Avtomatsko 3-polno stikalo: področje uporabe, funkcije namestitve, priljubljene blagovne znamke

Potreba po namestitvi samodejnih stikal v stikalno ploščo pri vnosu električne energije v stanovanje je razumljiva vsem. Toda v takih primerih se uporabljajo naprave, ki se priključijo na eno fazo in imajo pogosto nizek nazivni tok. Napetostni priključek 380 V zahteva drugo opremo z večjo močjo. Danes bomo govorili o tem, kaj je 3-polni avtomatski odklopnik, kakšne so podobne naprave in kako so povezane.

Značilnosti priključitve AV na 3 pole in načelo delovanja

Zaradi takšnih strojev ne povezujete vedno opreme, ki zahteva visoko napetost. Pogosto se v razdelilniku izvaja reja, po kateri vsaka faza preide v ločeno skupino razsvetljave ali napajalnika gospodinjskih električnih naprav. Če pa je treba kot uvodni del vgraditi AB, bi morali raje imeti štiri-polno zaščitno napravo. Razbija se skupaj z močjo ničelne žile. V primeru okvare je lahko tudi pod napetostjo.


Avtomatsko 3-polno stikalo je zasnovano tako, da istočasno prekine vse tri faze v primeru preobremenitve ali kratkega stika v električnem omrežju. Trenutne značilnosti naprave bodo odvisne od števila in moči naprav, ki so povezane s to opremo. Zasebni domovi ne zahtevajo visokih stopenj za ta parameter, o čemer ne moremo rečiindustrijska uporaba AB. V takih primerih se uporabljajo 3-polna avtomatska stikala 100A in več.

Priljubljeni proizvajalci opreme za zaščito električnih omrežij

Danes je v trgovinah električne opreme obseg takšnih naprav precej velik. Enako velja za proizvajalce, ki proizvajajo podobne izdelke. Največje povpraševanje so 3-polna avtomatska stikala ABB, Schneider Electric, Tech Controllers. Obstaja veliko drugih znamk, vendar je njihova priljubljenost med prebivalci Rusije nižja.


Kar se tiče blagovnih znamk, katerih ime sploh ne govori, jih ni vredno kupiti, čeprav je cena precej privlačna. Pri namestitvi zaščitne opreme ni potrebe po tveganjih, saj je lahko rezultat veliko dražji. Bolje je kupiti dražji 3-polni avtomatski preklopnik z blagovno znamko in biti umirjen za stanje domačega električnega omrežja.

Kaj se lahko doda k temu, kar je rečeno

Varnostna avtomatizacija mora zagotoviti popolno varnost. Preobremenjeno omrežje, požgano in zaprto žico - naloga AB, da pravočasno odstrani napetost, da bi se izognili resnejšim posledicam. To še posebej velja za omrežja z visoko napetostjo. To pomeni, da pri nakupu visokokakovostnega 3-polnega avtomatskega odklopnika človek daje miru sorodnikom. Poleg tega se razbremeni potrebe po nenehnem spremljanju števila vključenih v vtičnico gospodinjskih aparatov.

Sorodne publikacije