Mercedes 221: Pregled modela in ocene

Izvršni organ "Mercedes" S-Class je priljubljen po vsem svetu. Že več desetletij, od predvojnih časov, so ti stroji standard slog in kakovosti. Vsaka generacija S-razreda je zanimiva na svoj način. Toda rad bi omenil peto. Njegov predstavnik je Mercedes "221".

Videz

Ta avto privlači izgled magneta. V prometnem toku ga ni mogoče prezreti. Najprej želim omeniti impresivne dimenzije. Standardna izvedba doseže 5096 mm, dolžina modela na povečani medosni razdalji pa 5226 mm. Širina ob istem času je 2120 mm, višina pa 1485 mm, medosna razdalja pa je impresivna. Je od 3035 do 3165 mm (odvisno od dolžine modela). Zaradi teh dimenzij je avtomobil videti zelo dinamičen in hiter.

Mercedes-Benz limuzina ima posebno zasnovo. Po njegovi podobi so podobnosti z elitno limuzino Maybach W240 in nekoliko retro stylingom (zlasti velikimi kolesnimi loki) jasno sledene. Kasnejši modeli so prejeli LED optiko, sodobne priključke izpušne cevi in ​​trdi sprednji odbijač. Vse ostalo je ostalo nespremenjeno, vključno z lastniško rešetko hladilnika.

Salon

V notranjosti "Mercedes 221" izgleda manj razkošno kot zunaj. V zaključku so uporabili naravno visoko kakovostno usnje, dragocene vrste lesa, svetleč krom in aluminij. Vsi elementi notranjosti se popolnoma ujemajo. In kar je pomembno, notranjost je zelo prostorna. V primerjavi zPredhodnik, ki je bil model W220, se je bolj pojavil v kabini. In vse zaradi povečanja velikosti. V avtomobilu "Mercedes 221" je telo postalo širše, daljše in višje, dodal je prostor v nogah, kolenih in nad glavami potnikov. Posebna pozornost si zasluži vozniški sedež, ki je ergonomsko premišljen o malenkosti. Na široki armaturni plošči je veliko število kontrol in zabave, vse pa so nameščene tako, da ni vtisa preobremenitve in nepotrebne redundance. Vse je na dosegu roke - tipke za nadzor klime in navigacijo, TV-sprejemnik, DVD /CD izmenjevalnik, radio, multimedijski sistem, elektronski zaslon (ki je nadomestil analogni merilnik hitrosti) in barvni funkcionalni zaslon.

Avtomobilisti o notranjosti

Ljudje s takšno limuzino kot Mercedes 221, pregledi ostanejo le pozitivni. Posebne pohvale dajejo sedeži, kar ni presenetljivo, ker so opremljeni z električnimi nastavitvami in izrazito lumbalno podporo. Toda mnogi so se odločili, da bodo naročili luksuzne multi-stole s funkcijo prezračevanja, ogrevanja in masaže. In niso obžalovali. Poleg tega imajo ti stoli še eno koristno funkcijo. Njihova naslonjala in vzglavniki se samodejno prilagodijo trenutnim razmeram na cesti - to zagotavlja najbolj udobno stransko podporo. Hitrost in intenzivnost masaže lahko prilagodite. To je sistem COMAND.

Motorji

Linija pogonskih enot vModeli Mercedes 220 so bili različni. Najšibkejši bencinski motor je bil nameščen pod pokrovom limuzine S300. To je bil 3-litrski 231-konjski agregat. Najmočnejši motor se lahko pohvali z različico S65, ki jo je izdelal ugledni tuning studio AMG. To je bil 6-litrski V12, ki je razvil 612 "konjev". Moč je impresivna in poraba goriva. Pri 100 "mestnih" kilometrih ta motor doseže 23-24 litrov bencina. Na cesti - 10 litrov.
Mimogrede, ponujena je bila tudi hibridna različica, znana kot S400. V tem modelu je bil tandem z 279 močnim bencinskim motorjem električni motor, ki je izdelal 20 litrov. z Tudi pod pokrovom avtomobilov Mercedes S 221 so vgrajene dizelske enote. Najslabši je bil 21-litrski motor z 204 konjskimi močmi, opremljen s S250. Najmočnejša dizelska različica je bila S450. Pod njegovim pokrovom je bil nameščen 320-močni 4-litrski bitu-turbinski motor V8. Mimogrede, kljub trdni moči, avtomobili s takim motorjem ne porabijo veliko dizelskega goriva. 13 litrov na 100 "mestnih" kilometrov, ob poti pa manj kot 7 litrov.

Tehnične značilnosti

Avtomobili W221 so bili opremljeni z zanesljivim vzmetenjem AIRMATIC. Mnogi so naročili tudi aktivni sistem vodenja telesa. In to je bila prava odločitev. Ta funkcija v dobesednem pomenu besede dokazuje stopnjo obvladljivosti do popolnosti. Zaradi tega je raven avtomobila ostala nespremenjena, tudi pri najostrejših in najhitrejših obratih. In užitek, ki je dal in okretnost, ni mogoče primerjati z ničemer. Plus je bil prijeten bonus - priložnostsamostojno nastavite razdaljo z enim gumbom.


