Kako namestiti Watsapp na vaš računalnik?

Aplikacija Winamp je aplikacija za mobilne sporočila, ki omogoča različne izmenjave sporočil in omogoča izmenjavo sporočil po vsem svetu, ne da bi morali plačati za SMS. Prav tako lahko uporabniki izmenjujejo neomejeno število slik, videa in zvoka v korespondenci.

Watsapp je sprva razvil WhatsApp Inc., nato pa je Facebook odkupil določene pravice, razvoj pa je še vedno pod nadzorom ustvarjalcev. Trenutno je storitev trenutno 600 milijonov. Uradni odjemalec WhatsApp je končno postal na voljo za Windows 10 in 8 ter Mac. To pomeni, da lahko uporabniki tega operacijskega sistema zdaj uporabljajo aplikacijo neposredno na zaslonu, ne da bi morali odpreti brskalnik.


To je za mnoge postalo odlična novica, ker je ta različica spletne aplikacije Watsapp za računalnik izboljšana. Je hiter in odziven, za razliko od WhatsApp za brskalnik, vendar še vedno potrebujete aktivno povezavo z internetom na vaši napravi za pošiljanje in prejemanje sporočil /fotografij /videa /zvoka.

Namestitev WhatsAppa na namizje Windows 10

Kako namestiti Watsapp na vaš računalnik? Če vsak dan porabite veliko časa za sedenje za osebnim računalnikom, vam bo morda bila všeč ta različica Messengerja za vaš računalnik, saj lahko berete in pišete sporočila, ne da bi se dotaknili pametnega telefona, pod pogojem, da je povezana tudi z internetom. Če vam je všeč namizje WhatsApp za Windows, sledite spodnjim navodilomga naložite in namestite na Windows 10 v petih minutah.

Namestitev WhatsApp na namizje Windows 10

Ne pozabite, da je program trenutno na voljo samo za 64-bitne ali 64-bitne Windows 10 in 8. Tako za uporabnike, ki uporabljajo 32-bitni (ali x86) Operacijski sistem mora počakati nekaj časa, da uporabi WhatsApp za vaš računalnik. Če želite preveriti vrsto operacijskega sistema Windows 10, si oglejte sistemske lastnosti. Kako poteka postopek namestitve? Najprej morate prenesti namestitveni program Watsapp za vaš računalnik. Obiščite to stran na uradni spletni strani programa in kliknite gumb Prenesi za Windows, da prenesete namestitveno datoteko. Glasnost te datoteke je približno 65 MB.

Ko je namestitvena datoteka na vašem računalniku, dvakrat kliknite nanjo, da zaženete namestitev, da si ogledate zaslon s kodo QR. Zdaj vzemite pametni telefon, zaženite aplikacijo WhatsApp in se prepričajte, da je vaša naprava povezana z internetom. Nato izberite "Nastavitve" (iPhone) ali "Meni" (Windows Mobile in Android), nato pa se pomaknite po spletnem odjemalcu Watsapp, da odprete skener QR kode. S pametnim telefonom skenirajte kodo QR, ki se prikaže na namizju operacijskega sistema Windows 10, in kliknite V redu (da se prepričate, da naprava prejme potrditev skeniranja). To je vse! Aplikacija Watsapp za računalnik bo delovala.
Storitev WhatsApp na vašem telefonu bo poslala skenirane informacije programskim strežnikom, njegova različica na namizju Windows 10 pa bi morala zdajpokaži nedavne objave.

Kaj storiti za uporabnike sistema Windows 7?

Kot je razvidno iz navedenega, je aplikacija WhatsApp končno postala na voljo za Windows in Mac. Uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje sporočil, ne da bi se dotaknili pametnega telefona in ne odprli spletnega brskalnika v računalniku. Ker "Watsapp" za vaš računalnik preprosto odraža, kaj se dogaja v programu na vašem telefonu, morate imeti pametni telefon vklopljen in povezan z internetom za pošiljanje in prejemanje sporočil na računalniku. To je verjetno ena od glavnih slabosti te aplikacije.

