Mercedes E63 AMG: značilnosti, primerjave s konkurenti in pregledi

Novi luksuzni Mercedes E63 AMG je bil predstavljen na Expo v Detroitu. Avtomobil E-razreda je postal pravi okras za stojnico slavnega nemškega proizvajalca. Model je opremljen s polnim pogonom, dvema vrstama agregatov, parom karoserij in modnim dekorjem. S predpono S-Model sta na voljo dve ločeni različici.

Opis

Serija Mercedes E63 AMG je zmaga za uspeh, ki združuje agresivnost in zmogljivost z veliko močjo. Osnovna modifikacija je na voljo v limuzini s pogonom na zadnja kolesa. Avto je opremljen z 8-valjnim motorjem v obliki črke V. Turbinski motor z zmogljivostjo 5461 kubičnih metrov. vidimo, da ima zmogljivost 557 "konjev" in navor 720 Nm pri 5500 na minuto. Redna elektrarna se agregira z menjalnikom športnega tipa. Ima štiri načine delovanja: "Sport", "Sport +", "Nadzor učinkovitosti", "Ročno upravljanje". Volanski drog - elektromehanski, obešalni nosilci tipa RIDER CONTROL, opremljeni z elektronskim krmilnikom. Prednji element je opremljen z vzmeti, zadaj pa je pnevmatska enota, ki omogoča ohranjanje nespremenjenega zračnega prostora, ne glede na obremenitev osi.

Značilnosti

Mercedes Benz E63 AMG ima 18-palčna medosna razdalja z 10 zicami. Zavorna enota je kompozitni ventilirani disk. Na sprednjih kolesih so nameščene čeljusti s šestimi bati, na zadnjih elementih njihovih štirih kosov. Za razliko od svojega predhodnika se je novost izboljšalakazalniki v hitrosti, nastavljeni pri pospeševanju (od 0 do 100 km - 42 sekund). Elektronski omejevalnik vam omogoča, da pokličete do 250 km /h. Istočasno je Mercedes E63 AMG precej ekonomičen, porabi približno deset litrov goriva v mešanem ciklu. Takšna kombinacija dokazuje visoko učinkovitost pogona in vozila kot celote. Cena avtomobila v Nemčiji se začne od 118 tisoč evrov.

Značilnosti

Za začetek upoštevajte parametre tehničnega načrta v primeru Mercedes Benz E63 AMG S (62 V8):
 • Kategorija karoserije - E-razred.
 • Število vrat - 4.
 • Dolžina /širina /višina - 489/187/144 m.
 • Osnova kolesa - 287 m. avtomobil - 239 t
 • Nosilnost - 550 kg
 • Prostornina prtljage - 540 k.
 • Pnevmatike 255/40 in 285/35 R18.
 • Tip vzmetenja spredaj - vzmet, neodvisen od prečnega stabilizatorja.
 • Zadnje vzmetenje - neodvisni večmotorni s pnevmatiko in stabilizatorjem prečne stabilnosti.
 • Zavorna enota - prezračevalni sistem na disku.
 • Menjalnik - škatla avtomatsko za sedem območij, pogon - zadaj.
 • Elektrarna je bencinski motor z zmogljivostjo 6208 kubičnih metrov. cm, z zmogljivostjo 525 konjskih moči.
 • Kompresija - 113.
 • Pospešek od 0 do 100 km - 45 sekund.
 • Omejitev hitrosti je 250 km /h.
 • Prostornina posode za gorivo - 80 k.
 • Mercedes E63 AMG 4MATIC

  Avto s konstantnim polnim pogonom na ime je prejel predpono 4MATIC. Zasnova sistema stroja vam omogoča razpršitev navora med osmi v razmerju 33 do 67. Poleg tega je pospešekVozilo je opremljeno z ESP stabilizacijskim sistemom, Torque Vectoring Brake pa je tehnologija za natančno in hitro premagovanje zavojev. Kljub temu, da se je teža vozila povečala za 75 kilogramov, je dinamika postala opazno boljša. Limuzina z motorjem s polnim delovnim časom v tej predstavi se pospeši na "sto" v 39 sekundah. Poraba goriva se je povečala in je v mešanem načinu dosegla približno 103 litre. Za to spremembo je zagotovljeno tudi "univerzalno" telo s štirimi vrati. Odličen je za dolge vožnje, čeprav dinamika ni enaka kot pri podobni limuzini.

