Ustvarimo aplikacije za iO-je! Pregled programov, navodil, priporočil

Danes se vedno več ljudi začenja umikati v svet IT. Precej pogosta industrija je ustvarjanje različnih vrst mobilnih aplikacij. Android je že razvil precej veliko različnih iger in aplikacij. Zaradi tega so se mnogi razvijalci začeli premikati na platformo iOS. To ni preveč napolnjena z industrijo, v kateri lahko najdete veliko kupcev in zaslužite veliko denarja. Kako ustvariti donosno aplikacijo za iOS?

Pregled programa

Na internetu lahko najdete veliko različnih aplikacij, ki vam omogočajo ustvarjanje aplikacije za različne mobilne operacijske sisteme. Če želite ustvariti aplikacijo iOS, morate najti pravi motor. Oglejmo si priljubljene aplikacije.Flash CS5.5

Začnimo s programom Flash CS5.5, ki deluje s Flash iPhone Packagerjem, to je pakerjem za vaše aplikacije. Omogoča vam ustvarjanje prvih projektov na platformi Windows, kar je za mnoge uporabnike zelo dobro. Tudi ta aplikacija uporablja najnovejše standarde, ki jih zagotavlja Apple. Žal veliki projekti z visokimi tehničnimi lastnostmi ne bodo podpirali tega emulatorja. Prav tako je precej dobra lastnost - zmožnost, da pripravijo svoje aplikacije z drugimi programi. Potreben prevajalnik lahko namestite in ga uporabite za svoje projekte.

Airplay SDK

Dober motor, ki vam omogoča ustvarjanje iger za iOS - Airplay SDK. Ta program se izvaja na platformi Windows. S tem emulatorjem lahko ustvarite svoje kakovostne 2D in 3D igre.Prav tako ustvarite aplikacijo za iOS, boste popolnoma brezplačni, kar je zelo prijetno. V tem programu so bile ustvarjene številne aplikacije, ki jih lahko najdete v aplikaciji AppStore.


Unity 3D

Še en zmogljiv igralni motor, ki lahko ureja in ustvarja svoj grafični delovni tok. Unity 3D lahko deluje na različnih operacijskih sistemih: Windows, Linux in Mac. To okolje vam omogoča ustvarjanje programov v jeziku C #, ki občudovalcem tega jezika omogoča, da se ne srečajo z Objective-C ali drugimi programskimi jeziki. Aplikacije lahko ustvarite v različnih platformah, kot so Windows, Android, iOS, PlayStation, Linux, Xbox. Ta motor je bil uporabljen za ustvarjanje številnih različnih iger v različnih platformah.

Xcode

To je razvojno okolje, ki ga je zagotovilo podjetje Apple. Vsebuje različne komponente: urejevalnik kod, grafični urejevalnik in veliko orodij, prevajalnikov in okvirov. Žal je lahko Xcode nameščen samo na Apple računalnikih. Uradne različice za Windows niso bile izdane. Ustvarjanje aplikacij za iOS je bolje na tej platformi, saj ta program ponuja številne dodatne ugodnosti za iOS. Če nimate pravega računalnika, lahko izberete drug emulator in ustvarite lastne aplikacije z operacijskim sistemom Windows.

Ustvarjanje aplikacije iOS: od ideje do rezultata

Če imate edinstveno idejo za program in ga želite uporabiti v praksi, potem morate poskusiti. Da bi zagotovili, da je vse uspešno, sledite navodilom, ki vam bodo omogočila hitro in učinkovito oblikovanje modela. Torej začenjamo izdelovati aplikacijo za iOS. Kaj potrebujemo?
Najprej morate prenesti emulator, priporočljivo je uporabiti Xcode. Seveda, če nimate te možnosti, lahko prenesete isti program za drugo platformo. Če ste že prenesli Xcode, morate namestiti nekaj dodatkov - urejevalnik besedil JEdit ali TextMate. Uporabite lahko druge, vendar jih uporabniki običajno uporabljajo. Ti uredniki olajšajo urejanje kode, ki olajša njeno zaznavanje. Še en dodatek - program za delo z vektorsko grafiko. Boste morali delati z zasnovo in ustvarite svoje slike. To zahteva ustrezne urednike. Na primer, lahko uporabite CorelDraw (plačani program z veliko funkcionalnostjo) ali DrawBerry (brezplačen analog). Ko namestite vse dodatke, morate zategniti svoje znanje programiranja. Kako ustvariti aplikacijo za iOS? Newbies morajo raziskati Objective-C. Običajno se uporablja za ustvarjanje aplikacij ali iger na iPhoneu. Najbolje je, da si preberete knjigo, da se naučite osnov in nekaj trikov tega programskega jezika.
Potrebovali boste tudi račun razvijalca za nadaljnjo uporabo ali testiranje vaših aplikacij. Na žalost je treba plačati registracijo računa. Strošek je 100 dolarjev na leto. Vnesti boste morali tudi davčne podatke. Ustvarimo aplikacijo za iOS. Kaj je še potrebno za to? Če še niste popolnoma odločili, kaj bo vaš program naredil, lahko prenesete primere aplikacij. Tako lahko vidite nekaj rešitev in opravite nekatere funkcije podobno.

