkov? Za začetek morate upoštevati osnovna pravila:
 • Ne vzemite kot svoje kode svojega imena, priimka in naslova.
 • V polje in imena sorodnikov, prijateljev ali hišnih imen ni priporočljivo vstavljati.
 • Osebnih podatkov, kot je rojstni dan, ne bi smeli uporabljati.
 • Ne izdelujte gesel iz najpreprostejših kombinacij: "1234567890", qwerty, itd.
 • Ne uporabljajte besed, zlasti tistih, ki se začnejo z mestom.
 • Pozabite na zamenjavo črk in številk s podobnimi simboli. Na primer, črka "O" in številka "0". • Po raziskavah so najbolj zanesljiva gesla tista, ki ne temeljijo na določenih združenjih. Naključni nabor številk, črk različnih registrov in posebnih znakov bo pomagal zaščititi podatke. Na primer, df58 * zDf2Z ^ g6.

  Spletni generatorji gesel

  Včasih niti velike črke v geslu za iPhone ne morejo biti ponastavljene. Vsak dan so razviti vsi novi programi, ki lahko vozijo več kot milijon kombinacij gesel na sekundo. Torej, manj bo smisla in asociacij, manj možnosti bodo zlomili. Za te namene so bili ustvarjeni samodejni generatorji gesel. Na domači strani teh strani je dovolj, da izrazi: trinajst znakov, številke, velike črke v geslu. Kar pomeni eno stvar - ponudili vam bomo naključno kombinacijo vseh zgoraj navedenih znakov. Vendar se ne morete zanašati samo na zaščito teh gesel. Priporočljivo je, da jih spreminjate vsakih šest mesecev, pri menjavi pa tudi celotno "telo"ne le nekaj črk ali številk. Gesel ne shranjujte v telefonu ali v oblaku. Toda glavno pravilo - nobena od njih ne sme biti enaka geslu iz nabiralnika.

  Velika črka v geslu

  "Geslo mora vsebovati veliko črko" - to pravilo na strani profila v sistemu "Apple" se pogosto vnaša v slepi kotiček mnogih uporabnikov. Davno pozabljeno znanje iz šolskega programa ne pomaga priklicati pomena besede "velik".
  Toda odgovor je dokaj preprost. Pismo je glavno, ki ga pišemo po točki. Če jo želite vnesti v vrstico z gesli, držite tipko Shift z zahtevano črko. Če sledite osnovnim pravilom za ustvarjanje gesel za spletna mesta in ne uporabljate istega gesla za vse vire, lahko preprečite krajo osebnih podatkov.

  Sorodne publikacije