Kako in kje prenesti gonilnike, nameščene v računalniškem sistemu?

Očitno ni skrivnost, da strojna oprema, nameščena v računalniškem sistemu in nekatere virtualne naprave, ne bo delovala brez posebne programske opreme, imenovane gonilniki. Windows ne namesti vedno le tistega, kar je potrebno za določeno napravo, temveč samodejno namesti programsko opremo, ki je z njegovega vidika najprimernejša, oprema pa deluje nepravilno (ali sploh ne deluje). O tem, kako in kje prenesti gonilnike za določene komponente računalniškega sistema, bo šel še dlje.


Posodabljanje gonilnikov v operacijskem sistemu Windows

Najlažje je namestiti gonilnik ali nadgradnjo - Upravitelj naprav, kjer lahko programsko opremo nadgradite prek PCM na namenski napravi ali prek razdelka lastnosti na zavihku gonilnika.
Pravzaprav uporabniku ni treba razmišljati o tem, kam prenesti gonilnik. Sistem izbere gonilnik iz lastne baze podatkov ali poskuša najti posodobljeno različico na internetu (najpogosteje na Microsoftovem spletnem mestu, saj so nekateri gonilniki nameščeni tudi med namestitvijo ključnih paketov posodobitev za sam sistem). Vendar to ni mogoče, saj najdeni gonilnik morda ni združljiv ali združljiv z napravo le delno. Zato bomo morali uporabiti druge metode.

Kje lahko prenesete gonilnike za Windows?

Torej, kje najdete voznika, ki ga potrebujete? Odgovor na to vprašanje se zdiočitno: na internetnem viru proizvajalca opreme. Danes skoraj vsi proizvajalci strojne opreme in razvijalci programske opreme na svojih uradnih straneh ponujajo brezplačne gonilnike. Uporabnik mora poznati samo model naprave in v njem maksimalno prenesti ustrezen gonilnik (po možnosti najnovejšo različico).


V primeru prenosnih računalnikov je stanje veliko lažje. Še enkrat, uporabniku ni treba razmišljati o tem, kje prenesti gonilnike. Pojdite na spletno mesto proizvajalca, izberite model in prenesite celoten paket, ki je zasnovan za določen model prenosnega računalnika. Na enak način lahko prenesete samo gonilnik za eno nedelujočo napravo. Poleg tega nekateri proizvajalci postavijo na svoje vire avtomatizirane sisteme spletnega testiranja, ki omogočajo ne samo spremljanje konfiguracije računalnika, temveč tudi rezultate testiranja, dajo priporočila za namestitev programske opreme z zagotavljanjem neposrednih povezav za prenos.

Kje lahko prenesem gonilnike za določene nedelujoče naprave?

Kaj pa lastniki stacionarnih računalnikov v ročnem sklopu naredijo, ko gre za iskanje modela določene komponente, nameščene na matični plošči, ali to ni mogoče ali če oprema v ustreznem upravljavcu odstrani podjetje kot neznano napravo? Kje prenesti gonilnike? Položaj se zdi brezupen. Toda rešitev je. In o njem žal ne vedo vsi uporabniki.Čeprav se zdi, da naprava v nadzorniku ni prepoznana, v resnici ni. V vsakem primeru lahko izvedete vrsto opreme s posebnimi ID-ji VEN in DEV. VEN - zmanjšanje od prodajalca (proizvajalca), DEV - zmanjšanje z naprave (naprave). Takšni identifikatorji so standardni in so del enotnega globalnega informacijskega sistema. Tako je mogoče najti potrebno programsko opremo za upravljanje.
Poiščite enake identifikatorje na zavihku v lastnostih izbrane naprave v upravljalniku, kjer je ID spustnega seznama izbran ID opreme. Toda kje lahko prenesete gonilnike v skladu s temi merili? Internet je zdaj poln specializiranih spletnih mest z velikimi bazami podatkov o gonilnikih, ki išče take identifikatorje. Dovolj je kopirati najdaljšo vrstico z navedenimi identifikatorji na seznamu dispečerskih informacij (natančno ustreza izbrani napravi) in jo vstaviti v iskalno polje internetnega vira, nato pa prenesti gonilnik in ga namestiti sami.

Avtomatizacija zagona in namestitev programske opreme za upravljanje

Torej, kje lahko prenesete gonilnike, ste ugotovili. Nazadnje pa poglejmo, kako čim bolj poenostaviti nalogo iskanja najnovejših različic tega in ga integrirati v operacijski sistem.
Uporabite lahko aplikacije, kot je Driver Booster. Vsa udeležba uporabnikov je zmanjšana samo za začetek postopka skeniranja naprav, nato pa sprejema namestitev posodobitev, na koncu katere je vPotrebno je ponovno zagnati sistem.

Sorodne publikacije