Operite steklo v avtu - kaj storiti? Praktični nasveti za izkušene voznike

Vsak avtomobilist se je moral soočiti s problemom padanja oken. Mnogi verjamejo, da je to mogoče le v temnem ali vlažnem vremenu. Vendar pa pogosto znojenje stekla v avtu pozimi v suhem vremenu. To še posebej velja za južne regije, kjer je podnebje stalno mokro. Kako premagati to težavo in zakaj se v avtomobilu znojite steklo? Kaj storiti v takšni situaciji in kakšni so vzroki, boste izvedeli v našem današnjem članku.

Zakaj se to dogaja?

Glavni vir te težave v avtomobilu je moker. Poleg tega je lahko ne samo v mokrem vremenu. V kombinaciji z mrzlimi pobočji vlaga kondenzira. Posledica tega so majhne kapljice vode na notranji površini okna in vetrobranskega stekla. To seveda negativno vpliva na prepoznavnost in posledično na prometno varnost.
Pogosto odstranjevanje prekomerne vlage iz kabine poteka z vključitvijo peči ali pihanjem vetrobranskega stekla. Toda to ne daje vedno želenega rezultata. Okna se prej kondenzirajo. Če stroj znojite steklo, so lahko razlogi drugačni. Poglejmo načine, na katere je mogoče rešiti ta problem.

Mats

Za to majhno stvar, mnogi vozniki ne skrbijo. Ampak to je zaradi odeje, ki veliko ljudi tuš steklo v avtu. Kaj storiti v takšni situaciji? To ne pomaga vedno zamenjati te postavke. Z vgradnjo drugih predpražnikov v notranjost avtomobila lahko naletite na kopičenje vode v notranjosti. Morate premagativir problema. Morda je težava v hermetičnem tesnjenju vetrobranskega stekla. Kot rezultat, voda skozi drenažo vstopi v notranjost in na preproge.
Ta težava se pogosto pojavlja v avtomobilih, ki so bili v hudih prometnih nesrečah, kjer je bila geometrija karoserije nepravilno obnovljena ali pa je bilo vetrobransko steklo slabo zamenjano. Naslednja stvar, na katero morate biti pozorni, je radiatorska grub. Na večini sodobnih avtomobilov se nahaja v osrednjem delu armaturne plošče. Hkrati pa lahko na odejah vidite mastne oljne madeže. Včasih imajo določen odtenek - rumeno, rdečo ali modro (odvisno od tega, kateri antifriz je bil uporabljen v sistemu). Če se "voda" nabere na preprogi, ima masten film, to je vsekakor problem pri iztekanju hladilne tekočine. Lastniki domačih avtomobilov, vključno z VAZ 2108-21099, se pogosto srečujejo z njim. Kako doseči tesnost? Potrebno je preveriti stanje odcepnih cevi, ki se napajajo v izmenjevalniku toplote. Če se ohlapno prilegajo, jih zamenjajte. Prisotnost najmanjših razpok v gumijastih šobah govori o njihovi tesnosti. V redkih primerih se radiator sam spremeni (z majhno poškodbo, popravilo je možno s spajkanjem).

Kot lahko vidite, so vgrajeni vlažni predpražniki v notranjosti avtomobila, ki lahko postanejo simptom okvarjenega brusilnika. Če vklopite grelec s polno zmogljivostjo, težava ne bo rešena - zato bo toner tekel še hitreje.

Salonski filter

Tako opremljeni vsi sodobni avtomobili, vključno z domačimi ("Chevrolet Niva" ni izjema).Notranji filter preprečuje vdor prahu in umazanije v vozilo. Proizvajalec svetuje, da jih zamenjate enkrat v 20 tisoč kilometrih. V primeru, da se avto uporablja v ekstremnih pogojih (npr. Pogosta vožnja po makadamskih cestah), je treba ta izraz zmanjšati na 8 tisoč.

Na nekaterih avtomobilih premium, na primer, "Mercedes" razreda S, je nameščen ne-papirni filter, nameščen pa je tudi filter ogljikovega tuljave. Bolje se bori proti onesnaževanju, vendar je njegova cena 10-15-krat višja od normalne. Mimogrede, pravila zamenjave - 50-100 tisoč kilometrov. Kontaminiran salonski filter lahko zmanjša pretok zraka v prezračevalnem sistemu.
Kako to vpliva na kondenzacijo? Vse je zelo preprosto. Zamašeni salonski filter ne zgolj izpusti zraka, temveč tudi proizvaja vlago. Zaradi zaprtega prezračevalnega sistema se voda lahko kopiči v njenih votlinah in povzroča ne samo meglo kozarcev, temveč tudi neprijeten vonj. Če se v avtu znojite steklo, kaj storiti? Praviloma se ta problem odpravi z zamenjavo salonskega filtra z novim. Stroški papirja element je majhen - samo 250-300 rubljev.

