Kitajsko socialno mreženje: pregled in zanimiva dejstva

Trg spletnih storitev še naprej raste po vsem svetu. Med državami, v katerih se pričakuje najbolj aktiven razvoj ustreznega segmenta, je Kitajska. Posebno priljubljena med uporabniki Kitajske so socialne mreže. Toda ne vedno tisti, ki smo jih navadili, ampak popolnoma edinstvene nacionalne spletne projekte. Kakšna je njihova specifičnost? Katere socialne mreže Ljudske republike Kitajske lahko pripišemo najbolj priljubljenim?

Priljubljene socialne mreže na Kitajskem?

Preden razmislimo o priljubljenih kitajskih socialnih omrežjih, bomo preučili vprašanje, ali so ustrezni komunikacijski portali na Kitajskem načeloma zahtevani? Kot opozarjajo mnogi strokovnjaki, so Kitajci zelo navajeni na socialna omrežja in precej časa porabijo za branje informacij, ki so tam predstavljene. Vendar pa je treba enako verjetno povedati o prebivalci mnogih drugih držav. Obstajajo kitajske socialne mreže v ruskem jeziku: njihov videz, na eni strani, lahko priča o interesu razvijalcev iz Ljudske republike Kitajske za razvoj ruskega jezika interneta, kljub močni konkurenci stranke, v resnici pa ruski projekti, na drugi strani - odraža priljubljenost ruskega jezika na svetu. Kar nekaj rusko govorečih državljanov živi na Kitajskem.


Značilnosti razvoja socialnih omrežij v Ljudski republiki Kitajski

Treba je omeniti, da so priljubljeni zahodni spletni projekti, kot sta Facebook in Twitter, težko uporabljati na Kitajskem zaradi razpoložljivosti nadzora države nad dostopom do ustreznih virov. Tako so se spoznaliZahodni prebivalec spletne platforme preprosto ni znan številnim ljudem v Ljudski republiki Kitajski. Ampak, kljub strogemu pristopu kitajske vlade do urejanja dostopa državljanov do interneta, glavni tehnološki trendi, ki so značilni za razvoj spleta, niso zaobšli Kitajske.


Tako se je nenehno povečevanje priljubljenosti družbenih omrežij, ki se je zgodilo na planetarni ravni v drugi polovici 2000, odražalo tudi v kitajskem segmentu interneta. Medtem ko je na zahodu iz uporabnikovih računalnikov zmagovito hodil Facebook, v Rusiji - Vkontakte in sošolci, so se kitajske socialne mreže razvijale same, ne slabše od vodilnih svetovnih standardov funkcionalnosti, ampak v številnih vidikih in jih presegajo.

Kitajske socialne mreže danes

Tako so socialne mreže na Kitajskem, tako kot v drugih državah sveta, postale priljubljene in so še danes takšne. Hkrati je dejavnik avtonomije interneta v Ljudski republiki Kitajski nalagal zelo viden vtis na strukturo ustreznega spletnega segmenta: najbolj priljubljena socialna omrežja na Kitajskem so bili nacionalni, ne mednarodni projekti. Zvezda kitajske socialne mreže Weibo morda ni slabša med ljudmi Ljudske republike Kitajske zaradi priljubljenosti svetovno znanih likov, ima račune v Facebooku in drugih mednarodnih portalih. Hkrati pa je zanimivo pridobiti priljubljenost tistih, ki lahko, z izkoriščanjem več velikih spletnih platform naenkrat.

Največja socialna omrežja na Kitajskem

Katera so najbolj prepoznavna kitajska socialna omrežja? Ocena takega zbiranja je zelo težka - vsaj zato, kerspletni trg na Kitajskem še naprej narašča, in če en dan vodilnih projektov prihodnosti, načeloma lahko spremenite druge. Ampak, če govorimo o najbolj priljubljenih blagovnih znamk kitajskega spletnega segmentu socialne mreže industrije je upravičeno pripisati naslednjih projektov:
- WeChat. - Sina Weibo. - QQ. - Renren. - Baidu Tieba. jih obravnava podrobno.

