Motorno olje "Mobil": značilnosti, namen. Mobil 1 olje

Izdelki pod blagovno znamko "Mobil" so znani mnogim, uporabljajo se namesto originalnih maziv. Potrošniki se pozitivno odzivajo na kakovost, sestavo baz in dodatke za bencinske in dizelske motorje. Kakšne so lastnosti blaga blagovne znamke, preberite v pregledu.

Proizvodi "Mobil"

Maziva za motor, ki jih proizvaja koncern "Exxon Mobil", se razlikujejo po tehnologiji proizvodnje, skladiščih, bazah. Med prodano paleto so predstavljeni izdelki za različne vrste ICE, ki ustrezajo mednarodnim standardom kakovosti.


V vrstici motornih olj je družba predstavila več vrst PMM:
 • Mobil 1 (x1 FS x1 ESP Formula, ekonomičnost porabe goriva);
 • Super (1000x12000x12000x1 Diesel, 3000x13000x1 Diesel, 3000x1 Formula FE, 3000xE);
 • Ultra.
 • Tehnologija proizvajalca je uspela razviti formule za mazalne tekočine, ki so primerne za motorje različnih blagovnih znamk. V procesu proizvodnje se uporabljajo tri baze: mineralna, sintetična, polsintetična. Z dodajanjem posebnih dodatkov na podlago dobimo končni izdelek z optimalnimi lastnostmi. Motorni motor "Mobil" uporabljajo lastniki avtomobilov za večino znamk vozil kot alternativo originalnim mazivom. Med potrošniki so tako nasprotniki kot navijači, zato pregledi vsebujejo različne informacije o izdelkih blagovne znamke.


  Značilnosti specifikacij

  Olja potrjujejo mednarodni odbori, ki so posodobljeni.standardov. Sintetični izdelki (Mobil 1 Super) so razvrščeni po API klasifikaciji v več skupin:
 • CF;
 • SN /CF;
 • SM /CF;
 • SL /CF.
 • Maziva "Super" in "Mobil 1" ustrezata različnim kategorijam v diferenciaciji ACEA: A1 /B1 C3. Samostojni lastnik bo našel ustrezen PMM, ki izpolnjuje zahteve servisnih predpisov.
  Polsintetični izdelki so za bencinske in dizelske pogonske enote. Značilnost lastnosti ustreznega SL /CF in CF združevanja API. Razred ACEA izpolnjuje standarde A3 /B3.
  Motonovo motorno olje je dobilo visoke ocene pri večini proizvajalcev OEM:
 • Mercedes-Benz;
 • VAG;
 • BMW;
 • Porsche;
 • Skupina Renault;
 • FIAT;
 • General Motors;
 • PSA Peugeot Citroen;
 • Ford Motor Company;
 • PJSC "AVTOVAZ".
 • Pred nakupom specialnih tekočin je priporočljivo preučiti specifikacije za skladnost s standardi odborov API, ACEA, ILSAC, zahteve za avtomobilske skupine, da bi se izognili negativnim učinkom delovanja neprimernega olja.

  Osnove

  Za proizvodnjo visokokakovostnega motornega olja "Mobil" obstajajo 3 vrste baz. Sestava osnove vpliva na rok uporabe, fizikalne in kemijske lastnosti PMM. Maziva na mineralni osnovi so predstavljena v vrstici "Super 1000". Polsintetične izdelke - "Ultra", "Super 2000" - odlikujejo dobre lastnosti za tekočine takšnih sort.


  Motorno olje Mobil (sintetika) je narejeno na kvalitativni osnovi. Ima optimalno zmogljivost, primerno za večinovrste pogonskih enot. Posebnost je stabilizirana struktura snovi. Sintetični PMM-ji so nekateri izmed najbolj priljubljenih izdelkov. Ta paleta izdelkov vključuje izdelke, kot sta Mobil 1 in Super 3000.

  Dodatki

  V osnovna olja se vnese več vrst aditivov:
 • sredstva proti obrabi;
 • pranje;
 • antifrikcijsko;
 • dispergatorji.
 • Dodatki ohranjajo viskoznost, zagotavljajo mazanje stika z deli motorja, čisti, zmanjšujejo negativni vpliv obrabe na elemente agregata.

