Pnevmatike Michelin Energy XM2: opisi, specifikacije, pregledi

Včasih tuji proizvajalci avtomobilske gume proizvajajo modele, ki so večinoma primerni za delovanje v domačih območjih. Če gre za zimske pnevmatike, potem je to izraženo v ojačani tekalni plasti, dobri prepustnosti globokega snega in zmožnosti za boj proti ledu. Poletni vzorci so opremljeni z lastnostmi Michelinove energije XM2. Ta guma ima številne značilnosti, zaradi katerih je nepogrešljiva v ruskih obrobjih. Dosledno upoštevajte tehnične značilnosti, ki jo razlikujejo od ozadja konkurentov, in bodite pozorni tudi na mnenje voznikov, ki ga že dolgo testirajo na svojih avtomobilih.

Ciljni cilj

Model je bil razvit in predstavljen v prodaji na kompaktnih avtomobilih z nizko porabo, kot so proračunski limuzini, mestni modeli in nekateri minibusi. To dokazuje velikostna mreža, v kateri so na voljo kopije z notranjim premerom od 13 do 16 palcev. Indeksi visoke hitrosti kažejo, da je model Michelin Energy XM2 izdelan z vzdržljivostjo - omejitev hitrosti 190 do 240 kilometrov na uro, kar je dovolj za vse domače ceste.


Glavna značilnost te gume je njena okrepljena konstrukcija. Po mnenju proizvajalca je bila glavna naloga, ki je bila postavljena pred razvijalci, ustvarjanje pnevmatike, ki bi lahko utrpela škodo brez poškodb, ki je posledica prometa na slabi cesti. Ta funkcija se lahko izkaže za zelo dragoceno za voznike, ki jih pogosto potrebujejovožnja po zlomljenih pokrajinskih poteh.

Posebne tehnologije

Kot so pokazali rezultati strokovnega preskušanja, lahko avtomobilska guma francoskega proizvajalca dejansko prenese velike obremenitve. Delno je to mogoče zaradi tehnologije, razvite posebej za ta model. Ime je dobila IRONFlex. Njegovo načelo delovanja je ustvariti dodatno elastičnost v stranskih delih Michelinove energije XM2. Ta učinek je dosežen na eni strani zaradi ojačane vrvi v stranskih delih, na drugi strani pa zaradi povečane elastičnosti konstrukcije same pnevmatike.

Sestavni del te tehnologije je uporaba inovativne Micro-Adaptive spojine. Vključitev le-te v gumijasto zmes je omogočila povečanje elastičnosti, kar je privedlo do možnosti "požiranja" neenakosti, ki se pojavljajo na poti. Če je neenakost prevelika, jo ublažimo z igro celotne zasnove in taka porazdelitev energije udarca ne povzroči poškodb v obliki kile na strani pnevmatike.

Značilnosti dezena tekalne plasti

Ena vzdržljivost za pridobitev pritrditve od voznika očitno ni dovolj. Da bi dinamične in zavorne karakteristike dosegli ustrezno raven, je skupina strokovnjakov razvila poseben vzorec tekalne plasti. Delno spominja na klasično avtocestno postavitev elementov z dvema vzdolžnima robovoma. Vendar pa so modificirani v obliki majhnih dodatnih rež, ki zagotavljajo boljši oprijem na površino ceste pripogojev. Ker so takšne odprtine izdelane v različnih smereh, je pnevmatika dosegla učinkovitejše zaviranje. V skladu s preskusi Michelin Energy XM2 v primerjavi z razpoložljivimi konkurenti se lahko ta model ustavi pri hitrostih do 17 metrov pri hitrosti 60 km /h. Da bi težko obremenili bloke tekalne plasti, ki niso povezani med seboj, zapirali robove spojke, med njimi so majhne gumijaste prečke. Njihova prisotnost se ne ohranja samo v stalnih dinamičnih značilnostih, temveč tudi povečuje splošno togost konstrukcije, kar bistveno zmanjšuje obrabo.

Boj z akvaplaningom

Ne pozabite razvijalcev in pogostih deževij v poletnem času v letu. Da bi guma Michelin Energy XM2 učinkovito delovala na mokrih cestah in lokvah, ima dobro zasnovan drenažni sistem. V primerjavi s prejšnjim modelom je ta pnevmatika dosegla 20% večjo učinkovitost. Zaradi podaljšanih utorov voda čim hitreje odstrani od meja delovnega območja, kar zmanjšuje možnost izgube zaradi akvaplaninga. Stranski učinek te razporeditve utorov je bil zmanjšanje kotalnega upora. Rezultatov ni bilo treba čakati dolgo časa, se je izkazalo v obliki zmanjšanja porabe goriva in zmanjšanja abrazivne obrabe. Šumski učinek drgnjenja gume na asfaltu se je prav tako bistveno zmanjšal, kar je dodatno povečalo udobje pri vožnji.

Pozitivni vidiki modela

Da bi videli pravo slikopri uporabi gume na domačih cestah je treba analizirati preglede Michelinove energije XM2. Vozniki razlikujejo naslednje prednosti tega modela:
 • Visoka stopnja mehkobe. Vadbe, namenjene povečanju elastičnosti, niso zamujale in so pnevmatiki omogočile, da ostane mehka tudi med hladnim vremenom.
 • Nizka raven hrupa. Guma ne moti buzz, in celo s slabo izolacijo hrupa na proračun avtomobila, dolga potovanja ne izgledajo nadležno.
 • Absorbira majhne neenakosti. Vozniki ugotavljajo, da guma Michelin Energy XM2 dobro deluje na spoje in majhne luknje, "jih pogoltne", preden se impulz prenese na vzmetenje.
 • Učinkovito zaviranje. Ne glede na to, ali je cesta suha ali ko dežuje, je zaviranje vedno na višini, guma pa pomaga pri ustavitvi avtomobila takoj v primeru nevarnosti ali v sili.
 • Visoka trdnost in trajnost. Pnevmatika izpolnjuje glavno nalogo, ki ji jo je dodelil proizvajalec, kar v celoti utemeljuje svoj namen. Poškodbe so izjemno redke in zaradi svojih značilnosti lahko Michelin Energy XM2 služi za več deset tisoč kilometrov dokončane obrabe.
 • Kot je razvidno, se je izkazalo, da je model precej uspešen in upravičuje pričakovanja večine voznikov. Vendar pa ima tudi nekatere pomanjkljivosti.

  Nezadovoljstvo, poudarjeno v odzivih

  Glavne pomanjkljivosti vozniki imenujejo slabo vedenje na makadamskih cestah. Glede na ocene Michelin Energy XM2 po dežju na splošno ni priporočljivo, da gredo na primer, saj obstajajo velike možnosti, da bo avto moralpotisnili ven z zdrsom iz lužo. Druga negativna značilnost je precej visoka cena, ki morda ni vedno na račun lastnika proračunskega avtomobila. Vendar se ta pomanjkljivost prekriva z dobro preživetjo in odpornostjo proti obrabi, kar omogoča uporabo pnevmatik precej dlje kot pri ponudnikih konkurentov.

  Sklep

  Ta model je namenjen predvsem tistim, ki želijo več let kupiti nedrseče pnevmatike. Dobro se kaže na zlomljenih cestah, vendar ne ljubi prvih plaščev. Zato je treba skrbno preučiti, kje potekajo dnevne poti. Michelinova energija XM2 je odlična za mestni način, saj z avtomobilom z visoko hitrostjo drži visoko hitrost na tirih. Ima majhen obseg, ki je lahko pomemben za voznike, ki veliko časa porabijo za svoje poklicne dejavnosti.

  Sorodne publikacije