Največja socialna mreža Kitajska: WeChat

smo začeli razmišljati kitajski socialne mreže z veliko projektov WeChat. Ta socialna mreža je pojavil januarja 2011 v obliki mobilne aplikacije, so glavne naloge, ki so bile govorne klice in pošiljanje besedilnih sporočil med uporabniki. Poleg tega je vmesnik med uporabnikom programske opreme imajo sposobnost, da delijo slike, avdio - in video posnetke.
Najpomembnejše značilnosti projekta vključujejo WeChat izvajanje algoritmov, ki so omogočili izmenjavo multimedijskih vsebin z malo prometa. Druga značilnost, ki je značilno za obravnavano socialno mrežo - udejstvovanje funkcije, ki temeljijo na ugotavljanju lokacije osebe. Po nekaterih poročilih, WeChat socialna mreža registriranih skoraj 400 milijonov uporabnikov. Vmesniki šteje za družabno omrežje na voljo v številnih jezikih. Torej, če menimo, da so kitajske socialnih omrežij v ruščini, največji od katerih je upravičeno lahko pripišemo projekt WeChat. Treba je opozoriti, da je funkcionalna Program uporablja predvsem prebivalce Kitajske za iskanje zaposlitve objektov, izvajanje nujnihtaksi, plačilo za nakupe in različne storitve preko interneta. Funkcionalnost te socialne mreže omogoča gotovinske transakcije. Omeniti velja, da so bile v aplikaciji WeChat pri pošiljanju sporočil uporabljene nalepke. To funkcijo so pozneje prevzele druge znane socialne mreže. Projekt WeChat je bil priznan kot eden najbolj komercialno uspešnih. V letu 2015 so prihodki iz socialnih omrežij presegli nekaj podatkov v višini 14 milijard dolarjev. Druge kitajske socialne mreže, kot poudarjajo strokovnjaki, še niso dosegle takšnih rezultatov.
Ugotovimo lahko, da se projekt WeChat na indijskem trgu precej razvija. Njegovo napredovanje se izvaja na lokaciji Ibibo s pomočjo podjetja Tencent Telecommunications Company iz LRK.

Sina Weibo

Druga priljubljena socialna mreža Ljudske republike Kitajske - Sina Weibo. Leta 2009 se je pojavila pred WeChat. Kot poudarjajo strokovnjaki, je kitajska socialna mreža Weibo za glavne funkcije podobna ruskemu projektu "Vkontakte". S pomočjo vmesnikov, ki so na voljo na portalu, lahko uporabniki izmenjujejo sporočila, avdio in video zapise ter različne dokumente.
Omeniti je treba, da je interakcija med uporabniki znotraj socialne mreže Weibo cenzurirana. Filtri so torej neprimerne izjave, prepovedane informacije in tudi sporočila, ki jih iz nekaterih razlogov vladne strukture Ljudske republike Kitajske prepovedujejo. Vendar je treba opozoriti, da imajo uporabniki, ki imajo nezaželene informacije v socialni mreži Weibo, možnost, da jih brez posledic odstranijo. Daje se jim nekaj časa. Med drugimi pomembnimi značilnostmiUpoštevana socialna mreža - zmožnost aktiviranja igralne platforme. V socialno mrežo se ni potrebno registrirati. Ugotovimo lahko, da lahko pregledani portal aktivno uporabljajo tudi kitajski prebivalci za nakup preko spleta: ustrezna socialna mreža je integrirana v najbolj priljubljeno storitev spletnega nakupovanja podjetja Shangou.

Socialna mreža QQ

Naslednji priljubljeni kitajski projekt - QQ. Obstaja drugo ime obravnavane socialne mreže - Qzone. Predstavlja instrument, s katerim lahko uporabniki izmenjujejo sporočila, opravljajo video klice, ko uporabljajo različne naprave. Omeniti je treba, da je ustrezna socialna mreža priljubljena ne samo na Kitajskem, ampak tudi zunaj LRK. Ob upoštevanju zlasti priljubljenih kitajskih socialnih omrežij v angleščini lahko obravnavani projekt velja za najbolj prepoznavno.
Po nekaterih poročilih je ustrezno socialno omrežje tretje največje na svetu po številu uporabnikov. Priznava le največje mednarodne projekte - Facebook in Google. Registriran z več kot 600 milijoni uporabnikov. Razvijalec projekta - Tencent Inc., kitajsko telekomunikacijsko podjetje. To podjetje je največji internetni ponudnik. Ta blagovna znamka se ukvarja tudi s podporo socialne mreže WeChat, o kateri smo govorili zgoraj.

