Sven MA-332: funkcije, fotografije in ocene

V svetu računalniškega zvoka obstaja veliko podjetij, ki poskušajo potencialnemu kupcu prodati namerno slabo kakovosten izdelek. Akustični sistemi takšnega načrta ne ustrezajo visokemu standardu Hi-FI. Večina teh izdelkov spominja na še en zelo običajen visokotehnološki standard. In to je značilnost sodobnega sveta. Tudi pri poceni plastičnih "vrče", brezvestnih proizvajalci so vika napisati "moč 120 W". Čeprav je celo nepripravljena in ne razume ničesar v zvoku osebe, je jasno, da je prava moč takih "zvočnikov" - 2-3 vatov. Komu želijo zavajati proizvodna podjetja? Kljub temu pa takšna tehnika najde svojega kupca, ker so ljudje v zvočnih zadevah elementarno nepismeni. Vendar pa obstaja en proizvajalec, ki je precej pošten s potrošniki. To je podjetje SVEN. Razmislili bomo o akustičnem sistemu SVEN MA-332, ki je ravno visok standard Hi-Fi.


Nekaj ​​o podjetju

Podjetje SVEN je bilo ustanovljeno že v časih nekdanje ZSSR. Sčasoma se je blagovna znamka preselila na Finsko. In zdaj se šteje, da je proizvajalec finski. Vendar pa se vsi izdelki proizvajajo v tovarnah na Kitajskem in v Koreji. Za tehniko je značilna odlična kakovost, vendar brez dodatnih značilnosti. To ni presenetljivo, saj je blagovna znamka postavljena kot proračun. Vendar je glavna funkcija naprav zelo dobro realizirana. Podjetje je znano po svojih začetnih akustičnih sistemih z visokokakovostnim zvokom. Od teh AS-jev je odvisno, ali vključujejo zvočnike SVEN MA-332.


Proizvodnja tega proizvajalcaZelo priljubljen v Rusiji in državah SND. Ljubezen do kupcev je razložena z nizkimi cenami in sprejemljivo kakovostjo. V ozadju svojih najbližjih tekmecev, SVEN izgleda dostojno, saj nobeden od njih ne ponuja tako kakovostnih sistemov za zabaven denar. Izdelki podjetja so na trgu sprejeli proračunsko nišo in nikomur ne bodo dali tega mesta. Poglejmo akustični sistem vstopnega nivoja SVEN MA-332. Pregled se začne.

Pozicioniranje

Akustični sistem SVEN MA-332 se nanaša na proračunske rešitve z izboljšanim zvokom. To niso poceni "pishkahki", ne pa polne akustike segmenta s srednjimi cenami. Pred nami se soočamo s "kompromisom". In moram reči, da je takšna odločitev zelo priljubljena. Ni vsakdo je pripravljen dati kup denarja za srednje ravni AU, ampak porabiti nekaj denarja za dober zvok je povsem izvedljivo za skoraj vsakogar. Zato so izdelki SVEN tako priljubljeni v Rusiji in državah SND. Razvijalcem je uspelo najti "zlato sredino" in jo pravilno uporabiti, za kar čast in pohvale.

Vsebina pakiranja

Akustika se dostavlja v nevsiljivi embalaži iz recikliranega kartona. Komplet vsebuje več vrst povezovalnih žic, samih stolpcev, uporabniškega priročnika (v ruščini), garancijskih kartic in zaščitnih mrež za zvočnike. Brez trikov, kot je daljinski upravljalnik. Vse je zelo preprosto. V tem sklopu želi podjetje poudariti proračun akustičnega sistema SVEN MA-332.
Opozoriti je treba na žice. Te so veliko višje kakovosti od tistih, ki so običajno opremljene z računalniškimi zvočniki. Ena žicas priključki "tulipan" (RCA) za povezavo pasivnega zvočnika z aktivnim. In en standard "tulipani - mini-jack" (RCA-35) za povezavo z računalnikom. Visokokakovostno ožičenje neposredno vpliva na kakovost poslanega signala. Zato je smiselno upati, da bo zvok lep SVEN MA-332. Ni treba končati.

Videz in oblikovanje

Videz sistema zvočnikov uporabniku ne pokvari oblikovalske izdelave. Vse je strogo v skladu s klasičnimi kanoni. Ohišje je izdelano iz MDF debelejše od centimetra. In to pomeni, da so akustične lastnosti zvočnikov na dostojni ravni. Kolona vsebuje tri difuzorje, ki so zelo bizarni. In visokofrekvenčna glava je narejena iz tkanine in ne iz plastike, kot pri mladih modelih. To dodaja visoke frekvence "živahnosti". Zvok visokih frekvenc je vsekakor prijeten.
Na zadnji strani aktivnega zvočnika sta ojačevalnik in nadzorna plošča. To, seveda, ni zelo priročno, vendar bi lokacija krmilne enote na sprednji ali zgornji strani pokvarila videz SVEN MA-332. Krmilna enota ima gumb za vklop in tri regulatorje (glasnost, ton in bas). Standardne nastavitve so povsem dovolj za kakovostno predvajanje. Tudi na hrbtni strani so RCA priključki za priključitev aktivnega subwooferja (za tiste, ki imajo bas). Barva ohišja kolone je oblikovana pod svetlim drevesom. Elegantna in lepa. Na voljo so tudi možnosti v črni barvi.

