Brezkontaktne kartice: funkcionalnost in enostavnost uporabe

Upoštevajte pomembne značilnosti in prednosti brezkontaktnih kartic. Ker so sestavni del pametnih kartic, bomo od njih pričeli z razpravami.

Pametne kartice

To so tako imenovane plastične kartice, ki imajo vgrajeno mikrovezje. Njihovo prevladujoče število vključuje OS in mikroprocesor, ki varuje dostop do zemljevida, z drugimi besedami, opravljajo kriptografske operacije: shranjevanje operacij s ključi, avtentikacija uporabnikov, operacije zaupnega okolja. Pametne kartice so debetne in kreditne kartice, vozovnice, vozovnice različnih organizacij, študentske vstopnice, sim-kartice itd.

Vrste pametnih kartic

Prva razvrstitev pametnih kartic temelji na načinu izmenjave s čitalnikom:
 • Kontakt (ISO 7816): Vsa znana kartica s čipi, ki ne vsebujejo baterij - je energija bralcev. Te vključujejo plačilne kartice, sedem kartic in sezonske vstopnice za telefonske govorilnice.
 • Stik USB: bolj "napredna" različica prve vrste, ki ima vgrajen čipov z bralnikom USB v majhnem ohišju.
 • Brezkontaktne pametne kartice: vrsta informacij, ki jih potrebujete, da bi bralcu približali kartico za branje informacij. "Komunikacija" s čitalnikom poteka z uporabo tehnologije RFID. Te kartice tudi nimajo baterij, energija se shrani v njih s pomočjo indukcijske tuljave, ki tudi "hrani" napravo. Primeri: elektronski potni listi, vozovnice, biometrični potni listi.
 • Druga razvrstitev temelji naFunkcionalnost:


 • Pomnilnik: ohranja poljubno količino informacij in mehanizmov za dostop do njega - gesla, edinstvene številke in tako naprej najpogostejšo skupino - potovanja, vstopnice, elektronske kartice,. za telefonske govorilnice.
 • intelektualne, odlikuje sposobnost za prenos in mikroprocesorskih algoritmi za to so pod nadzorom operacijskega sistema, ki vsebuje niz potrdil. To so sedem kartic, elektronski vizum in potni list.
 • brezkontaktnih kartic in njihove lastnosti

  Če parafraziramo zgoraj, se lahko doda, da je skupno ime mehanizmi brezkontaktne uporabljajo v plačilnih sistemih in točke dostopa.


  Njihove glavne prednosti v naslednjem:
 • praktično ničelna možnost ponarejanja;
 • Dolgo obdobje shranjevanja informacij - do 10 let;
 • je hitrost prenosa podatkov na bralniku delček sekunde;
 • dobičkonosnost - informacije o prepisovanju so lahko 100 tisočkrat;
 • možnost dolgotrajnega delovanja - zemljevid je manj obremenjen zaradi pomanjkanja stika s čitalnikom.
 • Standard bralec "vidi" brezkontaktno kartico, na razdalji 15 cm, ki ne morejo dobiti napravo za plačilo ali nadzor vreče, žep ali torbico. To bistveno pospešuje standardne operacije na blagajni in vrtljivih vratih (do 40%). Tudi banka brezkontaktne kartice - najbolj univerzalna, ker so dodatno opremljeni s čipom in magnetnim trakom. Hkrati je njihova cena povsem sprejemljiva, kar pojasnjuješirok pojav brezkontaktnih kartic v našem vsakdanjem življenju.

  Variante brezkontaktnih kartic

  Brezkontaktne kartice imajo tudi svojo klasifikacijo:
 • Em-marine: najpogostejše brezkontaktne kartice dostopa (nalepke). V notranjosti plastične podnožje je antena in približevalni čip. Njihova posebnost je sposobnost branja na razdalji do 70 cm, ki se uporabljajo kot prehodi za parkiranje, parkiranje, fitnes centre, šole, visokošolske zavode, zdravstvene ustanove itd.
 • MIFARE®: njegovo "jedro" je sestavljeno iz antene, mikročipa z zaščitenim spominom, oddajnikom in sprejemnikom. Podatki na zemljevidu se lahko shranijo do 10 let. Druga značilnost je edinstvena individualna številka, ki se prilega v enega od spominskih sektorjev - lahko se uporablja kot identifikacijska koda.
 • HID PROXIMITY: značilne brezkontaktne dovolilnice, ki delujejo v najširšem razponu temperatur. Čas odčitavanja od njih ne presega 01 sek. Imajo zvočni signal in tri barvno LED za avdio in vizualne informacije o rezultatu stika s čitalnikom.
 • HID ICLASS: imajo bolj zapletene algoritme za stik s čitalnikom in šifriranje podatkov - prenos informacij se začne šele, ko se kartica in čitalnik zamenjata s posebnimi tipkami. Njihova razlika je, da lahko shranijo biometrične podatke v svoj spomin, na primer prstni odtis. To vam omogoča, da napravo vključitezaprti predmeti, ker bralec primerja informacije o odtisu na zemljevidu s prstom, ki ga ima lastnik HID ICLASS.
 • Čitalniki brezkontaktnih kartic

  Čitalniki brezkontaktnih kartic so naprave, ki se uporabljajo za prepoznavanje informacij iz brezkontaktnih kartic, obeskov za ključe, priponk, zapestnic in nalepk. Velika večina jih sprejema samo signal, vendar obstajajo vrste zapisov podatkov.
  Bralci so razdeljeni na skoraj identifikacijsko kartico na razdalji 10 cm, oddaljeni pa do 100 m. Prvi se uporablja predvsem za sisteme za nadzor dostopa na kontrolnih točkah. Daleč, ki, mimogrede, lahko prejme signal iz več kartic, ki jih upravljajo velika podjetja v logistiki.

  Sorodne publikacije