Dunlop GrandTrek pnevmatike: opis, specifikacije, proizvajalec

Proizvajalci avtomobilske gume so zdaj več deset. Družba Dunlop je ena izmed njih. Ta znamka je bila temelj celotne industrije pnevmatik. Izumil se je izum angleškega veterinarja Dunlop in začelo se je obdobje pnevmatik za kolesa. Potem je podjetje začelo izdelovati in pnevmatike za avtomobile. Seveda se je zdaj konkurenca znatno povečala in podjetje je v veliki meri izgubilo svojo neodvisnost. Delnice družbe so v lasti ameriških in japonskih gigantov. Še naprej razvijajo blagovno znamko Dunlop. Ta združitev je skupini omogočila dostop do novih tehnologij in inovativnih rešitev. To je neposredno vplivalo na kakovost izdelkov. Nekatere vrste pnevmatik uporabljajo med vozniki izjemno veliko povpraševanje. Najprej se ta izjava nanaša na pnevmatike Dunlop GrandTrek.


Področje uporabe

V predstavljeni vrstici je več kot 50 modelov avtomobilskih pnevmatik. Vsi so bili zasnovani izključno za vozila s pogonom na vsa kolesa. Najprej je prikazan razpon standardnih velikosti. Obstaja veliko variacij. Na primer, lahko preprosto izberete pnevmatike za kompaktno mestno crossover in za močne terenske avtomobile, katerih vozniki so navajeni testirati zmožnosti stroja v najbolj ekstremnih pogojih. Težave pri iskanju ne bodo nastale, ker so pnevmatike Dunlop GrandTrek veliko povpraševanje med vozniki. Predstavljene so v skoraj vseh prodajalnah s pnevmatikami.

Konstrukcijske značilnosti

Predstavljene so pnevmatikeizdelane z najnaprednejšimi digitalnimi simulacijskimi metodami. Ta pristop omogoča inženirjem, da skrajšajo čas za razvoj modelov, zmanjšajo njihove skupne stroške. Šele potem, ko so testi na računalniku, testirajo prototip in se začnejo na deponiji podjetja. V tem primeru se pnevmatike izpopolnijo glede na njihove glavne vozne lastnosti, zanesljivost obnašanja na različnih vrstah premazov. Dezen tekalne plasti pnevmatike določa kakovost celotnega modela in njegove končne lastnosti. V tem primeru vse pnevmatike odlikuje simetrična razporeditev elementov, izražena usmerjenost načeloma ni prisotna.

Za katere obloge

Na asfaltu zmogljivost visoke hitrosti na pnevmatikah Dunlop GrandTrek ne bo delovala. Modeli so zasnovani predvsem za vožnjo po neprehodni in grobi teren. Dezen tekalne plasti pnevmatike je redka. Razdalja med bloki je velika, zaradi česar se avto samozavestno giblje po umazaniji, snegu ali avtocesti. Verjetnost, da bo zaščita pozabila vključitev tretjih oseb, se zmanjša na nič. Seveda široki drenažni elementi ne omogočajo visoke hitrosti na progi. Pri pospeševanju lahko vozilo izgubi stabilnost in odstopi v smeri. Posledično se varnost potovanja opazno zmanjša.

Jahanje po ravni liniji

Končni indeks hitrosti je odvisen od posebnega modela pnevmatik Dunlop GrandTrek in standardne velikosti. Voznik se mora zavedati, da vrednost, ki jo je določil proizvajalec, nine morete. Neupoštevanje tega pravila bo večkrat zmanjšalo varnost vožnje. Osrednji del vseh pnevmatik v tej seriji je dovolj trden. Ta pristop je inženirjem omogočil, da dosežejo določeno stabilnost znotraj določenih hitrosti. Odzivni čas za ukaze za krmiljenje je visok. Bolje je načeloma pozabiti na ekstremno manevriranje.

Zaviranje in obračanje

Vzorec tekalne plasti določa končno kakovost manevrov. Tu v delu so predvsem bloki ramenskega območja. Ti deli pnevmatik nosijo glavno obremenitev pri zaviranju in prehodu. Masivni bloki vseh modelov pnevmatik Dunlop GrandTrek zmanjšajo njihovo deformacijo. Zato se vozilo obnaša čim bolj stabilno in zanesljivo. Pravna sredstva niso kot taka, verjetnost yuzov se zmanjša na nič.