Namizna aplikacija WhatsApp za Windows 7

V skladu z uradno Watsapp stranjo za Windsor je aplikacija združljiva z različicami 881 in 10. Skratka, Windows 7 se ne omenja. , program je namenjen samo 64-bitnim "Vidovs 8" in novejšim. V praksi boste najverjetneje prejeli sporočilo »Namestitev ni uspela. Napaka pri namestitvi programa », ko namestite 32-bitni Windows (x86), vendar se v operacijskem sistemu Windows 7 (x64) zagon ne pojavi brez težav.
Če želite namestiti "Watsapp" na računalnik z operacijskim sistemom Windows 7, morate slediti istim navodilom kot v priročniku za OS 10. Aplikacija bo delovala odlično. Upoštevajte, da WhatsApp zahteva, da namestite .NET Framework 4.5 ali novejšo različico. Sistem vas bo prosil, da namestite te storitve, razen če jih najdete na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7. Vendar ne skrbite - lahko prenesete in namestite .NET 4.5 ali novejšo različico iz interneta.v nekaj minutah.

Skratka, uradna različica "Watsapp" za računalnik "Winds-7" se lahko namesti in uporablja brez težav. Vendar pa nekatere funkcije, ki so na voljo v OS 8 in 10, morda ne bodo delovale v Sevenu. Na primer, v programu WhitesApp 10 8 in 8.1 WhatsApp na opravilni vrstici prikaže ikono za obvestila, vendar ta funkcija ni na voljo, če se izvaja v različici 7, saj je operacijski sistem sam ne podpira.

Odstranjevanje aplikacije WhatsApp Desktop iz Windows 10 in 7

Kljub dejstvu, da spletna aplikacija Watsapp ponuja veliko priročnih funkcij za računalnik, za razliko od spletne različice, je dejstvo, da vaš pametni telefon za pošiljanje in prejemanje sporočil na osebnem računalniku. Z drugimi besedami, ne boste mogli pošiljati in sprejemati podatkov iz računalnika, razen če je vaš telefon priključen na omrežje. Mnogi uporabniki, ki so namestili program Watsapp za računalnik v operacijskem sistemu Windows, nato odstranijo, ko se zavedajo dejstva, da aplikacija ni nič drugega kot optimizirana različica spletnega mesta WhatsApp, in je ni mogoče uporabljati brez aktivne povezave z internetom v pametnem telefonu.
Če ugotovite, da storitev za namizje ni zelo uporabna, jo lahko odstranite tako, da sledite enemu od spodaj naštetih načinov.

Method One: odstranite WhatsApp z nastavitvami

"Watsapp" lahko v računalniku z operacijskim sistemom Windows izbrišete na naslednji način. Odprite »Nastavitve«, tako da kliknete ikono na levi strani menija »Start« ali pa hkrati kliknete na logotip Windows in gumb I.Kliknite ikono System, da zaženete program. Kliknite gumb "Programi in komponente", da si ogledate vse nameščene aplikacije v sistemu Windows 10. Poiščite vnos z imenom WhatsApp in ga kliknite, da odprete gumb za brisanje. Kliknite gumb »Izbriši« in ponovno kliknite, ko se prikaže potrditveno pogovorno okno. To vam bo omogočilo, da odstranite Watsapp iz računalnika z operacijskim sistemom Windows 10.

Drugi način: kako odstraniti WhatsApp iz nadzorne plošče

"Watsapp" za vaš računalnik je mogoče tudi izbrisati na drug način. Odprite nadzorno ploščo tako, da jo poiščete v meniju Start ali v opravilni vrstici. Po zagonu spremenite videz majhnih ikon, nato izberite »Aplikacije in komponente«. Poiščite ga v imenu programa Watsapp, z desno tipko miške kliknite njegovo ikono in nato kliknite gumb Izbriši zapis, da program odstranite iz računalnika z operacijskim sistemom Windows 10.

Kaj storiti, če namestitev ni uspela?

Pogosto, ko poskušate prenesti "Watsapp" za vaš računalnik (vključno z ruskim), uporabniki prejmejo sporočilo "Namestitev ni uspela. Pri namestitvi programa je prišlo do napake. " V tem primeru morate za več informacij preveriti dnevnik namestitve. To ni presenetljivo, saj so razvijalci WhatsApp pravkar začeli z namizno različico programa za Windows 10/8 in Mac. Kot vse novo, ima lahko storitev nekaj napak in netočnosti.