Tehnične značilnosti

Obrnimo se na najbolj zanimiv del zgodbe o akustičnem sistemu SVEN-MA 332. Značilnosti so samokar omogoča razumevanje, kako dobra je akustika. Odpornost zvočnikov je 8 ohmov. Frekvenčno območje se giblje od 30 Hz do 20 000 Hz. To je standardno za vse govornike te ravni. Zahtevana izhodna moč (RMS) je 60 vatov. Je veliko tega? Recimo, da je dovolj za domačo uporabo. Odlično bo vodilo akustiko in majhno zabavo. Razmerje signal in šum je 75 dB.
Kot vidimo, so lastnosti precej standardne, vendar sistem zveni odlično. To je zasluga visokokakovostnih povezovalnih žic. Če na te zvočnike pritrdite kable profesionalne kakovosti, bo zvok še boljši. Stikala za ton, bas in ton spreminjajo vrednost za plus ali minus 10 decibelov. To so tudi standardni parametri. Toda zvok je res lep. Pri tem je imela pomembno vlogo tudi kakovostno telo akustičnega sistema SVEN MA-332.

Ocene lastnikov

Kakšen je pregled brez povratnih informacij? To je zelo pomemben del, saj jim pomaga bolje razumeti, kako se izdelek dejansko obnaša. O akustičnem sistemu so na voljo tudi pregledi SVEN MA-332. Razlikujejo se od pozitivnega do močno nezadovoljnega. Toda preden se preklopi na njihovo razčlenjevanje, bi morali razumeti, da imamo proračunski zvočniški sistem, ki ne more zagotoviti zvoka Hi-End. Zato se delovnih mest nezadovoljnih kakovosti ne bi smela jemati resno. Vedeli so, da kupujejo.

Pozitivne povratne informacije

Njihova večina. Novo zgrajeni lastniki SVEN MA-332 označujejo odlično kakovost zvoka na dokaj kompaktni velikosti. Mnogi se veselijo visokih in srednjih frekvenc (kar ni čudno,ob upoštevanju posebnosti stolpcev). Večina trpi tudi zaradi nizkih frekvenc. Uporabniki pohvalijo leseno ohišje (čeprav je v resnici iz MDF), ob tem pa opozarjamo, da je zaradi njega mogoče dobiti dober zvok. Vendar pa prisotnost visoko kakovostnih povezovalnih žic, so jih nekako zanemarili. Toda to je najpomembnejši del vsake akustike. Lastniki kljub temu opozarjajo na dobro integracijo zvočnikov z osebnimi računalniki in prenosniki. Nekateri "obrtniki" so celo povezali ta sistem zvočnikov z visokokakovostnim sprejemnikom. Dobili so popoln Hi-Fi. Čeprav vgrajeni ojačevalnik zagotavlja skoraj enak zvok.

Negativni odzivi

Seveda jih je malo, vendar so. Zato jih je treba računati. Najpogostejši razlog za pritožbe na ta akustični sistem je lokacija nadzorne plošče na zadnji steni. Ja, ni zelo priročno. Toda videz ni bil poškodovan. Za slikovne stolpce je to najpomembnejše. Obstajajo tudi pritožbe glede povečanja stolpca. Toda taki pregledi. V veliki večini lastnikov je s tem vse v redu. Torej je tu misel o prisotnosti tovarniške napake. To se zgodi. To so najpogostejši vzroki za pritožbe. Druge negativne ocene ne zaslužijo pozornosti. Nekateri se pritožujejo nad premalo močnim basom. Odgovor je naslednji: ni subwoofer. Želite globok bas - kupite ločeno aktivno podmornico in se povežite z akustiko. SVEN MA-332 podpira to možnost.

Izboljšanje

Ali je mogoče zvočnike SVEN MA-332 izboljšati? Da. Ampak za to morate imeti določene spretnosti v radijski elektroniki.Dejstvo je, da vgrajeni ojačevalnik uporablja preproste elektrolite. Točno tako kot v računalniku "pishchalk" na najnižji ravni. Zamenjava teh elektrolitov je tako sposobna zagotoviti bolj kakovosten zvok. Izkazalo se je, da so taki univerzali lahko SVEN MA-332 stolpci. Popolnoma jih je mogoče dokončati z lastnimi rokami, če lahko uporabljate spajkalnik in poznate osnove radijske naprave.
Da bi zagotovili še boljši zvok skupaj z zamenjavo elektrolitov, je mogoče zamenjati povezovalne žice. Zamenjava kablov s profesionalnimi rešitvami bo še bolj vplivala na zvok. In ušesa bodo opazno "neoborožena". Ampak tu boste spet potrebovali poznavanje osnov radia, saj boste morali vtakniti RCA konektorje. Kaj pa ne boste storili zaradi visoke kakovosti Hi-Fi zvoka?

Popravilo

Če so nekateri deli zvočnikov neurejeni, potem obstajata dva izhoda: poskusite popraviti sami ali ga dati strokovnjakom. Konstrukcijo SVEN MA-332 lahko izvedete z lastnimi rokami, vendar previdno. Vse je odvisno od tega, katera komponenta je neuspešna. Če gre za elektrolite ali kondenzatorje, jih lahko spremenite sami. Ampak, če "nekaj" je zajeto bolj resno, potem brez obiska serviserjev ne more storiti brez. Vendar pa tudi popravila v delavnici ne bodo obremenila nepredvidljivih stroškov, saj se komponente uporabljajo v stolpcih.

Povzetek

Akustični sistem SVEN MA-332 je odličen za domačo uporabo. Odlično deluje tako s filmi kot z glasbo. Če nekdo ne sliši zvoka, potemlahko kupite dodatni aktivni subwoofer ali spremenite elektrolite v vgrajenem ojačevalniku. Toda izboljšanje ni potrebno, saj sistem zagotavlja visokokakovosten zvok tudi pri standardnih nastavitvah. In če pogledate ceno teh stolpcev, potem zaključek predlaga sam. Definitivno vredno. Ne bom obžaloval. Tekmovalci so vse ali dražji ali slabše kakovosti.

Sorodne publikacije