BMW E36: ​​fotografije, recenzije, specifikacije, značilnosti avtomobila in ocene

Nemški avtomobili so znani vsem. Mnogi menijo, da je to standard kakovosti in zanesljivosti. Toda nemške avtomobile poganjajo tudi močni motorji. Eden takih avtomobilov je BMW. Ta blagovna znamka proizvaja več serij avtomobilov. Danes bomo pozorni na tretjo serijo, in sicer na BMW E36. Fotografije, specifikacije in še več - še v članku.

Opis

E36 je tretja generacija BMW (tretja serija), prvič uvedena v 90. letu. Proizvodnja avtomobila se je začela v 91. letu. Skupaj s tem organom je bilo med letom izdano tudi prejšnje, E30. BMW E36 je potekal do leta 2000. Namesto "trojstva" je prišlo novo telo - E46.

Videz

BMW je vedno delal lepe avtomobile. In 36. telo ni bilo izjema. Oblikovanje takratnih novosti je imelo več razlik od E30. Najprej so spremembe vplivale na optiko. Torej, če so Nemci postavili ločeno optiko s štirimi očesi, so zdaj postavili dve leči v en blok. Isti žaromet je postal pravokoten. Vendar se ni znebila blagovnih znamk E36 - nosnice hladilne rešetke. Spremenjena je bila zasnova odbijača, pokrova in regalov. Avto je postal bolj racionalen in sodoben. BMW E36 je odličen avtomobil za tuning. Na dnu telesa je veliko projektov. Videz lahko dramatično spremenite le z namestitvijo velikih diskov in vijačnih obeskov.


In tako, da se kolesa ne drgnejo po obokih, nastane negativen zlom. Nekateri izdelujejo redne kopije BMW M,nameščanje drugih odbijačev in prekrivnih plošč na pragove.

Slabosti po telesu

Glavna pomanjkljivost je korozija. Kovina E36 je slabo obdelana in zelo gnila. Še posebej nagnjeni k pragom in krilom rje. Omeniti morate tudi "očala". Dolga leta gredo po poti, včasih pa jih celo ločijo. To je tovarniška bolezen vseh BMW E36. Proizvajalec je vedel za to, vendar je iz nekega razloga ponudil le namestitev posebnih distančnikov. Vsaj nekako so naredili togost telesa in očesom niso dovolili, da bi se razhajali. Prav tako je treba povedati, da je veliko BMW vpletenih v hude nesreče. Ta avto nima mirne vožnje, zato je nesreča za E36 norma. Biti mora pozoren pri nakupu - pod barvo lahko skrijete debelo plast kita. Tudi pri žarometih E36 je zelo drag, original pa lahko najdete samo na demontaži.

Salon

Ker tretja serija pripada razredu C, je prostor znotraj njega omejen. To je ena od glavnih pomanjkljivosti modela. Prav tako je treba povedati, da so materiali za obdelavo in kakovost montaže tukaj slabši kot v peti in sedmi seriji BMW. Ne pričakujte, da bo salon razkošen. Njena zasnova je preprosta. Medtem ko je sedenje za volanom priročno - vse je pri roki. Da, in ergonomske fotelje.
Med pomanjkljivostmi povratnih informacij je neprijetno pristajanje - previsok prag za BMW. Prav tako težko sedeti nazaj, v coupe različici - luknja je precej ozka. Stalna akustika zveni slabo. Zato mnogi lastniki (saj jih večina - mladi) spreminja stolpce in postavlja tudi dodatni subwoofer. Mogoče ne dela na pečici BMW E36. Ne delujezaradi okvarjenega termostata, grelnega motorja ali v prisotnosti zamaška v sistemu. V slednjem primeru se peč ogreje, vendar je zelo šibka.

