Oddaljeno nalaganje računalnika in datotek

Predstavljajte si situacijo. Želimo zgraditi zelo zanimiv in zapleten mehanizem za presenečenje prijateljev in sorodnikov, vendar se soočamo z izzivom. Če ga želite uspešno dokončati, moramo računalnik prenesti na daljavo. In potem se postavlja vprašanje. To sploh ni težko, kot se zdi na prvi pogled. Pozor! Vsa dejanja v tem članku zmanjšajo varnost računalnika in morda poenostavijo delo hekerjem, ki poskušajo pridobiti dostop do datotek. Če torej gre za pisarniški računalnik ali računalnik s pomembnimi informacijami, vam priporočamo, da ne izvajate takšnih dejanj.

Zagon računalnika na daljavo

Začetna nastavitev izgleda takole. Za dokončanje tega "čarobnega" trika moramo iti v nastavitve Bios. To lahko storite ob zagonu računalnika s pritiskom na tipke, ki so določene na tem zaslonu. Če niso, lahko poskusite naslednje: f1, f12 ali del. Ko vstopite v "Bios", izberite Power Management ali APM - oddelek za upravljanje porabe računalnika.


Vključujemo naslednji parameter: PowerOn By PCI Card. Lahko se imenuje tudi Wake on LAN. Tam boste našli številne druge zanimive parametre, o katerih si lahko ogledate informacije na internetu ali poskusite in jih vključite na lastno odgovornost. Če imate UEFI BIOS, morate onemogočiti možnost ErP Ready.
Shranite nastavitve in zapustite BIOS. Nato moramo iti v nastavitve naše povezave. Izberite želeno omrežje in pojdite na Napredne nastavitve.Izberite Wake on LAN ali Wake on Magic paket, WOL in druge, da ga omogočite. Vnesti morate možnosti napajanja in omogočiti funkcijo »Dovoli napravi, da vklopi računalnik«. Nato potrebujemo mac naslov, da bi ugotovili, kaj je ip naše naprave. Pojdite v ukazni poziv v imenu skrbnika in vnesite ipconfig /all.


Za pametni telefon

Če želite oddaljeno nalaganje, sledite tem korakom. Pojdimo na spletno mesto noip in se registriramo z vnosom potrebnih podatkov in gostitelja.
V nadzorni plošči noip gremo v storitev Hostnames, ki prikazuje vse naše gostitelje. Tam boste našli registriranega gostitelja domene z imenom domene. Bodite pozorni! Od zdaj naprej bo usmerjevalnik na voljo na tem naslovu. Pojdimo na nastavitve vašega usmerjevalnika in gremo na parameter Dynamic DNS, v polju ponudnika storitev pa noip. Naslednje podatke o registraciji usmerite na noip in gostitelja. Uporabimo zastavico Enable DDNS, smo prijavljeni. Odkrito "Stanje povezave: uspeh!" - vse je šlo dobro. Pritisnite "Shrani". Nato moramo narediti statični ip naslov. Pojdite na DHCP - Rezervacija naslova in dodajte novo. Napišemo MAC naslov naprave in njen vaš IP naslov. Parameter "Status" mora biti omogočen Pripravljen: Nato moramo povezati IP naslov z naslovom MAC tako, da izberemo parameter IP & MAC Binding, postavimo potrditveno polje Bind in vnesemo potrebne podatke spodaj. in vnesite naslednje parametre:
 • Service Port: arbitry port
 • Internal Port: vstavite prejšnji
 • Aipi naslov: vstavite naslov, ki smo ga naredili konstantni.
 • Protokol: UDP.
 • Vklopi stanje: omogočeno.
 • Ohranimo.
 • Prenesite katerokoli aplikacijo Wake on LAN, zaženite, dodajte novo povezavo. Pokličemo, pritisnemo gumb "več informacij", dodamo gostitelja, vrata in mac naslov. Obdržite ga
  Zdaj, da zaženete računalnik, kliknite na vrstico na informacije o napravi.

  Za računalnik

  Če nimate telefona ali se ne želite ukvarjati z nastavitvami usmerjevalnika in gostitelja, lahko računalnik poskusite zbuditi z drugim. Prenesite WakeMeOnLan, da oddaljeno prenesete računalnik v drugo napravo. Upoštevajte, da program ne zahteva namestitve. Odpiramo Preglejte omrežje.
  Če aplikacija ne zazna računalnika, ki ga želite vključiti, ga dodajte sami. Če želite to narediti, kliknite »Datoteka«, »Dodaj nov računalnik«. Vnesite naslov IP, ime in naslov MAC naprave, ki jo želite dodati. Obdržite ga Z dodajanjem naprave posodobimo seznam s pritiskom na tipko f5. Pripravljen Sedaj izberite napravo, ki jo želite, in pritisnite gumb:

  Daljinski prenos v souporabi datotek

  To vam omogoča, da ga prenesete s strežnika na strežnik, ne da bi uporabnikova naprava. Oddaljeno nalaganje vam bo prihranilo veliko časa, prometa, če je omejeno. Prav tako je uporabno, če imate internet pri nizki hitrosti. Za to bomo uporabili letitbit in turbobit - popularno izmenjavo datotek, za prenos datotek, v katerih plačujemo denar. Prva letitbit. Ni pomembno, kako pomembno je, da prenesete datoteko, samo izberite želeno datoteko na internetu in kliknite »Prenesi na počasno«.hitrost ", počakajte minuto in si oglejte:" Vaša povezava za nalaganje datoteke ", kopirajte naslov povezave.

  Zaključek

  Zdaj ste stopili naprej pri študiju interneta in morebitni ustanovitvi spletnega skrbnika, lahko svoje prijatelje presenetite s svojim znanjem in končate, čarovnik Spoznali ste tudi, da prenos datotek na izmenjevalnike datotek ni zapletena operacija, ki vam bo prihranila veliko prometa in časa, kar vedno manjka, spoznali ste nove funkcije vašega operacijskega sistema in "bios", ki vas je popeljal na nov korak v razvoju informacijske tehnologije, v nobenem primeru ne vržite svojega usposabljanja in nikoli ne odnehajte, saj se srečujete z drugim, na videz nerešenim problemom.

  Sorodne publikacije