Velikost ikone Favicon v slikovnih pikah. Ikona spletnega mesta: ustvarjanje in urejanje

To je samo majhna slika in koliko je okoli nje buzz. Ikona spletnega mesta je nekaj, kar bi moralo biti opremljeno z vsakim samozavestnim virom, saj je to Favicon, ki odraža celostno podobo podjetja. Toda kakšna je verjetnost njene velikosti, kako dodati to sliko na spletno stran? Vse to je zapisano v članku.

To je fasivon

Če se dobesedno prevede ta izraz, se bo pojavila »najljubša slika«. Ta beseda izhaja iz kombinacije dveh priljubljenih angleških besed, kar pomeni izbrano, in ikone, to je slike ali ikone.
Mesto priljubljenih je naslovna vrstica spletnega vira na zavihku brskalnika ali na seznamu izbranih zaznamkov. V nekaterih iskalnikih se favicons nahaja v bližini virov na straneh za iskanje. Na primer, v Yandexu. Prav tako je treba omeniti, da algoritmi za iskanje tega sistema na iskalniku najprej raje uporabljajo vire, ki imajo ikono za spletno mesto.

Zato ni treba prezreti pomena te podobe. Naj velikost Favicon in majhna, je blagovna znamka virov, privablja uporabnike in vpliva na oblikovanje prvega vtisa o mestu.

S strani zgodovine

Prvič se je tak koncept, kot je "Фавикон", pojavil leta 1999. Potem je Microsoft izdal novo različico brskalnika Explorer.V tej posodobljeni različici Internet Explorerja 5 je bilo mogoče uporabiti Favicon, za katerega je bilo potrebno prenesti sliko .ico v mapo glavnega mesta. Prenesena slika mora imeti obliko http: //«imestran »/favicon.ico. Samo v tem primeru bi brskalnik lahko uporabil ustrezno velikost Favicon na seznamu zaznamkov in blizu naslovne vrstice mesta, ki se nahaja v zaznamkih. Toda to je že dolgo zastarela tehnologija, zdaj je ikona spletnega mesta podprta na spletnih mestih in brez zaznamkov. Poleg tega so na voljo različni formati izbranih slik. Zdaj lahko uporabite ne samo sliko s pripono .ico, ampak tudi .jpg, .png .gif, .jpeg formate.

Značilnosti formatov

Kot je bilo že omenjeno, je bil kot favicon uporabljena le slika s pripono .ico. In to je zelo poenostavilo nalogo, je bilo mogoče vzeti želeno sliko, ki se prilega velikosti prevona, in preprosto spremeniti širitev. Zdaj se ukvarjajo s posebnimi storitvami, vendar zaradi večjega števila formatov zahteva vsaj osnovno znanje o njihovih značilnostih.

Najpogostejši formati za danes so .png in .ico:
 • . ico - ta format je odličen za Windows. Slike s to podaljškom imajo različno ločljivost in barvno globino. To pomeni, da je globina bitov, ki opisuje barvne informacije za vsako slikovno piko, sliko bolj natančna. Za Internet Explorer je to odlična rešitev, saj lahko tukaj uporabljate favikone različnih velikosti.
 • . png - datoteke te razširitve so bolj primerne za uporabo. To pa zato, ker ikona spletnega mesta ne zahteva dodatnih orodij. Poleg tega je podprta oblika maske-kanal, s katero lahko ustvarite sliko najmanjše velikosti brez izgube kakovosti slike.Edina stvar, ki je manjša od prejšnje, je nezmožnost prikaza predogleda v Internet Explorerju.
 • Druge razširitve

  Pri vseh drugih oblikah ima vsak tako prednosti kot slabosti. Vse se pojavijo, odvisno od tega, kateri brskalnik je prikazan. Na primer, slike .gif niso združljive s starimi brskalniki. Slike .jpg nimajo kakovosti in jasnosti slike, vendar so med barvami gladki prehodi. Visokokakovostne slike so priljubljene v formatu .svg, vendar so na voljo le v brskalniku Opera. Animirana ikona formata .apng ostaja tudi vprašanje, saj lahko premikajoča se slika uporabnika odvrne od osnovnih informacij. To po eni strani razlikuje med drugimi viri, po drugi strani pa lahko povzroči draženje s stalnim utripanjem.