Načrtovanje

Torej ste pripravili razvojno okolje in se naučili programirati, kaj narediti naslednje? Morate oblikovati natančen koncept. Navsezadnje bo to preprečilo nekatere težave in izvedlo ukrepe v skladu z načrtom. Ugotovite, kako izgleda načrt vašega programa, kaj naj počne, in razvijete načrt dela. Treba je skrbno razmisliti, da bi se izognili pomanjkljivostim in različnim problemom. Za igro, ki jo potrebujete za oblikovanje prihodnjih likov, se odločite za žanr in razvijete zgodbo.

Treba je tudi določiti ciljno publiko, od katere bo odvisna funkcionalnost. Ne pozabite, da mora biti vmesnik čim bolj preprost, tako da lahko uporabnik, ko zažene program prvič, razume, kaj naj stori in kje klikne.

Ustvarjanje

Kako ustvariti aplikacijo iOS? Priročnik vam bo pomagal obvladovati standardne ukrepe. Seveda, da bi razvili svoj edinstven projekt, je treba nekoliko odstopati od standardov in narediti nekaj posebnega.
 • Create Storyboard - vizualizirajte zaslone v programu. To orodje prikazuje tudi prehode med vsemi okni.
 • Ustvarimo lahko prvo okno, pri čemer je treba uporabiti tipski krmilnik. Ti krmilniki omogočajo prikaz emulatorja, saj bo celoten sistem komuniciral. Veliko jih je in lahko uporabite tiste, ki jih ponuja program.
 • Zdaj lahko na zaslon dodate različne predmete. To storite tako, da odprete razdelek »Knjižnica predmetov« in izberete želeni predmet. Lahko je gumbbesedilno polje, fotografija in še več.
 • Nato lahko nadaljujete z lastnostmi dodanih predmetov in spremenite njihov videz, velikost, pisavo in popolnoma spremenite obliko.
 • Dodamo po analogiji tudi druge zaslone, da jih povežemo s prehodi in dodamo nove elemente. Za pomikanje med njimi morate uporabiti funkcijsko navigacijsko vrstico.
 • Nato lahko aplikaciji dodate funkcionalnost. Za to morate uporabiti Objective-C. S programskim jezikom lahko upravljate z uporabniškimi dejanji in dodajate funkcijske gumbe ali druge elemente.
 • Zaključek razvoja

  Na koncu je vredno preveriti vašo prijavo. Če želite to narediti, pojdite na element »Zgradi«. Tako boste shranili projekt in ga zagnali. Po preverjanju vaše sposobnosti za delo lahko oddate prijavo v AppStore in začnete služiti denar. Razumeti je treba: če želite opraviti preskus, morate prilagoditi svoj projekt na iOS 8 in zaslon Retina. Poleg tega boste morali pri namestitvi programa vnesti njegovo ime in opis. Še vedno boste morali ustvariti svoj logotip, ki bo prikazan v AppStore. Za vašo aplikacijo boste morali narediti nekaj screenshotov, ki bodo prikazali funkcionalnost in oblikovanje vašega programa ali igre. Če ste opazili težave v poslu, boste lahko videli sporočilo v konzoli. Tako jih lahko hitro odstranite. Po tem morate ponovno sestaviti projekt in preveriti spremembe.
  Če je bila vaša prijava odobrena in nameščena v AppStore, morate iti na promocijo. Da bi bili priljubljeni, morate uporabiti drugačnesredstva To lahko dosežete popolnoma brezplačno. Seveda bo potrebno veliko časa in truda. Uporabite lahko socialna omrežja. Prav tako lahko hitro sprostite, če kupite oglas.

  Nasveti

  Pregledali smo načine za ustvarjanje aplikacij za iPhone v sistemih Windows in Mac. Zdaj lahko poskusite ustvariti svoj program ali igro. Oglejmo si koristne nasvete, ki vam bodo pomagali prodati igro.
 • Preden ustvarite igro ali program, si oglejte analoge, ki so bili že razviti in prodani v AppStore. Če taki programi že obstajajo, potem razmislite o funkcionalnosti in poskusite najti nekaj bolj izvirnega. Samo vi lahko uspe.
 • Ko ustvarite svoj projekt, ne ostanite do dosežka. Poskusite ga izboljšati in ga ne prenehajte podpirati.
 • Pošljite prijavo prijateljem, da protestirajo. Lahko ga tudi sami testirate, vendar je bolje uporabiti nekaj naprav z jabolkom. Zaželeno je, da so bili z različicami operacijskega sistema iOS.
 • Preberite knjige in izboljšajte svoje sposobnosti. To vam bo pomagalo uresničiti svoje načrte.
 • Zaključek

  Zdaj lahko ustvarite aplikacijo za iOS. Njegovi stroški bodo nizki. Morate najti načine, da se predstavite svojemu projektu. Če boste upoštevali vsa priporočila in nasvete, boste lahko ustvarili svojo aplikacijo. Ne pozabite, da ga morate razviti čim bolj edinstveno. Zato, preden ustvarjanje, morate pogledati na trgu programov in iger. Lahko razvijete in preizkusite različneoperacijskih sistemov. Izberite želeni emulator in začnite ustvarjati!

  Sorodne publikacije