Kaj je izjava o omejitvi odgovornosti »Yandex.Metrics«. Kakšne so zavrnitve "Yandex.Metrics"?

Spletna analitika - to ni preprosto vprašanje. Moraš preučiti veliko število kazalnikov, se naučiti razumeti, da vsakdo vpliva, in zbrati vse rezultate v splošni sliki. To lahko stori strokovnjak za SEO ali spletni analitik, ki take stvari razume globlje.

SEO

Preden se ukvarjamo z dejstvom, da je takšna zavrnitev v "Yandex.Metrics", morate začeti z glavno specializacijo, ki se ukvarja z zbiranjem parametrov.
SEO je kratica, ki se iz angleščine prevaja v "optimizacijo iskalnikov". Ta izraz opisuje niz ukrepov za popularizacijo spletnega mesta v iskalniku. Preprosto povedano, SEO specialist je, da po razvoju komercialnih virov, izboljša svoj položaj pri izdaji.


Zakaj morate to storiti? To je vredno vedeti, da veliko število ljudi po vsem svetu pogosto zatečejo k spletnemu nakupovanju. Zato je prišlo do resne konkurence med različnimi lokacijami. Zdaj pa, da bi pritegnili pozornost uporabnika, ni dovolj razviti uporabniku prijazen vir z jasnim vmesnikom. "Seoshnikov" delajo na uporabnosti, vsebini in analizi občinstva. To ni vedno mogoče storiti sami, saj je lahko vir zelo velik. Zato je mogoče vse stopnje optimizacije iskalnikov razdeliti med bolj ozke strokovnjake. Tako lahko ekipa pridobi izdelovalca vsebin, analitik, SMM specialist, optimizator itd. Morda bodo vsi razumeli, da je takšna zavrnitev"Yandex.Metrics", ampak najboljše od vseh s kazalci bodo razumeli analitik.


Spletna analiza

To je ena od stopenj optimizacije iskalnikov, ki lahko traja celotno življenjsko dobo vira. Velike spletne trgovine imajo takoj več analitikov, ki bi lahko dali rezultate za različne metrike. Včasih je dovolj, da dobimo vir z enim pristojnim "seoshnikom".
Spletna analitika je proces zbiranja podatkov, analize informacij o obisku vira. Rezultati takšnega merilnega sistema pomagajo izboljšati in optimizirati lokacijo. Naloga spletne analitike je preizkusiti prisotnost na spletnem mestu. Na ta način lahko pridobite informacije o občinstvu, sestavite nekaj portretov potrošnikov, da bi kasneje prenesli trgovino v pravo smer. Prav tako lahko analitik spremlja vedenje obiskovalca do vira. Na ta način lahko razumete, kateri elementi so odveč in jih je bolje zamenjati ali izboljšati na strani. Nekateri analitiki delajo s spletnim proračunom za promocijo.

Analitične metode

Da bi izvedeli stopnjo napake v Yandex, uporabite nekatere metode zbiranja in analize podatkov. V ta namen izvedite analizo prisotnosti spletnega mesta: zbrane statistike in različne vrste parametrov.
V nadaljevanju so določeni priljubljeni izdelki, povprečni ček itd. Potem morate preveriti uporabnost vira. Analitik zbira podatke o vedenju obiskovalca, njegove interakcije z obrazci in analizira makro in mikro konverzije. Prav tako izvaja analitiko, ki sledi poti od oglaševanja donakup blaga ali storitev.

Analitična orodja

Da bi razumeli, da se mora takšna napaka v metodi Yandex.Metrics odločiti o analitičnih orodjih. Logično je, da je bil ta parameter pridobljen z analizatorjem. V spletni analizi obstajajo števci in analizatorji dnevnikov. Prav tako praktično vsi strokovnjaki uporabljajo polnopravne sisteme. Te vključujejo:
 • Google Analytics.
 • Piwik.
 • "Metrika Yandex".
 • LiveInternet, itd.
 • Med desetimi podobnimi orodji so najbolj priljubljeni sistemi iz Googla in Yandexa. Seoshnikov priporoča povezavo obeh različic, saj je treba informacije zbrati iz dveh sistemov v prednostni.

  Bounce Rate

  To je priljubljen parameter za spletno analizo. Pomaga preizkusiti, kako je mogoče upoštevati aktivne obiskovalce. Kaj je zavrnitev odgovornosti v Yandex.Metrics? Ta parameter označuje odstotek uporabnikov, ki so zapustili vir samo tako, da ga odidejo. Vendar se nobena od njih ni preselila na druge strani spletnega mesta. Treba je spomniti, da je ta parameter določen z odstotnim razmerjem. Pogosto ga zamenjuje z izhodom. V prvem primeru je pomembno razumeti, da vir ni izpolnil pričakovanj obiskovalca, zato ga ni zanimalo in ga je takoj zapustilo. V drugem primeru lahko določite stran, na kateri je kupec zaključil pregled vsebine. Kaj pomeni "zavrnitev" v "Yandex.Metrics"? To je obisk, ki je bil zaključen ob določenem času in končal na isti strani ski se je začela brez odhoda na druge oddelke.
  Ni splošno sprejetega standarda za čas. Trajanje seje je odvisno od časovnega intervala med prvim in zadnjim pogledom.

  Razlogi za zavrnitev

  Kakšne so zavrnitve "Yandex.Metrics"? Ponavadi se pojavijo iz več razlogov:
 • skrb za vir s sklicevanjem;
 • zapiranje brskalnika;
 • za vrnitev v iskanje uporabite gumb "Nazaj";
 • končni čas seje.
 • Na splošno se lahko številka izračuna z določeno formulo, vendar posebni števci to storijo samodejno, takoj ko je rezultat prikazan.

