Dunlop Graspic DS3 pnevmatike: njihove lastnosti

Dunlop s sedežem v Angliji je eden od prvih petih proizvajalcev pnevmatik. Organizacija se nenehno razvija in sodeluje s tako znanimi blagovnimi znamkami, kot so Mercedes, BMW, Opel in mnogi drugi. Samo visoka kakovost proizvedenih izdelkov je podjetju omogočila, da je zasedla visoko mesto na trgu. V tem članku bomo podrobneje razpravljali o prednostih in slabostih pnevmatik Graspic DS3.

Opis pnevmatike Dunlop Graspic DS3

Ta model je ena izmed Dunlopovih najbolj priljubljenih pnevmatik. Gre za inovativno zimsko pnevmatiko z odličnim naborom lastnosti, ki vam omogoča, da se ne premikate samo po snegu in ledu, ampak tudi na običajno cestno površino. V svoji paleti ima približno desetine standardnih velikosti, zaradi česar je primeren za skoraj vsak model avtomobila. Za vso svojo varnost je primeren za vožnjo pozimi (zamrznjene in zasnežene površine) in za vožnjo v mestu med odmrzovanjem.


Oblika tekalne plasti

Najpomembneje je, da je v nevezanih zimskih pnevmatikah treba iskati Dunlop Graspic DS3 R16 - to je tekalna plast. Razvoj njegove risbe je uporabil edinstveno tehnologijo Digital Rolling Simulation različice dve. Ta sodobna tehnika je odgovorna za enakomerno porazdelitev tlaka pnevmatike, kar ima za posledico ne le boljši oprijem s tkanino, temveč tudi podaljša življenjsko dobo pnevmatike. Izdelana je bila mreža lamel in profil tekalne plasti, ki ima tri glavna področja pokrivanja z različno gostoto mešanice gume. Večina je narejena tudi iz manj trdne mešaniceRamena so bolj toga. S tem dosežemo tesno prileganje tekalne plasti na površino cestne zapore in povečamo lastnosti spajanja z vsemi vrstami zimskih površin.
Pnevmatika Dunlop Graspic DS3 je izdelana v obliki osrednje vzdolžne ploskve v obliki niza ploskev za tekalne plasti z majhno površino in nanj ni povezana z dvema vrstama predalov, ki so razporejeni vzdolž vzdolžnih utorov. Zaradi tega se je zmanjšal hrup. S pomočjo sodobne tehnologije modeliranja za dezen tekalne plasti je bila zaradi kontaktnih robov izbrana ustrezna razporeditev lamel, ki služijo kot dodatni vir sklopke. Široki vzdolžni utori se hitro očistijo snega, tako da vsako novo kolo obrne površino čisto in se uspešno drži ceste.

Inovativna zmes gume

Za model Dunlop Graspic DS3 je bila posebej razvita inovativna sestava gumijaste zmesi, ki zdaj vsebuje dvakrat več silicijevega dioksida kot pri običajnih pnevmatikah (zaradi česar je dosežena) kombinacija odličnega vodenja na vlažni površini). Prisotnost kristalnih steklenih vlaken zagotavlja odlične kazalnike lastnosti spajanja s cesto, povečana vsebnost komponent, ki vsebujejo silicij, pa povečuje trdnost tekalne plasti in življenjsko dobo pnevmatike. Zaradi vsega tega je bil dosežen odličen nadzor in zaviranje tudi na spolzkih cestah.

Značilnosti

Glavne značilnosti Dunlop Graspic DS3:
 • odlična zaščita zFiberglas na osnovi silicijevega dioksida pomaga pri ostajanju tekalne plasti pri nižjih temperaturah, da izboljša vleko in nadzor ledu;
 • sodobna simulacijska orodja, ki optimizirajo porazdelitev tlaka na površini tekalne plasti in izboljšajo oprijem Dunlop Graspic DS3 s cesto;
 • Optimizirana togost tekalne plasti, ki zagotavlja zanesljivost in varnost pri vožnji po snegu in ledu;
 • povečana občutljivost in suhost krmila ob ohranjanju odlične zimske zmogljivosti;
 • povečano število lamel, ki zaradi svoje številke zagotavljajo dodatno oprijemljivost na površino brez ledu;
 • povečana moč tekalne plasti skupaj s posebnimi lamelami pomaga povečati občutljivost volana, nadzor pnevmatik in zagotavlja zanesljiv in stabilen oprijem;
 • Dobro zasnovani bloki tekalne plasti, zaradi katerih je bila raven hrupa zmanjšana.

  Na koncu

  Med velikim številom proizvajalcev gumijastih pnevmatik za avtomobile je težko orientirati, ker za vsak model pnevmatik obstajajo dvoumni pregledi, Dunlop Graspic DS3 - ni izjema. Pomembno je razumeti, da ima vsak voznik svoje prednosti v tej zadevi in ​​način, kako voziti svoje.
  Z gotovostjo pa je mogoče povedati naslednje: čakati na avto, čevelj v nesestavljeni gumi, pokazati enako vrednost sklopke kot čep, ni vredno. To je še vedno novost v našem času, ki se je začela kazati, čeprav že kaže očitne prednosti pred žrebčkomstvari, kot so mehkoba gibanja in tišina. Na splošno so te pnevmatike dobre, pozitivne ocene pa so večje. Zlasti lastniki avtomobilov so opazili odlično odpornost proti obrabi. Upamo, da vam je bil članek koristen in pomagal pri izbiri.
 • Sorodne publikacije