OS skrivnosti, ali Kako spremeniti Windows 7 uporabnika

Če se na osebnem računalniku izvaja več uporabnikov, Windows omogoča ustvarjanje več računov. To je zelo priročno in praktično. Vendar pa lahko povzroči nekaj težav. Dejstvo je, da skrbniki pri nameščanju operacijskega sistema ne poznajo imen prihodnjih uporabnikov, zadnje pa, da konfigurirajo svoje delovno mesto, morajo razumeti, kako spremeniti svoj račun, kako nastaviti ali spremeniti svojo osebno dostopno kodo do svojega uporabnika, in nekatere druge podrobnosti o konfiguraciji operacijskega sistema.

Kako spremeniti uporabnika v operacijskem sistemu Windows 7

To je verjetno ena izmed najpreprostejših nalog, s katero se lahko ukvarjajo najbolj izkušeni uporabniki. Toda tudi ona ima več rešitev. Oglejmo si vse možne možnosti, kako spremeniti uporabnika v sistemu Windows 7.

Prvi in ​​najpogostejši način je, da odprete meni »Start« in v spustnem meniju izberete možnost »Spremeni uporabnika«, tako da se premikate nad puščico poleg možnosti »Izklop«. Druga možnost je kombinacija hotkeys. Če želite hitro spremeniti uporabnika, je dovolj, da na tipkovnici pritisnete CTRL + ALT + DEL ali WIN + L istočasno. V prvem primeru se prikaže zaslon s seznamom možnih opravil, v drugem primeru pa z neposrednim preklopom na uporabniški zaslon. Tretji in najbolj redek način, kot v Windows 7, da spremenite uporabnika, je bližnjica na namizju. Malo odstopajoč od teme, želim povedati, da za vse, kar se dogaja v OS, ustrezajo različnim izvršljivim ali tako imenovanim pripomočkom. Torej, zaPreklop na uporabniški zaslon WindowsVista ustreza datoteki tsdiscon.exe, ki se nahaja na C: WindowsSystem32. Zdaj morate na namizju ustvariti bližnjico, jo poimenovati kot uporabniku prijazno in v nastavitvah podajte pot do zgornjega orodja.

Kako spremeniti uporabniško ime v sistemu Windows 7

Še ena težava, s katero se lahko srečuje skoraj vsak uporabnik. Pomaga spremeniti standardno ime računa USER v nekaj bolj sladkega in osebnega. In to je dobro, če je uporabnik izkušen. In kaj storiti tistemu, ki je pred kratkim zapustil računalnik in ni popolnoma seznanjen z OS? Uporabniško ime v operacijskem sistemu Windows 7 lahko spremenite na dva načina.

Torej je pot prvi. Če želite spremeniti svoje uporabniško ime, morate narediti naslednje:
 • Pojdite v meni Start;
 • pojdite na razdelek "Nadzorna plošča";
 • Nato izberite "Uporabniški računi".
 • Zdaj uporabite orodje "Spremeni ime računa", naredite potrebne spremembe in jih shranite. Druga metoda je zamudnejša, vendar odpravlja nekatere težave, ki se lahko pojavijo pri namestitvi programov v angleškem jeziku ali pri registraciji računalnika na spletu. Za izvedbo z uporabo kombinacije CTRL + R se pokliče vrstica Run. Vnesite ga in potrdite ukaz commandpasswords2, ki odpre okno z računi. Nato izberite želeni vnos in kliknite gumb "Lastnosti". Sedaj lahko naredite spremembe in kliknete gumb "Uporabi". Ostaja samo, da ponovno zaženete računalnik, da spremenite nastavitvezačel veljati.

  Varnost računa

  Varnost podatkov je eden od pomembnih dejavnikov. Če ga želite zagotoviti, morate nastaviti geslo za dostop do računa. Če govorite pošteno, prvi sistemski administratorji bodisi ustvarijo račun sploh brez gesla, ali uvedejo banalno "123456". Kaj storiti v takšnih primerih in kako spremeniti uporabniško geslo v operacijskem sistemu Windows 7? Odgovor na to vprašanje je preprost.
  Če želite nastaviti ali spremeniti trenutno geslo, ponovite korake 1-3, ki so opisani v prvem načinu spreminjanja uporabniškega imena. Če geslo ni nastavljeno, bo sistem ponudil, da ga ustvari, kot pravijo, iz nič, kar dokazuje postavka »Ustvari geslo računa«. V primeru že nameščenega gesla bo OS ponudil, da ga spremeni (tukaj je treba jasno razumeti, da bo stara koda potrebna). Potem morate shraniti spremembe.

  Nekatere razlik pri nastavitvi uporabniškega profila

  Nekateri programi lahko zaradi uporabe cirilice v imenu uporabnikove mape namestijo napako, kjer je treba namestiti del programske opreme, ki jo želite namestiti. Edini pravilen izhod iz te situacije je sprememba imena mape uporabnika z latinščino. Torej, poglejmo, kako spremeniti ime mape uporabnika v operacijskem sistemu Windows 7. Najprej morate spremeniti ime mape uporabnika, tako da pokličete kontekstni meni (z desno tipko miške kliknite izbrani predmet). To mapo najdete v meniju C: Uporabniki.
  Naslednji korak je sprememba registra OS. Za to kombinacijo tipk WIN + Rpokličite okno Zaženi, vnesite regedit tam. Po izvršitvi tega ukaza se odpre urejevalnik, kjer po iskanju poiščete vejo ProfileList. V eni veji S-1-5-21 odprite datoteko registra ProfileImagePath, katere vrednost je ime stare mape, uredite ta vnos in potrdite spremembe. Če povzamem, bi rad povedal, da z obvladovanjem zgoraj opisanega materiala in njegovo uporabo v praksi, bo tudi nov uporabnik našel odgovor na vprašanje, kako spremeniti uporabnika v operacijskem sistemu Windows 7 in brez težav konfigurira svoj račun za svoje potrebe.

  Sorodne publikacije