Napaka pri namestitvi WhatsApp

Če ste po dvojnem kliku prejeli zgornjo napakoKonfiguracijska datoteka WhatsApp for Windows je najverjetneje posledica dejstva, da poskušate namestiti aplikacijo na 32-bitni ali x86-tip OS 10/8. Ne pozabite, da je "Watsapp" za vaš računalnik brezplačno na voljo le za Windows x64. Namestitvena datoteka WhatsApp trenutno ne podpira 32-bitnega ali x86 tipa OS. Zato morate v primeru take napake najprej preveriti, ali uporabljate 64-bitni OS. Uradno ni podatkov o 32-bitni podpori, vendar se pričakuje, da bo WhatsApp v bližnji prihodnosti izdal združljiv namestitveni program. V praksi noben ponudnik računalniških storitev ne more privoščiti, da bi prezrl 32-bitni ali x86-tip Windows, saj velik odstotek uporabnikov osebnih računalnikov še vedno izvaja te lupine. Če uporabljate 32-bitni Windows 10/8, ne pozabite, da iz njega ne morete neposredno nadgraditi v 64-bitni OS. Opraviti bo treba le novo čisto instalacijo.

Kakšno odločitev je mogoče sprejeti v tem primeru?

Če uporabljate 32-bitni Windows 10/8, lahko za uporabo spletnega brskalnika uporabite uradno različico WhatsApp za uporabo storitve na namizju računalnika. Prav tako ne pozabite, da "Watsapp" za računalnik brez telefona ni na voljo v nobenem primeru prenosa.

Kako uporabljati WhatsApp za Mac?

Že v januarju 2015 je imel Vatsapp svoje različice za uporabnike osebnih računalnikov in računalnike Mac prek spletne strani, ki uporabnikom omogoča prijavo s praktično vseh naprav in dostop do njihovih sporočil. V celoti podpiraGoogle Chrome, Opera in FireFox, vendar ne ponuja uradne podpore tistim, ki uporabljajo Safari (čeprav se dobro izvaja s samo nekaj funkcijami). Ko obiščete WhatsApp z Chrome, Opera ali FireFox, se lahko hitro prijavite s QR kodo in dostopate do vseh klepetov, ki so na voljo na pametnem telefonu. Poleg tega lahko pošiljate in prejemate sporočila, sodelujete v skupinskih klepetih, pošiljate in prejemate glasovne beležke ter celo prejemate sporočila, ko prejmete novo sporočilo. Če dostopate do spletnega mesta prek brskalnika Safari, boste imeli dostop do vseh zgoraj navedenih funkcij, razen za potisna sporočila in glasovne beležke (lahko jih poslušate). Prav tako je treba opozoriti, da morate povezati telefon z internetom za pošiljanje in prejemanje sporočil prek spleta WhatsApp. Storitev je 10. maja 2016 uvedla lastno namizno aplikacijo "Vatsapp" za računalnik (v ruskem in angleškem jeziku). Lahko ga prenesete brezplačno s svojega spletnega mesta in ga zelo enostavno prilagodite. Ko prenesete in povlečete program v mapo Mac, vam bo predstavljena koda QR. Pojdite v telefon, odprite Watsapp in kliknite na tri majhne pike v zgornjem desnem kotu in izberite WhatsApp Web. Zdaj boste v mobilni aplikaciji odprli QR-Scanner, ki vam bo omogočil skeniranje kode na zaslonu Mac. Ko jo optično preberete, boste imeli stike in pogovore WhatsApp, ki bodo neposredno sinhronizirani z namizjem.

Kakouporabljati WhatsApp za Mac?

Vsa sporočila, poslana ali prejeta, so prikazana v telefonu in v Macbooku v realnem času. Če izbrišete pogovor na pametnem telefonu, bo ta izginila iz namizne aplikacije in obratno.

Kako namestiti WhatsApp na Linux?

Kako namestiti WhatsApp na računalnik z Linuxom? Storitev je aplikacija, ki temelji na Androidu, zato boste potrebovali uradno različico KDB (emulator) ali GynuMotion. Šele po tem boste lahko začeli nameščati program v računalnik. Lahko pa dostopate tudi do Watsappa prek spletnih brskalnikov.