Nastavitev in popravilo ogrevalnega in prezračevalnega sistema

Če zamenjava filtra ni pomagala, se lahko prezračevalni sistem nepravilno povzroči zaradi pregrevanja oken. Rezultat tega je, da pretok zraka ne doseže vetrobranskega stekla. Če želite to preveriti, vstavite kos papirja na zračni kanal. Če v vključenem položaju zvok pečice in "ne piha", morate poiskati kraj loma. Pogostocev se samo spušča s sedeža.
Posledično zrak ne piha na steklo, ampak na sredino plošče. Če želite preveriti, morate pogosto popolnoma razstaviti sprednjo ploščo. Tudi ta problem je nagnjen k domačim avtomobilom. Na primer, na "GAZeley" so te cevi narejene iz trde plastike in so nameščene brez kakršnekoli montaže, prekrivanja. Lahko samo odletijo s pristanka na postaji. Zaradi tega se v avtomobilu znojite steklo. Kaj storiti? Preverite stanje cevi.

Odvodne luknje

V jesensko-zimski sezoni se lahko vlaga v kabini nabira ne samo, ko odprete vrata avtomobila. Voda vstopa v in skozi prezračevalno rešetko. Kako se to dogaja? Pod pokrovom v vetrobranskem steklu so odtočne luknje za odstranjevanje vlage in vode. Sčasoma so zamašeni z padlimi listi. Zato se voda ne pojavi navzven in prodre v bližnjo prezračevalno rešetko. Če vprašate, zakaj je steklo oprano v avtomobilu, bodite pozorni na čistost drenažnih lukenj. Na predvečer zime je potrebno preveriti njihovo stanje in ga po potrebi očistiti.

Koristni nasveti

Da bi se čim bolj znebili kondenzacije v oknih, enkrat letno izvedite prezračevanje notranjosti avtomobila. Najbolje je, da to storite v suhem sončnem dnevu. Odprite vrata in prtljažnik avta za en dan. Presežna vlaga izhlapi tudi iz najbolj oddaljenih krajev. Notranjost temeljito posušite, zato se ne boste več spraševali, zakaj se steklo znojaavto Če ste že naleteli na problem gromozan, morate vedeti, kako pravilno odstraniti vlago s površine. Mnogi se soočajo s situacijo: če odstranite vodo iz notranjosti stekla, bo naslednji dan prišlo do močnih razvez. Odstranite jih s klimatsko napravo ali močan pretok zraka ne bo uspel. Ampak to težavo lahko odpravite. Strokovnjaki priporočajo uporabo mikrovlakenskih krp. Njihov videz je predstavljen spodaj.
Kvalitativno čistijo vlago s površine, ne da bi se razvezali. Za najboljši učinek priporočamo, da steklo obrišete diagonalno. Tako boste vedno imeli čisto steklo brez razveze.

Značilnosti pranja

Pomembna točka za tiste, ki uporabljajo visokotlačne čistilnike. Po postopku pustite avto odprt 5 minut, da odstranite odvečno vlago iz tesnil. To še posebej velja v zimskem času. Prav tako temeljito posušite ključavnice na vratih. Za pospešitev postopka lahko uporabite sušilec za lase. V nasprotnem primeru se bodo vrata prilepila na tesnilne mase in jih ne boste mogli odpreti. In če zamrzne in zaklene, potem in ne bo nobene možnosti, da odprete avto. Na vseh pomembnih mestih, kjer so vrata soočena z radirkami, obdelamo kos suhih krp.

Zaključek

Tako smo ugotovili, zakaj potiti steklo v avtu in kako popraviti to situacijo. Če najdete tipične oljne puhove, je to zagotovo problem s toplotnim izmenjevalnikom. V prisotnosti neprijetnega vonja je treba zamenjati salonski filter. No, če voda nima oljne folije in v njej ni vonja, je problemv odtočne odprtine pod pokrovom. Vse te probleme je mogoče rešiti z lastnimi rokami.

Sorodne publikacije