Zakaj potrebujete merilnik dnevne svetlobe v Minecraftu: njegova izdelava in uporaba

Oddajnik za dnevno svetlobo pošlje igro rdečega kamna igri Maincraft. Osvetlitev iz virov, ki niso sonce, ne vpliva nanj. Ta enota deluje kot detektor dnevne svetlobe ali kot sončna celica. Odvisno od dneva ali noči bo signal 15 ali nič. Pri 15 blokih senzorskih signalov točno opoldne. V mraku signalizira 5 blokov, z začetkom severa - na nič.

Senzorji lunarne in dnevne svetlobe

Če z desno miškino tipko kliknete senzor, se bo spremenil v lunarni senzor. Zato bo najmočnejši signal, ki ga bo imel tak senzor, ob polnoči - 15. Lahko ga uporabimo za osvetlitev ponoči na dvorišču. Vizualno so te vrste senzorjev drugačne barve: mesečni senzor ima svetilke hladnih modrih cvetov, v nasprotju z dnevno svetlobo s svetilkami toplih bledo rumenih odtenkov.


Zakaj potrebujete merilnik dnevne svetlobe v Minecraftu? Taki bloki se uporabljajo predvsem za dekorativne namene za avtomatsko osvetlitev zunanjih ali notranjih prostorov. Obstaja veliko kompaktnih luči, ki uporabljajo senzorje. Vendar pa njihova izdelava ni najlažja: 1 senzor zahteva 3 kremena iz Nezervirl ("Minecraft" v ruskem - spodnjem svetu), kar je pomembna pomanjkljivost.

Kaj zajema senzor za dnevno svetlobo?

Izdelan je iz:
 • 3 steklenih blokov (izdelanih v peščenjaku);
 • 3 kremena iz Nezera (izkopana v SpodnjemSvet s pomočjo izbire povsod);
 • 3 plošče vseh vrst.
 • V Nozereju ni vira sončne svetlobe, zato bo za to enoto vedno prisoten "enajst" signal. In v državi (z zmajem) signal ne pošlje senzorja. Dnevni in lunarni senzor ne blokira izhodnega signala.


  V katerih primerih potrebujete senzor za dnevno svetlobo?

  Uporablja se za:
 • avtomatsko obratovanje kmetije (kadar se zahteva, da se izvede enkrat dnevno, na primer samodejno pobiranje buč);
 • dobra osvetlitev zunaj prostorov ponoči (lahko naredite celo ulico z lučmi, uličnimi stebrički, opremljeni s svetilko in senzorjem za mesečino);
 • avtomatsko zapiranje železnih vrat z nastopom teme, itd.
 • Razmislite, zakaj v Minecraftu potrebujete merilnik dnevne svetlobe za poenostavitev stroja za samodejno pobiranje buče ali lubenice ali trsa. Če želite to narediti, morate priložiti s ponavljačem naslednji blok rdečega prahu na razdalji 15 in nato položite bati, ki bodo potisnili (zbrali) vaš žetev. Ta preprosta rešitev vam omogoča samodejno pobiranje enkrat na dan.

  Sorodne publikacije