Vse-sezonske pnevmatike

V predstavljeni liniji pnevmatik sta bili le dve vrsti gume: za celoletno uporabo in pozimi. V prvem primeru obstajajo dokaj stroge omejitve v zvezi s končnim obdobjem delovanja. Dejstvo, da se model lahko uporablja stalno le v regijah s precej blagim podnebjem. Elastomeri v sestavi ne prenesejo nenadnih sprememb temperature. Ob močnem hlajenju se kavčuk strdi in kakovost oprijema na površini ceste se zmanjša. Za vzorce gume tega razreda so vozniki našli popolnoma edinstveno aplikacijo. V pregledih Dunlop GrandTreka priporočajo vgradnjo pnevmatik, kot so starejši, a vožnja naprejprve resne zmrzali. V tem primeru nepričakovano padel jesenski sneg ne bo postal nobena pomembna ovira za udobno potovanje.

Zimske pnevmatike

Zimski modeli Dunlop GrandTrek so razdeljeni v dva velika razreda. Razlike v pnevmatikah so odlične za mestno vožnjo. Pnevmatika v tem primeru dobi povečano število rezalnih površin. Ustvarjajo potrebno stopnjo oprijema s površino ceste. Seveda so ti tipi bolj primerni za asfalt. Na ledu se kakovost gibanja zmanjšuje. Avto lahko postavimo na stran, zanesljivost oprijema s cesto je minimalna.
Modeli s konicami imajo popolnoma nasprotne lastnosti. Majhni kovinski elementi zanesljivo režejo mikrofilm vode, ki nastane zaradi trenja kolesa na ledu. Vsi trni imajo spremenljiv položaj, ki preprečuje učinek nastanka proge. Sodobne različice pnevmatik so opremljene z konicami s spremenljivimi križišči. Ta pristop vam omogoča, da povečate kakovost sklopke pri različnih vektorjih vožnje. Pomembno je upoštevati nekatera pravila glede značilnosti delovanja te gume. Prvič, takoj po namestitvi koles je priporočljivo, da izvedete tek. Prvih tisoč kilometrov je treba voziti z nizko hitrostjo, brez ostrega zagona in ustavljanja. To bo omogočilo, da bodo konice v namestitvenih mestih gostejše, kar bo pozitivno vplivalo na življenjsko dobo pnevmatik. Drugič, priporoča se uporaba takšnih pnevmatik na ledenih površinah. Pri vožnji po asfaltu obstaja nevarnost izgube trnjaraste večkrat.

Trajnost

Pnevmatike Dunlop GrandTrek R17 in druge različice velikosti so zasnovane za težka vozila. Kot rezultat, glavni poudarek razvijalcev je bil na trajnosti pnevmatik. Za doseganje visokih lastnosti odpornosti proti obrabi je prišlo zaradi kombinacije več dejavnikov.
Prvič, vzorec pnevmatike ima pomembno vlogo. V vseh modelih tega razreda je guma simetrična, brez izrazite orientacije. Ta pristop omogoča najbolj popolno optimizacijo porazdelitve zunanje obremenitve preko kontaktnega mesta. Zato se tekalna plast enakomerno obrablja. Izrazito poudarek ni na ramenih ali osrednjih delih. Seveda se ta pogoj opazi le z eno predpostavko. Dejstvo je, da mora voznik natančno spremljati raven tlaka v pnevmatikah. Nemogoče je odstopati od priporočil proizvajalca avtomobila. Prekoračitev dovoljenega tlaka povzroči večjo obrabo na srednjem robu. Nizki kazalniki, nasprotno, bodo povečali območje stika ramenskih območij. Posledično se bo ta del pnevmatik aktivneje izbrisal. Drugič, v proizvodnji pnevmatik blagovne znamke Dunlop GrandTrek proizvajalec zategne bočnico. Posebne jeklene palice zmanjšujejo verjetnost deformacije tega dela pnevmatike. Pnevmatike se ne bojijo stranskih rezi ali udarcev. Posledično se kakovost gibanja bistveno povečuje. Nekateri modeli celo opozarjajo na udarec neposredno z roba diska. Tveganje deformacije predstavljenega kolesnega elementa se zmanjša na. \ Tminimalno
Tretjič, posebnost tega modela je uporaba povečanih količin ogljika v sestavi spojine. Molekule spojine imajo najbolj togo stabilno strukturo. Zmanjšujejo hitrost obrabe tekalne plasti. Dovoljena varna globina ostaja do kazalnikov 60-70 tisoč km vožnje. Seveda je to v bistvu odvisno od sloga vožnje z voznikom. Četrtič, v kakšni zanesljivosti je določena kakovost montaže okvirja. Kovinski elementi imajo posebno najlonsko ojačitev. Niti polimera imajo visoko elastičnost, kar zmanjšuje obremenitev okvirja. Pnevmatike najbolje prerazporedijo presežno energijo, verjetnost deformacije kabla se včasih zmanjša.