  Tehnični del

  Mercedes E63 AMG S 4MATIC ima naslednje značilnosti:
 • karoserija - limuzina.
 • Število sedežev - 5.
 • Razred - E.
 • Motorna enota je bencinski motor s 5461 kubičnimi metri. cm, z zmogljivostjo 585 "konjev", z izjemnim navorom 4500 vrt /min.
 • Shema dobave goriva - razpršilni injektor za vbrizgavanje.
 • Menjalnik - sedemstopenjski avtomatski menjalnik, pogon - konstanten.
 • Vzmetenje - večnamensko spredaj in zadaj.
 • Zavore - prezračevalni elementi na disku.
 • Omejitev hitrosti je 250 km /h.
 • Pospešek od 0 do 100 km - 36/39 sek.
 • Poraba goriva zunaj mesta je 144 litrov na 100 km.
 • Dolžina /širina /višina - 49/187/146 m. ​​
 • Osnova kolesa - 287 m.
 • Bruto teža - 241 t
 • Kapaciteta Rezervoar za gorivo - 66 k.
 • Mercedes E63 AMG W213

  Najboljša različica serije, ki se obravnava pod blagovno znamko W213 (2017–2018), se praktično ne razlikuje od njenih "protipostavk".Avtomobil je dobil posodobljeno rešetko s širokimi odprtinami in navpičnimi rebri. Poleg tega je odbijač postal bolj agresiven, zračne odprtine so se povečale, pojavila so se stranska krila, ogljikov spojler na strehi in obloga na krilih spredaj. Poleg tega je različica v novem ohišju opremljena z difuzorjem v zadnjem odbijaču, štirimi izpušnimi kanali, vzvratnimi ogledali v ohišjih iz ogljikovih vlaken, podaljšanimi blatniki. V redni zmogljivosti so pogoni v velikosti 19 palcev, na nadgrajeni različici - analogi dvajset centimetrov. Salon ponuja športni volanski drog in naslanjače. Notranja dekoracija bo zadovoljila oglene vložke. Nekoliko spremenila grafiko na armaturni plošči. Večje spremembe v primerjavi s predhodniki so se dotaknile tehničnega dela.

  Parametri W213

  Mercedes E63 AMG je v tej izvedbi opremljen z turbinskim motorjem z delovno prostornino 4 litre. Moč osnovne konfiguracije je 571 konjskih moči pri 750 Nm navora. Nadgrajena različica (S) ima moč 612k. in 850 Nm agilnosti. Obe različici te serije sta opremljeni s polnim pogonom in avtomatskim menjalnikom z 9 načini delovanja in funkcijo preklapljanja pod cvetnimi listi. Za pospešitev do 100 km /h potrebuje posodobljen AMG 35 sekund in 612 modifikacij - 33.

  Omejitev hitrosti je omejena na elektroniko pri 250 km /h (brez krmilnika je ta številka 300 km /h). Za varčevanje z gorivom lahko polovico jeklenk onemogočite tako, da aktivirate samodejni načinUdobje (Comfort). Izboljšana različica je opremljena s funkcijo "Drift", ki vam omogoča, da večino vleke preusmerite na zadnjo os, kar vam omogoča varno krmiljenje avtomobila v nadzorovani pogon. V novem "Mercedesu" je umaknjeno vzmetenje, krmiljenje, mehansko zaklepanje zadnjega kolesa, sistem ESP (tri funkcionalna območja) je onemogočen. Zavorna enota je opremljena z zmogljivimi 360-milimetrskimi diski s sprednjimi zavornimi čeljustmi za 6 batov in zadnjim elementom z enim batom. Kupci lahko namestijo večje cilindre in keramične zavorne kolute.