  Pros

  Glavna naloga PMM je vzdrževanje mazivnega filma pod različnimi delovnimi pogoji. Motorno olje "Mobile" opravlja to funkcijo na visoki ravni zahvaljujoč formulam, ki so jih razvili tehnologi znamke.
  Kombinacija podnožja in dodatkov omogoča enostaven zagon motorja pri minusnih temperaturah, črpanje na sistemu agregata, kar pozitivno vpliva na sestavne dele motorja z notranjim izgorevanjem.
  Zaradi skupine posebnih komponent se ohrani optimalna debelina oljne folije na kontaktnih delih motorjev, podaljša se življenjska doba enot pogonskih enot. Visokokakovostni temelj - ključ do dolgega delovanja motorja. Stabilna osnovna struktura določa toplotno stabilnost snovi in ​​število namenskih produktov zgorevanja. Po navedbah proizvajalca Mobil olje ne izgubi svojih lastnosti v celotnem obdobju uporabe. Odločilno merilo za nakup za mnoge je optimalna korelacija med ceno in kakovostjo. Blagovni izdelki so zadovoljivinačelo, ki privlači potrošnike. Lastnosti, značilnosti in uporabljene formulacije maziv "Mobil" so prejele visoke ocene svetovnih avtomobilskih podjetij, kar potrjujejo tolerance proizvajalcev OEM. Izdelki ustrezajo mednarodnim standardom API, ACEA, ILSAC na področju proizvodnje goriv in maziv.

  Slabosti

  Če se opravi laboratorijska analiza katerega koli "mobilnega" izdelka, napak ni mogoče zaznati. Formule so oblikovane ob upoštevanju zahtev avtomobilov in pravil mednarodnih odborov, ki se razlikujejo po optimalni kombinaciji aditivov in baznih olj. Če motorno olje ni pravilno nameščeno na tip motorja, se zaznajo negativni momenti. Pri pridobivanju PMM je potrebno paziti ne le na viskoznost in stroške. Glavno merilo je upoštevanje priporočil proizvajalca avtomobila po tipu, razredu, dovoljenem mazivnem izdelku. Blagovna znamka "Mobil" je kljub visoki stopnji zaščite pogosto ponaredek. To je velika pomanjkljivost, ki jo opozarjajo potrošniki.

  Mnenja

  Motorno olje "Mobil", katerega pregledi so raznoliki, velja za eno izmed najbolj priljubljenih in pogostih maziv. Po mnenju potrošnikov je treba blagovne znamke zaslužiti pozornost. Mnogi lastniki avtomobilov opozarjajo, da PMM ni namenjen daljšemu obratovanju, zato je priporočljiva sprememba tekočine za mazivo v 7000-7500 km. Če je bil prekinjen servisni interval, se je poslabšala stabilnost olja, oksidacija, koksanje, nastali produkti zgorevanja.
  Motorno olje "Mobile"Super 3000 ", med sintetične izdelke blagovne znamke, v skladu s preizkušenimi, ustreza optimalnemu razmerju med ceno in kakovostjo. Zanj je značilen nizek odstotek porabe, termična stabilnost, učinkovit paket aditivov. PMM "Mobil 1" se šteje za najboljše lastnosti. Proizvajalec postavi vrsto blaga kot popolnoma sintetična motorna olja, ki ščitijo enote agregata, čistijo, preprečujejo obrabo. Pomembna toplotna stabilnost lastnosti, nizek indeks odpornosti in izhlapevanje. Ko uredba o storitvah predvideva uporabo polsintetičnih izdelkov, je ustrezna možnost motorno olje "Mobil Ultra". Po mnenju potrošnikov ima mazivo sprejemljive lastnosti. "Mobilni" izdelki zaslužijo pozornost, saj so kakovostne, optimalne lastnosti. Da bi se izognili slabostim, je potrebno opraviti vzdrževanje pravočasno, kupiti blago od dokazanih dobaviteljev.

  Sorodne publikacije