Varnost v dežju

Med dežjem obstaja resno tveganje izgube stabilnosti cestnega prometa. To je posledica dejstva, da se med tkanino in površino pnevmatike tvori mikrofilm vode. Posledično se kontaktna površina zmanjša. Odprava negativnega učinka akvaplaninga v predstavljenih modelih pnevmatik se izvede takoj v več smereh. Kolesni profil ima širok drenažni utor. Kot rezultat, pnevmatike napihnejo veliko količino tekočine v kolo, jo prerazporedijo na površino in jo odpeljejo na stran. Pri opisovanju Dunlop GrandTreka je treba upoštevati, da imajo skoraj vsi modeli v tem razredu odprto zasnovo ramenih. Ta pristop pozitivno vpliva na hitrost odstranjevanja vode. KemikiPodjetja so izboljšala zanesljivost oprijema in zahvaljujoč posebnim mineralnim spojinam, vključenim v gumo. S pomočjo silicijevega dioksida je bilo mogoče doseči učinek "lepljenja" pnevmatik na mokro cesto. Kombinacija zgoraj navedenih dejavnikov je privedla do dejstva, da so tveganja akvaplaninga zmanjšana na nič, tudi pri močnem dežju.

Udobje

V tem primeru je stanje dvoumno. Nemogoče je dati nekatere splošne značilnosti udobja. Na primer, zimski modeli pnevmatik, ki so opremljeni s konicami, ustvarjajo v kabini posebno močan ropot. Boj z njim je načeloma nemogoč. Ta težava je značilna za vse različice gume tega razreda in ne samo za modele Dunlop GrandTrek. Pnevmatike brez trnja (pozimi in vse sezone) so prikrajšane za takšne slabosti. Tiha vožnja. Zaradi spremenljivega položaja blokov tekalne plasti se ugasnejo zvoki. Tresenje v kabini je zmanjšano zaradi hkratnega delovanja mehke spojine in najlonskega navitja trupa. Preveliko porabo energije pogasijo same pnevmatike. Zato je vožnja čim bolj udobna in udobna. Izjava je značilna za vse pnevmatike Dunlop GrandTrek.

Mnenja strokovnjakov

Pnevmatike, ki so bile predstavljene, so predmet testiranja ne samo na območju podjetja. Pnevmatike znamke Dunlop GrandTrek pogosto postanejo udeleženci primerjalnih testov različnih strokovnih birojev. V večini primerov so končni odgovori le pozitivni. Guma ne zgrabi zvezd z neba, vendar je tudi nemogoče imenovati tujca. Velikost zavorne razdalje pa je nekoliko višja kot pri številnih vrhunskih modelihkazalniki so na splošno zanesljivi. Prvo pozicijo lahko dosežemo s primerjavo prehodnosti. Značilnosti Dunlop GrandTrek v tem primeru bo dala forum tudi priznanim industrijskim voditeljem.

Misli voznikov

Tukaj je stanje nedvoumno. Praktično vsi vozniki avtomobilov s polnim pogonom priporočajo to gumo. Zgoraj opisane lastnosti so opazili številni vozniki. Dodatna prednost je hitrost uravnoteženja koles in stabilnost pnevmatik. V tovarnah podjetja je zapleten sistem za nadzor na več ravneh. Posledično je mogoče zmanjšati tveganje, da bi pnevmatike z napako dobile pri prodaji na nič.

Sorodne publikacije