Namestite Android WhatsApp Android Emulator

, ki temelji na aplikaciji Android, zato moramo namestiti uradni Android SDK (Android emulator) ali GynuMotion (Android emulator), preden nadaljujete z namestitvijo WhatsApp na vašem sistemu. Android SDK je uradni Android emulator, ki ga je razvil Google za nalaganje aplikacij v sistem Linux. Android SDK se nanaša na 32-bitne knjižnice med izvajanjem, zato jih mora 64-bitni uporabnik namestiti za normalno delovanje, sicer boste ob zagonu naprave prejeli sporočilo o napaki. To naredite tako, da vnesete naslednji ukaz: $ sudo apt-get install ia32-libs Če nimate paketa ia32-libs, namestite alternativo: $ sudo apt-get install libgl1-mesa-dev Poleg tega je Android SDK odvisen od JAVA. Zato priporočamo, da pred nadaljevanjem namestitve emulatorja namestite OpenJDK ali Oracle JAVA. S pomočjo spodnjega ukaza preverite različico jave, ki je nameščena v vašem sistemu: $ java version Prenesite arhiv paketa Android SDK iz uradne strani.Android. Poskrbite, da boste naložili arhiv v imenik /opt, ker je namenjen namestitvi programske opreme tretjih oseb. $ cd /opt $ wget http://dl.google.com/android/android-sdk_r2441-linux.tgz $ sudo tar -zxvf android-sdk_r2441-linux.tgz $ cd /android-sdk-linux /tools $ ./android Ko končate te ukaze, boste videli pojavno okno, ki označuje uspeh prenosa. Tu lahko izberete različico Android SDK, ki jo boste namestili. Naredite izbor in kliknite »Namesti pakete«, da prenesete iz vira. Takoj, ko se postopek začne, si zapomnite element »Get licence« in kliknite »Namesti«. Po končani namestitvi morate dodati novo virtualno napravo - Android Virtual Device (AVD). To naredimo na naslednji način. Kliknite gumb »Ustvari«, če želite v svoj emulator Android dodati nov AVD. Nato izberite "Orodja", da zaženete okno za ustvarjanje navidezne naprave. Izberite želeno konfiguracijo in kliknite V redu. Izberite svojo navidezno napravo (AVD), ki ste jo ustvarili, in kliknite Start. To bo sprožilo zagonske možnosti. Potrebno je nekaj časa, da se naloži. Končno sprejmite Googlov pravilnik o zasebnosti in nato kliknite gumb »Nadaljuj«, če želite napravo uspešno zagnati. Kliknite ikono brskalnika za dostop do interneta.

Kako poteka prenos "Linux"?

Nato morate prenesti aplikacijo iz interneta. Za prenos paketa WhatsApp uporabite naslednji ukaz: $ sudo wget http://www.whatsapp.com/android/current/WhatsApp.apk Kot lahko vidite, se storitev prenese v obliki APK. Uporabi gaNaslednji ukaz za namestitev paketa Android Debug Bridge (adb) za upravljanje (install /UN-install) apk datotek na sistemih Linux: $ sudo apt-get install Android tools-adb Potem lahko v računalnik namestite WhatsAPP. "Linux". Za namestitev programskega paketa v sistem uporabite naslednji ukaz:. $ sudo adb install WhatsApp.apk V tem primeru morate iti na mesto emulatorja naprave Android. To lahko izgleda približno tako: pkg: /data/local/tmp/WhatsApp.apk Ko je namestitev končana, dvokliknite ikono Watsapp (prijavo v računalnik), da konfigurirate storitev. Kliknite gumb Sprejmi in nadaljuj, da sprejmete licenčne pogoje, nato pa se pomaknite naprej za nadaljnjo namestitev. Potrdite kodo države in vnesite telefonsko številko, nato pritisnite OK, da potrdite podatke. Potrditvena koda SMS bo poslana na določeno številko. Po vnosu te kode se namestitev samodejno izklopi. Potem bo Whatsapp zagnal pozdravni zaslon. Kliknite "Nadaljuj", da konfigurirate storitev. Potem morate povabiti prijatelje in začeti uporabljati aplikacijo.

Sorodne publikacije