  Velikost je pomembna

  V klasični različici je velikost ikone približno 16-16 slikovnih pik. Vsaj do nedavnega. Toda z razvojem tehnologije se je velikost fakvikona začela povečevati. Največja velikost ikone je zdaj 64x64 slikovnih pik. Takšna dinamika širitve izbrane slike je izzvana z željo (in s tem sposobnostjo) uporabnikov, da ostanejo bližnjice v ustreznih mapah ali na namizju za hiter dostop. Do danes obstaja 5 velikosti favicon:
 • 16x16;
 • 24 x 24;
 • 32 x 32;
 • 48 x 48;
 • (64) 64x64;

  Dodajanje ikon

  Vse te velikosti bi se morale uvrstiti v eno od priljubljenih na spletnem mestu, kar nekoliko oteži nalogo ustvarjanja izbrane slike.Danes pa imajo vsi brskalniki funkcijo za ponovno ustvarjanje favikona posebej za vsako stran. Torej, odvisno od zahteve, brskalniki samodejno izberejo velikost predogleda za spletno mesto.

  Za namestitev favikona na spletnem mestu morate slediti preprostemu algoritmu:
 • Najprej morate ustvariti ikono za ikono. Ta postopek ne bi smel biti neprimeren. Če želite začeti, morate izbrati sliko, ki bo pozicionirala mesto, nato pa jo uredite s posebnim strežnikom, ki samodejno spremeni sliko v standardni predogled.
 • Drugič, prejeti material je treba prenesti v koren mesta.
 • In tretjič, v oznako zapišite naslednjo kodo:
 • Da ne pokvari podobe

  Kot je bilo že povedano, je Фавикон blagovna znamka, oseba na mestu. Zato je zelo pomembno razumeti, kaj bi morala biti ikona, da bi pritegnili pozornost obiskovalcev in jih ne odvrgli. Velikost Favikone v slikovnih pikah je zelo majhna, vendar ima kljub temu ključno vlogo pri procesu personalizacije strani. Logično je, da se priwink pripravi tako, da se prilega celotnemu oblikovanju vira. Pomembno je vedeti, da bi morala ikona spletnega mesta ustvariti prvi vtis o njej, če pa Favikon ni povezan z virom, je bolje, da ga preprosto izbrišete.
  Druga stvar, ki jo je treba opozoriti, je enostavnost dojemanja. Ikona mora biti preprosta, da jo lahko vsak uporabnik razume in se o njej ne pogovarja.
  Glavna naloga fakvikona: prikazati ključno temo vira. Ampak nihče ne prepovedujeuporabite za to vso svojo ustvarjalnost. Na primer, če je spletno mesto, ki se ukvarjajo s prodajo gospodinjskih aparatov, potem, seveda, lahko uporabite sliko pralnega ali hladilnika kot ljubitelj. Toda kaj bo potem vir drugačen od stotih, podobnih njemu, in kaj se bo potem spomnil? Če poskusite eksperimentirati z imenom projekta? Na primer, "Yandex" je postal znan že dolgo časa zaradi rdeče črke "I". To je glavna značilnost priljubljene znamke kot blagovne znamke - da se zruši v spomin uporabnika in da se označi določeno spletno mesto in ga razlikuje od več sto drugih.

  Programi Favicon

  Danes lahko vsak spletni skrbnik uporablja posebne storitve za ustvarjanje priljubljenih. Poleg tega obstajajo obsežne galerije, iz katerih lahko izberete pripravljeno ikono spletnega mesta, izdelano na profesionalni ravni. Med ustvarjalci strani je še posebej priljubljena galerija IconJ. To ni samo katalog, ampak tudi generator. Tisti, ki si želijo, lahko izberejo ikono za svoj vir iz kataloga, ki vsebuje več kot 18.000 slik ali ustvarite lastno ikono.
  V prostorih RuNet je priljubljena baza faviconsov iz spletne agencije "Web Audit". Kar se tiče tujih virov, je najboljša možnost za ustvarjanje in izbiro ikon spletnega mesta Favicon.cc. Tukaj lahko uporabite posebne funkcije za prilagoditev barvnega razpona, obrezovanje slike ali uporabo dodatnih slojev. Ustvarjanje fakvikona ne zahteva posebnega znanja ali edinstvenih veščin, njegova prisotnost pa se lahko znatno povečaklikni in povečaj promet. Glavna stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da je vsaka ikona blagovna znamka, ki mora biti nepozabna in razumljiva.

  Sorodne publikacije