Novi Renault Latitude. Renault Latitude: Pregled in značilnosti avtomobila

Poslovna limuzina Renault Latitude je predstavila avtomobilske navdušence avgusta 2010. Pet let je podjetje izdalo le eno generacijo. Toda po treh letih je bilo odločeno, da se opravi facelifting. Tako so v letu 2014 vozniki dobili priložnost kupiti limuzino z boljšim videzom, bolj "svež" salon in razširjen seznam razpoložljive opreme. Vendar je vse v redu.

Oblika

Renault Latitude je po velikosti poslovni razred. Dolžina doseže 4897 mm, širina - 2072 mm (z ogledali), višina avtomobila pa je 1483 mm. Zasnova modela je zanimiva. Sprednji del je okrašen z gladko, rahlo ukrivljeno kromirano rešetko in konkavno kapuco. Velike žaromete značilne oblike pridejo na stran limuzine, kar dodaja tudi videz izraznosti. Zanimiva točka je steklena tonirana streha, ki je videti črna. Še en dodatek izvirnosti je rahlo štrleči sprednji odbijač in globoko vdolbina pravokotnih nišnih meglenk.

In ne nazadnje, Renault Latitude pritegne pozornost - to je krma. Zaradi dela širokih luči na strehi je videti trdno, vendar ne glasno. Ne dodaja večji del slike in velik obseg prtljažnika 511 litrov.

Notranja dekoracija

Notranja obloga, okrašena z vstavki iz naravnega lesa, izgleda trdno in vidno. Od funkcij lahko opazimo prisotnost univerzalnega bloka pod menjalnikomnavigacijo in telefonski nadzor. Sprednji sedeži so udobni in široki, opremljeni so s stransko podporo in različnimi nastavitvami. Imajo značilnosti masaže in spomina v maksimalnem razponu. Udoben naslanjač lahko deluje v enem od štirih načinov: močan, mehak, variabilen ali konstanten. Vpliv na hrbtenico pnevmatskih masažnih valjev je sproščujoč, voznik pa tudi na daljših potovanjih ne izgubi udobja. Od zadaj lahko sprejmejo 3 potnike. Če sta v drugi vrsti dve osebi, lahko spustita mizo z omarami in se namestita z največjim udobjem.

Standardna oprema

Ko gre za novi Renault Latitude, ne moremo opaziti stvari, ki jih ponuja. Osnova se imenuje Expression. Vključuje zavorni sistem v sili, zavese in zračne blazine (spredaj in stransko), grelec sedeža, računalnik, 16-palčna jeklena kolesa, klimatsko napravo, kolo polne velikosti, kartico čipov, možnost Start /Stop in avdio sistem. .

Dražji snap paket se imenuje Dynamique. On, poleg zgoraj, vključuje usnjeno pletenico, avtomatsko pisalo, tempomat, pranje žarometov, zunanja ogledala z električnim in ogrevalnim, 2-območno "podnebje", pa tudi senzorje svetlobe in dežja. Jeklene plošče se zamenjajo z lahkimi zlitinami.

Bogata oprema

Paket prestav, imenovan Dynamique Comfort, vključuje ESP, parktronike, kamero za vzvratno vožnjo, biksenonsko optiko, električni pogonsedež, elektrokromno ogledalo in možnost prostoročnega telefoniranja za čip kartico. Ampak najdražji Renault Latitude je na voljo v kompletu Privelege. Vključuje 17-palčna lita platišča, impulzna električna okenska dvigala, možnost avtomatskega zaklepanja vrat med vožnjo, zračni okus z ionizatorjem 2-mode, toplotno vetrobransko steklo z zaščitnim premazom UF žarkov. Na voljo so tudi panoramsko električno strešno okno in 3-območno "podnebje".

Kaj je pod pokrovom?

Posebno pozornost je treba nameniti tistim s specifikacijami Renault Latitude. Paleta motorjev za ta model vključuje 5 agregatov. Najšibkejši je 2-litrski motor z 139 konjskimi močmi, ki deluje v tandemu z variatorjem CVT. Ta motor daje avtomobilu priložnost, da pospeši do največ 186 km /h. In porabi približno 11 litrov na 100 kilometrov mesta. Pri vožnji na poti gre približno 7 litrov. Najmočnejša enota je dizelski 240-močni 3-litrski turbopolnilni motor, ki deluje v parih s 6-stopenjskim "avtomatskim". Njegova največja hitrost je 232 km /h. In porabi te motorje 10 litrov AP v mestu. In na cesti je le 5,7 litra. Poleg navedenih motorjev obstajajo tudi enote, ki proizvajajo 15.017 oziroma 177 konjskih moči.

Obnašanje na cesti

Teorije ni mogoče prezreti s pregledom Renault Latitude. Dinamika te poslovne limuzine je odlična. Nekateri overclocking lahko celo pohvali tudi različice z najšibkejšim motorjem pod pokrovom. Najboljše pa je vožnja po cesti s spremembami. To vam omogoča, da preverite levoo reviji Renault Latitude. Lastniki so zadovoljni z "elastičnim" delom variatorja, skozi katerega se prehodi nežno in neopazno preklapljajo.


Volan je precej informativen, vendar pri velikih hitrostih veliko ljudi nima občutka. Glavno breme, ki se kaže v pospešku, ne bi bilo odveč. V vogalih je avto rahlo zvit, vendar cesta ohranja samozavest. Samo rahlo zmanjšati hitrost. Če pa puščica merilnika hitrosti preseže 130 km /h, se ne bo mogoče izogniti ničelam zadnjega dela. Razen če je prtljažnik natovorjen z govori, ali v zadnji vrsti ne bo več potnikov. Kar zadeva vzmetenje, popolnoma "pogoltne" neenakosti in jame različnega značaja, vendar le, če se avto premika s hitrostjo nad 40 km /h. Če je puščica merilnika hitrosti pod to oznako, potem vzmetenje kaže največjo togost.

Kaj še morate vedeti?

Ljudje, ki so odšli na recenzije Renault Latitude, radi govorijo o pozitivnih in negativnih vidikih svojega avtomobila. Še posebej, če gre za operativna vprašanja.
Notranja ergonomija na višini, elektronika deluje brez cenzure. Še posebej dober podnebni sistem. Pozimi se salon hitro ogreje, v vročem vremenu pa se mesto takoj ohladi. Ampak tukaj je sprednji parktronic, veliko lastnikov ima vprašanje. Pozimi se hitro zamrzne, zaradi česar začne praktično živeti svoje življenje. Še bolj presenetljivo so delovala žarometi za pranje. Da bi lahko delali, je potrebno vsaj 60 odstotkov oskrbe z vodo v rezervoarju.Brisalci vetrobranskega stekla začnejo delovati šele, ko jih voznik vklopi za vertikalno pozicioniranje. Še vedno niso zelo udobni ključi, ki vključujejo ogrevanje sedeža. Na volanu so samo gumbi za tempomat. Toda pod njimi lahko najdete skupaj 12 tipk. Dolgo se naučite, kako se osredotočiti na dotik. Kaj pa stroški? Ker je bil model ukinjen, je zdaj možno kupiti le avto z vožnjo po dokaj skromni ceni. Avto leta 2013 proizvodnje v dobrem stanju bo stala 650-750 tisoč rubljev. Po tej ceni bo oseba dobila poslovno limuzino z motorjem s 139 konjskimi močmi, usnjeno notranjostjo, srednjo in do 50000 km. Ni presenetljivo, da se veliko ljudi, ki se želijo preseliti v predstavljiv avto, odločijo za nakup Renault Latitude. Konec koncev, možnost je res super.

Sorodne publikacije