  Primerjava s konkurenti

  Izvedli bomo primerjalno raziskavo o Mercedes Benz E63 AMG in njenih najbližjih konkurentih. Kot nasprotniki bomo vzeli BMW M5 in Jaguar XFR. Začnimo s kazalniki moči. BMW in Mercedes že vrsto let vodita skrivno vojno za ustvarjanje močnejšega pogonskega sklopa, saj je avtomobil AMG E63 izdelan leta 2009 z 62-litrskim motorjem, vendar je bil v nekaj letih volumen zmanjšan na 55 litrov, opremljen z turbinski motor povečanje učinkovitosti zgorevanja goriva za 20%.
  BMW M5 je bil prvič opremljen s šestimi cilindri, pozneje je dodal nekaj elementov, vgradil pa je motor V8. Zadnja generacija te serije je opremljena z 10-valjnim motorjem. Dodatna vgradnja dveh turbin vam omogoča zmanjšanje porabe goriva za skoraj 30%. Jaguar XFR je bil predstavljen širši javnosti leta 2009. Njegov pogon 375 kW še zdaleč ni popoln, avto pa potrebuje le 49 sekund, da se pospeši na "stotine".Pri potovalni hitrosti "jaguar" turbina V-8 proizvaja mehko konico, ki se intenzivno pospešuje.

  Krmiljenje

  Vsi predstavljeni avtomobili imajo posebne ročice in gumbe, ki olajšajo nadzor in spreminjanje nastavitev stroja. V BMW M5 so na voljo trije načini nastavitve amortizerjev, volanski drog in parametri motorja (mirna, povprečna in športna). Obstajajo gumbi za vsak način, kot tudi hitri dostop kontrolniki, ki so na volanu. Osrednja konzola vozila Mercedes E63 AMG S je opremljena tudi z ločenim gumbom s tremi obsegi nastavitev krmila. Krmilnik prenosa omogoča izbiro treh načinov vožnje ("Sport", "Sport +", M). Poleg tega obstaja gumb za posebej shranjevanje izbranih nastavitev. Razvijalci "Jaguar" ime svoje elektronske različice nastavitev nadzora "aktivno diferencial". Vendar pa, kot so pokazali testi, ta sistem ni tako učinkovit, zato je upravljanje XFR manj udobno in nepredvidljivo.

  Priročnost salona

  Za daljše potovanje bo udobneje potovati znotraj BMW M5. Ima najbolj optimalne sedeže za potnike in voznikov sedež s premišljeno podporo. Zofe imajo zadostno širino za ljudi različne ličnosti, okrašene s kožo, ki so zasajene nižje kot AMG E63. Salon "Jaguar" je red velikosti pod "Mercedes". Sedeži v njem imajo minimalno podporo, v notranjosti pa so zelo blizu, v primerjavi s konkurenti. Od prednosti v angleškem avtomobilu lahkoZabeležite senzorično osvetlitev notranjih in prezračevalnih odprtin.

  Mnenja lastnikov

  V skladu z lastniškimi izjavami, Mercedes E63 AMG, katerega značilnosti so opisane zgoraj, združuje udobje, slog, dizajn, praktičnost in agresivnost. Kljub visoki moči rating, avto všeč potrošnik z relativno nizko "apetit". Možnost izbire med zadnjim in polnim pogonom, ki vam omogoča izbiro modela za dušo in glede na potrebe. Spremembe "univerzalnega" karoserije pa dopolnjujejo paleto modelov in ponujajo različice, izračunane na dolgih vožnjah. V pregledanem vozilu so našli uporabnike brez izrazitih minusov. Edina pomanjkljivost je cena. Ni vsakdo bo našel več kot 100 tisoč evrov za nakup tega "čednega".

  Povzetek

  Avtomobil E-razreda je postal eden najboljših v svoji vrsti. Njegove napredne različice združujejo visoko moč, agresivnost in stroškovno učinkovitost. Zahvaljujoč načinom krmiljenja menjalnika lahko voznik izbere način vožnje, odvisno od situacije. Na najvišji ravni je delo oblikovalcev na zunanji zasnovi avtomobila in notranjosti notranjosti. Glede na številne parametre, Mercedes AMG E63 presega svoje konkurente, vključno z vlečnimi, hitrostnimi in dinamičnimi vidiki.

  Sorodne publikacije