  Zanikanje »Yandex.Metrics«

  Zgoraj opisana opredelitev je bolj splošna, saj je v nekaterih primerih odvisna od sistema in konfiguracije. Kakšne so zavrnitve Yandex.Metrics? To lahko imenujemo metriko, ki kaže na neusklajenost med pričakovanji uporabnikov. To se na primer pogosto dogaja z omejenimi viri ali tistimi, ki želijo zavajati obiskovalce. Recimo, da iščete določeno knjigo, vendar s klikom na povezavo dobite spletno stran z drugim izdelkom. Seveda boste takoj zapustili vir, spletni analitik pa takšen obisk šteje za zavrnitev. Ko uporabnik vstopi na spletno mesto, števci upoštevajo oglede strani, povezave, prenos datotek in možnosti. Kaj je zavrnitev odgovornosti v Yandex.Metrics? To je parameter, ki šteje samo eno dejanje obiskovalca - ogled samo ene strani virov. Če je stran enostranska, potem analitik ne upošteva tega parametra.

  Poglobljena analiza

  Toda strokovnjaki ponavadi dajejo podrobnejši odgovor o tem kazalniku. Zavrnitve so parameter, ki upošteva dva pogoja obiska: bivanje na spletni strani ni daljše od 15 sekund in en pogled na stran. Tako lahko analitik ugotovi odstotek neuspehov v metodi Yandex.Metrics, ki razdeljuje uporabnike v dve skupini: tiste, ki jih zanima, in tiste, ki informacij na zahtevo niso prejeli.

  Kazalnik nalog

  To je eden glavnih parametrov, ki govori o kakovosti vira. Če je stopnja obiskov ene strani visoka, večina obiskovalcev ni zadovoljna z rezultatom zahteve ali kakovostjo vira. Če je kazalnik nizek, to kaže na kakovost in prednosti strani. Če se uslužbenec sesuje, zakasnjeni podatki ali podobni dogodki, se v statistiki imenujejo "napaka".

  Normativni kazalniki

  Toda vsak analitik mora iz nekaj spodbuditi. Da bi to naredili, vsakdo postavi normo za Yandex.Metrics bounce. Vredno je takoj razmisliti, da je parameter lahko resnično drugačen, saj je destinacija območij drugačna. Obstaja povprečni kazalnik, ki pravi približno 5-15%. Vendar je treba paziti na dejstvo, v katerem nišo deluje vir in na kaj je namenjen. Na primer, če govorite o spletnem dnevniku, potem odstotek odskoka ne igra nikakršne vloge, saj je bolj verjetno, da bo uporabnik šel na stran s člankom, skozi besedilo in prišel ven. Na ta način bo števec štel neuspeh, čeprav je v večini primerov spletna stran zadovoljna.
  Da bi dobili resnično veljavno analizo, naj analitik nastavi čas na strani. Za blog lahko nastavite 3-5 minut, odvisno od količine vsebine, in v tem primeru razstavite, ali je članek resnično zadovoljil uporabnikovo zanimanje. Za trgovino pogosto nastavite 15-30 sekund. V tem času ima obiskovalec čas, da razume, ali potrebuje nekatere ali druge izdelke.

  Razlogi za neuspehe

  To vprašanje je že bilo obravnavano že prej, vendar je pomembno, da ga preučimo podrobneje, ker so razlogi za nadaljnje reševanje problemov odvisni od razlogov. Zakaj nekateri viri trpijo zaradi visoke stopnje neuspeha? Glavni razlog je najpogosteje slaba vsebina. Obiskovalec je iskal eno informacijo, vendar je prejel povsem drugačno informacijo in razočaran, ko je zapustil spletno mesto. Prav tako lahko neroden vmesnik zmede uporabnika, samo ne razume, kje naj klikne naslednji, in zapusti stran. Drug razlog je slab dizajn. Včasih lastniki spletnih mest naredijo vse, kar si želijo in ne upoštevajo mnenja občinstva. Pogosto lahko vidite tudi zastarelo obliko, preveč leno ali brez okusa. Številne napake, s katerimi se srečuje analitik v mobilnih različicah naprav. Pametni telefoni se uporabljajo aktivno, vendar razvijalci še niso vsi prešli na prilagodljivo zasnovo. Oseba vstopi na spletno stran in na zaslonu telefona je prikrito prikazan.

  Delo na viru

  Veliko je odvisno od tega, ali specialist ve, kaj je "Yandex.Metrics". Google Analytics v tem primeru ni izjema, ker zagotavlja informacije o tem parametru.
  V obeh storitvah je kazalnikStopnje obiskov ene strani so lahko nekoliko drugačne, saj je že dolgo znano, da Google zagotavlja natančnejše podatke, vendar lahko Yandex opravi analizo lastnih virov in iskalnikov. Večina strokovnjakov meni, da je doseganje 20% napak na komercialnem viru praktično nemogoče. Čeprav obstajajo tisti, ki lahko dobijo 12-1%. Kljub temu, če ta parameter ne presega 35%, ne morete skrbeti ničesar. Če bi bil še vedno nad sliko, bi moral razmišljati o tem na nek način, da bi ga popravil. Resnična katastrofa je odstotek odpovedi 50% ali več. To neposredno kaže na to, da je kakovost virov še veliko. V nekaterih primerih je potrebno v celoti prestrukturirati vmesnik, prepisati vsebino in predelati portret publike.

  Sorodne publikacije