V operacijskem sistemu Windows 10 ni bilo mogoče zahtevati deskriptorja naprave USB: vzroki in načini odstranitve

Verjetno so vsi uporabniki tako ali drugače soočeni s situacijami, ko je najpogostejši flash pogon vstavljen v računalnik ali prenosni računalnik in sistem opazi, da naprava USB za Windows ni prepoznana. Kakšen je razlog za takšno obnašanje sistema, navadni uporabniki verjetno ne bodo uganili. Zato se predlaga, da se preučijo vzroki za takšno neuspeh in najpreprostejši načini za njegovo odpravo. Na splošno obstaja nekaj osnovnih tehnik programske opreme, vendar so čim bolj učinkovite. Pri predložitvi gradiva bodo v primeru okvare upoštevani nekateri vidiki, povezani s fizikalnimi metodami korekcije.


Napačna poizvedba deskriptorja naprave USB Windows 10: kaj je razlog?

Ko se pojavi sporočilo, je nemogoče takoj reči, kaj bi lahko povzročilo takšno neuspeh. Če greste iz uradnega tehničnega opisa težave s sistemom za pomoč sistema Windows, specifikacija pojasnjuje, da je glavna težava prekinitev fizične povezave naprave z računalnikom ali prenosnim računalnikom. To je deloma res, vendar ne vedno.
Okvara zahteve deskriptorja naprave (koda 43 v lastnostih strojne opreme v upravitelju naprav) se lahko pojavi tudi zaradi pomanjkanja ali staranja gonilnikov, ne pa tudi naprave in ustreznih krmilnikov USB. Poleg tega igrajo vlogo parametri varčevanja z energijo. Nazadnje je treba omeniti čisto fizično škodo ali onesnaženje pristanišča. V takemZa rešitev problema lahko uporabite več rešitev.


Deskriptor neuspešne poizvedovalne naprave: kako najprej popraviti, kaj storiti?

Priporočljivo je, da preverite vrata in napravo priključite na kontaminacijo ali oksidacijo. Po potrebi očistite. Če je vse v redu, poskusite napravo vklopiti v druga vrata. Morda je tista, na katero je bila vzpostavljena primarna povezava, preprosto napačna. Nekateri strokovnjaki trdijo, da se neuspeh naprave USB v oknu 10 na zahtevo pojavi zaradi preostale statične elektrike. Težavo lahko odpravite na naslednji način. Na začetku se prek menija Start izvede standardna zaustavitev, s pritiskom na tipko Shift, ki se bo popolnoma izklopila. Nato računalnik ali prenosni računalnik popolnoma izklopite, tako da izvlečete napajalni kabel iz zidne vtičnice. Po nekaj sekundah pritisnete gumb za vklop (natanko takrat, ko je napajanje izklopljeno). Po določenem času lahko računalnik znova vklopite in po zagonu operacijskega sistema ponovno poskusite povezati težavo. Malo upanja, vendar je še vedno. Včasih, saj povratne informacije uporabnikov na različnih spletnih forumih kažejo, da pomaga tudi najpogostejši ponovni zagon. Predvidevati moramo, da so težave nastale izključno s kratkotrajnimi kršitvami pri delovanju samega operacijskega sistema, vendar vsi navedeni razlogi nimajo neposredne povezave z njimi. Vendar pa se vrnimo k praktičnim ukrepom.

Vprašanjeponovna namestitev in posodabljanje gonilnikov krmilnikov in čipov

Kot kaže praksa, se ponavadi neuspeh zahteve deskriptorja za napravo USB v sistemu Windows 10 pojavi zaradi težav z nameščenimi krmilniki gonilnikov.
Da bi popravili situacijo, morate poklicati "Upravitelja naprav" in paziti na komponente, navedene na zgornji sliki. Dejstvo, da so lahko iste naprave več, je normalno.
Za vsako komponento v meniju PCM morate izbrati točko posodobitve gonilnika (lahko uporabite tudi razdelek z lastnostmi na zavihku gonilnik) in nastavite iskanje na lokalnem računalniku, nato pa izberite gonilnik iz že nameščenih naprav, poleg tega, da je prikazal samo združljive naprave . Če ti postopki ne zagotavljajo ustreznega učinka, lahko v operacijskem sistemu Windows 10 preizkusite gonilnike, ki ste jih namestili pri nadgradnji sprememb, da namestite poseben gonilnik krmilnika USB 3.0 iz Intela. Takšne situacije so bile zaznane že od začetka distribucije prvega posodobitvenega paketa Osnovne posodobitve obletnice spremembe in so se nadaljevale v naslednjih dveh posodobitvah sistema. Zakaj se sistem obnaša na ta način, ko nadgradi (namesti lastne gonilnike nad obstoječe, glede na to, da so zastareli), ni znano, vendar ostaja dejstvo. Če deskriptor naprave USB ponovno ne uspe v operacijskem sistemu Windows 10, lahko uporabite posebno programsko opremo za samodejno iskanje, posodobitev in namestitev najnovejših različic programske opreme, kot je Driver Booster. Takšni soProgrami se prenesejo iz internetnih virov razvijalcev in proizvajalcev opreme, namestijo v sistem. Kot je jasno, je prisotnost aktivne internetne povezave predpogoj. Skupaj s posodobitvami, gonilniki glavnega čipov, ki bodo uporabniku odvzeli potrebo po njihovi ročni namestitvi po prenosu s strani proizvajalca matične plošče.

Možnosti varčevanja z energijo

Še ena situacija, ki je povezana z zahtevo, da se naprava USB obravnava z zahtevo v deskriptorju Windows 10, je, da naprava ni prepoznana samo zaradi napačne nastavitve načina varčevanja z energijo (v v tem primeru so krmilniki in USB vozlišča odklopljeni).
Popravek je naslednji: V upravitelju naprav prek PCM-ja na komponenti pojdite na lastnosti na zavihku z nastavitvami porabe, počistite vrstico, da izklopite napravo za varčevanje z energijo in shranite spremembe.

Kratek povzetek

Tukaj gre samo za odpravljanje težav s povezovanjem naprav USB, če jih sistem ne prepozna. Načeloma, če ne upoštevate fizičnega onesnaženja in poškodb, je priporočljivo, da začnete reševanje problemov prav iz ponovne namestitve ali posodabljanja gonilnikov. V večini primerov je to najučinkovitejša rešitev. Pri izbiri gonilnika, opisanega v razdelku za nadgradnjo, vam ni treba zaupati iskanju programske opreme operacijskega sistema. Če imate program DriverPack Solution s podaljšano bazo podatkov o gonilnikih,lahko ga zapišete na izmenljiv medij, ga zaženete z njega, s pomočjo katerega namestite potrebne gonilnike. Uporabite ga je lahko tudi po namestitvi na trdi disk računalnika. Mimogrede, uporabna bo za namestitev posodobljenih gonilnikov, saj deluje na enak način kot aplikacija gonilnika gonilnika.

Sorodne publikacije