Projekt Renren

Naslednji veliki spletni projekt, ki so ga razvili kitajski strokovnjaki - socialna mreža Renren. Kot poudarjajo strokovnjaki, je portal še posebej priljubljen med kitajskimi študenti. Ta platforma pripadaprvič - pojavila se je leta 2005.
Razvita socialna mreža je bila učenka Univerze v Tianjinu. Preko vmesnikov ustreznih socialnih omrežij lahko uporabniki izmenjujejo sporočila, različne vrste multimedijskih vsebin, igrajo igre, plačujejo nakupe v spletnih trgovinah. Monetizacija socialne mreže Renren poteka na različne načine. Zlasti profitne marže prinašajo komercialne strani: v svoji marketinški strategiji lahko uspešno uporabljajo velike blagovne znamke. Kitajska socialna omrežja so torej lahko z vidika komercializacije najuspešnejši projekti. Med drugimi izjemnimi lastnostmi socialne mreže Renren - razpoložljivost objektov za zagotavljanje najvišje ravni zasebnosti uporabniških podatkov. Torej lahko lastnik osebne strani v tej družabni mreži skrije podatke, kolikor je le mogoče, od ogledov drugih uporabnikov.

Projekt Baidu Tieba

Naslednji močan spletni projekt LRK - socialna mreža Baidu Tieba. Prav tako spada v kategorijo najzgodnejših - socialna mreža se je pojavila decembra 2003. Značilnost tega projekta je zmožnost iskanja zanimivih podatkov s pomočjo ključnih fraz. Glavni namen te platforme je združiti ljudi s skupnimi interesi. Torej, če menite, da so kitajske spletne strani za socialno mreženje za zmenke, se projekt Baidu Tieba lahko šteje za najbolj privlačen za uporabnike.

Baidu kot mednarodna blagovna znamka

Zadevno omrežje je dejansko del iskalnika Baidu, ki pripadanajvečji na svetu. Ugotovimo lahko, da je Baidu Space še ena služba znotraj Baiduja, ki jo lahko imenujemo polnopravna socialna mreža. Na splošno je v iskalniku Baidu veliko povpraševanja in tehnoloških storitev. Uporablja tudi številne uporabne komunikacijske funkcije.

Socialno mreženje v Ljudski republiki Kitajski kot orodje za spodbujanje podjetij

Ugotoviti je mogoče, da kitajske socialne mreže - tako v ruskem kot tudi drugih, ki so namenjene tujcem Ljudske republike Kitajske - v mnogih primerih zainteresirane strani uporabljajo kot učinkovita marketinška orodja - pri spodbujanju lastno podjetje na Kitajskem. V tem smislu so lahko posebna zanimanja za posamezne platforme komercialna podjetja, ki se nameravajo naučiti o obetajočem trgu. Kitajske vire za trženje uporabljajo številne največje svetovne blagovne znamke. V mnogih primerih so ti pristopi k promociji blaga in storitev, ki so se izkazali zunaj Kitajske, možno razmnoževati in v Ljudski republiki Kitajski. Ta taktika postane mogoča predvsem zaradi sočasne vključenosti kitajskih državljanov v komunikacijo v obliki socialnih omrežij in visoke stopnje univerzalizacije vmesnikov posameznih platform, če primerjamo zahodne in kitajske projekte.

Povzetek

Tako smo preučevali priljubljene kitajske socialne mreže. Seveda seznama tem, ki jih obravnavamo, ne moremo obravnavati kot bonitetno oceno, ampak na splošno odražajo znane projekte. V razvoj so bili vključeni prebivalci Ljudske republike Kitajskemožnosti socialnih omrežij s hitrostjo, v osnovi niso slabše od tistih, ki so značilne za dejavnost zahodnih uporabnikov interneta. Najmočnejši spletni projekti v segmentu socialnih omrežij v Ljudski republiki Kitajski so tisti, ki so jih ustvarili kitajski razvijalci. Zahodni projekti so pod cenzuro države, in celo v primeru njegove oslabitve je popolnoma možno, da prebivalci Ljudske republike Kitajske množično gredo na obisk mednarodnih portalov. Razlog za to je lahko predvsem dejstvo, da kitajske socialne mreže načeloma niso slabše od tistih, ki so bile razvite zunaj LRK, in sicer v smislu funkcij, v priročnosti vmesnikov v smislu produktivnosti. Kitajske socialne mreže lahko uporabljajo največje blagovne znamke kot učinkovito marketinško orodje - tako kot vrsta virov, ki se uporabljajo zunaj Kitajske.

Sorodne publikacije