Kaj lahko rečemo o prenosih? Modeli, pod katerimi so stali motorji, ki niso tipa V12, so združeni "avtomatski" 7G-Tronic. Vsi drugi so bili opremljeni s 5-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Na različicah od S350 do S500 pa 7G-Tronic Sport. Na tej kontrolni točki je bila lupina v obliki majhne ročice, po pritisku na katero je aktivirala funkcijo DIRECT SELECT, ki je elektronsko.

Varnost

To je verjetno ena od najpomembnejših odtenkov, ki jih je treba upoštevati pri nakupu avtomobila. Vendar, če govorimo o "Mercedes 221", fotografijo, ki je navedena zgoraj, ne morete skrbeti za varnost. V tem avtu je na ravni. Model je opremljen s sistemom Brake Assist PLUS, ki analizira stanje cest z radarjem in opozarja voznika na približevanje vozil. Če nenadoma pride do nenačrtovane situacije, ko se morate močno ustaviti, pride do samodejnega zaviranja v sili. Ker je sistem pomoči pri zaviranju PLUS izračunal vse in pripravil avto za preprečevanje trkov.
Možnost PRE-SAFE je ustvarjena za varnost potnikov. Če je verjetnost nesreče visoka, sistem samodejno napne varnostne pasove in predhodno napihne blazine za nadaljnji hiter odziv. Druga varnostna funkcija je vgrajena v stranska okna. Če obstaja nevarnost nesreče, se samodejno zapre. Na voljo je tudi Stop & amp; Pojdi, ki drži avto na zadostni razdalji pred naslednjim avtomobilom. Vendar je treba posebno pozornost nameniti neobveznemu paketu pomoči pri parkiranju, vki vključuje radarske senzorje, ki so močnejši od ultrazvočnih senzorjev. S takšnim "pomočnikom" nazaj in poskusom vgradnje v žep ne bo prineslo nobenih težav.

Lastniki opreme

Koristi vsakega od zgoraj navedenih sistemov so seveda v njihovih odgovorih opisali ljudje, ki imajo takšno vozilo kot "Mercedes 221". S-razred je bonus, zato ni presenetljivo, da so stroji, ki mu pripadajo, na zalogi z vsem, kar lahko. Posebno pozornost posvečamo voznikom z možnostjo Adaptive Highbeam Assist. Zahvaljujoč temu se svetlobni žarek v primeru pojava koles avtomobilov avtomatsko zmanjša, kar pomeni, da ga ni treba spreminjati, da ne bi zaslepili drugih voznikov. Veliko drugih je kot kazalnik na stranskih ogledalih, ki se aktivira, ko Mercedes vstopi v "slepo cono". Koristna možnost je pomoč za vzdrževanje voznega pasu, ki drži avto v voznem pasu. Ljubitelji visoke hitrosti so cenili funkcijo Speed ​​Limit Assist, zaradi katere stroj prepozna znake stop. In ljudje, ki so v vsakdanjem življenju zelo utrujeni, vedno upoštevajo tehnologijo nadzora utrujenosti v svojih pregledih. Kaj naj rečem o sistemu nočnega vida, stabilizaciji bočnega vetra in možnosti prepoznavanja pešcev.

Nedvomno udobje

To je tisto, kar se lahko Mercedes v celoti meri. Razred S vključuje modele, zasnovane za užitek med vožnjo. Mercedes-Benz W221 ni izjema. Popolnoma električni paket, občutljiv volan, elektronska parkirna zavora, brisalci s senzorji, avtomatskiklimatska naprava z ogljikovimi filtri, samozapiralo prtljažnika in vrata - to je le majhen seznam opreme, ki je opremljena z modelom. Obstaja tudi pomočnik, ki opozarja na zmanjšan tlak v pnevmatikah, enostavno pristajanje v nastavljivem volanskem stebru, kamero za vzvratno vožnjo, izbirni elektronski ključ, paket osvetlitve vrat, prostor na stopalu in plošči ter še veliko več. Popoln seznam opreme ne bo zavzel niti ene strani, ampak tudi ta kratek seznam je dovolj za razumevanje, zakaj je W221 tako priljubljen za avtomobilske navdušence.

Zaključek

Mercedes-Benz W221 je luksuzni avto. Proizvodnja tega modela je bila dokončana pred štirimi leti, vendar lahko do sedaj presega svoje značilnosti in opremo s številnimi sodobnimi stroji. Ta avto nima praktično nobenih slabosti in ljudje, ki jih imajo v lasti, puščajo le pozitivne komentarje. Mnogi so še vedno obsedeni s sanjami o nakupu takšnega Mercedesa. Vendar pa se lahko izvaja. Stane veliko manj kot vrhunski športni avtomobili. Model 2013 je v odličnem stanju, z 435 konjskimi močmi pri polni hitrosti, bo stala približno 3 milijone rubljev.

Sorodne publikacije