Specifikacije

Osnovni motor za BMW E36 - M40 V16. To je motor z delovno prostornino 16 litrov in štirivaljnim blokom. Največja moč enote je 100 konjskih moči. Poleg pomanjkanja moči je za ta motor značilna tudi jermenska krmilna naprava, katere stanje je treba skrbno spremljati (v nasprotnem primeru se ventil potisne).
Močnejše različice (označene z 318i) so bile opremljene z motorjem M40 V18. S prostornino motorja 18 litrov je motor razvil 113 konjskih moči. Med težavami je mogoče opaziti povečano porabo nafte in nagnjenost k pregrevanju. Pogonski jermen. Izjema so le novejše različice BMW E36 z M43. Na te motorje je postavljen mehanizem za distribucijo plina. Naslednji na seznamu so šestvaljni motorji. Osnova v tej liniji je dvolitrski motor M50V20. Motor je razvil 150 konjskih moči. Kot je navedeno v pregledih, je ta motor zelo srečen in ni dober vir. Njegov blok je železo. Toda na motorjih M52V20, ki so bili postavljeni na E36 po 95 letih, je blok že aluminijast in ga ni mogoče popraviti. Tudi aluminijev premaz (nikelj) močno reagira na žveplo, ki ga pogosto najdemo v našem gorivu.
Če vzamete dvolitrski BMW, potem samo z motorjem M50V20. Bolj osvežujoč motor ni samo popravljen (v smislu bloka valjev), ampak ima tudi majhen vir batnih obročev. Tudi nemški avto je bil opremljen s 25-litrskimmotorji Med njimi je treba omeniti:
 • M52V25.
 • M50V25.
 • Prvi je motor z močjo 170 konjskih moči, ki je oblikovan tako, da ustreza ekološkim standardom. Drugi motor razvije 192 konjskih moči. V vrsti šestvaljnih motorjev je motor M52V28. To je motor z delovno prostornino 28 litrov. Nameščen na vrhunskih različicah BMW. Razvija moč v 193 konjskih močih. Kot je navedeno v pregledih, je ta motor odličen za tiste, ki želijo uživati ​​v maksimalnem užitku v vožnji. Konec koncev, z dano motorja gre avto na stotine v samo 73 sekundah.

  Bodite pozorni

  Po 250 tisoč kilometrih veliko motorjev BMW povečuje porabo olja. Da, avto lahko porabi do 700 gramov na tisoč kilometrov. Zato je treba redno spremljati raven olja. Ne pričakujte, da se bo žarnica prižgala. Ponavadi zasveti prepozno.

  Dizelski BMW

  Podnožje v črti "trdni" je motor M41D17. S prostornino 17 litrov, ta štirivaljni motor razvije 90 konjskih moči. V dražjih različicah je bil motor M52D25. Odvisno od leta izdaje se razvije 115 oziroma 143 konjskih moči.
  Kateri od teh motorjev je boljši? Kot kažejo ocene, je 90-močni motor bolj zanesljiv. Vendar se lahko dinamično premika. Pri močnejših motorjih BMW E36 lahko pride do težav s črpalko za gorivo. Torej črpalka za gorivo zahteva zamenjavo para bata. Nastavitve črpalke potrebujete le s pomočjo strokovnjakov. Upoštevajte tudida se različica 325tds razlikuje glede na prisotnost hladilnika. In turbina v tej različici "piha" večji pritisk. Ampak, če govorimo o izbiri motorja na splošno, potem je treba kupiti dizelsko možnost v naši državi je treba ohraniti. Zelo malo inženirjev za popravilo in servis bo zagotovo dražji. Mimogrede, na dizelski BMW E36 je treba menjavo olja opraviti prav tako pogosto, kot pri bencinu - vsakih 10 tisoč kilometrov. Tukaj polivamo bolj kakovostne sintetične izdelke. Poceni olje BMW motorji ne marajo.

  Tekalno orodje

  Sprednji del BMW E36 nosi samostojno vzvod MacPherson z eno ročico. Na ročici sta dve krogli. Na srečo se spremenijo ločeno. Stroški vsakega - približno 30 $. Ročica stane približno 150 dolarjev. Od zadaj je bil uporabljen multi-drsnik, in sicer tri vzvoda na vsaki strani. V povprečju je na naših cestah vir seiblockov približno 80 tisoč kilometrov. Najpogosteje morate spremeniti nasvete za upravljanje - vsakih 45 tisoč. Stabilizacijski regali ne uspejo doseči 60 tisoč.
  Kako ta avtomobil vozi na poti? Presenetljivo je, da je vzmetenje udobno in ni ohlapno. Avto ohranja cesto dobro, jo lahko za trenutek ponovno zgradimo in hkrati kvalitativno pogoltne neenakosti. Toda to je možno le ob ustrezni suspenziji. Če se med testno vožnjo avtomobil obnaša nepredvidljivo, bo kmalu potrebno večje popravilo podvozja.

  Poglejmo

  . Tako smo ugotovili, da gre za BMW E36. Med prednosti avtomobila je treba opozoriti:
 • Svetel videz.
 • Ergonomski salon.
 • Zmogljivi motorji.
 • "Razbito" vzmetenje.
 • Med pomanjkljivostmi:
 • Rusty telo.
 • Nizka kakovost materialov za notranjo opremo.
 • Pomanjkanje prostora v notranjosti.
 • Aluminijasti bloki, primerni za popravilo.
 • Visoki stroški rezervnih delov.
 • Pri nakupu BMW E36 na sekundarnem trgu morate vedno upoštevati, da je za ta avto morda potrebna resna naložba. Zato takšnega avtomobila ne bi smeli kupiti za zadnji denar.

  Sorodne publikacije